Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Podczytuję sobie dzisiaj Was, mam jakiś turbo spadek nastroju 🥹
    Na myśl o zbliżającej się owulacji mam jakiś normalnie wewnętrzny strach, że znowu coś będzie nie tak 😔

Dziewczyny, jak długo się starałyście? 🥹🥹🌸🌸
    Siedzę właśnie na pedi i mam okrutne rozkminy 😩😩
    Spadki nastroju się zdarzają, ale spróbuj się nie dołować :) Będziesz miała piękne paznokcie i stópki za chwilę.
    Zdrowa para ma szansę na bobasa w ciągu trzech cykli, a podobno według statystyk nawet 80% par ma szansę na ciąże w ciągu 6 m-cy :) To jest dość optymistyczne, bo z każdym nawet nieudanym cyklem jesteś już zawsze bliżej i statystycznie szanse rosną.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pati- teściowa Cię tak rozpieszcza? 🥰 Powiem Ci, że ja ostatanio nie lubię gotować, nie bardzo idzie mi przygotowywanie posiłków, a jeszcze niedawno bardzo lubiłam to robić 😉 za to powrócił smak na kawę 😋
    Tak , teściowa gotuje 🙂🤪 więc ja nie marudzę i jem co dają 🤪
    Tak sobie patrze że u Ciebie już 12 tydzień, jak to zleciało 😱😍
    Ja trochę pospałam dlatego teraz odpisuję 😅

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No taki ten owulak wyszedł. Negatyw, ale zrobię wieczorem jeszcze i od dziś 2 x dnia będę robić
    20240528-152857.jpg

Już ciemna, za rogiem czai się pik 😁 dobrze, że będziesz robić 2 x dziennie ✊🏻

Majlen lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie pospałam, zjadłam serniczek i teraz jak pije wodę wlewam do karafki dodaje trochę soku malinowego i od razu lepiej te płyny wchodzą 😆

U nas ciepło ale jak oglądałam pogodę to na dniach ma być małe ochłodzenie i deszcz i ja na to czekam, mimo siedzenia w domu, bo nie mogę się doczekać jak wpuszczę do domu takie świeże, rześkie powietrze 🥹

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Nadrobiłam :)
    @Dropsik dzięki że pytasz. Krzywą z Waszymi kciukami wyszła po mojej myśli. Przekroczyłam normę cukru na czczo o 1.2 czyli idealnie. Dostałam dzisiaj sensor i jestem robotem, duża ulga w pomiarach. Jutro czeka mnie prywatna wizyta u mojej gin więc też poproszę o kciuki 💛

@Majuna u mnie w pozamacicznej przyrost był tylko wolny, ja poszłam do lekarza późno i było już widać ciążę w jajowodzie. Medycyna zna różne przypadki. Sobie nie dawaj nadzieji, ale my ją dla Ciebie mamy do ostatniej sekundy.

@prezesowa może napiszę trochę okrutnie, ale w różnych częściach polski mają różne podejście co do takich pacjentów jak Twój Tato. Pracowałam z lekarzami, którzy właśnie nie brali (karetka) pacjentów w stanie gdy nie mogli już pomóc i nie dlatego że nie chcieli czy by im się popsuły statystyki tylko dlatego by ten pacjent/ka spędzili ostatni czas w domu, w otoczeniu rodziny i bliskiemu sercu miejscu, a nie w zimnym szpitalu z obcymi ludźmi. Trochę podejście z innej strony, może miałam fart i pracowałam z normalnymi lekarzami bo oni serio tak myśleli. Chory członek rodziny jest oczywiście dużym obciążeniem i fizycznym i psychicznym i łatwiej jest go odwiedzać w szpitalu wiedząc że ma tam opiekę 24h, ale czy ten pacjent chce tam być to już inna kwestia.
    Dziewczyny już o tym pisały, ale pielęgniarka czy pomoc hospicjum to dobry pomysł, nie będziecie z Tatą sami. Przepraszam jeśli jakoś Cię uraziłam, chciałam tylko pokazać drugą stronę medalu, która być może zupełnie nie dotyczy twojej sytuacji.
    @Pati2804 ból to także stres dla organizmu, a kortyzol dużo bardziej szkodzi maluchowi niż paracetamol. Nie bój się brać leków, nie możesz cierpieć! Czy dobrze zrozumiałam że bierzesz zastrzyki z heparyny? A potem chłodzisz miejsce wkłucia? Konsultowałaś to może z lekarzem? Jestem ciekawa bo sama biorę i są bolesne, ale mam wątpliwości co do chłodzenia ze zględu że zimno powoduje obkurczenie naczyń włosowatych co może obniżać wchłanianie leku z tkanki podskórnej. Może masz więcej informacji na ten temat?
    @notsobadd mój też brał NAC u udanym cyklu, może coś w tym jest?
    Tak , mówiłam lekarzowi że chłodzę to miejsce po wkluciu i nie mówił że nie mam tak robić. Wiadomo, okład jest zimny ale nie jakoś bardzo lodowaty i trzymam dosłownie do momentu az przestanie boleć więc kilka minut max. Nie mam więcej informacji na ten temat , robię to na własną odpowiedzialność także odpowiadam tylko za swoje czyny 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 20:05

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa współczuję sytuacji z tatą. Może faktycznie opieka hospicjum to dobry pomysł?
    Na pewno to trudny czas dla was wszystkich 😕

Majunka masz wspaniałą mamę. To coś wyjątkowego, że dzwonicie do siebie i jesteście ze sobą tak szczere ❤️ mama ma rację, niedługo zostaniesz mamą.

Pati czytam, że ból głowy Ci nie odpuszcza...
    U mnie pomagała kawa, spacer i Apap. Wynikało z niskiego ciśnienia, na które nic nie pomaga.

Vienna cieszę się że powoli wracasz do zdrowia ❤️

Żona brodacza - lepisz pierogi? O Kochana, witaj serdecznie i podaj adres. Będę za minutę 😉

MummyYummy cudnie, witamy synusia ❤️🥰
    Liyss aaaaaale zgrabna nóżka hihi 🤭🥹😂
    Zaczarowana piękny maluszek. Dobrze, że idziesz do swojego lekarza ale myślę podobnie jak dziewczyny - na każdym urządzeniu te pomiary mogą się odrobinę różnić.

Smerfetka mi też w końcu wrocił smaczek na kawę 🤭 nareszcie!

A teraz Ja :

Ostatnie dni są dla mnie bardzo ciężkie.

Po pierwsze chciałabym jeszcze pracować, bo czuję się lepiej fizycznie, gdy wstaję rano i mam swój cykl dnia. Ale z drugiej strony za dużo stresu kosztuje mnie obecna sytuacja w biurze. Nie mogę opowiadać o szczegółach, nie jest to też zależne ode mnie i kierownik o tym wie... Ale mimo wszystko czuć w powietrzu wszechobecny stres. Dodatkowo zaczynamy sezon urlopowy. Nie chcę rozczarowywać koleżanki ale to już ostatnie dni i przejdę na zwolnienie...

Dodatkowo męczą mnie zawroty głowy. Gdy wstaję z łóżka, z krzesła, muszę chwilę się zatrzymać, wyrównać i dopiero do przodu...

Trochę wam ponarzekałam 🙈

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak , mówiłam lekarzowi że chodzę to miejsce po wkluciu i nie mówił że nie mam tak robić. Wiadomo, okład jest zimny ale nie jakoś bardzo lodowaty i trzymam dosłownie do momentu az przestanie boleć więc kilka minut max. Nie mam więcej informacji na ten temat , robię to na własną odpowiedzialność także odpowiadam tylko za swoje czyny 🙈
    Super też spróbuję bo mega mnie boli zaraz po zrobieniu, może to przyniesie ulgę:) dzięki za pomysł :)

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A ja sobie pospałam, zjadłam serniczek i teraz jak pije wodę wlewam do karafki dodaje trochę soku malinowego i od razu lepiej te płyny wchodzą 😆

U nas ciepło ale jak oglądałam pogodę to na dniach ma być małe ochłodzenie i deszcz i ja na to czekam, mimo siedzenia w domu, bo nie mogę się doczekać jak wpuszczę do domu takie świeże, rześkie powietrze 🥹
    U mnie właśnie się rozpadało. Od razu czuć lżejsze powietrze 😊

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 maja 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paima słuchaj organizmu jak czujesz że czas na L4 to idź bez wyrzutów sumienia! Praca to tylko praca a ty musisz myśleć o sobie i maluchu!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Super też spróbuję bo mega mnie boli zaraz po zrobieniu, może to przyniesie ulgę:) dzięki za pomysł :)
    Czy przepływy z badań prenatalnych będą mówiły o tym czy te zastrzyki działają? Dobrze rozumuje to ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Paima Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    @Paima słuchaj organizmu jak czujesz że czas na L4 to idź bez wyrzutów sumienia! Praca to tylko praca a ty musisz myśleć o sobie i maluchu!

Wiem, w teorii wszystko to wiem. Gorzej mi to jakoś tak na praktykę przełożyć 🙈

Eniana lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Myślisz o jakiejś metamorfozie ? 😘
    Cały czas myślę o ciemnych, bo strasznie mi wypadają i kruszą, podejrzewam, że od rozjaśniania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Mogę iść za Ciebie, a tak poważnie leć mimo że się nie chce, na pewno coś fajnego wyczarujesz z fryzjerką :) uwielbiam ten czas po fryzjerze 🤩
    Jeszcze siedzę:)

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak , teściowa gotuje 🙂🤪 więc ja nie marudzę i jem co dają 🤪
    Tak sobie patrze że u Ciebie już 12 tydzień, jak to zleciało 😱😍
    Ja trochę pospałam dlatego teraz odpisuję 😅

Haha ❤️ a u Ciebie 16?! 😀 u mnie dzisiaj drzemki w ciągu dnia nie było więc wieczorem pójdę szybko spać 😅

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pati- teściowa Cię tak rozpieszcza? 🥰 Powiem Ci, że ja ostatanio nie lubię gotować, nie bardzo idzie mi przygotowywanie posiłków, a jeszcze niedawno bardzo lubiłam to robić 😉 za to powrócił smak na kawę 😋
    Ktoś mi się pytał jak robię kapustę młodą, robię z przepisu Ania gotuje, przypomniało mi się, że miałam odpowiedzieć:)

Eniana, elektro96, SailorMoon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Też go uwielbiam, czuje się wtedy taka piękna i odświeżona! :D Daj znać po fryzjerze Nutko!

Jak się czujesz? Wciąż dokucza Ci ból głowy?
    Dam, dam może nawet jakieś foto koloru będzie :)

Smerfetkaa, Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Miło, że pytasz ❤️ jutro zaczynam urlop i wyjeżdżamy do rodziny, także zapowiada się miły czas ❤️ a tak w temacie starań, to dziś 22 dc (i nie wiem który dzień po owulacji, sądząc po bólu 12dc, to pewnie 9/10 dpo) i o dziwo nie mam jeszcze żadnych urojonych objawów xD
    Udanego czasu spędzonego z rodzinką:)

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Wiesz co.. ja przyjmowałam wcześniej i normalnie dwa wkładałam na raz wieczorem 😂

W sensie i progesteron i globulki na infekcję na raz na wieczór, tak? 😀 jeju ja tak nie lubię aplikować! Ale jak trzeba to trzeba :)

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja robię tak jak Ty z tym chłodzeniem i jest lepiej!

Paima musisz kochana patrzeć na siebie i maluszka a jak masz stresująca sytuacje w pracy to wiesz co robić 🥹 stres nie wskazany dla kobiet ciężarnych a oni sobie spokojnie poradzą nawet w sezonie urlopowym

Elektro to ja poproszę ten deszcz do mnie 😁 ale dopiero w nocy bo mąż wieczorem jedzie na tenisa ale na otwartym korcie 😂

elektro96, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰

preg.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy przepływy z badań prenatalnych będą mówiły o tym czy te zastrzyki działają? Dobrze rozumuje to ?
    Niestety nie, przepływy zależą od prawidłowego rozwoju płodu i łożyska, a heparyna sprawia tyle że krew "łatwiej" krąży w tych malutkich naczyniach i zapobiega powstawaniu skrzepów, które mogłyby być bardzo niebespieczne dla tak malutkich naczyń.

Pati2804 lubi tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ