Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:Cholera, to tylko ja nigdy nie byłam zatrzymana przez policję i nie miałam punktu karnego? 🤣🫣 Jaka siara 🤣 (prawko mam od 15lat 🤣)
Mnie raz zatrzymała policja jako pieszego.. Tylko dlatego, że posłuchałam ex i poszłam za nim a był zakaz poruszania się ludzi. Na szczęście tylko pouczenie 😂
ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
Witaj bobasku 😍❤
Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:@Suzie
ale diagnoza to zawsze krok w przód, jeżeli zdecydujesz się na wizytę w tej klinice, z pewnością dużo wniesie do tematu 🤞🏻🤞🏻
@Anonim @Majuna 🫂
Ale fajnie, że dziewczynom udało się spotkać na żywo 🩵
Liczę na to, że jak już wszystkie będziemy z brzuszkami i będziemy się nudzily na ciążowym zwolnieniu, to urządzimy sobie gdzieś zjazd
Na razie pomyślałam, że w czerwcu się nie będę umawiać. Popracuje z endo, poobserwuje siebie, może w luxmedzie zerkne czy owulacja jest. A potem podzialam dalej. Teraz chciałabym doprowadzić tarczycę do ładu.
Dropsik, Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Też tak miałam! 🤣 Jeden jedyny raz, przejście na czerwonym. Niestety, mandat 🤣🤷♀️ Ale za kółkiem, tfu tfu!, nie 😁Liyss🧚🏻 wrote:Mnie raz zatrzymała policja jako pieszego.. Tylko dlatego, że posłuchałam ex i poszłam za nim a był zakaz poruszania się ludzi. Na szczęście tylko pouczenie 😂
Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Byłoby cudownie taki zlot zrobić 😍 ale jestem realistką i miejmy nadzieję, że uda się spotkać chociaż w mniejszym gronie od czasu do czasu
Suzie, notsobadd, elektro96, Pati2804, Zbuntowana, Majuna, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Późne dobry wieczór😘
O moim dzisiejszym dniu powiem tylko tyle, jak to mówi stare przysłowie "jak nie urok to sracz**" także u mnie dzisiaj wiadomo co od rana... 🙄 nie dałam rady się odezwać bo robiłam wszystko aby mi przeszło no i finalnie chyba się udało. Od czego ? Nie mam pojęcia.. ale zmniejszam ilość magnezu do 2 tabletek , zobaczymy czy pomoże..
Idę Was nadrabiać, wreszcie mogę 🙈
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
A ja z kolei wolę nasikać do kubeczka i zamoczyć. Raz nasikałam i przy okazji nie tylko test był mokry 🙈🙈Majuna wrote:Ja w ogóle czy owulaki czy ciążowe to strumieniowe. Tak łatwo się jakoś je robi i wygodnie, a ja sobie sikam na owulaki w pracy. To mam schowany w kosmetyczce, idę do łazienki, raz dwa i już wiem, a tak to kubeczek trzeba mieć.
Majuna lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja zdałam za 10 😂
Ja jeździć się nie boję, umiem i lubię. Mnie egzaminy same w sobie tak stresują, czuję taką presję, że przez to nie zdawałam. I to takie głupoty, np tak mi się ze stresu noga trzęsła, że na łuku nawet nie ruszyłam i 2 razy mi auto zgasło i nara koniec egzaminu 😂
Ostatni raz szłam z myślą „miej wyjebane a będzie Ci dane” 😂
I pamiętam jak już podjechałam spowrotem do ośrodka, to egzaminator mi zaczął mówić, że coś tam mu wmawiałam bla bla a ja mu na to, że wie Pan co, ja już zdaję 10 raz i w dupie to wszystko mam 😂 a on do mnie, że 10 i ostatni bo zdałam ! I ja dziewczyny tak płakałam ze szczęścia, że normalnie oddychać nie umiałam. Cały dzień płakałam 😁
Śmigam już dobrych kilka lat i nigdy się nie bałam, nie byłam żadnym zagrożeniem ani nie miałam dziwnych sytuacji na ulicy. No i rodzina i znajomi mówili mi, żebym zdawała w innym ośrodku a ja się uparłam, że zdam w Katowicach w WORD i zdałam 😂
Puenta jest jedna, nigdy nie rezygnuj ze swoich marzeń i celów! Ja bardzo chciałam mieć te prawko. I sobie obiecałam, że nawet gdybym miała zdać za 100 razem to zdam to i będę śmigać 😁
Za 10 razem, ale w końcu zdane! 😂😘 Z tą trzęsąca się noga, to aż wzbudziłaś we mnie traumę z mojego egzaminu. Też mi tak trzęsła się noga.. masakra! Ona nie mogła przestać dygać.. Ja zdałam za 5 😂🤭
Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zbuntowana, Majuna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Pychooooota !!!Zaczarowan wrote:A jadlyscie kiedyś Kinder Maxi Kinga??? 😋😋 to jest dopiero odlot!
Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
Ale się cieszę, gratulacje ❤❤Dropsik wrote:Ja po połówkowych. Buźka schowana za łożyskiem i ujęcia ładnego nie mam, ale nosek, wargi, podniebienie, nawet soczewki oczu pani doktor sprawdziła i jest dobrze
Pokazała nam też dziurki w nosie 😆 Poza tym prawdopodobnie urodzi sie drobniutka tak jak starszy brat. Może nawet jeszcze drobniejsza i dłuższą. Zobaczymy czy się potwierdzi 
Będzie 💓 więc #girlpower i czekają nas kucyki i warkoczyki i kołtuny na głowie 🤣
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Późne dobry wieczór😘
O moim dzisiejszym dniu powiem tylko tyle, jak to mówi stare przysłowie "jak nie urok to sracz**" także u mnie dzisiaj wiadomo co od rana... 🙄 nie dałam rady się odezwać bo robiłam wszystko aby mi przeszło no i finalnie chyba się udało. Od czego ? Nie mam pojęcia.. ale zmniejszam ilość magnezu do 2 tabletek , zobaczymy czy pomoże..
Idę Was nadrabiać, wreszcie mogę 🙈
Myślisz, że to od Magnezu? 🫡🫣😂 -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja zdałam za 10 😂
Ja jeździć się nie boję, umiem i lubię. Mnie egzaminy same w sobie tak stresują, czuję taką presję, że przez to nie zdawałam. I to takie głupoty, np tak mi się ze stresu noga trzęsła, że na łuku nawet nie ruszyłam i 2 razy mi auto zgasło i nara koniec egzaminu 😂
Ostatni raz szłam z myślą „miej wyjebane a będzie Ci dane” 😂
I pamiętam jak już podjechałam spowrotem do ośrodka, to egzaminator mi zaczął mówić, że coś tam mu wmawiałam bla bla a ja mu na to, że wie Pan co, ja już zdaję 10 raz i w dupie to wszystko mam 😂 a on do mnie, że 10 i ostatni bo zdałam ! I ja dziewczyny tak płakałam ze szczęścia, że normalnie oddychać nie umiałam. Cały dzień płakałam 😁
Śmigam już dobrych kilka lat i nigdy się nie bałam, nie byłam żadnym zagrożeniem ani nie miałam dziwnych sytuacji na ulicy. No i rodzina i znajomi mówili mi, żebym zdawała w innym ośrodku a ja się uparłam, że zdam w Katowicach w WORD i zdałam 😂
Puenta jest jedna, nigdy nie rezygnuj ze swoich marzeń i celów! Ja bardzo chciałam mieć te prawko. I sobie obiecałam, że nawet gdybym miała zdać za 100 razem to zdam to i będę śmigać 😁
Wiem o czym mówisz... samo słowo egzamin mnie tak stresuję że ostatnio w toalecie prawie doszło do ataku paniki 😅 dzięki bogu że zdałam teraz praktyczny za pierwszym razem ale sam fakt. Nie chcę tego uczucia ponownie przechodzić 🥲
Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
To ja mam od 10 lat i miałam 4 mandaty.ultramaryna_ wrote:Cholera, to tylko ja nigdy nie byłam zatrzymana przez policję i nie miałam punktu karnego? 🤣🫣 Jaka siara 🤣 (prawko mam od 15lat 🤣)
3 za prędkość i ten najnowszy, za rozmowę przez tel na głośniku 🙈
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
Ja zdałam za pierwszym i... Nie jeżdżę 🤣 Jeździłam trochę na początku, ale to było takie zdawanie z rozsądku, wszyscy zdawali to też poszłam na kurs. W ogóle mnie to nie rajcuje, od początku mi się średnio podobało, radzę sobie bez auta całkiem nieźle
-
Przypomnijcie mi abym jutro zadzwoniła do rodzinnego i doprosiła się o skierowanie do endokrynologa.. TSH poszybowało w górę bo aż 4,15 + będąc w Polsce zrobiłam krzywą 🙂 babka mnie tak podziurawiła że mam 3 siniaki..
Dropsik lubi tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
4 czerwca 8.40 wizyta u ginekologa 🙂Prezesoowa wrote:Si, zgłaszajcie wszystko
tylko wizyty proszę z godzinami, żebyśmy od razu wiedziały co i jak 
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
A co do spotkań i dupeczek wołowych to myślę, że mi też byłoby trudniej się wychillować w większym gronie, ale w kontakcie 1:1 to jednak idzie taka rozmowa naturalnie:) W większym gronie łatwiej "się schować" a jak jest mniej osób to nie ma gdzie i jak. Poza tym czujemy się bezpieczniej.
No i miałam szczęście dzisiaj, bo akurat charakter czy temperament Katsue jest zbliżony do mojego, więc było lekko. Ja źle się czuje w towarzystwie osób głośnych, żywiołowych, z mocnym charakterem. Ktoś taki też szybko uznałby mnie za nudną i nie przebojową. Ale to trzeba się spotkać, żeby się przekonać czy nadajemy na podobnych falach.
nick nieaktualny, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, Majuna, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Ja przyznam się, że zdałam za pierwszym, ale szczerze mówiąc uważam, że nie jestem zbyt dobrym kierowcą i nie czuję się jakoś pewnie 😁 Jazda po autostradzie jest ok, ale do dużego miasta bym nie wjechała.Majuna wrote:@Liyss dużo czyli ile zdawałaś? I jak reszta? Ja zdawałam 3 razy, dwa razy oblałam na placu, zrobiłan łuk na zaciągniętym ręcznym (wgl super auto bo jeździło normalnie 🤣) a drugi raz za linie wyjechałam też na łuku. Ale za to moja siostra zdawała uwaga: 11 razy.
ultramaryna_, Majuna lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Spróbujemy jutro, bo ja uciekam spać 😴👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja mam od 10 lat i też nigdy nie zatrzymała mnie policja, nawet do kontroli 🤣ultramaryna_ wrote:Cholera, to tylko ja nigdy nie byłam zatrzymana przez policję i nie miałam punktu karnego? 🤣🫣 Jaka siara 🤣 (prawko mam od 15lat 🤣)
ultramaryna_, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺