Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesowa, a jak tata w domu? Bo chyba nie pisałaś za dużo, albo pominęłam cośStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
Suzie rozumiem Twoje zmartwienie, pozwól sobie na to uczucie a potem wstaniesz z większą siłą ✊🏻 PCOS jest do ogarnięcia i znam dużo dziewczyn, które zaszły naturalnie w ciążę przy pcos, bez większych problemów. Tą prolantynę to musisz uważać jak będziesz badać bo wrażliwe badanie i ja bym na pewno minimum z 2 razy zbadała. I też poszła jeszcze do swojego gin co on na to wszystko powie.
Pati udanego wypoczynku 🤩
Magicznanuta powodzenia dla Was i dużo siły dla córki ✊🏻🤞🏻
MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękujęLiyss🧚🏻 wrote:Suzie rozumiem Twoje zmartwienie, pozwól sobie na to uczucie a potem wstaniesz z większą siłą ✊🏻 PCOS jest do ogarnięcia i znam dużo dziewczyn, które zaszły naturalnie w ciążę przy pcos, bez większych problemów. Tą prolantynę to musisz uważać jak będziesz badać bo wrażliwe badanie i ja bym na pewno minimum z 2 razy zbadała. I też poszła jeszcze do swojego gin co on na to wszystko powie.
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:oby

Jak na biologii omawialiśmy jakieś układy pokarmowe itp., to też mnie mdliło
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Suzie rozumiem Twoje zmartwienie, pozwól sobie na to uczucie a potem wstaniesz z większą siłą ✊🏻 PCOS jest do ogarnięcia i znam dużo dziewczyn, które zaszły naturalnie w ciążę przy pcos, bez większych problemów. Tą prolantynę to musisz uważać jak będziesz badać bo wrażliwe badanie i ja bym na pewno minimum z 2 razy zbadała. I też poszła jeszcze do swojego gin co on na to wszystko powie.
Właśnie dlatego odpuszczam jutrzejsze badanie, po takich emocjach to nie ma sensu
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:grazka a Ty jutro planujesz robić to ciacho czy tort?

Ja już wczoraj zrobiłam tą masę, a dzisiaj zrobię polewę
MagicznaNuta, Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Aha i jeszcze pokazał mi na monitorze te moje jajniki. Pełno takich kropek było
-
grazka0022 wrote:Ja już wczoraj zrobiłam tą masę, a dzisiaj zrobię polewę

Poka potem
MagicznaNuta, Prezesoowa, grazka0022, elektro96, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Si, si pokaże dziś lub jutro, bo trzeba ten tort już z polewą jeszcze wstawić na 3h do lodówki
Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Suzie, Zaczarowan, elektro96, MummyYummy, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Popieram Prezesową. Ostatnio miałam cykl taki jak Ty i mam w rodzinie najbliższej ginekologów dwóch. I konsultuje czasem różne rzeczy i zawsze mówili żebym poczekała ze stymulacją. Żeby najpierw drożność, badania hormony itp bo nie sztuką jest wystymulowac tylko potem to ogarnąć bo leki różne się stosuje i lepiej to z głową robić bo na jednego jedno działa a na drugiego co innego. A ja wiecie- wyczytam coś i usłyszę u do nich lecęPrezesoowa wrote:Dokładnie. Tak od dupy strony podszedł. Wg mnie to trzeba jeszcze zrobić kilka badań jak np. oprócz testosteronu to dheas, androstendion, prolaktyne, powtórzyć glukozę i insulinę, pewnie jeszcze kilka innych, a nie ładować od razu stymulację

a oni jasno ze jedno po drugim. Tak jak przed wizytą w klinice i zaczęciem stymulacji koniecznie to hsg zrobić. Przecież już dwóch mnie chciało stymulować i leki dostawałam itp. I co? Na hsg niedrożność. Więc by to nic nie dało..
MagicznaNuta, grazka0022, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jak byłam mała to byłam takim asem, że jak szłam z mamą na szczepienie, albo nie daj Boże, pobranie krwi to moja mama brała leki na nerwy i tata musiał być obowiązkowo, bo się darłam jak potępieniec i wyrywałam, we dwoje musieli mnie trzymać. Darłam się na długo przed i na długo po, nawet to jeszcze pamiętam
a do dzisiaj leje ze śmiechu jak poszłam z mamą na szczepienie i darłam się wniebogłosy, a okazało się, że szczepienie do picia hahaha moja mama miała ze mną krzyż Pański 
Łoo matko 🤣
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zimozielona wrote:Popieram Prezesową. Ostatnio miałam cykl taki jak Ty i mam w rodzinie najbliższej ginekologów dwóch. I konsultuje czasem różne rzeczy i zawsze mówili żebym poczekała ze stymulacją. Żeby najpierw drożność, badania hormony itp bo nie sztuką jest wystymulowac tylko potem to ogarnąć bo leki różne się stosuje i lepiej to z głową robić bo na jednego jedno działa a na drugiego co innego. A ja wiecie- wyczytam coś i usłyszę u do nich lecę
a oni jasno ze jedno po drugim. Tak jak przed wizytą w klinice i zaczęciem stymulacji koniecznie to hsg zrobić. Przecież już dwóch mnie chciało stymulować i leki dostawałam itp. I co? Na hsg niedrożność. Więc by to nic nie dało..
Sprawdziłam to Clo, ważność do 2028 roku, więc może zaczekać zawsze. Może mi się przyda, a może komuś w otoczeniu.
MagicznaNuta, Prezesoowa, elektro96, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak Ci wyjdzie

Ja teeż
Najbardziej to sie nie może doczekać stary, bo wczoraj mnie przyłapał jak robiłam masę (a miała być niespodzianka, ale wrócił szybciej do domu)
MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
MagicznaNuta wrote:Muszę w końcu zrobić te badania cholesterolu, glukozy i usg brzucha ( na usg zapisałam się na wtorek)
24 maja idę też z córką do endokrynologa i muszę dorobić jej pozostałe badania i to będzie koszmar, bo ona mdleje, mam skierowanie ,ale muszę iść do prywatnego miejsca, bo tam się zazwyczaj nie czeka, gra muzyka i jest milsza atmosfera. Ostatnio próbowałyśmy w przychodni, było sporo ludzi i wyszła kobieta, której krew leciała z miejsca pobrania i córa nie dała rady, musiałyśmy wyjść. Kiedyś zemdlała w szkole na biologii jak mówili o krwi
Ojeju, współczuję... Ale to naprawdę super, że tak dbasz o samopoczucie i komfort córki 💪♥️
MagicznaNuta lubi tę wiadomość