Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
SailorMoon wrote:Podczytuję sobie dzisiaj Was, mam jakiś turbo spadek nastroju 🥹
Na myśl o zbliżającej się owulacji mam jakiś normalnie wewnętrzny strach, że znowu coś będzie nie tak 😔
Dziewczyny, jak długo się starałyście? 🥹🥹🌸🌸
Siedzę właśnie na pedi i mam okrutne rozkminy 😩😩Będziesz miała piękne paznokcie i stópki za chwilę.
Zdrowa para ma szansę na bobasa w ciągu trzech cykli, a podobno według statystyk nawet 80% par ma szansę na ciąże w ciągu 6 m-cyTo jest dość optymistyczne, bo z każdym nawet nieudanym cyklem jesteś już zawsze bliżej i statystycznie szanse rosną.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Pati- teściowa Cię tak rozpieszcza? 🥰 Powiem Ci, że ja ostatanio nie lubię gotować, nie bardzo idzie mi przygotowywanie posiłków, a jeszcze niedawno bardzo lubiłam to robić 😉 za to powrócił smak na kawę 😋
Tak sobie patrze że u Ciebie już 12 tydzień, jak to zleciało 😱😍
Ja trochę pospałam dlatego teraz odpisuję 😅 -
Majlen wrote:
Już ciemna, za rogiem czai się pik 😁 dobrze, że będziesz robić 2 x dziennie ✊🏻Majlen lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
A ja sobie pospałam, zjadłam serniczek i teraz jak pije wodę wlewam do karafki dodaje trochę soku malinowego i od razu lepiej te płyny wchodzą 😆
U nas ciepło ale jak oglądałam pogodę to na dniach ma być małe ochłodzenie i deszcz i ja na to czekam, mimo siedzenia w domu, bo nie mogę się doczekać jak wpuszczę do domu takie świeże, rześkie powietrze 🥹Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Eniana wrote:Nadrobiłam
@Dropsik dzięki że pytasz. Krzywą z Waszymi kciukami wyszła po mojej myśli. Przekroczyłam normę cukru na czczo o 1.2 czyli idealnie. Dostałam dzisiaj sensor i jestem robotem, duża ulga w pomiarach. Jutro czeka mnie prywatna wizyta u mojej gin więc też poproszę o kciuki 💛
@Majuna u mnie w pozamacicznej przyrost był tylko wolny, ja poszłam do lekarza późno i było już widać ciążę w jajowodzie. Medycyna zna różne przypadki. Sobie nie dawaj nadzieji, ale my ją dla Ciebie mamy do ostatniej sekundy.
@prezesowa może napiszę trochę okrutnie, ale w różnych częściach polski mają różne podejście co do takich pacjentów jak Twój Tato. Pracowałam z lekarzami, którzy właśnie nie brali (karetka) pacjentów w stanie gdy nie mogli już pomóc i nie dlatego że nie chcieli czy by im się popsuły statystyki tylko dlatego by ten pacjent/ka spędzili ostatni czas w domu, w otoczeniu rodziny i bliskiemu sercu miejscu, a nie w zimnym szpitalu z obcymi ludźmi. Trochę podejście z innej strony, może miałam fart i pracowałam z normalnymi lekarzami bo oni serio tak myśleli. Chory członek rodziny jest oczywiście dużym obciążeniem i fizycznym i psychicznym i łatwiej jest go odwiedzać w szpitalu wiedząc że ma tam opiekę 24h, ale czy ten pacjent chce tam być to już inna kwestia.
Dziewczyny już o tym pisały, ale pielęgniarka czy pomoc hospicjum to dobry pomysł, nie będziecie z Tatą sami. Przepraszam jeśli jakoś Cię uraziłam, chciałam tylko pokazać drugą stronę medalu, która być może zupełnie nie dotyczy twojej sytuacji.
@Pati2804 ból to także stres dla organizmu, a kortyzol dużo bardziej szkodzi maluchowi niż paracetamol. Nie bój się brać leków, nie możesz cierpieć! Czy dobrze zrozumiałam że bierzesz zastrzyki z heparyny? A potem chłodzisz miejsce wkłucia? Konsultowałaś to może z lekarzem? Jestem ciekawa bo sama biorę i są bolesne, ale mam wątpliwości co do chłodzenia ze zględu że zimno powoduje obkurczenie naczyń włosowatych co może obniżać wchłanianie leku z tkanki podskórnej. Może masz więcej informacji na ten temat?
@notsobadd mój też brał NAC u udanym cyklu, może coś w tym jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 20:05
-
Prezesoowa współczuję sytuacji z tatą. Może faktycznie opieka hospicjum to dobry pomysł?
Na pewno to trudny czas dla was wszystkich 😕
Majunka masz wspaniałą mamę. To coś wyjątkowego, że dzwonicie do siebie i jesteście ze sobą tak szczere ❤️ mama ma rację, niedługo zostaniesz mamą.
Pati czytam, że ból głowy Ci nie odpuszcza...
U mnie pomagała kawa, spacer i Apap. Wynikało z niskiego ciśnienia, na które nic nie pomaga.
Vienna cieszę się że powoli wracasz do zdrowia ❤️
Żona brodacza - lepisz pierogi? O Kochana, witaj serdecznie i podaj adres. Będę za minutę 😉
MummyYummy cudnie, witamy synusia ❤️🥰
Liyss aaaaaale zgrabna nóżka hihi 🤭🥹😂
Zaczarowana piękny maluszek. Dobrze, że idziesz do swojego lekarza ale myślę podobnie jak dziewczyny - na każdym urządzeniu te pomiary mogą się odrobinę różnić.
Smerfetka mi też w końcu wrocił smaczek na kawę 🤭 nareszcie!
A teraz Ja :
Ostatnie dni są dla mnie bardzo ciężkie.
Po pierwsze chciałabym jeszcze pracować, bo czuję się lepiej fizycznie, gdy wstaję rano i mam swój cykl dnia. Ale z drugiej strony za dużo stresu kosztuje mnie obecna sytuacja w biurze. Nie mogę opowiadać o szczegółach, nie jest to też zależne ode mnie i kierownik o tym wie... Ale mimo wszystko czuć w powietrzu wszechobecny stres. Dodatkowo zaczynamy sezon urlopowy. Nie chcę rozczarowywać koleżanki ale to już ostatnie dni i przejdę na zwolnienie...
Dodatkowo męczą mnie zawroty głowy. Gdy wstaję z łóżka, z krzesła, muszę chwilę się zatrzymać, wyrównać i dopiero do przodu...
Trochę wam ponarzekałam 🙈
Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Tak , mówiłam lekarzowi że chodzę to miejsce po wkluciu i nie mówił że nie mam tak robić. Wiadomo, okład jest zimny ale nie jakoś bardzo lodowaty i trzymam dosłownie do momentu az przestanie boleć więc kilka minut max. Nie mam więcej informacji na ten temat , robię to na własną odpowiedzialność także odpowiadam tylko za swoje czyny 🙈
dzięki za pomysł
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Liyss🧚🏻 wrote:A ja sobie pospałam, zjadłam serniczek i teraz jak pije wodę wlewam do karafki dodaje trochę soku malinowego i od razu lepiej te płyny wchodzą 😆
U nas ciepło ale jak oglądałam pogodę to na dniach ma być małe ochłodzenie i deszcz i ja na to czekam, mimo siedzenia w domu, bo nie mogę się doczekać jak wpuszczę do domu takie świeże, rześkie powietrze 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa lubi tę wiadomość
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Super też spróbuję bo mega mnie boli zaraz po zrobieniu, może to przyniesie ulgę
dzięki za pomysł
-
Eniana wrote:@Paima słuchaj organizmu jak czujesz że czas na L4 to idź bez wyrzutów sumienia! Praca to tylko praca a ty musisz myśleć o sobie i maluchu!
Wiem, w teorii wszystko to wiem. Gorzej mi to jakoś tak na praktykę przełożyć 🙈
Eniana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pati2804 wrote:Tak , teściowa gotuje 🙂🤪 więc ja nie marudzę i jem co dają 🤪
Tak sobie patrze że u Ciebie już 12 tydzień, jak to zleciało 😱😍
Ja trochę pospałam dlatego teraz odpisuję 😅
Haha ❤️ a u Ciebie 16?! 😀 u mnie dzisiaj drzemki w ciągu dnia nie było więc wieczorem pójdę szybko spać 😅 -
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Pati- teściowa Cię tak rozpieszcza? 🥰 Powiem Ci, że ja ostatanio nie lubię gotować, nie bardzo idzie mi przygotowywanie posiłków, a jeszcze niedawno bardzo lubiłam to robić 😉 za to powrócił smak na kawę 😋
Eniana, elektro96, SailorMoon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Też go uwielbiam, czuje się wtedy taka piękna i odświeżona!
Daj znać po fryzjerze Nutko!
Jak się czujesz? Wciąż dokucza Ci ból głowy?Smerfetkaa, Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Miło, że pytasz ❤️ jutro zaczynam urlop i wyjeżdżamy do rodziny, także zapowiada się miły czas ❤️ a tak w temacie starań, to dziś 22 dc (i nie wiem który dzień po owulacji, sądząc po bólu 12dc, to pewnie 9/10 dpo) i o dziwo nie mam jeszcze żadnych urojonych objawów xD
-
Pati ja robię tak jak Ty z tym chłodzeniem i jest lepiej!
Paima musisz kochana patrzeć na siebie i maluszka a jak masz stresująca sytuacje w pracy to wiesz co robić 🥹 stres nie wskazany dla kobiet ciężarnych a oni sobie spokojnie poradzą nawet w sezonie urlopowym
Elektro to ja poproszę ten deszcz do mnie 😁 ale dopiero w nocy bo mąż wieczorem jedzie na tenisa ale na otwartym korcie 😂
elektro96, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Pati2804 wrote:Czy przepływy z badań prenatalnych będą mówiły o tym czy te zastrzyki działają? Dobrze rozumuje to ?
Pati2804 lubi tę wiadomość
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne