X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :) czyli farbować się mogę, byle jak najmniej wdychać oparów. Z tą kawa to trochę mnie przestraszyłas.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6738.png
    hmm czyli lepiej wcale nie pić? czy jedna słaba fliżanka z mlekiem to już poziom umiarkowany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dzięki kochana :) czyli farbować się mogę, byle jak najmniej wdychać oparów. Z tą kawa to trochę mnie przestraszyłas.
    Kochana farbować łagodną farbą bez amoniaku

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboomer uwielbiam :). Ostatnio próbowałam się gdzieś zapisać na mani i pedicure i się nie udało, terminy są takie, że zrezygnowałam...

Moich wyników jeszcze nie ma.

Z poważnych rozkmin - czy ja mogę się zafarbować??? Dzisiaj mam wizytę u fryzjera. On używa produktów marki Kemon, która podobno jest łagodna i ok, ale oczywiście lekka schiza mi weszła

Kochana.. to wrażliwy temat, bo jesteś w ciąży i decyzje podejmiesz tylko Ty, aaaaleeee.. teraz są takie farby, że nie czułabym niepokoju na Twoim miejscu. Dla własnego spokoju, mogłabyś poprosić fryzjerkę o użycie jak najmniej intensywnego produktu, byś nie musiała wąchać tych oparów. No najlepiej to pogadaj z fryzjerką, co ona myśli. Ona tez powinna być na bieżąco z wiedzą :D

Sama pofarbowałam włosy na brązowo, tydzień przed pojawieniem się dwóch kresek :D to było nieświadome na tamten czas, ale uznałam, że tak być musiało 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ale ciemny fiolet? 🤔

Jasny :P

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też miała zaproponować, żebyś porozmawiała z fryzjerką, ale nie wiedziałam czy chcesz jej mówić o ciąży

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    IMG-6738.png

Właśnie pije kawe…. Straszysz 😂🤭

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza jeśli farba bez amoniaku to na luzie. Nie czuć jej ogóle.

Dziękuję za inspirację paznokciowe. Mam mętlik w głowie 😄 A najlepsze, że idę do tego gabinetu pierwszy raz i zorientowałam się , że chyba nie ma tam opcji przedłużania 🙁 albo nie jest to ujęte.. a ja mam króciutkie paznokcie aktualnie. A chciałam ciut przedłużyć 🙈

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboomer uwielbiam :). Ostatnio próbowałam się gdzieś zapisać na mani i pedicure i się nie udało, terminy są takie, że zrezygnowałam...

Moich wyników jeszcze nie ma.

Z poważnych rozkmin - czy ja mogę się zafarbować??? Dzisiaj mam wizytę u fryzjera. On używa produktów marki Kemon, która podobno jest łagodna i ok, ale oczywiście lekka schiza mi weszła
    Oczywiście, że tak! Idź i zrób się na bóstwo 🥰

Gdybyś pracowała jako fryzjerka to bym miała jakieś obawy, ale idziesz raz na miesiąc czy rzadziej na 2-3h. Nie wiem czy w pomieszczeniu będzie otwarte okno lub drzwi, ale nie jest to ilość toksyczna. Mam znajomą fryzjerkę z trójką zdrowych dzieci, która pracowała od rana do nocy w każdej ciąży do końca praktycznie. Nie ma co świrować :)
    Czekam na Twoje wyniki 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 10:29

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jasny :P

Jasny to kocham 🩷 też robiłam sobie sama cały czas ten odcień w tamte lato.

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie, żeby coś, ale my też tu mówiłyśmy, że będzie dobrze... :))))
    Oj wiedźmy 🧙‍♀️ zweryfikuję Wasze umiejętności po kontroli nasienia 🤣

Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Gregorka, Speranza :), Vienna, ultramaryna_, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na paznokcie idę we wtorek i planuję iść w kwiatowy motyw :P

MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Gregorka, Dropsik lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie pije kawe…. Straszysz 😂🤭
    piję z Tobą :) choc ja nie w ciąży

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Chłodny odcień jest trudniej utrzymać niż blond niestety. Mój ulubiony to chłodny odcień jasnego brązu, zazwyczaj miałam taki balejaż ze swoim naturalnym kolorem, ale no ciężko taki odcień utrzymać. Kupowałam wtedy toner i robiłam minimum raz w tygodniu.
    Teraz te różowo-fioletowe tez będzie mi ciężko utrzymać, ale tonery do mnie idą, a zrobiła mi też dużo naturalniej i łagodniej niż zwykle to jakoś wytrzymam :)
    Czy Ty zechcesz nam pokazać swój szalony odnowiony kolor? 🤪

Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Chłodny odcień jest trudniej utrzymać niż blond niestety. Mój ulubiony to chłodny odcień jasnego brązu, zazwyczaj miałam taki balejaż ze swoim naturalnym kolorem, ale no ciężko taki odcień utrzymać. Kupowałam wtedy toner i robiłam minimum raz w tygodniu.
    Teraz te różowo-fioletowe tez będzie mi ciężko utrzymać, ale tonery do mnie idą, a zrobiła mi też dużo naturalniej i łagodniej niż zwykle to jakoś wytrzymam :)

o też bym chciała taki kolor chłodny odcień jasnego brązu
    a jakie masz swoje naturalne? ja dość ciemne- za ciemne i pewnego razu zaczęłam rozjaśniać i tak doszłam do blondu, ale nie jest to taki blond ładny chłodny, dlatego myślę o powrocie do brązu

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Czy Ty zechcesz nam pokazać swój szalony odnowiony kolor? 🤪

ja też wnioskuję!! 😅

MagicznaNuta, elektro96, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Haha, nie jest taki szalony jak zwykle :P pokażę Wam jak się porządnie uczeszę na komunię w sobotę, bo teraz to wyglądam jakby mnie piorun pie.dolnął :P
    hahaha czy Tobie się kręcą włosy?

• grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Poniżej 50mg kofeiny to nie wiem w sumie jaka to kawa :P teraz jest sporo kaw bezkofeinowych bardzo dobrych, sama je zawsze przeklinałam, ale dla smaku kawy czego się nie robi.

Nie chciałam Was absolutnie straszyć :(

znajoma z pracy ostatni miesiąc ciąży leżała właśnie w szpitalu, bo mały nie rósł jak powinien, a ona całą ciąże piła po dwie kawy dziennie, bo inaczej to ją dopadały migreny. Na końcówce już podrósł ładnie, więc może nie to było przyczyną, ciężko coś takiego stwierdzić

Ja sobie dzisiaj w lidlu jak będę to kupuję bezkofeinową i do domu i do pracy. Ale to nie ze względu na to co wysyłałaś tylko tak się czaję na tą kawę już długo tylko zawsze zapomnę kupić :D

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana jaki toner, pokażesz?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    piję z Tobą :) choc ja nie w ciąży

❤️

Aaaajjj.. wcześniej gadałam z ginekologiem, powiedział że jedną filiżankę kawy mogę wypić 🫡🫣😂

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ