Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale informacje od rana 😁
    Speranza trzymam mocno kciuki za betę, ale coś czuję że będzie wysoka 😉
    @Zimozielona przytulam mocno 🫂
    @notsobadd mam nadzieję, że i z mamą i z babcią wszystko będzie dobrze i nie będziesz się musiała biedna tak stresować

Speranza :) lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapraszam do pociągu, jedziemy do Mummy 🥳 ja już siedzę ze swoim pysznym bajglem 😁

Dropsik, Speranza :), Zaczarowan, nick nieaktualny, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Vienna, elektro96, Gregorka, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona - przytulam... U mnie ovi trzymał do 14 dni czasem nawet i też było mi ciężko potem biel zobaczyć... Wiem co czujesz. Który to cykl starań?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, zapraszam do pociągu, jedziemy do Mummy 🥳 ja już siedzę ze swoim pysznym bajglem 😁
    Ja będę jednym okiem zerkać, bo muszę wyjść akurat, więc nie wiem czy dam radę pisać, ale będę czytać 😉

nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    jest ok :)
    sprawił mi przykrość, bo zrobił mi na złość, ale to w sumie pierdoła

Ehh.. ci nasi mężowie i niemężowie…🫂🫂

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 lat nosi brodę i wie, że bardzo mi się w niej podoba :) Rano się delikatnie pokłóciliśmy, ale nie jakoś mocno, zwykła wymiana zdań. A on później na złość mi zgolił brodę. Wiem, że głupota i że odrośnie, ale jakoś tak mi się przykro zrobiło, że zrobił to po złości. Ale jak tak pomyślę to chyba bardziej sobie zrobił na złość- bo korzystniej wygląda z ;)
    Jak na niego patrzyłam to niby byłam zła, ale tak mi się śmiać chciało, bo tak inaczej wyglądał, córka też nie mogła powstrzymać śmiechu. I trochę go tym uraziłyśmy.
    Więc odpowiedział mi, że on się ze mnie nie śmieje, że mam małe cycki. Trochę zabolało, bo nie mam wpływu na rozmiar. Ja je akceptuje i w sumie, ciężko mi sprawić przykrość komentując je- bo wiem jakie są.

Ale też niepotrzebnie się śmiałam - to co się dziwię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 10:08

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

A ja siedzę z kaszką manną 😎 Mummy a to wizyta na NFZ czy prywatna?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsiadam do pociągu :) mam tylko herbatkę :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova a jak tam Twoje gołąbki ? I czy udało się porozmawiać jeszcze z mężem?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Od 2 lat nosi brodę i wie, że bardzo mi się w niej podoba :) Rano się delikatnie pokłóciliśmy, ale nie jakoś mocno, zwykła wymiana zdań. A on później na złość mi zgolił brodę. Wiem, że głupota i że odrośnie, ale jakoś tak mi się przykro zrobiło, że zrobił to po złości. Ale jak tak pomyślę to chyba bardziej sobie zrobił na złość- bo korzystniej wygląda z ;)
    Jak na niego patrzyłam to niby byłam zła, ale tak mi się śmiać chciało, bo tak inaczej wyglądał, córka też nie mogła powstrzymać śmiechu. I trochę go tym uraziłyśmy.
    Więc odpowiedział mi, że on się ze mnie nie śmieje, że mam małe cycki. Trochę zabolało, bo nie mam wpływu na rozmiar. Ja je akceptuje i w sumie, ciężko mi sprawić przykrość komentując je- bo wiem jakie są.

Ale też niepotrzebnie się śmiałam - to co się dziwię :)

Hmm.. ale to było już chamskie z tymi piersiami 🫡🫡 a co to duże piersi to jakiś wyznacznik atrakcyjności? Wiem, że mógłby pomyśleć tak samo z brodą, ale no nie wiem.. też bym się zezłościła. Omówiliście to z mężem?

notsobadd, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 20 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magicznanutka - oj gumowy młotek by mu się przydał..... :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magicznanutka, pewnie się zdenerwował, że się śmiałyście ale skoro byłby pewny tego jak wygląda bez brody to pewnie by nie był złośliwy w stosunku do Ciebie, zwłaszcza, że na piersi nie ma się wpływu a na zarost już tak.
    Myślę, że nie raz ktoś coś mówił pod wpływem emocji. Ważne, że przeprosił 🥹

Chociaż mnie by mąż wkurzył jakby mi mówił o moich cyckach 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem z tik takami i wodą 🤪

Zaczarowan, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰

preg.png

Wysłany: 20 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam cały czas diagnostykę... I myślę tylko o tym, co ja zrobię jak ta beta będzie ujemna... Po dwóch latach starań w nic już nie dowierzam...

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza a zrobiłaś kolejny test? Ja też odświeżam forum i czekam z Tobą ✊🏻♥️

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰

preg.png

Wysłany: 20 maja 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Speranza a zrobiłaś kolejny test? Ja też odświeżam forum i czekam z Tobą ✊🏻♥️

Nie, jeszcze nie. Dopiero za 15 minut wychodzę z pracy i wtedy kupię.

Zaczarowan, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Dropsik lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Odświeżam cały czas diagnostykę... I myślę tylko o tym, co ja zrobię jak ta beta będzie ujemna... Po dwóch latach starań w nic już nie dowierzam...

Wiem kochana, jednak „przyzwyczailiśmy” (dziwnie to brzmi) się po części do tej jednej kreseczki i jak nagle pojawiła się druga to jest takie 🤯🤯😂 Wierz kochana, wierz.. My czekamy z Tobą 🥰 malutkie szczęście 🌞

Speranza :), nick nieaktualny, Platynova55 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta oj będzie bacik dla męża, tak nie można :) Rozumiem, że mogło go ukłuć, że śmiałyście się z córą, ale nie powinien atakować w drugą stronę i szukać słabego punktu u Ciebie, masz prawo na mini foszka 😁
    PS. Mój mąż błysnął w podobny sposób w sobotę. On nienawidzi powiększanych ust, a ja dla żartów rzuciłam że zrobiłabym sobie górną wargę. Na co on, że ewentualnie cycki sobie mogę zrobić. Niby żart, ale zakłuło więc mordke krzywą miałam przez parę godzin 😂🙈

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio podobnie zrobił, w sensie tak, że też zakuło 😂 Jestem posiadaczką małych piersi, no teraz jak jestem w ciąży, to wiadomo.. są trochę większe, ale nie jest to miseczka D 😂 No i niemąż do mnie mówi, że „Teraz to masz dojce”… chciało mi się śmiać, ale też mnie to zakuło. Nagle teraz się obudził?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy pod Twoim gabinetem Mummy! 🥰

Suzie, notsobadd, nick nieaktualny, Pati2804, Malinowysorbet, Platynova55 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ