Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Doczekasz się gromadkiPrezesoowa wrote:Ja Ciebie bardzo podziwiam
i pozytywnie zazdroszczę
gdyby mi było dane mieć dwójke dzieci w zbliżonym wieku to nawet bym nie myślała o pracy, dla rodziny pełnej dzieci zrezygnowałabym z większości swoich ambicji, przynajmniej na parę lat 
Ja trzy lata temu nie myślałam,że się uda mieć jedno a zaraz będzie drugie. Po drugie nigdy nie sądziłam, że będę chciała zostać z dzieckiem w domu 😮 nie byłam tym typem zupełnie, ale przepadłam. Hormony robią z mózgu wodę 😂
Żałuję wielu rzeczy, pewnie będę się frustrować w czasie szukania pracy, ale akurat ciąży żadnej nie żałuję, bo bardziej wyczekana być nie mogła. Perspektywa się zmienia. Ciekawe czy bym taka była gdybym zaszła od strzała ;p No nie wiem 😁
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam ❤️
Suzie dziewczyny dobrze radzą, dupek na pojawienie się 🦧 i wizyta u swojej gin 🤞
Krzywa nie ma co się przejmować, piłam niesmakowa i było naprawdę ok 😁
Grazka Koniecznie pochwal się dziełem! Też się zastanawiałam czy nie wypróbować tego przepisu 😊🤗 ale jak patrze na poziom zaawansowany to mnie zraża 😅😬
Liyss uwielbiam te z wedla🤗😍 wpadam ze smoothim 🤗🤭
Prezesoowa super,że u taty lepiej 🤞❤️ chwilo trwaj🤞❤️ jeśli chodzi o umowę to tak jak dziewczyny mówimy😊
MagicznaNutka super z Ciebie mama❤️ córcia nie ma łatwo z tym lekiem 🥺
Pan z neti godzinkę się spóźnił,ale wszystko cacy zamontował.Popracowałam w tym czasie i planuje dziś przygotować już szaszłyki,bo jutro wieczorem mamy grilla u rodziców- taty kolega przyprowadza 5 narzeczona,podobno to ta ostateczna 🤭 chociaż przy każdej tak mówi hihi
We will see👀
elektro96, Suzie, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Prezesoowa wrote:Myślę, że dla każdego będzie to znaczyło coś innego. Ja to bym nawet za najniższą mogła pracować, jeśli praca byłaby spokojna i byłabym w niej spełniona. Wiadomo, że chciałoby się więcej. Aktualnie jak szukam to patrzę na wynagrodzenia od 5 na rękę w górę, ale u mnie w mieście jakoś te wynagrodzenia są mocno zaniżane

Powiem Ci tak, pracowałam w miejscu gdzie kasa była dobra, ale był mega mobbing. Poszłam do innej pracy, za mniej. I odnalazłam w końcu święty spokój, szacunek itp.
A teraz po 3 latach ja mam spoko kasę nawet jak na tę branżę, a w poprzedniej pracy dostają minimalna
grazka0022, elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Też mnie trochę niepokoi kwestia powrotu do pracy.. chciałabym wrócić tak jak mały będzie miał 2/3 latka.. Niby mogłabym na spokojnie pójść pracować do przedszkola i mieć pod ręką syna, ale z drugiej strony.. nie chce już pracować za takie grosze i tyle godzin. Zmęczona jak pies wracać i nie mieć siły na życie 😂 Tak wyglądały moje ostatnie kilka lat w przedszkolu. Kocham dzieciaki, ale z biegiem czasu wybrałabym inne studia.
-
@Suzie - przykro mi, że gin postawił taką diagnozę 😪
Czytałam kiedyś w necie o tym całym PCOS i PCO i nic z tego nie rozumiem. Jak rozróżnić te dwa typy..
Ale patrząc na to, że dziewczyny na naszym forum, pomimo tego, zachodzą w ciążę, to widać światełko w tunelu. Aż się jeszcze bardziej zestresowałam myśląc o mojej wizycie♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:@Suzie - przykro mi, że gin postawił taką diagnozę 😪
Czytałam kiedyś w necie o tym całym PCOS i PCO i nic z tego nie rozumiem. Jak rozróżnić te dwa typy..
Ale patrząc na to, że dziewczyny na naszym forum, pomimo tego, zachodzą w ciążę, to widać światełko w tunelu. Aż się jeszcze bardziej zestresowałam myśląc o mojej wizycie
U Ciebie może być inaczej...
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:No i to jest piękne, każdy ma inne preferencje

Mój by pewnie nocami nawet robił, żeby urobić na wszystko
ale pamiętam, że kiedyś mi powiedział, że on by chciał mieć żonę i dzieci czekające na niego w domu i jak go będzie stać to tak zrobimy
pamiętam, że wtedy go wyśmiałam no ale perspektywa się zmienia 
Prezesowa mój też dużo robi, aż za i czasem zły przez to chodzi. Wołałabym, żeby mniej pracował, ale mając swoją działalność trzeba wszystkiego dopilnować.
Pytałam o zarobki, bo u męża w pracy narzekają, a nie zarabiają wcale tak źle - ale faceci chyba mają inne wymagania.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjakie szaszłyczki robisz? mi ostatnio bardzo smakuje sama cukinia na grilluGregorka wrote:Nadrobiłam ❤️
Suzie dziewczyny dobrze radzą, dupek na pojawienie się 🦧 i wizyta u swojej gin 🤞
Krzywa nie ma co się przejmować, piłam niesmakowa i było naprawdę ok 😁
Grazka Koniecznie pochwal się dziełem! Też się zastanawiałam czy nie wypróbować tego przepisu 😊🤗 ale jak patrze na poziom zaawansowany to mnie zraża 😅😬
Liyss uwielbiam te z wedla🤗😍 wpadam ze smoothim 🤗🤭
Prezesoowa super,że u taty lepiej 🤞❤️ chwilo trwaj🤞❤️ jeśli chodzi o umowę to tak jak dziewczyny mówimy😊
MagicznaNutka super z Ciebie mama❤️ córcia nie ma łatwo z tym lekiem 🥺
Pan z neti godzinkę się spóźnił,ale wszystko cacy zamontował.Popracowałam w tym czasie i planuje dziś przygotować już szaszłyki,bo jutro wieczorem mamy grilla u rodziców- taty kolega przyprowadza 5 narzeczona,podobno to ta ostateczna 🤭 chociaż przy każdej tak mówi hihi
We will see👀
-
Nie wiem o co chodzi mojemu staremu,
ale wrócił z pracy i kupił mi pistacjową koszulę z lnu/bawełny 😳🧐
Tak bez uzgodnienia, ale dobra 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 13:55
MagicznaNuta, Dropsik, notsobadd, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Suzie, MummyYummy, Zaczarowan, Gregorka, Vienna, CoffeeDream lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
nick nieaktualnyu mnie w pracy koleżanki córka pracuje w przedszkolu, też za grosze, też bardzo kocha dzieci, ale też już jest wykończona także rozumiemZaczarowan wrote:Też mnie trochę niepokoi kwestia powrotu do pracy.. chciałabym wrócić tak jak mały będzie miał 2/3 latka.. Niby mogłabym na spokojnie pójść pracować do przedszkola i mieć pod ręką syna, ale z drugiej strony.. nie chce już pracować za takie grosze i tyle godzin. Zmęczona jak pies wracać i nie mieć siły na życie 😂 Tak wyglądały moje ostatnie kilka lat w przedszkolu. Kocham dzieciaki, ale z biegiem czasu wybrałabym inne studia.
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Okej, dziękuję, że mi przetłumaczyłaś na polski 😅Prezesoowa wrote:PCO to tylko obraz na USG. Można mieć obraz policystycznych jajników, ale nie mieć wszystkich objawów z tym związanych, hormony w normach itp. A PCOS to już full pakiet. Dlatego nie diagnozuje się PCOS bez badań, bo mogłabym się założyć, że PCO każda kobieta, w którymś cyklu miała, ale po prostu nie była wtedy na USG. Taki obraz jajników może wywołać np. dominacja estrogenowa

Prezesoowa, grazka0022 lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywowMajlen wrote:Nie wiem o co chodzi mojemu staremu,
ale wrócił z pracy i kupił mi pistacjową koszulę z lnu/bawełny 😳🧐
Tak bez uzgodnienia, ale dobra 😅
a sam lubi też sobie kupować?
mojego nie idzie na zakupy wyciągnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 13:59
-
Prezesoowa wrote:PCO to tylko obraz na USG. Można mieć obraz policystycznych jajników, ale nie mieć wszystkich objawów z tym związanych, hormony w normach itp. A PCOS to już full pakiet. Dlatego nie diagnozuje się PCOS bez badań, bo mogłabym się założyć, że PCO każda kobieta, w którymś cyklu miała, ale po prostu nie była wtedy na USG. Taki obraz jajników może wywołać np. dominacja estrogenowa

A te dominację podejrzewałam. A jak byłam u swojej lekarki wtedy, co mówiła że czysto, to wtedy okres był w normie, był w terminie itp. Owulacja też wtedy raczej była. Ma to sens.
MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Ojej, przykro mi 😔🫂🫂Suzie wrote:Ryczeć mi się chce. USG wskazuje na pcos, mam mega cienkie endometrium i mam brać duphaston na wywołanie, a później lek na owulację. Przepisał mi też suplement z inozytolem. Potwierdził, że lh za wysokie i powinnam zbadać prolaktynę.
-
nick nieaktualny
-
No jak ma natchnienie, to buszuje po sklepach, ale raczej jednorazowo kupuje więcej ciuchów i później robi dłuuugą przerwę. On uważa, że lepiej wydać więcej kasy i kupić coś firmowego i porządnego, a ja wolę mieć tańsze ciuchy, ale większy wybór do przebierania się i dlatego nasze sklepy, do których chodzimy się różnią 😄MagicznaNuta wrote:wow
a sam lubi też sobie kupować?
mojego nie idzie na zakupy wyciągnąć 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 14:05
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
nick nieaktualnyto mój podobnie do Twojego, raz na zakupy, a więcejMajlen wrote:No jak ma natchnienie, to buszuje po sklepach, ale raczej jednorazowo kupuje więcej ciuchów i później robi dłuuugą przerwę. On uważa, że lepiej wydać więcej kasy i kupić coś firmowego i porządnego, a ja wolę mieć tańsze ciuchy, ale większy wybór do przebierania się i dlatego nasze sklepy, do których chodzimy się różnią 😄
za to ja zazwyczaj po necie buszuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 14:06