Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam Cię mocno mocno!!! Odpocznij i zapomnij i nas na trochęPrezesoowa wrote:A ja Was dziewczynki na dziś opuszczam, planuję spędzić czas z mężem i braciszkiem oraz jego rodzinką

Okres się zaczął rozkręcać, więc z nimi będzie mi troszkę raźniej 🥺
Spokojnego wieczorku 😘
byle nie później niż do jutra:)😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 18:39
-
Suzie, gdzie kupiłaś margaretki ? ♥️Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Order dla tego pana ✔️ 🥇
Suzie, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Jejku, nadrabiam Was właśnie. Powiem Wam że to zdecydowanie nie mój dzień. W pracy chciałam skończyć wcześniej, to wszystko zaczęło się palić i wszystko na już.
@Suzie No to u mnie identycznie było za pierwszym razem... Dopiero jak jej w morfologii się coś nie spodobało to dała na kolejne badania. Później powiedziała, że za 2/3 miesiące kontrolną morfologia i znowu wystawiła skierowanie tylko na samą morfologię, ale stwierdziłam że pójdę do innej i niech mi da też na ferrytyne i kwas, bo tamte wyniki mogły wyjść źle przez syntetyczna formę. No i dala, bez gadania. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale była młodsza i może zna obecne zalecenia, a starsi lekarze to mam wrażenie, że są tak zacofani z wiedzą. 🙄
Co do diagnozy wystawionej przez gina, to nie znam się na PCOS, ale też nic nowego nie napiszę... Masz tu masę wsparcia w tym temaciei wiele przykładów, gdzie PCOS to nie wyrok i można mieć z tego dzieci, nawet kilka. Z takich sławnych osób to Sandra Kubicka głośno mówi o pcos i niedługo rodzi 😁 Nie wiem czy sledzisz, ma nawet swoją dietę skierowaną na PCOS.
@notsobadd No u nas podobnie. Czekałam aż dostanę umowę na czas nieokreślony, a tu wychodzi na to, że można było starać się wcześniej 🙈😅
Co do pracy mężów/partnerów - to mój też ma dość stresująca pracę i gdy ma jej dużo to nie je cały dzień, a później nadrabia i za to jestem właśnie zła 😡 ciekawa jestem jego wyników... Oby wyszły ok, ale będę się stresować gorzej niż on. Morfologię Mial wzorowa ostatnia, ale ciekawe jak gospodarka hormonalna.
Nie obserwuje jej, ale chętnie zajrzę
-
CoffeeDream wrote:Ale pyszności dziś u Was na obiadek 😊 u mnie była dziś tylko szybka tortilla z kurczakiem, szpinakiem, serem, papryką.
W ogóle nie sprawdziłam pogody, a tu całkiem ładny weekend się szykuje 🙈 mogłam wziąć jakieś bardziej wyjściowe spodenki 😄
@Prezesoowa Tulę za tą małpę 🙄🫂 miłego wieczoru z rodzinką 🩷
Chyba u Ciebie, u mnie się pogoda zepsuła, jest zimno, pada, jutro ma być podobnie
-
CoffeeDream wrote:Cudownie 🩷 Super, że mąż chce poprawić Ci humorek 🩷🌸 Należy mu się medal 🏅😊
A teraz kroi mi arbuza 😎
Dropsik, grazka0022, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Suzie, gdzie kupiłaś margaretki ? ♥️
Leroy Merlin
elektro96 lubi tę wiadomość
-
@Gregorka - super danko 👌🥰 ja też dziś zakupiłam zielone szparagi i będą jutro lub w niedzielę na obiad. Ale takie super dorwałam, długie i grube 💚
@Suzie - Zuzia, piękne imię ☺️. My właśnie tak planujemy naszemu maleństwu, jeśli dziewczynka się urodzi to, Zuzia lub Hania dać 🥰
A u mnie nici z wieczoru z winkiem i camembertem, idę do pracy niestety 😔, ale przekładam to na jutro.
Robię jeszcze carbonare, chyba się uzależniliśmy od tego makaronu
Suzie, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
A macie już wybrane imiona dla przyszłych dzieci?
Ja dla córki Kaja, ale dla syna nie wiem 😅 niestety męskie imiona mi i staremu podobają się zupełnie inne 😅
Suzie, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dropsik a może masz glovo i zakupy online do domu?😁
Majlen to oby zmiana szybko minęła i była spokojna 🥹
Dropsik, Suzie lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:@Gregorka - super danko 👌🥰 ja też dziś zakupiłam zielone szparagi i będą jutro lub w niedzielę na obiad. Ale takie super dorwałam, długie i grube 💚
@Suzie - Zuzia, piękne imię ☺️. My właśnie tak planujemy naszemu maleństwu, jeśli dziewczynka się urodzi to, Zuzia lub Hania dać 🥰
A u mnie nici z wieczoru z winkiem i camembertem, idę do pracy niestety 😔, ale przekładam to na jutro.
Robię jeszcze carbonare, chyba się uzależniliśmy od tego makaronu
Też mam mieć jutro carbonare. Szkoda że musisz iść do pracy
Ogólnie ja i mąż zauważyliśmy, że jest coraz więcej dzieci o naszych imionach. No ale nasze imiona co roku są w top3 w rankingu nadawanych imion dzieciom więc 😆
Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
W ogóle. Nad synkiem chyba tydzień co wieczór przeglądaliśmy listy imion i wpisywaliśmy najlepsze, potem kolejny tydzień odsiewaliśmy🙈 W bólach, ale wybraliśmy i jesteśmy zadowoleni z wyboru. Pewnie teraz nie będzie inaczej😂 Dlatego nawet mi się nie chce zaczynać tematu ;p Gdyby był chłopiec to by dostał po mężu, bo już nie miałabym siły wymyślać, a akurat to imię nam się podoba.grazka0022 wrote:A macie już wybrane imiona dla przyszłych dzieci?
Ja dla córki Kaja, ale dla syna nie wiem 😅 niestety męskie imiona mi i staremu podobają się zupełnie inne 😅
Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:A macie już wybrane imiona dla przyszłych dzieci?
Tak, mamy wybrane kilka.
Dziewczyna: Jaśmina, Michalina albo Emilia
Chłopak: Grzegorz, Aleksander i jeszcze jakieś trzecie nam się podobało, ale znowu zapomnieć jakie 😆
grazka0022, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:
Baty dla zdrowej ty 😒
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:
U mnie erytrocyty i leukocyty w moczu wyszły przy zapaleniu pęcherza