Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Zaczarowan a z czym ta zapiekanka z ziemniakami?😁
Pati my też czekamy kiedyś na fotkę Twojego brzusia i w ogóle wszystkie ciężarne, które tu są i chciałby by pokazać brzusio 🥰
doczytałam, że jeszcze nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 14:06
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Ja to czasem zakładam męża ubrania i tak wychodzę z domu albo dresy wytarte na tyłku
ja też zakładam koszuli i bluzy męża, a kiedyś na wakacjach założyłam jego krótkie spodenki ściśnięte paskiemto był dopiero wygląd lumpa
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A ma tak odkąd mama zachorowała czy już miał tak wcześniej?
To już trwa ze 2 lata, ale od ostatnich wakacji mocno się pogłębia. Ale każda próba rozmowy to jest atak na mnie, nie mam na niego pomysłu. I szczerze mówiąc przestrzeni w głowie też, ja i tak mam czasami wrażenie, że mam zbyt duże poczucie odpowiedzialności za rodzinę, nikt poza mną się tak nie poczuwa 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majuna, przebieramy nóżkami… 🤪
Prezesoowa, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Speranza moja droga, szaleństwo! 🫣🤣 Gratulacje 🥳 Tak, to już mega oficjalne, że się udało! 🥹👏
@notsobadd większość facetów ma takie podejście, psycholog nie itd. Musisz być dla nich wsparciem, ale tak jak mówisz - nie może spaść na Ciebie wszystko 🫂 życzę produktywnej rozmowy z tatą! ❤️notsobadd, Suzie, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Rozumiem, bo mam podobnie i z własnej perspektywy mogę powiedzieć, że to wcale nie jest dobre
A mama też to widzi? Może ona by z nim porozmawiała?
Widzi, ale też nie ma siły przebicia. No jest to ciężki przypadek naprawdę
Tak mi się właśnie wydaje, że jesteśmy pod tym względem podobne, przynajmniej z tego co czytam między wierszami gdzie głównie Ty zajmujesz się tatą.
Ja od dziecka tak mialam, wiecznie miłosierna dla wszystkich 🙈😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:On tego nie rozumie. Ja w ogóle mam wrażenie, że mój ojciec jest od dłuższego czasu w depresji. Jest ciągle niezadowolony, mówi że jego życie nie ma sensu, często na jakiś głupi żart potrafi się szybko zezłościć, ciągle jest zirytowany, nie śpi… jak mu zaproponowałam psychologa albo psychiatrę to usłyszałam, że sama mam się leczyć na głowę… kocham go bardzo, bo ma też wiele pozytywnych cech i wiele mu w życiu zawdzięczam no ale nie jest to łatwy przypadek 🥹
Współczuję, widać, że tata też ma ciężki czas. Ej starsi ludzie mają dziwne podejście do psychologów/psychiatrów niestety 😫
Oby się ułożyło kochana 😘
Kochana rozumiem Cię, bo ja też mocno czuję się odpowiedzialna za rodzinę mimo, że oni nigdy takiej presji na mnie nie zrobili. Ja mam taki charakter i chciałabym każdemu pomóc, chciałabym żeby było dobrze i żeby nikt się nigdy nie kłócił 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2024, 14:27
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Ja też już przebieram nóżkami a co dopiero Majuna 😁😘
MagicznaNuta, Platynova55 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Współczuję, widać, że tata też ma ciężki czas. Ej starsi ludzie mają dziwne podejście do psychologów/psychiatrów niestety 😫
Oby się ułożyło kochana 😘
Kochana rozumiem Cię, bo ja też mocno czuję się odpowiedzialna za rodzinę mimo, że oni nigdy takiej presji na mnie nie zrobili. Ja mam taki charakter i chciałabym każdemu pomóc, chciałabym żeby było dobrze i żeby nikt się nigdy nie kłócił 🙈
Mam taką koleżankę, która nazywa to syndromem Matki Teresy 😂😅 no takie charakterki mamy, nic nie zrobisz…Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A to ja zawsze byłam tym dzieckiem przy rodzinie
zawsze wszędzie z rodzicami, zawsze chciałam spełniać ich zachcianki i wymagania. Szok się pojawił jak pojechałam na studia (gdzie pierwsze dwa tygodnie spędziłam rycząc tacie do telefonu, że tęsknię i żeby po mnie przyjechał
) i okazało się, ze mogę sama o sobie decydować, robić co mi się podoba, nic nie powinnam i nic nie muszę
Moi bracia od zawsze byli tacy oddzieleni, no i ja byłam najmłodsza, więc to i tak na mnie spadło bycie dzieckiem mamuni i tatunia
Teraz moi bracia uważają, że obowiązki wobec rodziców to ja mam, ale jak rodzice sprzedali dużą nieruchomość to każdy się sapał, że kasa ma być po równo. Dobrze, że jak jest obiad rodzinny to tylko ja mam obowiązki, żeby pomóc przygotować, posprzątać i zostać do końca, żeby rodzicom wszystko odstawić na miejsceChociaż nie powiem, odkąd taty choroba się zaostrzyła to ten bliższy mi brat jak tylko jest na miejscu to we wszystkim pomaga
także po części sama się wkopałam, bo nie chciałam zostawiać rodziców samych, ale na przyszłość i innym nie polecam, bo ciężko mieć własne życie w takiej sytuacji. I jeszcze wyrzuty sumienia jak zrobię coś dla siebie
O, właśnie tak to najczęściej jest. Rodzinka pojawia się przy podziale kasy, wtedy sami najbliżsi…
No przykro mi, że tak jest.. u Ciebie potęguje to jeszcze dodatkowo, że jesteś jedyną dziewczyną w rodzinie, a kulturowo się jakoś tak przyjęło, że to bardziej my zajmujemy się rodzicami na starość. Ale żaden regulamin tego nie przewiduje i nigdzie nie jest zapisane, że tak ma być 🫣
A te wyrzuty sumienia też znam. Albo w momencie kiedy jestem zmęczona i czegoś odmówię. Potem siedzę w domu i tak mnie gryzie sumienie, że odmówiłam 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Oczywiście. Widać to i w życiu i w pracy. Dlatego byłam głupia i w pracy pokazałam, że się da, więc robię za 3 osoby, a pensja za 1
Ja też byłam głupia, ale szybko się zaczęłam orientować, że mnie wykorzystują i teraz mam połowę mniej roboty. Nauczyłam moich ukochanych współpracowników, że nie, to, że jestem najmłodsza to nie znaczy, że sobie dam wejść na głowę. I już wiedzą. Chociaż czasem się zdarzy i czasem już wole coś zrobić niż się kłocić, ale to pojedyńcze przypadkiKażdy sobie rzepkę skrobie
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Odświeżam i Odświeżam @Majuna i nic 😔😔
Kiedy te wyniki♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta