X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Kochana jaki toner, pokażesz?

Ja mogę polecić z Milkshake’a, oni mają fajne produkty. To są takie bardziej pianki koloryzujące, ale fajnie podtrzymują kolorek włosów :)

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja sobie dzisiaj w lidlu jak będę to kupuję bezkofeinową i do domu i do pracy. Ale to nie ze względu na to co wysyłałaś tylko tak się czaję na tą kawę już długo tylko zawsze zapomnę kupić :D
    daj znać czy dobra :)

Zaczarowan, grazka0022 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    ❤️

Aaaajjj.. wcześniej gadałam z ginekologiem, powiedział że jedną filiżankę kawy mogę wypić 🫡🫣😂
    może rzeczywiście spróbuj tej bezkofeinowej

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ja mogę polecić z Milkshake’a, oni mają fajne produkty. To są takie bardziej pianki koloryzujące, ale fajnie podtrzymują kolorek włosów :)
    słyszałam o tej firmie :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa jaki ładne włosy w ogóle chciałabym mieć takie proste naturalnie 😁

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam swoich włosów nie lubię, są do kitu :P

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Naturalne to mam czarną czerń :P bardzo długo rozjaśniałam, początkowo na całkiem taki biały blond, ale potem już zdecydowałam o rozjaśnianiu tylko części i od głowy miałam naturalne coś takiego
    85f9948818cdfdcaf10b9224dffd50d5.jpg

a potem to juz stopniowo ciemniały :) coraz bardziej mnie kusi powrót do naturalnych, ale przez to, że ostatnio siwieję w tempie zastraszającym to jeszcze trochę pokombinuję. Poza tym znam siebie i wiem, że jak zejdę do naturalnych to zacznę kombinować od nowa :P

Paznokcie też pierwszy raz od 11 lat mam jak na mnie krótkie, tak to zawsze przedłużałam do 6-7 na szablonie :P tylko w szpitalu miałam krótkie, ale tak się napatrzyłam na Wasze, że też skróciłam i zrobiłam sobie kwadrat :P
    o widzisz to u mnie bardzo podobnie, też bardzo ciemne i mam właśnie podobnie jak na tym zdjęciu, nie farbuję całej głowy tylko pasemkami, ale i tak już są mega zniszczone, no i ten blond jest taki wpadający w żółty. Kusi mnie również powrót do naturalnych, ale też dużo siwych już

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa a to jest ta specjalna metoda AirTouch coś takiego? Wtedy tylko właśnie odrosty robisz i toner nakładasz?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa to było Twoje foto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Polecam podobnie jak @zaczarowan milkshake. Tam są i pianki i tonery.

Mój ulubiony:

Bez-tytu-u.png

Wygląda przepięknie i jest taki chłodny, ale nie szary :)

Teraz zamówiłam violet i fuchsia, będę mieszać :D
    dziękuję Dziewczyny za polecenie :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czemu? :)

Nie słuchają mnie, są cienkie, jest ich mało :P

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki..
    Szukałam w internecie i nie mogę znaleźć info, może akurat któraś z Was będzie wiedziała 🤣
    Jestem zameldowana od urodzenia w miejscowości X , ale odkąd się wyprowadziłam to babcia która tam mieszka nie płaci za mnie za śmieci, tylko za siebie . Gdybym teraz chciała się wymeldować z miejscowości X i zameldować w miejscowości Y , to czy jest jakiś sposób żebym nie musiała płacić zaległości za cały ten okres gdzie nie płaciłam za śmieci? Jako gówniara nie myślałam o tym i nie wiedziałam że powinnam to robić, teraz już jest za późno więc nie cofnę czasu.. ☹

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiłam chłodny blond przez dobre kilka lat, trzeba mieć do niego cierpliwość i hajs 😂🫡 Do fryzjera co prawda nie musisz latać jakoś często, ale dwa razy do roku dobrze pójść na odrosty i właśnie jak Prezesowa mówi: maski, pianki itp. :D Ale efekt jest satysfakcjonujący :)

Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A dostałaś już jakiś dokument, że masz jakieś zaległości? Babcia zgłosiła w gminie, że tam nie mieszkasz?
    Nie nic nie dostałam, ale wiem że w listopadzie będę musiała zameldować siebie i dziecko tutaj i zaczynam już rozkminiać..🙈 szwagier musiał niestety zapłacić do tyłu kilka lat za żonę zaległości więc myślę czy mnie też to czeka czy da się to obejść jakoś 🥺 ja tam jestem zameldowana ale babcia ponoć mówiła że tam nie mieszkam i nie płaci za mnie a nigdzie indziej nie byłam zameldowana i jestem cały czas u babci..

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Nie nic nie dostałam, ale wiem że w listopadzie będę musiała zameldować siebie i dziecko tutaj i zaczynam już rozkminiać..🙈 szwagier musiał niestety zapłacić do tyłu kilka lat za żonę zaległości więc myślę czy mnie też to czeka czy da się to obejść jakoś 🥺 ja tam jestem zameldowana ale babcia ponoć mówiła że tam nie mieszkam i nie płaci za mnie a nigdzie indziej nie byłam zameldowana i jestem cały czas u babci..
    Chyba musisz się dowiedzieć u źródła, czyli w gminie lub w mieście. Czy za śmieci u was płaci się na pewno od osoby? Czasem patrzą na zużycie wody lub metraż.

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kurczę, wiesz co, ja też jestem zameldowana u rodziców, a już długo tam nie mieszkam i oni za mnie nie płacą za śmieci. Kojarzy mi się, że jak się wyprowadziłam to trzeba było wypełnić jakieś oświadczenie ile osób zamieszkuje w domu. Nie slyszałam u nas o takiej sytuacji, żeby ktoś musiał opłacać zaległości 😊 Opłacam śmieci w miejscu, w którym mieszkam, a nie tam gdzie jestem zameldowana.

Prezesoowa, MummyYummy, Katsue lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, a odezwali się z tej pracy?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kurczę, wiesz co, ja też jestem zameldowana u rodziców, a już długo tam nie mieszkam i oni za mnie nie płacą za śmieci. Kojarzy mi się, że jak się wyprowadziłam to trzeba było wypełnić jakieś oświadczenie ile osób zamieszkuje w domu. Nie slyszałam u nas o takiej sytuacji, żeby ktoś musiał opłacać zaległości 😊 Opłacam śmieci w miejscu, w którym mieszkam, a nie tam gdzie jestem zameldowana.
    Adres zameldowania i zamieszkania się mogą różnić. Może Pati będziesz w stanie udowodnić dokumentami typu listy, rachunki, że nie mieszkasz tam X czasu i nie masz obowiązku płacić skoro nie zamieszkujesz. Ale najpierw bym zadzwoniła i zapytała czy w ogóle jest się czym stresować:) potem będziemy kminić rozwiązanie już na konkretny problem i wymyślać jak się odwołać od tego.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie, dlatego nie mam już nadziei, bo zwykle jak byli zainteresowani to dostawałam informację 2-max. 3 dni później. Dodatkowo moja przełożona też złożyła tam dokumenty aplikacyjne i jestem ciekawa co oni zrobią, na razie do niej nie dzwonili, ale to jeszcze wcześnie :)
    Hmm 🤔 To czekamy jeszcze na zwrotkę. Miejmy nadzieję, że dadzą znać na tak lub nie.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Adres zameldowania i zamieszkania się mogą różnić. Może Pati będziesz w stanie udowodnić dokumentami typu listy, rachunki, że nie mieszkasz tam X czasu i nie masz obowiązku płacić skoro nie zamieszkujesz. Ale najpierw bym zadzwoniła i zapytała czy w ogóle jest się czym stresować:) potem będziemy kminić rozwiązanie już na konkretny problem i wymyślać jak się odwołać od tego.
    Chodzi o to że przez x lat nigdzie nie płaciłam za śmieci i to był mój błąd.. bo skoro tam nie mieszkam to powinnam zacząć płacić za śmieci gdzieś indziej a ja tego nie zrobiłam.☹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 11:03

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ