Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dawaj

Okej
17.05 - badanie poziomu witamin
29.05 - usuń badanie poziomu witamin, a wpisz wizytę u ginekologa
31.05 - krzywa cukrowa
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Tak. W dniu zakończeniu umowy musisz być w 12 (a dokładnie 12 tydzień i 1 dzień) tygodniu ciąży, bo inaczej Ci się nie przedłuży do dnia porodu
Czyli mam jeszcze dwa cykleWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 12:49
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnywiecie co jak czytam te wszystkie przepisy to czasem muszę to kilka razy przewałkować, żeby zrozumieć
mój mózg już chyba wysiada
czyli z tego wynika, że Prezesowa jakby teraz była w ciąży lub za chwilę i poszła do nowej pracy to jej przedłużą do porodu? bo umowę w nowej pracy ma mieć na 4 miesiące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 12:52
-
Prezesoowa wrote:Idziesz dziś na te badania poziomu witamin?

Przepraszam, 18.05 miał być 🤣
-
Prezesoowa wrote:Myślisz, że Ci nie przedłużą czy nie chcesz tam zostać?
Ciężko powiedzieć oni mają w głowie, ale koleżanki córka nie dostała się do żłobka i ta koleżanka nie wróci zbyt szybko i w tej chwili jesteśmy tylko w dwójkę, więc raczej muszą mi przedłużyćStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
nick nieaktualnyaaaa rozumiemPrezesoowa wrote:Nową pracę mogłabym zacząć najwcześniej od września, bo mam 3 msc okresu wypowiedzenia, a szef mi nie popuści nawet 1 dnia. W sumie tego bym się najbardziej bała, że złożę tu wypowiedzenie i zajdę w ciążę i w sumie wtedy nie wiadomo co zrobić

ale jakbyś zaszła w ciążę i np. już złożyła wypowiedzenie - to czy mogłabyś cofnąć wypowiedzenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 12:54
-
Prezesoowa wrote:Nową pracę mogłabym zacząć najwcześniej od września, bo mam 3 msc okresu wypowiedzenia, a szef mi nie popuści nawet 1 dnia. W sumie tego bym się najbardziej bała, że złożę tu wypowiedzenie i zajdę w ciążę i w sumie wtedy nie wiadomo co zrobić

A doczytaj jak masz chwilę , bo ja gdzieś czytałam, że wypowiedzenie się unieważnia jak zajdziesz w ciążę. Musiałabym też to odnaleźćStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
@prezesowa rozumiem Twoje rozterki i temat wcale nie jest łatwy, bo z jednej strony to tak naprawdę nie wiesz kiedy uda się zajść i może się okazać, że jeszcze np. rok będziesz musiała spędzić w aktualnej pracy (a mamy tu na forum sporo dziewczyn, które z perspektywy czasu żałowały, że nie zmieniły roboty, bo na ciążę trzeba było poczekać jeszcze sporo). No ale jest też ta druga strona, czyli to o czym pisałaś-szukanie nowej roboty po macierzyńskim to dramat
Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam poranek! Ale mnie ominęły emocje! Ja mam weekend z dzieckiem, więc od rana animowałam na pełen etat, a teraz drzemka 💚
Pati i Grażka - pięknego weekendu wam życzę ☀️🏝️
Suzie, dużo rzeczy na raz, ale dziewczyny super Ci doradziły. Decyzja o wizycie u swojego lekarza jest dla mnie najlepszą opcją. Może masz pco a nie PCOS. Do wizyty już niedługo, więc jestem ciekawa co Twój lekarz powie na te wszystkie nowiny. Głowa do góry, bo PCOS to nie wyrok, a duży krok w diagnozie (jeśli się potwierdzi), wprowadzisz suple i dietę i tylko czekać na kreski wtedy
Moze bez leków sie obejdzie 💪💪
Prezesowa, ja będę po dwóch macierzyńskich, na dodatek będę chciała zmienić branżę 😂😂 W mojej dziedzinie miałabym pracę z pocałowaniem w rękę, mimo długiej przerwy, ale co z tego jak kasa słaba, godziny pracy też. My z mężem zaryzykowaliśmy i jestem aktualnie bez pracy i w ciąży z drugim dzieckiem. Taka opcja na pewno nie jest idealna i z pierwszego wyboru. Tak się ułożyło życie, ale znam mojego męża, znam jego podejście do pieniędzy i nie bałam się być "czasowo" niezależna finansowo. Mam nadzieję, że uda Ci się połączyć karierę z macierzyństwem 🤞
Suzie, MagicznaNuta, grazka0022, Prezesoowa, MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKochane jeśli mogę Was zapytać jaka według Was to słaba kasa? minimalne czy coś powyżejDropsik wrote:Nadrobiłam poranek! Ale mnie ominęły emocje! Ja mam weekend z dzieckiem, więc od rana animowałam na pełen etat, a teraz drzemka 💚
Pati i Grażka - pięknego weekendu wam życzę ☀️🏝️
Suzie, dużo rzeczy na raz, ale dziewczyny super Ci doradziły. Decyzja o wizycie u swojego lekarza jest dla mnie najlepszą opcją. Może masz pco a nie PCOS. Do wizyty już niedługo, więc jestem ciekawa co Twój lekarz powie na te wszystkie nowiny. Głowa do góry, bo PCOS to nie wyrok, a duży krok w diagnozie (jeśli się potwierdzi), wprowadzisz suple i dietę i tylko czekać na kreski wtedy
Moze bez leków sie obejdzie 💪💪
Prezesowa, ja będę po dwóch macierzyńskich, na dodatek będę chciała zmienić branżę 😂😂 W mojej dziedzinie miałabym pracę z pocałowaniem w rękę, mimo długiej przerwy, ale co z tego jak kasa słaba, godziny pracy też. My z mężem zaryzykowaliśmy i jestem aktualnie bez pracy i w ciąży z drugim dzieckiem. Taka opcja na pewno nie jest idealna i z pierwszego wyboru. Tak się ułożyło życie, ale znam mojego męża, znam jego podejście do pieniędzy i nie bałam się być "czasowo" niezależna finansowo. Mam nadzieję, że uda Ci się połączyć karierę z macierzyństwem 🤞
jeśli to nie na miejscu pytanie to przepraszam 
Dropsik cudownie, że nie musisz się martwić o finanse, że mąż nie daje niczego odczuć, że masz w nim wsparcie. -
Kiedy pracodawca ma obowiązek wyrazić zgodę na cofnięcie wypowiedzenia?
Pracownica ma prawo wycofać swoje oświadczenie woli o wypowiedzeniu jedynie w sytuacji, kiedy składając wypowiedzenie nie wiedziała, że jest w ciąży. Pracownica może wówczas powołać się na wadę oświadczenia woli w postaci błędu. Z uwagi na swój stan będzie wówczas objęta szczególną ochroną zatrudnienia, która rozszerza się także na czas trwania urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego.
Kiedy pracownica nie może wycofać wypowiedzenia?
Odmiennie będzie się kształtować sytuacja kobiety, która sama złożyła wypowiedzenie, a następnie zaszła w ciążę – wówczas pracodawca nie będzie zobowiązany do wyrażenia zgody na wycofanie przez nią wypowiedzenia. Podobnie w przypadku kobiety, która wiedząc, że jest w ciąży świadomie złożyła wypowiedzenie. W takiej sytuacji pracodawca również nie będzie miał obowiązku uznania jej wypowiedzenia za nieskuteczne.
MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
nick nieaktualnybędziemy Cię wspierać w każdej decyzji jaką podejmieszPrezesoowa wrote:No tak, z której strony się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu
mam wrażenie, że w takich sytuacjach nie ma dobrego rozwiązania
ja bym już tym razem zmieniła, jeśli zaproponowaliby mi warunki niegorsze niz tutaj, bo już raz stchórzyłam i od jakiegoś czasu żałuję 
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Teoretycznie tak, ale to jest dumny chłop i z resztą wiedziałby, że jeśli chcę zostać tylko dlatego, że jestem w ciąży to by mi zrobił na złość, bo przecież chciałam go zostawić

poczekajmy spokojnie na bieg wydarzeń. Kochana okres nie rozkręcił się? -
Prezesoowa wrote:Ja Ciebie bardzo podziwiam
i pozytywnie zazdroszczę
gdyby mi było dane mieć dwójke dzieci w zbliżonym wieku to nawet bym nie myślała o pracy, dla rodziny pełnej dzieci zrezygnowałabym z większości swoich ambicji, przynajmniej na parę lat 
Ja Wam powiem, ze na luzie mogę się poświecić i nie pracować. Ja lubie w domu siedzieć, gotować, sprzątać itp. Bo mnie to relaksuje, więc dla mnie luzik
Nawet bym nie powiedziała, ze sie poświęcam. A mój już raz mnie utrzymywał, bo mnie zwolnili i szukałam pracy, także mam już go sprawdzonego w tej kwestii
elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Oficjalnie na umowie tylko minimalną miałam, więc chorobowe czy L4 100% nawet to było na lekarzy🤷♀️ a reszta zależała od procentu. Jakbym miała tak uśrednić to pewnie by wyszło nieco ponad 3. Godziny pracy kiepskie, soboty pracujące, praca siedząca i często w kiepskiej pozycji, problem z chorowaniem, bo nie miał mnie kto zastąpić i potem musiałam się gęsto tłumaczyć i... odpracować to po godzinach jakoś a chorobowe już pisałam wyżej jak wyglądało 🥴 Fajna praca, ale warunki masakra.MagicznaNuta wrote:Kochane jeśli mogę Was zapytać jaka według Was to słaba kasa? minimalne czy coś powyżej
jeśli to nie na miejscu pytanie to przepraszam 
Dropsik cudownie, że nie musisz się martwić o finanse, że mąż nie daje niczego odczuć, że masz w nim wsparcie.
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie słaba kasa to jak dostanę poniżej 4 tys, w tym roku raz się zdarzyło poniżej...
Jak jadę na delegację to jest fajna kasa, bo powyżej 5 tys na miesiąc.
Dropsik, Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"