Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Miłego spaceru! ♥️ kurcze, muszę wrócić do jogi, ale ostatnio taką leniwą bułą się zrobiłam, że masakra 🤣

Nigdy nie byłam taka keniwa kluska jak teraz 🤣🤣

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ❤️ Miłego dnia!
    Nie wyspalam się. Mam wrażenie, że ostatnio w ogóle trudno mi się wyspać, cały czas z boku na bok.. 🫡😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miałam dobre spanko. ❤️

Mam wstępny plan co będę robić. Jutro robię krzywą. Za tydzień idę ze wszystkimi nowymi wynikami do mojej endokrynolog i będziemy pracować nad regulacja mojego okresu. Ona się zajmuje pcos, io itp. Przede wszystkim musimy też ogarnąć moją tarczycę, bo wpadam w nadczynność. W międzyczasie spróbuję zrobić testy owulacyjne i chociażby w luxmedzie sprawdzić czy owulacja jest/będzie/była. Do tego sport i zdrowie odżywianie. To mój pomysł na trzeźwo.

I pytanie, czy jest coś takiego jak za niska prolaktyna? Jak tak to ile? Bo wszędzie widzę, żeby była poniżej 25 i wszędzie piszą o za wysokiej.

nick nieaktualny, Majuna, Zaczarowan, notsobadd, Malinowysorbet, brilka, CoffeeDream, Dropsik, ultramaryna_, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:39

Suzie, ultramaryna_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobry plan! Trzymam za niego kciuki :)

Prolaktyna jeśli jest w normie laboratoryjnej to jest ok. Źle jak jest za wysoka, bo może hamować owulację :)

To chociaż tyle 😂

Ciągle mierze te temperaturę i jak w tym beznadziejnym cyklu miałam non stop okolice 36.2 to teraz mam średnio 3.35-3.4. Nie wiem czy to dobrze czy nie 😆

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj te moje beznadziejne wyniki 😐

Screenshot-20240530-091235.png
    Screenshot-20240530-091254.png

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :)

U mnie cykl stracony, już po owu i to wyraźnie czuję, że jajka już w jajniku nie ma. Wczoraj jeszcze się pokłóciłam ze starym, bo jak wróciliśmy to postanowił mi dawać rady z dupy jak powinnam traktować swojego tatę i tym razem nie chodziło o to, że go napierdzielam tylko wręcz przeciwnie. Nadal mam do niego żal, więc nawet z nim nie gadam.
    Normalnie rozmawiamy o wszystkim, ale mógłby mi dać spokój po tym jak musiałam 4 godziny wysłuchiwać krzyków i jęków taty z bólu. No serio, konstruktywne uwagi są ok, ale trzeba znaleźć na nie dobry moment.
    Także tego, czekam na okres :P

No nie 😩

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Jak dobrze czytać, że wstałaś dziś z planem i dobrym nastawieniem. 😊 Wiadomo, Ty robisz swoje, a my trzymamy kciuki. 😘

Tak, jak będę mieć pewność jak to z moją owulacja wygląda to wtedy się zgłoszę do tej kliniki 😌

Majuna lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Jeśli chodzi o prawko to zdałam za 4 razem 😇 i raz z przytupem dostałam mandat- zabrane prawko na 3 miesiące-dalam się sprowokować tajniakom, napierali na zderzak i chciałam im zjechać przekroczyłam prędkość,bo było skrzyżowanie i "skasowalo się"ograniczenie z 80 na 50, czego nie wiedziałam,bo to były nieznane mi tereny 🙈 Nauczka dokonca życia

Miłego dnia ❤️

ultramaryna_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:47

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

U mnie cykl stracony, już po owu i to wyraźnie czuję, że jajka już w jajniku nie ma. Wczoraj jeszcze się pokłóciłam ze starym, bo jak wróciliśmy to postanowił mi dawać rady z dupy jak powinnam traktować swojego tatę i tym razem nie chodziło o to, że go napierdzielam tylko wręcz przeciwnie. Nadal mam do niego żal, więc nawet z nim nie gadam.
    Normalnie rozmawiamy o wszystkim, ale mógłby mi dać spokój po tym jak musiałam 4 godziny wysłuchiwać krzyków i jęków taty z bólu. No serio, konstruktywne uwagi są ok, ale trzeba znaleźć na nie dobry moment.

Ehh.. :( Faceci czasami nie potrafią wyczuć sytuacji.. Zapewne miał dobre intencje, ale co z tego jak wyszło tak, a nie inaczej? :( Przytulam.. szkoda trochę owulki, ale takie cykle niestety też się zdarzają..
    Mam nadzieje, że dogadacie się z Mężem i spędzicie owocny czas na wyjeździe ;*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wcale nie takie beznadziejne :*

LH i testosteron z dhea w górnej granicy normy no to PCOS, ale wcale nie jest źle :)

Z tym TSH tak myślę - od kiedy bierzesz jod i selen? Pamiętasz jaki miałaś wynik TSH zanim zaczęłaś je suplementować?

Przed braniem jodu i selenu miałam 3.6. Jak już brałam to było 2.05

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Wlasnie dokańczam Femibion, a widzę, że tak nie ma 🙄 B Complex z Jarrow będzie ok? Pati chyba polecała 🤔
    Kochana, żaden femibion! Tylko firmy metylowane, bo będzie Ci wywalało homocysteine, a kwas będzie się kumulował w organizmie. Sięgnij po complex np. z Aliness, możesz metyle z Naturell też brać, z takich zestawów witamin to m.in. Aliness Prenacare start, Prenacaps.

Ja tylko na sekundę, później Was nadrobię, bo na mszę się właśnie zbieram 😘 Do usłyszenia, laseczki! ❤️

nick nieaktualny, Suzie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Myślę, że to mogło mieć wpływ, bo jeśli nie miałaś jakiejś wysokiej niedoczynności to dieta + jod + selen mogły wystarczyć, a skoro masz jeszcze Letrox to TSH poleciało na łeb, ale to tylko taka moja teoria.

U mnie odkąd biorę jod i selen też TSH mocno spadło, mogłabym spokojnie dawkę letroxu obniżyć i zamierzam to zrobić :)

Zapytam o to w czwartek 😌

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry! Miałam dobre spanko. ❤️

Mam wstępny plan co będę robić. Jutro robię krzywą. Za tydzień idę ze wszystkimi nowymi wynikami do mojej endokrynolog i będziemy pracować nad regulacja mojego okresu. Ona się zajmuje pcos, io itp. Przede wszystkim musimy też ogarnąć moją tarczycę, bo wpadam w nadczynność. W międzyczasie spróbuję zrobić testy owulacyjne i chociażby w luxmedzie sprawdzić czy owulacja jest/będzie/była. Do tego sport i zdrowie odżywianie. To mój pomysł na trzeźwo.

I pytanie, czy jest coś takiego jak za niska prolaktyna? Jak tak to ile? Bo wszędzie widzę, żeby była poniżej 25 i wszędzie piszą o za wysokiej.

Kurczę, jak mi się zawsze podoba jaka Ty jesteś zadaniowa @Suzie 🤪
    Dobrze, że masz konkretny plan działania :)

elektro96, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Nooo, faktycznie, mąż się troszkę nie popisał 🙈
    A może wcześniejsze działania dadzą efekt i żołnierzyki czekały do wczoraj? 🤔

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale przeżyłam ciężką noc. Ciągle wybudzał mnie ból brzucha i się przekręcałam z boku na bok…
    Nie wiem czy to przez stymulację coś się rozjechało czy o co chodzi, ale dawno mnie tak brzuch nie bolał przy okresie 😬

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • ellevv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek☺️

Pytanie, czy jod można brać tak o bez rozmowy z specjalistą? I w jakich dawkach najlepiej?

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gdzie jest @Speranza? Chyba wczoraj jej nie było?

Speranza :) lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dobrego dnia Wam wszystkim życzę ☺️🍀 Ostatnie dwa dni były jakieś intensywne bardzo u mnie, przede wszystkim w pracy. Wracałam do domu jakaś zmęczona, potem joga, a wczoraj spotkanie z bliska przyjaciółką (powiedziałam jej o bejbiku w drodze, ale się ucieszyła:), zjadlysmy pyszną pizzę, do tego lemoniada rozmarynowo - cytrynowa. Super było. A dzisiaj chill, siedzę w słońcu na balkonie i staram się nadrobić nasz wątek.

Suzie, Zaczarowan, elektro96, ellevv, notsobadd, CoffeeDream, ultramaryna_, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ