Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:48

elektro96 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślę, że to inna sytuacja :) wymeldować i zameldować możesz się przez internet tylko musisz mieć aktywny profil zaufany. Moi rodzice zgłosili, że u nich nie mieszkam i nie płacili za mnie, nigdzie indziej nie miałam naliczanej opłaty dopóki nie zameldowałam się u męża i teraz płacimy to w czynszu.

Myślę, że zawsze możesz złożyć wyjaśnienia, że nie mieszkałaś tu tylko gdzieś wynajmowałaś i nie powinni Cię obciążyć, bo raczej nie będą w stanie udowodnić, że mieszkałaś tu czy tam :)

Nie martw się na zapas :*

Ja uważam tak samo, nie ma też przecież obowiazku meldunkowego. Poza tym Pati mogła być zameldowana u babci, a jednocześnie babcia nie musiała opłacać za nią śmieci bo przecież mogła przebywać za granicą kilka lat :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie słuchają mnie, są cienkie, jest ich mało :P
    kiedyś miałam mnóstwo włosów, a teraz po tym farbowaniu zdecydowanie mniej

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:48

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To foto też z pinteresta, ale coś podobnego miałam no i trochę dłuższe :)

Moje naturalne się trochę kręcą, a jak chcę kręcić to się prostują, więc o kant dupy je potłuc :P

Co do blondu to jednak trzeba mocno o niego dbać. Co drugi dzień nakładałam maskę wymieszaną z niebieską płukanką i wtedy kolor nie robił się żółty, ale w końcu miałam dość całej łazienki upaćkanej w niebieskich kropkach :P
    mamy te same włosy? bo moje żyją własnym życiem, bez prostownicy ani rusz, ale jak chcę mieć kręcone to dupa ;)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ultramarynka @Speranza A właśnie, odnośnie objawów, to w tym cyklu nie zauważyliście u siebie plamienia implantacyjne go lub bólu? Temperatury nie mierzylyscie?

nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie, pinterest :)
    tak myślałam, ale zmylił mnie post Liyss ;)

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Tak widzę, że gadacie o włosach i aż mi się przykro zrobiło patrząc na moje 😞 Jeszcze parę lat temu byłam taka dumna z moich włosów, byłam zagorzałą włosomaniaczką od gimnazjum i zawsze bardzo o nie dbałam. A od jakiegoś czasu kompletnie sobie z nimi nie radzę. Z niskoporowatych zeszły do wysokoporowaych i wiem że to wina braku pielęgnacji. 3 lata temu zaczęły się moje zawirowania w pracy, co wiązało się z ogromem stresu i od tego czasu nie umiem dojść z nimi do ładu 😞 cały czas sobie obiecuje że wrócę do takiego kompleksowego dbania o włosy i średnio mi idzie 😅

Ooo, ja miałam się wziąć od nowa za włosy od maja, ale obiecuje, że się wezmę. Ostatnio równowaga peh leży i kwiczy

Vienna lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Tak widzę, że gadacie o włosach i aż mi się przykro zrobiło patrząc na moje 😞 Jeszcze parę lat temu byłam taka dumna z moich włosów, byłam zagorzałą włosomaniaczką od gimnazjum i zawsze bardzo o nie dbałam. A od jakiegoś czasu kompletnie sobie z nimi nie radzę. Z niskoporowatych zeszły do wysokoporowaych i wiem że to wina braku pielęgnacji. 3 lata temu zaczęły się moje zawirowania w pracy, co wiązało się z ogromem stresu i od tego czasu nie umiem dojść z nimi do ładu 😞 cały czas sobie obiecuje że wrócę do takiego kompleksowego dbania o włosy i średnio mi idzie 😅

Ajjj.. :/ a używasz na co dzień jakieś odżywki po szamponie?

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Włosy generalnie nie wiedzą co to pokora :P a za cienkie i mało to możemy podziękować naszej tarczycy. Kiedyś to miałam włosy do pasa i grube takie, że ciężko było kucyk jedną dłonią objąć. Teraz to nie mam czego związać :P

ja to akurat mam takie włosy od dziecka 😂

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja bym chyba się zameldowała i po prostu zaczęła płacić w nowym miejscu. A martwić będziemy się jak się doczepią. Mogło rzeczywiście nie być Cię w Polsce.

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o włosach a ja ostatnio tylko szampon u jakaś odżywka w spray bez spłukiwania i zostawiam mokre na noc 🙈🙈 ale mam długie i gęste włosy przez co się trochę falują.

nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ooo, ja miałam się wziąć od nowa za włosy od maja, ale obiecuje, że się wezmę. Ostatnio równowaga peh leży i kwiczy
    ja to się biorę za włosy, wagę dietę i co ? i nic :D

Zaczarowan, grazka0022 lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, skończyłam pazy.
    W rzeczywistości są takie wpadające w zielony, a tu na foto bardziej niebieskie 🤔
    1000006324-01.jpg
    darmowy hosting zdjęć jpg

Suzie, Dropsik, Vienna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, elektro96, Pati2804, ultramaryna_, notsobadd, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo możliwe :) swoje myję, suszę i prostuję wieczorem, więc po nocy i tak wyglądają jakbym ich nie ruszała, ale gdybym tego nie zrobiła wieczorem to rano prostowanie by już nic nie pomogło :P
    mi się zdarzy w mokrych zasnąć - wtedy to dopiero jest widok :D ratuję się wtedy kokiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Haha a ja czytam i się zastanawiam czy powinnam wiedzieć o czym mówisz :D :D

Czy mówiłam już, że jestem stara? :P
    ja też jestem stara :) Ty jesteś rocznik 88?

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:49

nick nieaktualny, grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu dni rozróżniam po włosach, mam dzień dobrych włosów albo dzień złych włosów. Czasami pielęgnacja jest taka sama, a w różne dni inaczej wyglądają :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Tak mówicie o włosach a ja ostatnio tylko szampon u jakaś odżywka w spray bez spłukiwania i zostawiam mokre na noc 🙈🙈 ale mam długie i gęste włosy przez co się trochę falują.
    zazdroszczę :) chociaż odradzam spanie w mokrych, ale też mi się to zdarza

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ