Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:@notsobadd - a Ty Mała moja jak się czujesz?
Ajjj, dziękuję że pytasz :* ale Byle jak 🤪 jestem troszkę zmęczona, bo jednak lecę teraz na dwa domy, zakupy swoje, zakupy rodzicom, obiad nam, coś dla nich… Jestem niestety rozczarowana zachowaniem mojego ojca, bo nie wziął nic na siebie, choć spodziewałam się że tak będzie. Mama zaniemogła więc teraz ogląda się na mnie.
Dzisiaj przeprowadzę z nim wychowawczą rozmowę, bo ja też mam swoje granicePrezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyMajlen wrote:Też się wahałam czy robić, ze względu na te ziarenka, ale kupiłam taki. W opiniach ludzi, w tym szybko się rozpuszczają pod wpływem wody i faktycznie tak jest. Najpierw spłukuje sam peeling, później myję jeszcze 2 razy szamponem i czyściutko.
Zawsze myję 2 razy jak coś, czy robię peeling czy nie
darmowy hosting zdjęć jpgMajlen lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja to czasem zakładam męża ubrania i tak wychodzę z domu albo dresy wytarte na tyłku
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Ajjj, dziękuję że pytasz :* ale Byle jak 🤪 jestem troszkę zmęczona, bo jednak lecę teraz na dwa domy, zakupy swoje, zakupy rodzicom, obiad nam, coś dla nich… Jestem niestety rozczarowana zachowaniem mojego ojca, bo nie wziął nic na siebie, choć spodziewałam się że tak będzie. Mama zaniemogła więc teraz ogląda się na mnie.
Dzisiaj przeprowadzę z nim wychowawczą rozmowę, bo ja też mam swoje granice
Kurczę.. rzeczywiście przyda się taka rozmowa. Mam nadzieje, że tata zrozumie i nie będziesz czuła się w pełni odpowiedzialna za „rodzinne obowiązki” 🫂 Przytulam Cię, wiem że to nie jest łatwe..notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowan wrote:A tak po polsku- z ziemniakami i kiełbasa, trochę warzyw dodam i finito 😂
Takie są najlepsze 😁 ja często robię „prażonki” z kiełbasą i boczkiemMagicznaNuta lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Pati2804 wrote:Ja ostatnio wstawiłam , ale wstawię jak chcecie drugi raz ale u mnie dzisiaj obok Franka, to kurczak z rożna jest w brzuchu haha 😅 🙈 a Ty kiedy pokażesz swój? 😁 uwielbiam rożno 🤤
Ja na razie to nie mam brzucha 😁 ale jak będę mieć to pokażę!
Czyli u Ciebie też dziś kurczak z rożna 😂😘Pati2804 lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
nick nieaktualny
-
Notsobad, pogadaj z Tatą. Skoro jest na siłach to fajnie gdyby zajął się Twoją mamą bo Ty kochana długo tak nie pociągniesz na dwa domy 😪😪
MagicznaNuta, Speranza :) lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Pokonałaś taką ciężką, wyboistą drogę, że wyszarpałaś sobie tego kropka (kropki?)od losu! Nie poddałaś się mimo tylu kłód pod nogi, tyle zabiegów i badań, tyle leków, tyle supli. Tylko Ty wiesz jaki koszt poniosłaś. Teraz los musi Ci to zwrócić z nawiązką 💚
-
Prezesoowa wrote:Rozumiem.. Wiem, że to trudne, ale postaw tę granicę wyraźnie, bo później jak już go rozpuścisz to będzie za późno. Tak jak my z tatą latamy jak popieprzeni, bo tak go nauczyliśmy, a już za późno, żeby go tego oduczyć.
Tata zawsze tak reagował?
A jak się czuje Twoja mama?
Mój tata jest rozpuszczony jak dzieciak przez mamę 😂 robi za niego wszystko, kanapeczki do pracy, śniadanka, koszuleczki do pracy szykuje, WSZYSTKO. On z obowiązków to ma tylko takie typowo „męskie” rzeczy jak koszenie trawy (raz w tygodniu….). Mama nawet jak jest chora to zapieprza ze wszystkim sama, no ale niestety, w tej chwili musiała odpuścić całkowicie.
I tacie się chyba wydaje, że ja przejmę pałeczkę po niej, no ale niestety, musi dorosnąć 😂
Dość, że latam wszędzie z nią ja, załatwiam konsultacje, leki, robię im zakupy, a Młoda sprząta. Więc za wiele pola do popisu nie ma, a i tak jest wielce niezadowolony. Temat rzeka.
Mama tak ciutkę lepiej. Może już sama iść do toalety 🤭Zaczarowan lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Malinowysorbetkciuki za psiaka ✊🏻✊🏻
Zaczarowan noga z kurczaka z rożna, ziemniaki, buraczki i surówka z młodej kapusty 🤤 ja już zjadłam i dalej myślę o jedzeniu. Mam wrażenie, że muszę cały czas jeść bo wtedy lepiej się czuję. Ale najgorsze jest to, że ja prawie na nic nie mam ochoty 😅Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liyss🧚🏻 wrote:Haha kochana właśnie tak mam! Tylko boję się, że się tak nauczę i mi tak zostanie 🤪 Ale w ciazy czasami można przymknąć oko!
Tylko wiesz gdybym ja miała ochotę na wszystko to byłoby super a ja mam ochotę na mało rzeczy a najbardziej na słodycze 🙈 już zjadłam Grześka w czekoladzie 🤫Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Notsobad, pogadaj z Tatą. Skoro jest na siłach to fajnie gdyby zajął się Twoją mamą bo Ty kochana długo tak nie pociągniesz na dwa domy 😪😪
On tego nie rozumie. Ja w ogóle mam wrażenie, że mój ojciec jest od dłuższego czasu w depresji. Jest ciągle niezadowolony, mówi że jego życie nie ma sensu, często na jakiś głupi żart potrafi się szybko zezłościć, ciągle jest zirytowany, nie śpi… jak mu zaproponowałam psychologa albo psychiatrę to usłyszałam, że sama mam się leczyć na głowę… kocham go bardzo, bo ma też wiele pozytywnych cech i wiele mu w życiu zawdzięczam no ale nie jest to łatwy przypadek 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 14:01
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻