X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ok, skończyłam pazy.
    W rzeczywistości są takie wpadające w zielony, a tu na foto bardziej niebieskie 🤔
    1000006324-01.jpg
    darmowy hosting zdjęć jpg
    piękne :) a jaka kreacja będzie?

Majlen lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:49

Zaczarowan, MagicznaNuta, grazka0022 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja po prostu dni rozróżniam po włosach, mam dzień dobrych włosów albo dzień złych włosów. Czasami pielęgnacja jest taka sama, a w różne dni inaczej wyglądają :P
    coś w tym jest :)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego farbowania włosów w ciąży, no to tez mam zagwozdkę. Jak już znajdę, to chyba faktycznie poczekam do skończenia 3go miesiąca i dopiero farbowanie, a druga sprawa - amoniak. Oglądam taką trycholożkę na insta, ona właśnie bardzo najeżdża na tą substancję, która zastępuje amoniak i na farby bez amoniaku. Dlatego, że ta substanja jest dużo bardziej niebezpieczna dla organizmu i włosów niż sam amoniak, bo ona zostaje na tygodnie we włosach i dopiero się utlenia, a amoniak tylko 30min i się utlenia.
    Ja też aktualnie zmieniłam farbę, bo tak, to bez amoniaku farbowałam.
    Teraz robię to sama w domu, ponieważ mam ciemnobrązowe włosy w jednym kolorze, ale jak rok temu byłam platynową blondynką z pasemkami jeszcze wcześniej lub sombre, no to chodziłam do fryzjerów

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak :)
    to jeszcze młoda :)

moj syn mi tak mówi, mama ty jesteś jeszcze młoda, ja to jestem stary, bo mi zęby wypadają :D

Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96, Dropsik, ultramaryna_, notsobadd, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    piękne :) a jaka kreacja będzie?
    Paznokcie nie pod ubiór 😝 miałam poprostu ochotę na taki kolor, bo od jakiegoś pół roku, robie non stop frencha klasycznego lub kolorowego 😅

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Co do tego farbowania włosów w ciąży, no to tez mam zagwozdkę. Jak już znajdę, to chyba faktycznie poczekam do skończenia 3go miesiąca i dopiero farbowanie, a druga sprawa - amoniak. Oglądam taką trycholożkę na insta, ona właśnie bardzo najeżdża na tą substancję, która zastępuje amoniak i na farby bez amoniaku. Dlatego, że ta substanja jest dużo bardziej niebezpieczna dla organizmu i włosów niż sam amoniak, bo ona zostaje na tygodnie we włosach i dopiero się utlenia, a amoniak tylko 30min i się utlenia.
    Ja też aktualnie zmieniłam farbę, bo tak, to bez amoniaku farbowałam.
    Teraz robię to sama w domu, ponieważ mam ciemnobrązowe włosy w jednym kolorze, ale jak rok temu byłam platynową blondynką z pasemkami jeszcze wcześniej lub sombre, no to chodziłam do fryzjerów
    i tu dajesz mi do myślenia, chyba rzeczywiście wrócę do swoich włosów, tylko obawiam się, że będę staro w ciemnych wyglądać, ale przecież jestem stara już :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Paznokcie nie pod ubiór 😝 miałam poprostu ochotę na taki kolor, bo od jakiegoś pół roku, robie non stop frencha klasycznego lub kolorowego 😅
    no i super wyszły :)

Majlen lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To ogólnie TSH chyba w porządku?

Teraz już musi być dobrze :*

A żeby tradycji stało się zadość to opowiedz nam co innego było w tym cyklu :D
    Prezi, takiego tsh to ja nie przypominam sobie, kiedy miałam 🤣🤷‍♀️ 1.1 toż to ideał! Ale w poprzedniej ciąży szybko wyskoczyło do 5-8, więc muszę trzymać rękę na pulsie.

Co było inne - wdrożyłam pierwszy raz Acard od początku cyklu, wcześniej czekałam na pozytywny test. No i od pozytywnego owulaka czułam ogromny spokój i ciszę w umyśle, trudno to wytłumaczyć… Ale w poprzednich cyklach cały czas świrowałam, szukając objawów, strasznie się stresowałam. Nie wiem, skąd się to wzięło 🤣🤷‍♀️

Teraz czekam na Was, laski 🤞❤️

MagicznaNuta, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    to jeszcze młoda :)

moj syn mi tak mówi, mama ty jesteś jeszcze młoda, ja to jestem stary, bo mi zęby wypadają :D

Hahahah ale mnie rozbawił! 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @majlen piękne 🩷
    Ja to raczej pójdę dziś właśnie w klasykę i robię frenchu na dłoniach i stopach. Chyba, że coś mi się zmieni u kosmetyczki 😄

MagicznaNuta, Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Niezły agent :)

czasem jak coś palnie, to idzie się uśmiać :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Haha a ja czytam i się zastanawiam czy powinnam wiedzieć o czym mówisz :D :D

Czy mówiłam już, że jestem stara? :P

Proteiny, humektanty i emolienty :D

https://www.hebe.pl/blog-wlosy/rownowaga-peh-pielegnacja-wlosow.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI08H8q_aghgMVpD8GAB2IjwxoEAAYASAAEgIFXfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jak chcesz poprawić jakość włosów, a z tego co czytam to zagłęb się w to, u mnie jest taka poprawa (jak o to dbam), zaczeły mi rosnąć włosy od wcierek, są grubsze no i zero prostownicy, na prawde polecam Wam włosomaniactwo :D

MagicznaNuta, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    i tu dajesz mi do myślenia, chyba rzeczywiście wrócę do swoich włosów, tylko obawiam się, że będę staro w ciemnych wyglądać, ale przecież jestem stara już :D
    Ciemne są super, ja lubię najbardziej ☺️
    A przechodziłam już przez parę kolorów, ogólnie naturalnie jestem ciemną blondynką, później zachciało mi się mieć czekoladowy brąz, za jakiś czas postawiłam na czerwony z ciemnym odrostem, później znowu ciemny brąz, później rozjaśniałam do jaśniutkiego blondu przez rok i tak chodziłam 3 lata i rok temu ponownie na ciemny brąz, teraz prawie czarny, no i tak mi najlepiej ostatecznie 😆
    Gdy miałam blond, to wiadomo długość poszła po tym rozjaśnianiu, ale też lubiłam siebie w krótkich włosach do ramion i obcinałam je do tej długości, teraz Gdy mam ciemne, to lubię długie i zapuszczam, mam już do połowy pleców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 11:32

♀️29 ♂️34

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie włosów to ja Wam powiem, że z moich nigdy nie byłam jakoś specjalnie zadowolona, ale dramatu też nie było. Odkąd nie farbuje na blond tylko na ciemny brąz zdecydowanie polepszyła się ich kondycja, ale zauważyłam że po tym poronieniu okropnie zaczęły mi teraz wypadać. Nie wiem w sumie czy uda się coś z tym zrobić czy po prostu muszę to przeczekać.
    Dzisiaj też mam wizytę u mojej ginekolog żeby sprawdzić czy wszystko ok i ustalić dalszy plan działania i jakoś tak trochę mnie to stresuje, sama nie wiem czemu 🙄

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Proteiny, humektanty i emolienty :D

https://www.hebe.pl/blog-wlosy/rownowaga-peh-pielegnacja-wlosow.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI08H8q_aghgMVpD8GAB2IjwxoEAAYASAAEgIFXfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jak chcesz poprawić jakość włosów, a z tego co czytam to zagłęb się w to, u mnie jest taka poprawa (jak o to dbam), zaczeły mi rosnąć włosy od wcierek, są grubsze no i zero prostownicy, na prawde polecam Wam włosomaniactwo :D

ale tak jak Prezesowa mówisz, ja też czasem nie wiem o czym mowa i wtedy do mnie dociera, ze mam już swoje lata :) a jeszcze jak córka powie, że czasem zachowuje się jak boomer to już w ogóle :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja tam swoich włosów nie lubię, są do kitu :P
    Witaj w klubie 🤣🫣 Puszące się, falujące we wszystkie strony, susz… 🤣🤷‍♀️ Ostatnio już tylko w niskim koku chodzę 🤣

Suzie, notsobadd lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ciemne są super, ja lubię najbardziej ☺️
    A przechodziłam już przez parę kolorów, ogólnie naturalnie jestem ciemną blondynką, później zachciało mi się mieć czekoladowy brąz, za jakiś czas postawiłam na czerwony z ciemnym odrostem, później znowu ciemny brąz, później rozjaśniałam do jaśniutkiego blondu przez rok i tak chodziłam 3 lata i rok temu ponownie na ciemny brąz, teraz prawie czarny, no i tak mi najlepiej ostatecznie 😆
    Gdy miałam blond, to wiadomo długość poszła po tym rozjaśnianiu, ale też lubiłam siebie w krótkich włosach do ramion i obcinałam je do tej długości, teraz Gdy mam ciemne, to lubię długie i zapuszczam, mam już do połowy pleców
    nie chcesz pokazać? :) najważniejsze, że znalazłaś takie, w których czujesz się super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    W temacie włosów to ja Wam powiem, że z moich nigdy nie byłam jakoś specjalnie zadowolona, ale dramatu też nie było. Odkąd nie farbuje na blond tylko na ciemny brąz zdecydowanie polepszyła się ich kondycja, ale zauważyłam że po tym poronieniu okropnie zaczęły mi teraz wypadać. Nie wiem w sumie czy uda się coś z tym zrobić czy po prostu muszę to przeczekać.
    Dzisiaj też mam wizytę u mojej ginekolog żeby sprawdzić czy wszystko ok i ustalić dalszy plan działania i jakoś tak trochę mnie to stresuje, sama nie wiem czemu 🙄
    trzymam kciuki za dobre wiadomości , o której masz wizytę? a co do włosów, myślę, że trzeba przeczekać

Platynova55 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Daj znać po wizycie ☺️

Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ