Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cholera, to tylko ja nigdy nie byłam zatrzymana przez policję i nie miałam punktu karnego? 🤣🫣 Jaka siara 🤣 (prawko mam od 15lat 🤣)

Mnie raz zatrzymała policja jako pieszego.. Tylko dlatego, że posłuchałam ex i poszłam za nim a był zakaz poruszania się ludzi. Na szczęście tylko pouczenie 😂

ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Za Wasze wspaniałe kciuki podsyłam zdjęcie wiewióra :)
    20240529-101159.jpg
    Wszystko ok. Z usg 11+3
    Dziękuję 💛
    Witaj bobasku 😍❤

Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @Suzie :( ale diagnoza to zawsze krok w przód, jeżeli zdecydujesz się na wizytę w tej klinice, z pewnością dużo wniesie do tematu 🤞🏻🤞🏻

@Anonim @Majuna 🫂

Ale fajnie, że dziewczynom udało się spotkać na żywo 🩵
    Liczę na to, że jak już wszystkie będziemy z brzuszkami i będziemy się nudzily na ciążowym zwolnieniu, to urządzimy sobie gdzieś zjazd :D

Na razie pomyślałam, że w czerwcu się nie będę umawiać. Popracuje z endo, poobserwuje siebie, może w luxmedzie zerkne czy owulacja jest. A potem podzialam dalej. Teraz chciałabym doprowadzić tarczycę do ładu.

Dropsik, Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mnie raz zatrzymała policja jako pieszego.. Tylko dlatego, że posłuchałam ex i poszłam za nim a był zakaz poruszania się ludzi. Na szczęście tylko pouczenie 😂
    Też tak miałam! 🤣 Jeden jedyny raz, przejście na czerwonym. Niestety, mandat 🤣🤷‍♀️ Ale za kółkiem, tfu tfu!, nie 😁

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby cudownie taki zlot zrobić 😍 ale jestem realistką i miejmy nadzieję, że uda się spotkać chociaż w mniejszym gronie od czasu do czasu :)

Suzie, notsobadd, elektro96, Pati2804, Zbuntowana, Majuna, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne dobry wieczór😘
    O moim dzisiejszym dniu powiem tylko tyle, jak to mówi stare przysłowie "jak nie urok to sracz**" także u mnie dzisiaj wiadomo co od rana... 🙄 nie dałam rady się odezwać bo robiłam wszystko aby mi przeszło no i finalnie chyba się udało. Od czego ? Nie mam pojęcia.. ale zmniejszam ilość magnezu do 2 tabletek , zobaczymy czy pomoże..

Idę Was nadrabiać, wreszcie mogę 🙈

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ja w ogóle czy owulaki czy ciążowe to strumieniowe. Tak łatwo się jakoś je robi i wygodnie, a ja sobie sikam na owulaki w pracy. To mam schowany w kosmetyczce, idę do łazienki, raz dwa i już wiem, a tak to kubeczek trzeba mieć.
    A ja z kolei wolę nasikać do kubeczka i zamoczyć. Raz nasikałam i przy okazji nie tylko test był mokry 🙈🙈

Majuna lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja zdałam za 10 😂
    Ja jeździć się nie boję, umiem i lubię. Mnie egzaminy same w sobie tak stresują, czuję taką presję, że przez to nie zdawałam. I to takie głupoty, np tak mi się ze stresu noga trzęsła, że na łuku nawet nie ruszyłam i 2 razy mi auto zgasło i nara koniec egzaminu 😂

Ostatni raz szłam z myślą „miej wyjebane a będzie Ci dane” 😂
    I pamiętam jak już podjechałam spowrotem do ośrodka, to egzaminator mi zaczął mówić, że coś tam mu wmawiałam bla bla a ja mu na to, że wie Pan co, ja już zdaję 10 raz i w dupie to wszystko mam 😂 a on do mnie, że 10 i ostatni bo zdałam ! I ja dziewczyny tak płakałam ze szczęścia, że normalnie oddychać nie umiałam. Cały dzień płakałam 😁
    Śmigam już dobrych kilka lat i nigdy się nie bałam, nie byłam żadnym zagrożeniem ani nie miałam dziwnych sytuacji na ulicy. No i rodzina i znajomi mówili mi, żebym zdawała w innym ośrodku a ja się uparłam, że zdam w Katowicach w WORD i zdałam 😂

Puenta jest jedna, nigdy nie rezygnuj ze swoich marzeń i celów! Ja bardzo chciałam mieć te prawko. I sobie obiecałam, że nawet gdybym miała zdać za 100 razem to zdam to i będę śmigać 😁

Za 10 razem, ale w końcu zdane! 😂😘 Z tą trzęsąca się noga, to aż wzbudziłaś we mnie traumę z mojego egzaminu. Też mi tak trzęsła się noga.. masakra! Ona nie mogła przestać dygać.. Ja zdałam za 5 😂🤭

Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zbuntowana, Majuna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A jadlyscie kiedyś Kinder Maxi Kinga??? 😋😋 to jest dopiero odlot!
    Pychooooota !!!

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja po połówkowych. Buźka schowana za łożyskiem i ujęcia ładnego nie mam, ale nosek, wargi, podniebienie, nawet soczewki oczu pani doktor sprawdziła i jest dobrze :) Pokazała nam też dziurki w nosie 😆 Poza tym prawdopodobnie urodzi sie drobniutka tak jak starszy brat. Może nawet jeszcze drobniejsza i dłuższą. Zobaczymy czy się potwierdzi :)
    Będzie 💓 więc #girlpower i czekają nas kucyki i warkoczyki i kołtuny na głowie 🤣
    Ale się cieszę, gratulacje ❤❤

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Późne dobry wieczór😘
    O moim dzisiejszym dniu powiem tylko tyle, jak to mówi stare przysłowie "jak nie urok to sracz**" także u mnie dzisiaj wiadomo co od rana... 🙄 nie dałam rady się odezwać bo robiłam wszystko aby mi przeszło no i finalnie chyba się udało. Od czego ? Nie mam pojęcia.. ale zmniejszam ilość magnezu do 2 tabletek , zobaczymy czy pomoże..

Idę Was nadrabiać, wreszcie mogę 🙈

Myślisz, że to od Magnezu? 🫡🫣😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja zdałam za 10 😂
    Ja jeździć się nie boję, umiem i lubię. Mnie egzaminy same w sobie tak stresują, czuję taką presję, że przez to nie zdawałam. I to takie głupoty, np tak mi się ze stresu noga trzęsła, że na łuku nawet nie ruszyłam i 2 razy mi auto zgasło i nara koniec egzaminu 😂

Ostatni raz szłam z myślą „miej wyjebane a będzie Ci dane” 😂
    I pamiętam jak już podjechałam spowrotem do ośrodka, to egzaminator mi zaczął mówić, że coś tam mu wmawiałam bla bla a ja mu na to, że wie Pan co, ja już zdaję 10 raz i w dupie to wszystko mam 😂 a on do mnie, że 10 i ostatni bo zdałam ! I ja dziewczyny tak płakałam ze szczęścia, że normalnie oddychać nie umiałam. Cały dzień płakałam 😁
    Śmigam już dobrych kilka lat i nigdy się nie bałam, nie byłam żadnym zagrożeniem ani nie miałam dziwnych sytuacji na ulicy. No i rodzina i znajomi mówili mi, żebym zdawała w innym ośrodku a ja się uparłam, że zdam w Katowicach w WORD i zdałam 😂

Puenta jest jedna, nigdy nie rezygnuj ze swoich marzeń i celów! Ja bardzo chciałam mieć te prawko. I sobie obiecałam, że nawet gdybym miała zdać za 100 razem to zdam to i będę śmigać 😁

Wiem o czym mówisz... samo słowo egzamin mnie tak stresuję że ostatnio w toalecie prawie doszło do ataku paniki 😅 dzięki bogu że zdałam teraz praktyczny za pierwszym razem ale sam fakt. Nie chcę tego uczucia ponownie przechodzić 🥲

Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cholera, to tylko ja nigdy nie byłam zatrzymana przez policję i nie miałam punktu karnego? 🤣🫣 Jaka siara 🤣 (prawko mam od 15lat 🤣)
    To ja mam od 10 lat i miałam 4 mandaty.
    3 za prędkość i ten najnowszy, za rozmowę przez tel na głośniku 🙈

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdałam za pierwszym i... Nie jeżdżę 🤣 Jeździłam trochę na początku, ale to było takie zdawanie z rozsądku, wszyscy zdawali to też poszłam na kurs. W ogóle mnie to nie rajcuje, od początku mi się średnio podobało, radzę sobie bez auta całkiem nieźle ;)

• ellevv Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie mi abym jutro zadzwoniła do rodzinnego i doprosiła się o skierowanie do endokrynologa.. TSH poszybowało w górę bo aż 4,15 + będąc w Polsce zrobiłam krzywą 🙂 babka mnie tak podziurawiła że mam 3 siniaki..

Dropsik lubi tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Si, zgłaszajcie wszystko :D tylko wizyty proszę z godzinami, żebyśmy od razu wiedziały co i jak :)
    4 czerwca 8.40 wizyta u ginekologa 🙂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spotkań i dupeczek wołowych to myślę, że mi też byłoby trudniej się wychillować w większym gronie, ale w kontakcie 1:1 to jednak idzie taka rozmowa naturalnie:) W większym gronie łatwiej "się schować" a jak jest mniej osób to nie ma gdzie i jak. Poza tym czujemy się bezpieczniej.
    No i miałam szczęście dzisiaj, bo akurat charakter czy temperament Katsue jest zbliżony do mojego, więc było lekko. Ja źle się czuje w towarzystwie osób głośnych, żywiołowych, z mocnym charakterem. Ktoś taki też szybko uznałby mnie za nudną i nie przebojową. Ale to trzeba się spotkać, żeby się przekonać czy nadajemy na podobnych falach.

nick nieaktualny, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, Majuna, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Liyss dużo czyli ile zdawałaś? I jak reszta? Ja zdawałam 3 razy, dwa razy oblałam na placu, zrobiłan łuk na zaciągniętym ręcznym (wgl super auto bo jeździło normalnie 🤣) a drugi raz za linie wyjechałam też na łuku. Ale za to moja siostra zdawała uwaga: 11 razy.
    Ja przyznam się, że zdałam za pierwszym, ale szczerze mówiąc uważam, że nie jestem zbyt dobrym kierowcą i nie czuję się jakoś pewnie 😁 Jazda po autostradzie jest ok, ale do dużego miasta bym nie wjechała.

ultramaryna_, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 maja 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie, chyba jakiś błąd aplikacji, nie ogarniam tego.
    Spróbujemy jutro, bo ja uciekam spać 😴

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ja mam od 10 lat i też nigdy nie zatrzymała mnie policja, nawet do kontroli 🤣

ultramaryna_, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ