Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny czy taki wynik w moczu może świadczyć o infekcji? Bo nie wiem czy pisać pilnie do gin a nie chce jej zawracać głowy na weekend 🙈

IMG-0289.jpg
    Wysłałabym maila lub jutro w normalnej godzinie zadzwoniła do lekarza. Raczej leki, pytanie czy posiew będzie chciał lekarz. Mój ginekolog na pewno by chciał

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A macie już wybrane imiona dla przyszłych dzieci?
    Ja dla córki Kaja, ale dla syna nie wiem 😅 niestety męskie imiona mi i staremu podobają się zupełnie inne 😅

Z chłopcem jesteśmy jednogłośni, będzie Antoś choć wiem jakie to teraz popularne. No ale obojgu się nam podoba…
    A co do dziewczynki to mamy problem, bo nic nam się nie podoba. A jeśli już jakieś jest ok to ktoś w najbliższej rodzinie dał 🤪

Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie no ja właśnie jak w grudniu robiłam badania to też miałam podwyższone ale nie miałam żadnych objawów więc lekarz mi powiedział, że mam z tym nic nie robić 😂 no ale teraz w ciąży jestem to wiadomo inaczej. Chyba na pisze do gin w poniedziałek na spokojnie 🥹

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Tak, mamy wybrane kilka.

Dziewczyna: Jaśmina, Michalina albo Emilia
    Chłopak: Grzegorz, Aleksander i jeszcze jakieś trzecie nam się podobało, ale znowu zapomnieć jakie 😆
    My dla chłopca też Aleksander, to i mi się podoba i mojemu o dziwo 😄 a mi jeszcze się podoba Oliwier, ale mojemu nie
    Dla dziewczynki : Hania, Zuzia, Meliska, Bianka. Te dwa ostatnie mojemu się nie podobają, a dla mnie super 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 20:35

Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Z chłopcem jesteśmy jednogłośni, będzie Antoś choć wiem jakie to teraz popularne. No ale obojgu się nam podoba…
    A co do dziewczynki to mamy problem, bo nic nam się nie podoba. A jeśli już jakieś jest ok to ktoś w najbliższej rodzinie dał 🤪

Mój chrześniaka ma tak na imię. Po swoim pradziadku 🥹

notsobadd, Zbuntowana, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    My dla chłopca też Aleksander, to i mi się podoba i mojemu o dziwo 😄 a mi jeszcze się podoba Oliwier, ale mojemu nie
    Dla dziewczynki : Hania, Zuzia, Meliska, Bianka. Te dwa ostatnie mojemu się nie podobają, a dla mnie super 😅

O Melisce nigdy nie słyszałam :D kiedyś też chciałam Hanię, ale siostra męża nas wyprzedziłam :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie no ja właśnie jak w grudniu robiłam badania to też miałam podwyższone ale nie miałam żadnych objawów więc lekarz mi powiedział, że mam z tym nic nie robić 😂 no ale teraz w ciąży jestem to wiadomo inaczej. Chyba na pisze do gin w poniedziałek na spokojnie 🥹
    Napisz jej jutro rano, nie czekaj do poniedziałku. W ciąży leczy się każdą infekcję, nawet bezobjawowa. Mój gin by mi głowę urwał jakbym mu nie dała znać od razu.
    Bez straszenia, ale też bez bagatelizowania tego. Twoj lekarz zdecyduje :)

Suzie, Zaczarowan, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

No ja miałam objawy i nawet furagina już nie pomagała. No najlepiej napisać i niech ona oceni :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    O Melisce nigdy nie słyszałam :D kiedyś też chciałam Hanię, ale siostra męża nas wyprzedziłam :P
    A ja obserwuje na insta taką jedną influ i ona ma właśnie Meliskę i tak mi się spodobało 🤩

Suzie lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przecież ja Was nie nadrobię dzisiaj..
    Suzie przeczytałam o Twojej dzisiejszej wizycie - po pierwsze przytulam Cię bardzo mocno w myślach, po drugie super że umówiłas się do swojej lekarki na tego 29 - jeśli dobrze pamiętam, trzeba te diagnozę zweryfikować bo to tylko jeden taki dziwny cykl. Po trzecie mam przyjaciółkę z PCOS z dwójką cudownych dzieci, dwóch chłopców, różnica wieku między nimi to zdaje się 1 rok, więc szybciutko się braciszek pojawił. Także ten, głowa do góry! Miłego wieczoru Wam wszystkie kochane moje ☺️

Dropsik, elektro96, notsobadd, Suzie, Gregorka, nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny czy taki wynik w moczu może świadczyć o infekcji? Bo nie wiem czy pisać pilnie do gin a nie chce jej zawracać głowy na weekend 🙈

IMG-0289.jpg

W oczekiwaniu na odpowiedz gin mogłabyś się zaopatrzyć w sok z żurawiny, dużo pij wody i później rzeczywiście.. tez bym zrobiła posiew moczu i wymaz z pochwy.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają takie klasyczne imiona, bez wymysłów 😂😎 wcześniej byłam za Leonem, ale teraz jest ich tak dużo.. że odpuszczam 🤭 Synek będzie miał imię po moim ojczymie 😎

Dropsik, Suzie, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hej, przecież ja Was nie nadrobię dzisiaj..
    Suzie przeczytałam o Twojej dzisiejszej wizycie - po pierwsze przytulam Cię bardzo mocno w myślach, po drugie super że umówiłas się do swojej lekarki na tego 29 - jeśli dobrze pamiętam, trzeba te diagnozę zweryfikować bo to tylko jeden taki dziwny cykl. Po trzecie mam przyjaciółkę z PCOS z dwójką cudownych dzieci, dwóch chłopców, różnica wieku między nimi to zdaje się 1 rok, więc szybciutko się braciszek pojawił. Także ten, głowa do góry! Miłego wieczoru Wam wszystkie kochane moje ☺️

No hejka, zginęłaś mi dzisiaj właśnie z radaru 🤪
    Jak się czujesz przed testowaniem? Bo chyba zbliża się wielkimi krokami…

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się słuchajcie podoba Aurora, bo mi się kojarzy z czarodziejką (Aurorzy byli w Harrym Potterze) ale nie ma szans że to imię przejdzie z moim chłopem 😅

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - 01.07.2026 💖🙏

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mi się słuchajcie podoba Aurora, bo mi się kojarzy z czarodziejką (Aurorzy byli w Harrym Potterze) ale nie ma szans że to imię przejdzie z moim chłopem 😅

Moja przyjaciółka rozważała to imię :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, napisałam na luxmed do internisty i mam skierowanie na posiew, jutro wykonam w miarę możliwości bo nie mam tego specjalnego pojemniczka a jutro napiszę do gin ale wiem, że ona w weekendy nie odpisuje więc pewnie w poniedziałek się dowiem 😁

Dropsik, Zaczarowan, Suzie, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziękuję dziewczyny, napisałam na luxmed do internisty i mam skierowanie na posiew, jutro wykonam w miarę możliwości bo nie mam tego specjalnego pojemniczka a jutro napiszę do gin ale wiem, że ona w weekendy nie odpisuje więc pewnie w poniedziałek się dowiem 😁
    Super! No pojemnik musi być koniecznie jałowy. Do poniedziałku to wyników nie będzie, ale będziesz zawsze dwa dni do przodu. Pamiętaj, żeby pobrać prawidłowo próbkę moczu ;)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Mi też się podoba Melisa a mężowi nie 😂😂😂😂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Super! No pojemnik musi być koniecznie jałowy. Do poniedziałku to wyników nie będzie, ale będziesz zawsze dwa dni do przodu. Pamiętaj, żeby pobrać prawidłowo próbkę moczu ;)

Hahah dokładnie! 😂😎 Nie bądź jak ja.. 🙄🤭

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam Bridgertonów i co teraz 🥲

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ