Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesowa odpoczynku i mam nadzieję że będziesz wpadać. Ja też miałam ostatnio taki okres 2 tygodni ciszy i mi pomógł z głową.Prezesoowa wrote:Hej dziewczyny. Na jakiś czas się usuwam, będę Was wspierać i podczytywać z partyzanta.
Majlen - przykro mi, że te testy tak Cię oszukały.. Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec Twojego cyklu - trzymam kciuki
Suzie - co do ferrytyny to najważniejsze , żeby wesprzeć wchłanianie żelaza z posiłków, bo problem z ferrytyną to nie jest problem na poziomie dostępności żelaza (dopóki żelazo jest w normie) tylko na poziomie wchłaniania. Trzeba dorzucić do diety trochę mięsa i podróbów, do sałatek dorzucić brokuł, natkę pietruszki. Przy posiłkach bogatych w żelazo dorzuć witaminę C lub produkt, który jej dużo zawiera i koniecznie pilnuj, żeby ok. 2 godziny przed/po posiłku bogatym w żelazo nie popijać herbaty ani kawy. Pamiętaj też, że ferrytyna nie podniesie się ani w miesiąc ani w dwa. A stosowanie żelaza to jest półśrodek. Do tego żelazo działa mocno prozapalnie i są już badania, że suplementacja żelaza może wprowadzać komórki jajowe w stres oksydacyjny, co może powodować problemy z płodnością. Zakwas też nie zaszkodzi na pewno, ale pamiętaj o odstępie od lewotyroksyny - min. 1,5 godziny.
Trzymajcie się :* -
@Majlen dziwna sytuacja z tymi testami, bo żeby aż dwa były pozytywne to naprawdę dziwne, ale dopóki nie ma okresu jest nadzieja, więc kciuków nie puszczam🤞
@Prezesoowa mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku i szybko do nas wrócisz 😘 a jeśli coś złego się dzieje to po prostu przytulam i oby minęło jak najszybciejstarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Prezesowa trzymaj się, czekamy na Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie 😘
-
Prezesowa, wróć jak tylko będziesz mogła. Czekamy na Ciebie tutaj 🥺 Trzymaj się!Prezesoowa wrote:Hej dziewczyny. Na jakiś czas się usuwam, będę Was wspierać i podczytywać z partyzanta.
Majlen - przykro mi, że te testy tak Cię oszukały.. Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec Twojego cyklu - trzymam kciuki
Suzie - co do ferrytyny to najważniejsze , żeby wesprzeć wchłanianie żelaza z posiłków, bo problem z ferrytyną to nie jest problem na poziomie dostępności żelaza (dopóki żelazo jest w normie) tylko na poziomie wchłaniania. Trzeba dorzucić do diety trochę mięsa i podróbów, do sałatek dorzucić brokuł, natkę pietruszki. Przy posiłkach bogatych w żelazo dorzuć witaminę C lub produkt, który jej dużo zawiera i koniecznie pilnuj, żeby ok. 2 godziny przed/po posiłku bogatym w żelazo nie popijać herbaty ani kawy. Pamiętaj też, że ferrytyna nie podniesie się ani w miesiąc ani w dwa. A stosowanie żelaza to jest półśrodek. Do tego żelazo działa mocno prozapalnie i są już badania, że suplementacja żelaza może wprowadzać komórki jajowe w stres oksydacyjny, co może powodować problemy z płodnością. Zakwas też nie zaszkodzi na pewno, ale pamiętaj o odstępie od lewotyroksyny - min. 1,5 godziny.
Trzymajcie się :* -
Nigdy tego nie miałam, ale widać jakim wrażliwym badaniem jest zwykłe badanie moczu🙈Liyss🧚🏻 wrote:Powtórzyłam badanie moczu i dziś już mam leukocyty w normie 🙈 ale wyszły mi FOSFORANY BEZPOSTACIOWE liczne a wczoraj w ogóle nie miałam czegoś takiego wypisanego. Wiecie co to jest ? Do gin będę w poniedziałek dzwonić 😂
-
Dropsik no właśnie to samo pomyślałam 😂 wczoraj coś innego, dziś coś innego 🙈
-
Dziewczyny mam wyniki
prog 7,10 ng/ml
Estradiol 131 pg/ml
Co myślicie?
(To 7dpo jak cos)Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Wiecie co, bo jeszcze pomyślałam w ten sposób.
Czy ten wynik bety mogł być zaburzony przez to, że byłam po nocnej zmianie i w sumie to przespałam niecałe 3h i poszłam na badanie?♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Owulacja prawdopodobnie była, ale niezbyt dobrej jakości. Jeśli to faktycznie 7 dzień. Na jakiej podstawie wyznaczyłaś?grazka0022 wrote:Dziewczyny mam wyniki
prog 7,10 ng/ml
Estradiol 131 pg/ml
Co myślicie?
(To 7dpo jak cos)
A na estradiolu się nie znam. Za moich czasów starań się tego nie badało albo mi to umknęło wtedy. -
Beta nie ma takich wahań. Progesteron, TSH może skakać, ale beta jest stabilna.Majlen wrote:Wiecie co, bo jeszcze pomyślałam w ten sposób.
Czy ten wynik bety mogł być zaburzony przez to, że byłam po nocnej zmianie i w sumie to przespałam niecałe 3h i poszłam na badanie? -
Dropsik wrote:Owulacja prawdopodobnie była, ale niezbyt dobrej jakości. Jeśli to faktycznie 7 dzień. Na jakiej podstawie wyznaczyłaś?
A na estradiolu się nie znam. Za moich czasów starań się tego nie badało albo mi to umknęło wtedy.
Na podstawie aplikacji bo mam duży problem z wyznaczeniem owulacji
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Dziewczyny mam wyniki
prog 7,10 ng/ml
Estradiol 131 pg/ml
Co myślicie?
(To 7dpo jak cos)
Wydaje mi się, że dobrze jest jak estradiol 7dpo ma minimum 150... -
Liyss🧚🏻 wrote:Powtórzyłam badanie moczu i dziś już mam leukocyty w normie 🙈 ale wyszły mi FOSFORANY BEZPOSTACIOWE liczne a wczoraj w ogóle nie miałam czegoś takiego wypisanego. Wiecie co to jest ? Do gin będę w poniedziałek dzwonić 😂
A to wyszło ci w bakteriach czy jak? 😂 też pierwszy raz o tym słyszę, właśnie wpisałam w Google 😂 -
U mnie też pinki zawsze się sprawdzały, właściwie to głównie ich używałam zawszeZaczarowan wrote:Co do testów.. to ja polecam pinki, one mnie nigdy nie oszukały
Ale jak widać, co osoba, to inna opinia 🫣😂
Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Lyiss, nie wpisuj w Google 😆 trzeba poczekać do wizyty, ale coś mało powtarzalne te wyniki TwojeZaczarowan wrote:A to wyszło ci w bakteriach czy jak? 😂 też pierwszy raz o tym słyszę, właśnie wpisałam w Google 😂
Liyss🧚🏻, Zaczarowan lubią tę wiadomość