Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Chodź :D
    naprawdę potrzebuję ruchu, tylko bym za Toba nie nadążyła ;)

wczoraj rano po przebudzeniu mąż mnie złapał i powiedział " cześć grubasku " :D powiedział w żartach, ale ostatnio mi się przytyło i moje uda wyglądają odpychająco. Czas się brać do roboty, a nie tylko gadać :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie czyli miałam przeczucie, że ten cykl to bezowulacyjny mógł być.. :/

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Suzie na to wygląda

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój mówi do mnie kluseczko :P
    Kluseczko brzmi uroczo :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudownego wyjazdu i kciukaski za dobrą pogodę :)

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    My też jutro wyjeżdżamy ale po południu 🙈🌞😁 mam nadzieję że nie będzie padać..

Też się o to martwie, a wracacie kiedy? :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET 3.1.1 - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - ❌

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    naprawdę potrzebuję ruchu, tylko bym za Toba nie nadążyła ;)

wczoraj rano po przebudzeniu mąż mnie złapał i powiedział " cześć grubasku " :D powiedział w żartach, ale ostatnio mi się przytyło i moje uda wyglądają odpychająco. Czas się brać do roboty, a nie tylko gadać :)

Mam lżejsze piłeczki dla początkujących :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Tak mogło być Suzie..

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    My też jutro wyjeżdżamy ale po południu 🙈🌞😁 mam nadzieję że nie będzie padać..

Bawcie się dobrze Pati 🌞

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tak mogło być Suzie..

To by też wyjaśniało ten mój mega dziwny wykres. :/

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, będę brać tą większą dawkę inozytolu i zobaczymy. :)

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój mówi do mnie kluseczko :P

Mój były tak do mnie mówił 😂🙈

Zaczarowan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w końcu zrobić te badania cholesterolu, glukozy i usg brzucha ( na usg zapisałam się na wtorek)
    24 maja idę też z córką do endokrynologa i muszę dorobić jej pozostałe badania i to będzie koszmar, bo ona mdleje, mam skierowanie ,ale muszę iść do prywatnego miejsca, bo tam się zazwyczaj nie czeka, gra muzyka i jest milsza atmosfera. Ostatnio próbowałyśmy w przychodni, było sporo ludzi i wyszła kobieta, której krew leciała z miejsca pobrania i córa nie dała rady, musiałyśmy wyjść. Kiedyś zemdlała w szkole na biologii jak mówili o krwi :(

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Muszę w końcu zrobić te badania cholesterolu, glukozy i usg brzucha ( na usg zapisałam się na wtorek)
    24 maja idę też z córką do endokrynologa i muszę dorobić jej pozostałe badania i to będzie koszmar, bo ona mdleje, mam skierowanie ,ale muszę iść do prywatnego miejsca, bo tam się zazwyczaj nie czeka, gra muzyka i jest milsza atmosfera. Ostatnio próbowałyśmy w przychodni, było sporo ludzi i wyszła kobieta, której krew leciała z miejsca pobrania i córa nie dała rady, musiałyśmy wyjść. Kiedyś zemdlała w szkole na biologii jak mówili o krwi :(

O jejku.. biedactwo :( Fajnie, że dbasz o komfort córki i zwracasz uwagę na jej potrzeby :) 🥰

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O jejku.. biedactwo :( Fajnie, że dbasz o komfort córki i zwracasz uwagę na jej potrzeby :) 🥰
    Kochana inaczej by się nie dało pobrać :( ona jak była na bilansie i usłyszała, że ma iść na badania to w mig się blada zrobiła, ale dobrze, ze zrobiłyśmy bo wyszedł ten niedobór witaminy d3 ( 15) i wysokie tsh.
    Nie wiem czy jej ten lęk choć trochę minie - nie wyobrażam sobie co będzie później jak np. będzie w ciąży.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Haha, mój tak mówi jak chce, żebym się wkurzyła, bo normalnie to mi mówi kotleciku :D
    hehehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Biedna :( przykro mi, że tak ciężko to wszystko przechodzi. Pobierają jej krew na leżąco? Mam nadzieję, że tym razem pójdzie dobrze :)
    tak, na leżąco, dodatkowo dostaje wodę przed i po :) full wypas :)

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Kochana inaczej by się nie dało pobrać :( ona jak była na bilansie i usłyszała, że ma iść na badania to w mig się blada zrobiła, ale dobrze, ze zrobiłyśmy bo wyszedł ten niedobór witaminy d3 ( 15) i wysokie tsh.
    Nie wiem czy jej ten lęk choć trochę minie - nie wyobrażam sobie co będzie później jak np. będzie w ciąży.

Możliwe, że minie. Jak byłam dzieckiem to też przy wszystkich badaniach się robiłam blada...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:

Biedna :( domyślam się jaki to musi być dla niej stres skoro sama wzmianka o krwi powoduje takie dolegliwości. Trzymam kciuki, żeby udało się bez przygód 🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Możliwe, że minie. Jak byłam dzieckiem to też przy wszystkich badaniach się robiłam blada...
    oby :)

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ