Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja Ciebie bardzo podziwiam :) i pozytywnie zazdroszczę :) gdyby mi było dane mieć dwójke dzieci w zbliżonym wieku to nawet bym nie myślała o pracy, dla rodziny pełnej dzieci zrezygnowałabym z większości swoich ambicji, przynajmniej na parę lat :)
    Doczekasz się gromadki :) Ja trzy lata temu nie myślałam,że się uda mieć jedno a zaraz będzie drugie. Po drugie nigdy nie sądziłam, że będę chciała zostać z dzieckiem w domu 😮 nie byłam tym typem zupełnie, ale przepadłam. Hormony robią z mózgu wodę 😂
    Żałuję wielu rzeczy, pewnie będę się frustrować w czasie szukania pracy, ale akurat ciąży żadnej nie żałuję, bo bardziej wyczekana być nie mogła. Perspektywa się zmienia. Ciekawe czy bym taka była gdybym zaszła od strzała ;p No nie wiem 😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ❤️
    Suzie dziewczyny dobrze radzą, dupek na pojawienie się 🦧 i wizyta u swojej gin 🤞
    Krzywa nie ma co się przejmować, piłam niesmakowa i było naprawdę ok 😁
    Grazka Koniecznie pochwal się dziełem! Też się zastanawiałam czy nie wypróbować tego przepisu 😊🤗 ale jak patrze na poziom zaawansowany to mnie zraża 😅😬
    Liyss uwielbiam te z wedla🤗😍 wpadam ze smoothim 🤗🤭
    Prezesoowa super,że u taty lepiej 🤞❤️ chwilo trwaj🤞❤️ jeśli chodzi o umowę to tak jak dziewczyny mówimy😊
    MagicznaNutka super z Ciebie mama❤️ córcia nie ma łatwo z tym lekiem 🥺
    Pan z neti godzinkę się spóźnił,ale wszystko cacy zamontował.Popracowałam w tym czasie i planuje dziś przygotować już szaszłyki,bo jutro wieczorem mamy grilla u rodziców- taty kolega przyprowadza 5 narzeczona,podobno to ta ostateczna 🤭 chociaż przy każdej tak mówi hihi
    We will see👀

elektro96, Suzie, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam że Pati piękny brzuszek i nie mogę znaleźć fotki…

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślę, że dla każdego będzie to znaczyło coś innego. Ja to bym nawet za najniższą mogła pracować, jeśli praca byłaby spokojna i byłabym w niej spełniona. Wiadomo, że chciałoby się więcej. Aktualnie jak szukam to patrzę na wynagrodzenia od 5 na rękę w górę, ale u mnie w mieście jakoś te wynagrodzenia są mocno zaniżane :/

Powiem Ci tak, pracowałam w miejscu gdzie kasa była dobra, ale był mega mobbing. Poszłam do innej pracy, za mniej. I odnalazłam w końcu święty spokój, szacunek itp. :)

A teraz po 3 latach ja mam spoko kasę nawet jak na tę branżę, a w poprzedniej pracy dostają minimalna :P

grazka0022, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie trochę niepokoi kwestia powrotu do pracy.. chciałabym wrócić tak jak mały będzie miał 2/3 latka.. Niby mogłabym na spokojnie pójść pracować do przedszkola i mieć pod ręką syna, ale z drugiej strony.. nie chce już pracować za takie grosze i tyle godzin. Zmęczona jak pies wracać i nie mieć siły na życie 😂 Tak wyglądały moje ostatnie kilka lat w przedszkolu. Kocham dzieciaki, ale z biegiem czasu wybrałabym inne studia.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie - przykro mi, że gin postawił taką diagnozę 😪
    Czytałam kiedyś w necie o tym całym PCOS i PCO i nic z tego nie rozumiem. Jak rozróżnić te dwa typy..
    Ale patrząc na to, że dziewczyny na naszym forum, pomimo tego, zachodzą w ciążę, to widać światełko w tunelu. Aż się jeszcze bardziej zestresowałam myśląc o mojej wizycie

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    @Suzie - przykro mi, że gin postawił taką diagnozę 😪
    Czytałam kiedyś w necie o tym całym PCOS i PCO i nic z tego nie rozumiem. Jak rozróżnić te dwa typy..
    Ale patrząc na to, że dziewczyny na naszym forum, pomimo tego, zachodzą w ciążę, to widać światełko w tunelu. Aż się jeszcze bardziej zestresowałam myśląc o mojej wizycie

U Ciebie może być inaczej... :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No i to jest piękne, każdy ma inne preferencje :)
    Mój by pewnie nocami nawet robił, żeby urobić na wszystko :P ale pamiętam, że kiedyś mi powiedział, że on by chciał mieć żonę i dzieci czekające na niego w domu i jak go będzie stać to tak zrobimy :D pamiętam, że wtedy go wyśmiałam no ale perspektywa się zmienia :P

Prezesowa mój też dużo robi, aż za i czasem zły przez to chodzi. Wołałabym, żeby mniej pracował, ale mając swoją działalność trzeba wszystkiego dopilnować.

Pytałam o zarobki, bo u męża w pracy narzekają, a nie zarabiają wcale tak źle - ale faceci chyba mają inne wymagania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Nadrobiłam ❤️
    Suzie dziewczyny dobrze radzą, dupek na pojawienie się 🦧 i wizyta u swojej gin 🤞
    Krzywa nie ma co się przejmować, piłam niesmakowa i było naprawdę ok 😁
    Grazka Koniecznie pochwal się dziełem! Też się zastanawiałam czy nie wypróbować tego przepisu 😊🤗 ale jak patrze na poziom zaawansowany to mnie zraża 😅😬
    Liyss uwielbiam te z wedla🤗😍 wpadam ze smoothim 🤗🤭
    Prezesoowa super,że u taty lepiej 🤞❤️ chwilo trwaj🤞❤️ jeśli chodzi o umowę to tak jak dziewczyny mówimy😊
    MagicznaNutka super z Ciebie mama❤️ córcia nie ma łatwo z tym lekiem 🥺
    Pan z neti godzinkę się spóźnił,ale wszystko cacy zamontował.Popracowałam w tym czasie i planuje dziś przygotować już szaszłyki,bo jutro wieczorem mamy grilla u rodziców- taty kolega przyprowadza 5 narzeczona,podobno to ta ostateczna 🤭 chociaż przy każdej tak mówi hihi
    We will see👀
    jakie szaszłyczki robisz? mi ostatnio bardzo smakuje sama cukinia na grillu :)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi mojemu staremu,
    ale wrócił z pracy i kupił mi pistacjową koszulę z lnu/bawełny 😳🧐
    Tak bez uzgodnienia, ale dobra 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 13:55

nick nieaktualny, Dropsik, notsobadd, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Suzie, MummyYummy, Zaczarowan, Gregorka, Vienna, CoffeeDream lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Też mnie trochę niepokoi kwestia powrotu do pracy.. chciałabym wrócić tak jak mały będzie miał 2/3 latka.. Niby mogłabym na spokojnie pójść pracować do przedszkola i mieć pod ręką syna, ale z drugiej strony.. nie chce już pracować za takie grosze i tyle godzin. Zmęczona jak pies wracać i nie mieć siły na życie 😂 Tak wyglądały moje ostatnie kilka lat w przedszkolu. Kocham dzieciaki, ale z biegiem czasu wybrałabym inne studia.
    u mnie w pracy koleżanki córka pracuje w przedszkolu, też za grosze, też bardzo kocha dzieci, ale też już jest wykończona także rozumiem

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też tak miałam z jedną pracą, kasa 3x co teraz, ale i praca i atmosfera dramat. Szybko się wymiksowałam, jednak pieniądze to nie wszystko :)
    racja, lepiej mieć mnie a spokój i zadowolenie

• Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    PCO to tylko obraz na USG. Można mieć obraz policystycznych jajników, ale nie mieć wszystkich objawów z tym związanych, hormony w normach itp. A PCOS to już full pakiet. Dlatego nie diagnozuje się PCOS bez badań, bo mogłabym się założyć, że PCO każda kobieta, w którymś cyklu miała, ale po prostu nie była wtedy na USG. Taki obraz jajników może wywołać np. dominacja estrogenowa :)
    Okej, dziękuję, że mi przetłumaczyłaś na polski 😅

nick nieaktualny, grazka0022 lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Teraz chyba takie czasy, że nawet jakby ktoś dostawał wszystko to by i tak narzekali, bo przecież wszystkim się wszystko należy ;)
    zgadzam się ,niestety takie czasy i wymagania :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie wiem o co chodzi mojemu staremu,
    ale wrócił z pracy i kupił mi pistacjową koszulę z lnu/bawełny 😳🧐
    Tak bez uzgodnienia, ale dobra 😅
    wow :) a sam lubi też sobie kupować? :) mojego nie idzie na zakupy wyciągnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 13:59

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    PCO to tylko obraz na USG. Można mieć obraz policystycznych jajników, ale nie mieć wszystkich objawów z tym związanych, hormony w normach itp. A PCOS to już full pakiet. Dlatego nie diagnozuje się PCOS bez badań, bo mogłabym się założyć, że PCO każda kobieta, w którymś cyklu miała, ale po prostu nie była wtedy na USG. Taki obraz jajników może wywołać np. dominacja estrogenowa :)

A te dominację podejrzewałam. A jak byłam u swojej lekarki wtedy, co mówiła że czysto, to wtedy okres był w normie, był w terminie itp. Owulacja też wtedy raczej była. Ma to sens.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ryczeć mi się chce. USG wskazuje na pcos, mam mega cienkie endometrium i mam brać duphaston na wywołanie, a później lek na owulację. Przepisał mi też suplement z inozytolem. Potwierdził, że lh za wysokie i powinnam zbadać prolaktynę.
    Ojej, przykro mi 😔🫂🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Zobaczyłam że Pati piękny brzuszek i nie mogę znaleźć fotki…
    strona 821 :D

Paima, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    wow :) a sam lubi też sobie kupować? :) mojego nie idzie na zakupy wyciągnąć ;)
    No jak ma natchnienie, to buszuje po sklepach, ale raczej jednorazowo kupuje więcej ciuchów i później robi dłuuugą przerwę. On uważa, że lepiej wydać więcej kasy i kupić coś firmowego i porządnego, a ja wolę mieć tańsze ciuchy, ale większy wybór do przebierania się i dlatego nasze sklepy, do których chodzimy się różnią 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 14:05

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No jak ma natchnienie, to buszuje po sklepach, ale raczej jednorazowo kupuje więcej ciuchów i później robi dłuuugą przerwę. On uważa, że lepiej wydać więcej kasy i kupić coś firmowego i porządnego, a ja wolę mieć tańsze ciuchy, ale większy wybór do przebierania się i dlatego nasze sklepy, do których chodzimy się różnią 😄
    to mój podobnie do Twojego, raz na zakupy, a więcej :) za to ja zazwyczaj po necie buszuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 14:06

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ