Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgenciara byłaśPrezesoowa wrote:Jak byłam mała to byłam takim asem, że jak szłam z mamą na szczepienie, albo nie daj Boże, pobranie krwi to moja mama brała leki na nerwy i tata musiał być obowiązkowo, bo się darłam jak potępieniec i wyrywałam, we dwoje musieli mnie trzymać. Darłam się na długo przed i na długo po, nawet to jeszcze pamiętam
a do dzisiaj leje ze śmiechu jak poszłam z mamą na szczepienie i darłam się wniebogłosy, a okazało się, że szczepienie do picia hahaha moja mama miała ze mną krzyż Pański 
u nas też jak córka była mała, musieliśmy na siłę pobierać i może dlatego taki uraz
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak właśnie miałam się pytać czy jak zajrzy do lodówki to się nie pokapuje, a On już wiegrazka0022 wrote:Ja teeż
Najbardziej to sie nie może doczekać stary, bo wczoraj mnie przyłapał jak robiłam masę (a miała być niespodzianka, ale wrócił szybciej do domu)
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:tak właśnie miałam się pytać czy jak zajrzy do lodówki to się nie pokapuje, a On już wie

Jak coś to jakiś garnek na przód bym postawiła, a on w czeluści lodówki i zamrażarki się nie zapuszcza, ale juz po ptokach
MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyprzykro mi, że uporałaś się z pobieraniem krwi, głównie przez to, że zaczęłaś chorowaćPrezesoowa wrote:No ja bardzo długo miałam uraz, już jak byłam dorosła i wiedziałam, że idę na pobranie krwi to potrafiłam 2-3 noce przed nie spać, ale jak zaczęłam chorować i robili mi dużo gorsze rzeczy niż ta mini igiełka to teraz na pobranie idę z radością

-
Grażka ja właśnie kiedyś chciałam zrobić tort niespodziankę ale mój by przejrzał lodówkę wzdłuż i wszerz 😂 Czekamy na efekt końcowy 🥹
A ja wracam z informacją zwrotną odnośnie piegusek! Mam te z Wedla i są boskie 😂
Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, elektro96, MummyYummy, Gregorka, notsobadd lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysmacznegoLiyss🧚🏻 wrote:Grażka ja właśnie kiedyś chciałam zrobić tort niespodziankę ale mój by przejrzał lodówkę wzdłuż i wszerz 😂 Czekamy na efekt końcowy 🥹
A ja wracam z informacją zwrotną odnośnie piegusek! Mam te z Wedla i są boskie 😂
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny hit. Chciałam wyżulić skierowanie na witaminy i ferrytynę, powiedziałam to samo co Coffee, a babka powiedziała, że najpierw musi mi zrobić morfologię i dostałam tylko na morfologię skierowania 😂😂😂
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że już nie mogę doczekać się weekendu… wszyscy mnie dzisiaj drażnią i wszyscy mi trują dupe… 🤪🤣
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Suzie wrote:Dziewczyny hit. Chciałam wyżulić skierowanie na witaminy i ferrytynę, powiedziałam to samo co Coffee, a babka powiedziała, że najpierw musi mi zrobić morfologię i dostałam tylko na morfologię skierowania 😂😂😂
🙄😂 -
Prezesoowa wrote:Nie chce mi się pracować

Rozmawiałam jeszcze wczoraj z mężem na zasadzie "co by było gdyby..." odnośnie tej rozmowy o pracę, na której byłam i zaczęłam mu mówić, że co jeśli uda się nam zajść w ciąże. Nie mówię, że teraz, ale generalnie do końca roku byłabym uziemiona, a to jednak sporo czasu.. No i nie chciałabym zostać bez pracy, na pewno czułabym się bezpieczniej, gdyby się faktycznie udało to żebym miała gdzie po macierzyńskim wracać. Gwarancji, że ta firma, w której pracuję teraz jeszcze będzie istniała też nie ma. No, ale mąż uważa, że mam się tym nie przejmować i w ogóle o tym nie myśleć i nie brać tej kategorii pod uwagę.
I tak się zastanawiam, czy oni zdają sobie sprawę jak wygląda rynek pracy dla kobiet, które wracają po macierzyńskim? Mam, jakby tak policzyć, z 6 znajomych, które przez dobre 2-3 lata nie mogły w ogóle znaleźć pracy, bo jak padało pytanie skąd ta przerwa w CV i odpowiedź, że macierzyński to od razu odpadały.
Nie wiem, co Wy o tym sądzicie, tak ogólnie?
Czy w ogóle któraś z Was może wie, czy umowa o pracę na okres próbny w przypadku ciąży też ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu?
Jeżeli ciąża zacznie się mniej niż 12 tygodni przed zakończeniem umowy to automatycznie się nie przedłuża, tylko pracodawca może Ci z dobrej woli przedłużyć.
Oj chwila chwila, może sie myle i coś zmienili
Musze doczytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 12:33
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Prezesoowa wrote:Nie chce mi się pracować

Rozmawiałam jeszcze wczoraj z mężem na zasadzie "co by było gdyby..." odnośnie tej rozmowy o pracę, na której byłam i zaczęłam mu mówić, że co jeśli uda się nam zajść w ciąże. Nie mówię, że teraz, ale generalnie do końca roku byłabym uziemiona, a to jednak sporo czasu.. No i nie chciałabym zostać bez pracy, na pewno czułabym się bezpieczniej, gdyby się faktycznie udało to żebym miała gdzie po macierzyńskim wracać. Gwarancji, że ta firma, w której pracuję teraz jeszcze będzie istniała też nie ma. No, ale mąż uważa, że mam się tym nie przejmować i w ogóle o tym nie myśleć i nie brać tej kategorii pod uwagę.
I tak się zastanawiam, czy oni zdają sobie sprawę jak wygląda rynek pracy dla kobiet, które wracają po macierzyńskim? Mam, jakby tak policzyć, z 6 znajomych, które przez dobre 2-3 lata nie mogły w ogóle znaleźć pracy, bo jak padało pytanie skąd ta przerwa w CV i odpowiedź, że macierzyński to od razu odpadały.
Nie wiem, co Wy o tym sądzicie, tak ogólnie?
Czy w ogóle któraś z Was może wie, czy umowa o pracę na okres próbny w przypadku ciąży też ulega automatycznemu przedłużeniu do dnia porodu?
Wydaje mi się, że przy okresie próbnym też obowiązuje ten przepis, że jest przedłużenie umowy do dnia porodu.
elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:
Tak, ale jeżeli miałaby się rozwiązać po upływie 3 miesiąca ciąży, czyli musiałabyś zajść w ciążę jeszcze przed pracą albo na jej samym poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 12:34
-
@Prezesoowa, cieszę się, że tata dobrze radzi sobie w domu 💪
@Pati, zapomniałam napisać - piękny brzuszek ♥️ Kurczę, ja jestem kilka tygodni do tyłu i mam podobny 🤭 Ale podobno w każdej kolejnej ciąży szybciej widać. Udanego wypoczynku ♥️
@grazka, Wam również udanego wypoczynku i oczywiście także czekam na zdjęcie tortu 🥰
Prezesoowa, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
Prezesowaa, zaraz Ci napiszę aktualizację moich wizyt do kalendarza
-
Dobra to jest tak, że ja np ja mam umowę do końca września, a bym zaszła w ciąże powiedzmy w sierpniu to mi się nie należy, ale jakby zaszła teraz i we wrześniu bym była w 5 miesiącu to mi się należy. Prawda?
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
"Pani Jagoda podpisała umowę na okres próbny od 2 sierpnia do 31 października. 4 października wręczyła pracodawcy zaświadczenie że jest w drugim miesiącu ciąży. Czy pracodawca ma obowiązek przedłużyć jej umowę o pracę?
Jeżeli 31 października okaże się, że pani Jagoda jest w 85. dniu ciąży, wówczas przedłużenie umowy do dnia porodu nastąpi z mocy prawa.
Zobacz więcej: https://poradnikpracownika.pl/-przedluzenie-umowy-do-dnia-porodu"
Skąplikowane to troche
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
nick nieaktualnymi ostatnio nie chciał na nic dać, tylko dał na usg brzucha, w recepcji mi zaproponowano badania bo jakiś program profilaktyczny byłSuzie wrote:Dziewczyny hit. Chciałam wyżulić skierowanie na witaminy i ferrytynę, powiedziałam to samo co Coffee, a babka powiedziała, że najpierw musi mi zrobić morfologię i dostałam tylko na morfologię skierowania 😂😂😂
-
Prezesoowa wrote:A co w naszym prawie nie jest skomplikowane?

Dzisss, Grazyna Skąplikowane? Właśnie zauważyłam jak napisałam
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆