Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajlen wrote:Ok, skończyłam pazy.
W rzeczywistości są takie wpadające w zielony, a tu na foto bardziej niebieskie 🤔
darmowy hosting zdjęć jpga jaka kreacja będzie?
Majlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do tego farbowania włosów w ciąży, no to tez mam zagwozdkę. Jak już znajdę, to chyba faktycznie poczekam do skończenia 3go miesiąca i dopiero farbowanie, a druga sprawa - amoniak. Oglądam taką trycholożkę na insta, ona właśnie bardzo najeżdża na tą substancję, która zastępuje amoniak i na farby bez amoniaku. Dlatego, że ta substanja jest dużo bardziej niebezpieczna dla organizmu i włosów niż sam amoniak, bo ona zostaje na tygodnie we włosach i dopiero się utlenia, a amoniak tylko 30min i się utlenia.
Ja też aktualnie zmieniłam farbę, bo tak, to bez amoniaku farbowałam.
Teraz robię to sama w domu, ponieważ mam ciemnobrązowe włosy w jednym kolorze, ale jak rok temu byłam platynową blondynką z pasemkami jeszcze wcześniej lub sombre, no to chodziłam do fryzjerówultramaryna_ lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:piękne
a jaka kreacja będzie?
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyMajlen wrote:Co do tego farbowania włosów w ciąży, no to tez mam zagwozdkę. Jak już znajdę, to chyba faktycznie poczekam do skończenia 3go miesiąca i dopiero farbowanie, a druga sprawa - amoniak. Oglądam taką trycholożkę na insta, ona właśnie bardzo najeżdża na tą substancję, która zastępuje amoniak i na farby bez amoniaku. Dlatego, że ta substanja jest dużo bardziej niebezpieczna dla organizmu i włosów niż sam amoniak, bo ona zostaje na tygodnie we włosach i dopiero się utlenia, a amoniak tylko 30min i się utlenia.
Ja też aktualnie zmieniłam farbę, bo tak, to bez amoniaku farbowałam.
Teraz robię to sama w domu, ponieważ mam ciemnobrązowe włosy w jednym kolorze, ale jak rok temu byłam platynową blondynką z pasemkami jeszcze wcześniej lub sombre, no to chodziłam do fryzjerów -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:To ogólnie TSH chyba w porządku?
Teraz już musi być dobrze :*
A żeby tradycji stało się zadość to opowiedz nam co innego było w tym cyklu
Co było inne - wdrożyłam pierwszy raz Acard od początku cyklu, wcześniej czekałam na pozytywny test. No i od pozytywnego owulaka czułam ogromny spokój i ciszę w umyśle, trudno to wytłumaczyć… Ale w poprzednich cyklach cały czas świrowałam, szukając objawów, strasznie się stresowałam. Nie wiem, skąd się to wzięło 🤣🤷♀️
Teraz czekam na Was, laski 🤞❤️MagicznaNuta, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
MagicznaNuta wrote:to jeszcze młoda
moj syn mi tak mówi, mama ty jesteś jeszcze młoda, ja to jestem stary, bo mi zęby wypadają
Hahahah ale mnie rozbawił! 😂
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Haha a ja czytam i się zastanawiam czy powinnam wiedzieć o czym mówisz
Czy mówiłam już, że jestem stara?
Proteiny, humektanty i emolienty
https://www.hebe.pl/blog-wlosy/rownowaga-peh-pielegnacja-wlosow.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI08H8q_aghgMVpD8GAB2IjwxoEAAYASAAEgIFXfD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jak chcesz poprawić jakość włosów, a z tego co czytam to zagłęb się w to, u mnie jest taka poprawa (jak o to dbam), zaczeły mi rosnąć włosy od wcierek, są grubsze no i zero prostownicy, na prawde polecam Wam włosomaniactwoMagicznaNuta, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
MagicznaNuta wrote:i tu dajesz mi do myślenia, chyba rzeczywiście wrócę do swoich włosów, tylko obawiam się, że będę staro w ciemnych wyglądać, ale przecież jestem stara już
A przechodziłam już przez parę kolorów, ogólnie naturalnie jestem ciemną blondynką, później zachciało mi się mieć czekoladowy brąz, za jakiś czas postawiłam na czerwony z ciemnym odrostem, później znowu ciemny brąz, później rozjaśniałam do jaśniutkiego blondu przez rok i tak chodziłam 3 lata i rok temu ponownie na ciemny brąz, teraz prawie czarny, no i tak mi najlepiej ostatecznie 😆
Gdy miałam blond, to wiadomo długość poszła po tym rozjaśnianiu, ale też lubiłam siebie w krótkich włosach do ramion i obcinałam je do tej długości, teraz Gdy mam ciemne, to lubię długie i zapuszczam, mam już do połowy plecówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 11:32
♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
W temacie włosów to ja Wam powiem, że z moich nigdy nie byłam jakoś specjalnie zadowolona, ale dramatu też nie było. Odkąd nie farbuje na blond tylko na ciemny brąz zdecydowanie polepszyła się ich kondycja, ale zauważyłam że po tym poronieniu okropnie zaczęły mi teraz wypadać. Nie wiem w sumie czy uda się coś z tym zrobić czy po prostu muszę to przeczekać.
Dzisiaj też mam wizytę u mojej ginekolog żeby sprawdzić czy wszystko ok i ustalić dalszy plan działania i jakoś tak trochę mnie to stresuje, sama nie wiem czemu 🙄ultramaryna_ lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Proteiny, humektanty i emolienty
https://www.hebe.pl/blog-wlosy/rownowaga-peh-pielegnacja-wlosow.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI08H8q_aghgMVpD8GAB2IjwxoEAAYASAAEgIFXfD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jak chcesz poprawić jakość włosów, a z tego co czytam to zagłęb się w to, u mnie jest taka poprawa (jak o to dbam), zaczeły mi rosnąć włosy od wcierek, są grubsze no i zero prostownicy, na prawde polecam Wam włosomaniactwo
ale tak jak Prezesowa mówisz, ja też czasem nie wiem o czym mowa i wtedy do mnie dociera, ze mam już swoje lataa jeszcze jak córka powie, że czasem zachowuje się jak boomer to już w ogóle
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja tam swoich włosów nie lubię, są do kitu
Suzie, notsobadd lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualnyMajlen wrote:Ciemne są super, ja lubię najbardziej ☺️
A przechodziłam już przez parę kolorów, ogólnie naturalnie jestem ciemną blondynką, później zachciało mi się mieć czekoladowy brąz, za jakiś czas postawiłam na czerwony z ciemnym odrostem, później znowu ciemny brąz, później rozjaśniałam do jaśniutkiego blondu przez rok i tak chodziłam 3 lata i rok temu ponownie na ciemny brąz, teraz prawie czarny, no i tak mi najlepiej ostatecznie 😆
Gdy miałam blond, to wiadomo długość poszła po tym rozjaśnianiu, ale też lubiłam siebie w krótkich włosach do ramion i obcinałam je do tej długości, teraz Gdy mam ciemne, to lubię długie i zapuszczam, mam już do połowy plecównajważniejsze, że znalazłaś takie, w których czujesz się super
-
nick nieaktualnyPlatynova55 wrote:W temacie włosów to ja Wam powiem, że z moich nigdy nie byłam jakoś specjalnie zadowolona, ale dramatu też nie było. Odkąd nie farbuje na blond tylko na ciemny brąz zdecydowanie polepszyła się ich kondycja, ale zauważyłam że po tym poronieniu okropnie zaczęły mi teraz wypadać. Nie wiem w sumie czy uda się coś z tym zrobić czy po prostu muszę to przeczekać.
Dzisiaj też mam wizytę u mojej ginekolog żeby sprawdzić czy wszystko ok i ustalić dalszy plan działania i jakoś tak trochę mnie to stresuje, sama nie wiem czemu 🙄Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:W temacie włosów to ja Wam powiem, że z moich nigdy nie byłam jakoś specjalnie zadowolona, ale dramatu też nie było. Odkąd nie farbuje na blond tylko na ciemny brąz zdecydowanie polepszyła się ich kondycja, ale zauważyłam że po tym poronieniu okropnie zaczęły mi teraz wypadać. Nie wiem w sumie czy uda się coś z tym zrobić czy po prostu muszę to przeczekać.
Dzisiaj też mam wizytę u mojej ginekolog żeby sprawdzić czy wszystko ok i ustalić dalszy plan działania i jakoś tak trochę mnie to stresuje, sama nie wiem czemu 🙄Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość