Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik napisałam już do lekarza na czacie w Luxmed i powiedział, że mam czekać na wynik posiewu a te fosforany to może być początek infekcji ale mówił, że na spokojnie😂
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Grazka, tak jak piszą dziewczyny, owulka byla. Ale ciężko bazować na tym wyniku nie wiedząc czy na pewno jesteś 7 dpo, bo możesz być np. 5 czy 6 i wtedy nie będzie to już miarodajne…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Grazka a Ty nie robisz testów owu ani nie mierzysz temp?
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa, martwię się czy u Ciebie wszystko ok... Niezależnie co się dzieje czekamy tu wszystkie na Ciebie i wysyłamy Ci pozytywną energię, mam nadzieję, że wrócisz do nas niebawem. To znaczy wróć kiedy chcesz, ale wróć 🥹
Eniana, Platynova55 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie moja ferrytyna z lutego to niecałe 14 🤣 Także ten, nie przejmuj się jakoś szczególnie swoim poziomem. Dam znać czy coś mi się uzupełniło.
Przy okazji - ile powinno wynosić TSH przy staraniach?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Hej dziewczyny!
Czytam na bieżąco wątek majowy i wspólny.
Mało się udzielam,bo ciężko jest mi wejść w temat. Tak już mam.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że każdej z Was kibicuje lub wewnętrznie dzielę smutek.
Mam jednak poczucie, że to nie fair tak czytać i wyskakiwać z partyzanta, więc postaram się być bardziej aktywna.
Dziś 7dc, moje samopoczucie czołga się po podłodze.
Mam ciężki czas w pracy. Jestem managerem hotelu i zwaliło nam się na głowę kilka grubych spraw związanych ze starym budownictwem. Dodatkowo, od kiedy objęłam tę funkcję (ponad 2 lata) mam poczucie, że trochę wypadłam z kręgu biurowym psiapsi. Wiecie, ja się zamartwiam kontrolami, papierami itd, mniej lekko podchodzę to różnych rzeczy. Mimo to zawsze ludzie są moim priorytetem, no ale to nie wystarcza. Nie da się zamknąć drzwi i iść do domu. Nawet specyfika branży na to nie pozwala, bo jesteśmy otwarci 24h/7.
Lekarz krzyczy, że mój poziom stresu jest za wysoki i mam zwolnić, a ja jestem pracoholikiem. Nie ma nade mną nikogo poza właścicielem, który nie przebywa w kraju, więc każdy problem konczy sie w moim biurze..
To tak w temacie pracy..
Lecę Was nadrobić. -
Ja nie polecam facelle strumieniowych- miałam fałszywa druga kreskę w trakcie okresu 🤪 kreska była dość widoczna, a nie cień cienia
@Prezesowa, kurde/.. mam nadzieje, ze nic się nie dzieje złego 😨 -
Tsh to tak do 1.5 najlepiej. Jeszcze ważne jak przy tym ft3 i ft4 współpracują.Speranza :) wrote:Suzie moja ferrytyna z lutego to niecałe 14 🤣 Także ten, nie przejmuj się jakoś szczególnie swoim poziomem. Dam znać czy coś mi się uzupełniło.
Przy okazji - ile powinno wynosić TSH przy staraniach? -
Pati odpoczywaj... miłego wyjazdu ... ehh te badaniaPati2804 wrote:Jejku dziewczyny, doczytałam że u Liyss wyszły bakterie w moczu, co to się teraz dzieje ? Ostatnio u Zaczarowan, Zbuntowana i teraz Liyss.. ☹ mam nadzieje że to nic groźnego 😘 chyba po powrocie sama zrobię znowu badanie moczu.. z tym że ja pije żurawinę i malinę 100 % i biorę co jakiś czas Wit C, mam nadzieje że choć trochę pomagają i nic się nie przyplątalo..
Pati2804 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Leśneintro wrote:@Prezesowa będziemy tu na Ciebie czekać 🫂
@Lavendowa cześć! No tak, stres starań nie ułatwia
Ile już się staracie? 
Staramy się od tego roku. Na pokładzie mamy też 7latkę, która pojawiła się, gdy oboje byliśmy gówniarzami (20lat).
-
Prezesowa, martwię się o Ciebie… mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku.
Wróć do nas, kiedy tylko będziesz chciała ♥️🫂
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Przy okazji - ile powinno wynosić TSH przy staraniach?
1-1,5 -
Liyss🧚🏻 wrote:Grazka a Ty nie robisz testów owu ani nie mierzysz temp?
Robiłam testy i mierzyłam tempke ale kurde, testy mi nie wychodzą pozytywne, a np mam śluz i czuję ból jajnika.. a tempka to u mnie chyba jest nie miarodajna, bo ja nie śpię całej nocy tylko potrafię się przebudzić o 3,4,5 i nie śpię tych 4 godzin bez przerywania
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Suzie wrote:1-1,5
O nie... To ja miałam w lutym 2. Chociaż nie robiłam pozostałych tarczycowych. Zrobiłam TSH przy okazji, bo s jakimś pakiecie było to badanie. Kurcze..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:O nie... To ja miałam w lutym 2. Chociaż nie robiłam pozostałych tarczycowych. Zrobiłam TSH przy okazji, bo s jakimś pakiecie było to badanie. Kurcze...
Na spokojnie 🥰
2 to też nie jest zły wynik. 😊
Ale fakt, dąży się do poziomu TSH= 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 21:06
-
Mi ginekolog powiedziała że najlepiej żeby było do 2, u mnie waha się między 1,3-2 i mówiła że jest ok, ft3 i ft4 mam w normie. Wiem, że niektórzy lekarze mówią że nawet do 2,5 jest w porządku (chyba nawet ostatnio te normy się zmieniły), ale zawsze warto właśnie sprawdzić jeszcze chociaż ft3 i ft4Speranza :) wrote:O nie... To ja miałam w lutym 2. Chociaż nie robiłam pozostałych tarczycowych. Zrobiłam TSH przy okazji, bo s jakimś pakiecie było to badanie. Kurcze...
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
grazka0022 wrote:Robiłam testy i mierzyłam tempke ale kurde, testy mi nie wychodzą pozytywne, a np mam śluz i czuję ból jajnika.. a tempka to u mnie chyba jest nie miarodajna, bo ja nie śpię całej nocy tylko potrafię się przebudzić o 3,4,5 i nie śpię tych 4 godzin bez przerywania

Bo może się okazać, że ten wynik to nie jest 7dpo. A planujesz może monitoring kiedyś? -
Liyss🧚🏻 wrote:Bo może się okazać, że ten wynik to nie jest 7dpo. A planujesz może monitoring kiedyś?
Tak, jeśli dostanę za tydzień okres i nie będzie ⏸️ to w przyszłym cyklu idę do innego ginekologa i zobaczymy
Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"