Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wysłałabym maila lub jutro w normalnej godzinie zadzwoniła do lekarza. Raczej leki, pytanie czy posiew będzie chciał lekarz. Mój ginekolog na pewno by chciał
-
grazka0022 wrote:A macie już wybrane imiona dla przyszłych dzieci?
Ja dla córki Kaja, ale dla syna nie wiem 😅 niestety męskie imiona mi i staremu podobają się zupełnie inne 😅
Z chłopcem jesteśmy jednogłośni, będzie Antoś choć wiem jakie to teraz popularne. No ale obojgu się nam podoba…
A co do dziewczynki to mamy problem, bo nic nam się nie podoba. A jeśli już jakieś jest ok to ktoś w najbliższej rodzinie dał 🤪
Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie no ja właśnie jak w grudniu robiłam badania to też miałam podwyższone ale nie miałam żadnych objawów więc lekarz mi powiedział, że mam z tym nic nie robić 😂 no ale teraz w ciąży jestem to wiadomo inaczej. Chyba na pisze do gin w poniedziałek na spokojnie 🥹
-
My dla chłopca też Aleksander, to i mi się podoba i mojemu o dziwo 😄 a mi jeszcze się podoba Oliwier, ale mojemu nieSuzie wrote:Tak, mamy wybrane kilka.
Dziewczyna: Jaśmina, Michalina albo Emilia
Chłopak: Grzegorz, Aleksander i jeszcze jakieś trzecie nam się podobało, ale znowu zapomnieć jakie 😆
Dla dziewczynki : Hania, Zuzia, Meliska, Bianka. Te dwa ostatnie mojemu się nie podobają, a dla mnie super 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 20:35
Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
notsobadd wrote:Z chłopcem jesteśmy jednogłośni, będzie Antoś choć wiem jakie to teraz popularne. No ale obojgu się nam podoba…
A co do dziewczynki to mamy problem, bo nic nam się nie podoba. A jeśli już jakieś jest ok to ktoś w najbliższej rodzinie dał 🤪
Mój chrześniaka ma tak na imię. Po swoim pradziadku 🥹
notsobadd, Zbuntowana, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:My dla chłopca też Aleksander, to i mi się podoba i mojemu o dziwo 😄 a mi jeszcze się podoba Oliwier, ale mojemu nie
Dla dziewczynki : Hania, Zuzia, Meliska, Bianka. Te dwa ostatnie mojemu się nie podobają, a dla mnie super 😅
O Melisce nigdy nie słyszałam
kiedyś też chciałam Hanię, ale siostra męża nas wyprzedziłam
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Napisz jej jutro rano, nie czekaj do poniedziałku. W ciąży leczy się każdą infekcję, nawet bezobjawowa. Mój gin by mi głowę urwał jakbym mu nie dała znać od razu.Liyss🧚🏻 wrote:Suzie no ja właśnie jak w grudniu robiłam badania to też miałam podwyższone ale nie miałam żadnych objawów więc lekarz mi powiedział, że mam z tym nic nie robić 😂 no ale teraz w ciąży jestem to wiadomo inaczej. Chyba na pisze do gin w poniedziałek na spokojnie 🥹
Bez straszenia, ale też bez bagatelizowania tego. Twoj lekarz zdecyduje
Suzie, Zaczarowan, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Suzie no ja właśnie jak w grudniu robiłam badania to też miałam podwyższone ale nie miałam żadnych objawów więc lekarz mi powiedział, że mam z tym nic nie robić 😂 no ale teraz w ciąży jestem to wiadomo inaczej. Chyba na pisze do gin w poniedziałek na spokojnie 🥹
No ja miałam objawy i nawet furagina już nie pomagała. No najlepiej napisać i niech ona oceni
-
A ja obserwuje na insta taką jedną influ i ona ma właśnie Meliskę i tak mi się spodobało 🤩Suzie wrote:O Melisce nigdy nie słyszałam
kiedyś też chciałam Hanię, ale siostra męża nas wyprzedziłam 
Suzie lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Hej, przecież ja Was nie nadrobię dzisiaj..
Suzie przeczytałam o Twojej dzisiejszej wizycie - po pierwsze przytulam Cię bardzo mocno w myślach, po drugie super że umówiłas się do swojej lekarki na tego 29 - jeśli dobrze pamiętam, trzeba te diagnozę zweryfikować bo to tylko jeden taki dziwny cykl. Po trzecie mam przyjaciółkę z PCOS z dwójką cudownych dzieci, dwóch chłopców, różnica wieku między nimi to zdaje się 1 rok, więc szybciutko się braciszek pojawił. Także ten, głowa do góry! Miłego wieczoru Wam wszystkie kochane moje ☺️
Dropsik, elektro96, notsobadd, Suzie, Gregorka, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Liyss🧚🏻 wrote:
W oczekiwaniu na odpowiedz gin mogłabyś się zaopatrzyć w sok z żurawiny, dużo pij wody i później rzeczywiście.. tez bym zrobiła posiew moczu i wymaz z pochwy.
-
Mi się podobają takie klasyczne imiona, bez wymysłów 😂😎 wcześniej byłam za Leonem, ale teraz jest ich tak dużo.. że odpuszczam 🤭 Synek będzie miał imię po moim ojczymie 😎
Dropsik, Suzie, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Hej, przecież ja Was nie nadrobię dzisiaj..
Suzie przeczytałam o Twojej dzisiejszej wizycie - po pierwsze przytulam Cię bardzo mocno w myślach, po drugie super że umówiłas się do swojej lekarki na tego 29 - jeśli dobrze pamiętam, trzeba te diagnozę zweryfikować bo to tylko jeden taki dziwny cykl. Po trzecie mam przyjaciółkę z PCOS z dwójką cudownych dzieci, dwóch chłopców, różnica wieku między nimi to zdaje się 1 rok, więc szybciutko się braciszek pojawił. Także ten, głowa do góry! Miłego wieczoru Wam wszystkie kochane moje ☺️
No hejka, zginęłaś mi dzisiaj właśnie z radaru 🤪
Jak się czujesz przed testowaniem? Bo chyba zbliża się wielkimi krokami…
MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Mi się słuchajcie podoba Aurora, bo mi się kojarzy z czarodziejką (Aurorzy byli w Harrym Potterze) ale nie ma szans że to imię przejdzie z moim chłopem 😅
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Mi się słuchajcie podoba Aurora, bo mi się kojarzy z czarodziejką (Aurorzy byli w Harrym Potterze) ale nie ma szans że to imię przejdzie z moim chłopem 😅
Moja przyjaciółka rozważała to imię
-
Dziękuję dziewczyny, napisałam na luxmed do internisty i mam skierowanie na posiew, jutro wykonam w miarę możliwości bo nie mam tego specjalnego pojemniczka a jutro napiszę do gin ale wiem, że ona w weekendy nie odpisuje więc pewnie w poniedziałek się dowiem 😁
Dropsik, Zaczarowan, Suzie, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Super! No pojemnik musi być koniecznie jałowy. Do poniedziałku to wyników nie będzie, ale będziesz zawsze dwa dni do przodu. Pamiętaj, żeby pobrać prawidłowo próbkę moczuLiyss🧚🏻 wrote:Dziękuję dziewczyny, napisałam na luxmed do internisty i mam skierowanie na posiew, jutro wykonam w miarę możliwości bo nie mam tego specjalnego pojemniczka a jutro napiszę do gin ale wiem, że ona w weekendy nie odpisuje więc pewnie w poniedziałek się dowiem 😁
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:My dla chłopca też Aleksander, to i mi się podoba i mojemu o dziwo 😄 a mi jeszcze się podoba Oliwier, ale mojemu nie
Dla dziewczynki : Hania, Zuzia, Meliska, Bianka. Te dwa ostatnie mojemu się nie podobają, a dla mnie super 😅
Mi też się podoba Melisa a mężowi nie 😂😂😂😂
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Super! No pojemnik musi być koniecznie jałowy. Do poniedziałku to wyników nie będzie, ale będziesz zawsze dwa dni do przodu. Pamiętaj, żeby pobrać prawidłowo próbkę moczu

Hahah dokładnie! 😂😎 Nie bądź jak ja.. 🙄🤭
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Skończyłam Bridgertonów i co teraz 🥲