Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, a jak tata w domu? Bo chyba nie pisałaś za dużo, albo pominęłam coś

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Biedna :( domyślam się jaki to musi być dla niej stres skoro sama wzmianka o krwi powoduje takie dolegliwości. Trzymam kciuki, żeby udało się bez przygód 🤞🏻
    Dziękuję :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie rozumiem Twoje zmartwienie, pozwól sobie na to uczucie a potem wstaniesz z większą siłą ✊🏻 PCOS jest do ogarnięcia i znam dużo dziewczyn, które zaszły naturalnie w ciążę przy pcos, bez większych problemów. Tą prolantynę to musisz uważać jak będziesz badać bo wrażliwe badanie i ja bym na pewno minimum z 2 razy zbadała. I też poszła jeszcze do swojego gin co on na to wszystko powie.

Pati udanego wypoczynku 🤩

Magicznanuta powodzenia dla Was i dużo siły dla córki ✊🏻🤞🏻

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Prezesowa jak tata :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie rozumiem Twoje zmartwienie, pozwól sobie na to uczucie a potem wstaniesz z większą siłą ✊🏻 PCOS jest do ogarnięcia i znam dużo dziewczyn, które zaszły naturalnie w ciążę przy pcos, bez większych problemów. Tą prolantynę to musisz uważać jak będziesz badać bo wrażliwe badanie i ja bym na pewno minimum z 2 razy zbadała. I też poszła jeszcze do swojego gin co on na to wszystko powie.

Dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka a Ty jutro planujesz robić to ciacho czy tort? ;)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    oby :)

Jak na biologii omawialiśmy jakieś układy pokarmowe itp., to też mnie mdliło :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Właśnie dlatego odpuszczam jutrzejsze badanie, po takich emocjach to nie ma sensu :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    grazka a Ty jutro planujesz robić to ciacho czy tort? ;)

Ja już wczoraj zrobiłam tą masę, a dzisiaj zrobię polewę :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze pokazał mi na monitorze te moje jajniki. Pełno takich kropek było :/

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Poka potem :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, grazka0022, elektro96, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jak na biologii omawialiśmy jakieś układy pokarmowe itp., to też mnie mdliło :P
    o widzisz to jest nadzieja, że z czasem minie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    pokażesz jak zrobisz? :)

grazka0022 lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Si, si pokaże dziś lub jutro, bo trzeba ten tort już z polewą jeszcze wstawić na 3h do lodówki :D

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Suzie, Zaczarowan, elektro96, MummyYummy, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dokładnie. Tak od dupy strony podszedł. Wg mnie to trzeba jeszcze zrobić kilka badań jak np. oprócz testosteronu to dheas, androstendion, prolaktyne, powtórzyć glukozę i insulinę, pewnie jeszcze kilka innych, a nie ładować od razu stymulację :/
    Popieram Prezesową. Ostatnio miałam cykl taki jak Ty i mam w rodzinie najbliższej ginekologów dwóch. I konsultuje czasem różne rzeczy i zawsze mówili żebym poczekała ze stymulacją. Żeby najpierw drożność, badania hormony itp bo nie sztuką jest wystymulowac tylko potem to ogarnąć bo leki różne się stosuje i lepiej to z głową robić bo na jednego jedno działa a na drugiego co innego. A ja wiecie- wyczytam coś i usłyszę u do nich lecę:) a oni jasno ze jedno po drugim. Tak jak przed wizytą w klinice i zaczęciem stymulacji koniecznie to hsg zrobić. Przecież już dwóch mnie chciało stymulować i leki dostawałam itp. I co? Na hsg niedrożność. Więc by to nic nie dało..

nick nieaktualny, grazka0022, nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jak byłam mała to byłam takim asem, że jak szłam z mamą na szczepienie, albo nie daj Boże, pobranie krwi to moja mama brała leki na nerwy i tata musiał być obowiązkowo, bo się darłam jak potępieniec i wyrywałam, we dwoje musieli mnie trzymać. Darłam się na długo przed i na długo po, nawet to jeszcze pamiętam :D a do dzisiaj leje ze śmiechu jak poszłam z mamą na szczepienie i darłam się wniebogłosy, a okazało się, że szczepienie do picia hahaha moja mama miała ze mną krzyż Pański :P

Łoo matko 🤣

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa dobrze słyszeć, że tata sobie radzi, oby z tych owrzodzeń nie było nic złego, daj znać jak będziesz coś wiedzieć :)

nick nieaktualny, Zaczarowan, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Popieram Prezesową. Ostatnio miałam cykl taki jak Ty i mam w rodzinie najbliższej ginekologów dwóch. I konsultuje czasem różne rzeczy i zawsze mówili żebym poczekała ze stymulacją. Żeby najpierw drożność, badania hormony itp bo nie sztuką jest wystymulowac tylko potem to ogarnąć bo leki różne się stosuje i lepiej to z głową robić bo na jednego jedno działa a na drugiego co innego. A ja wiecie- wyczytam coś i usłyszę u do nich lecę:) a oni jasno ze jedno po drugim. Tak jak przed wizytą w klinice i zaczęciem stymulacji koniecznie to hsg zrobić. Przecież już dwóch mnie chciało stymulować i leki dostawałam itp. I co? Na hsg niedrożność. Więc by to nic nie dało..

Sprawdziłam to Clo, ważność do 2028 roku, więc może zaczekać zawsze. Może mi się przyda, a może komuś w otoczeniu. :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, elektro96, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak Ci wyjdzie :D

Ja teeż :D Najbardziej to sie nie może doczekać stary, bo wczoraj mnie przyłapał jak robiłam masę (a miała być niespodzianka, ale wrócił szybciej do domu)

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Muszę w końcu zrobić te badania cholesterolu, glukozy i usg brzucha ( na usg zapisałam się na wtorek)
    24 maja idę też z córką do endokrynologa i muszę dorobić jej pozostałe badania i to będzie koszmar, bo ona mdleje, mam skierowanie ,ale muszę iść do prywatnego miejsca, bo tam się zazwyczaj nie czeka, gra muzyka i jest milsza atmosfera. Ostatnio próbowałyśmy w przychodni, było sporo ludzi i wyszła kobieta, której krew leciała z miejsca pobrania i córa nie dała rady, musiałyśmy wyjść. Kiedyś zemdlała w szkole na biologii jak mówili o krwi :(

Ojeju, współczuję... Ale to naprawdę super, że tak dbasz o samopoczucie i komfort córki 💪♥️

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ