X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss - cudny ludzik, a ta nóżka 😅 niech rośnie zdrowo bobasek

Zaczarowana - ciocia pozdrawia Tomusia ☺️♥️ jakie to uczucie czuć ruchy bejbika?

Mummyjummy - Nikodem, ale piękne imię, gratulacje!!! ☺️☺️☺️

Ale mnie te zdjęcia bobasów wzruszają ♥️🥹

Liyss🧚🏻, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 30 maja 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze 30 stron do nadrobienia 😲 Dobrze że dzisiaj dzień wolny 🤣

Suzie lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 30 maja 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Majunka, bo mi ostatnio chyba trochę brak wiary w to, że może się udać… Taki ze mnie smerf maruda, ale nie chcę Wam już tutaj zrzędzić. 😊 Wszystkim Wam kibicuję i trzymam kciuki za każdą z osobna. ♥️
    Jak się czujesz ?

Uda się, uda - my będziemy wierzyć za Ciebie ☺️♥️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No według nie właśnie to, żeby wystąpiła owulacja później… boję się właśnie, żeby się coś nie wykrzaczyło przez te kombinacje 🙄

W dziwnej sytuacji Ciebie postawiła, teoretycznie chce wierzyć w to, że jest specjalistką i wie, co robi, ale kuźwa jakoś mi się to nie trzyma kupy 😂 A pamiętasz konkretnie kiedy miałaś owulke w poprzednim cyklu? Na Twoim miejscu odpuściłabym sobie monit w tym cyklu, ale normalnie wzięła tabletki tak jak zazwyczaj bierzesz i seks po prostu wg Twojej/Waszej intuicji.

Dropsik, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Liyss - cudny ludzik, a ta nóżka 😅 niech rośnie zdrowo bobasek

Zaczarowana - ciocia pozdrawia Tomusia ☺️♥️ jakie to uczucie czuć ruchy bejbika?

Mummyjummy - Nikodem, ale piękne imię, gratulacje!!! ☺️☺️☺️

Ale mnie te zdjęcia bobasów wzruszają ♥️🥹

Wiesz co.. dziwne. Takie łaskotanie, bulgotanie i hmm.. jakby coś tam w środku się poruszało 🤪😂 dopiero uczę się jego ruchów 🤭😂 Nie zdarzają się zbyt często, ale wieczorkiem jak leżę to niekiedy poczuje, że to właśnie TO.

Ogólnie słyszałam, że dzieciątko zazwyczaj jest mniej aktywnie w dzień, kiedy mama chodzi, bo wtedy jest ten odruch kołysania, przez co Maluszek sobie odpoczywa, a wieczorkiem/w nocy jak już kobieta leży, to wtedy bobas się uaktywnia podobno.

Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 30 maja 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry, oficjalnie moja 🐒 znowu robi sobie jaja. Dziś 15 dpo, powinna być wczoraj, max dzisiaj i oczywiście nic jak na złość. A ja potrzebuję, żeby do poniedziałku, do wylotu już sobie najlepiej poszła 🙄
    Wczoraj siedzieliśmy do późna z mężem przed domem i trochę pogadaliśmy, wjechało piwko na rozluźnienie. I mówił mi jak bardzo chciałby mieć już dziecko, że widzi swoich kolegów z dziećmi, że chciałby żeby u nas po trawce biegała na boso malutka dziewczynka… mi serce pęka, bo czuję że moje problemy odbierają jego marzenia 💔🥹
    Ehh, pomarudziłam z rana. Byle do 15 i po robocie. I błagam, pamiętajcie razem ze mną że muszę do 15:30 odebrać nowy dowód, bo czeka już ponad tydzień a dziś ostatni dzień urząd czynny 😂

Notsobadd a może pogadaj z mężem, żeby nie mówił Ci takich rzeczy? To wcale nie pomaga, a Ty i bez tych gadek wiesz to i tak. Ja kiedyś miałam za złe mojemu facetowi, że nie chce o tym ze mną rozmawiać. Myślałam że on to ma gdzieś. A potem mi powiedział, że nie mówi i nie dopytuje specjalnie, bo wie że to by wcale nie pomogło, a jeszcze większą presję na mnie wywarło. Jeśli Ty masz nie mówić mu o dniach płodnych żeby się nie spinał, to może niech on Ci nie mówi o tym jak bardzo chciałby żeby się udało. Nie chodzi mi oto żeby były jakieś tematy tabu między Wami, tylko żebyście nie robili sobie nieświadomie przykrości. Kurde nie wiem czy to jasno napisałam co miałam w głowie ...

Katsue lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mam dobre przeczucia co do tego Twojego cyklu 🤞🏻 a jak Twój śluz, poprawił się?

My dopiero też się zabieramy za śniadanie, a potem chill. Choć chcę dzisiaj trochę ogarnąć dom, bo wygląda jak lej po bombie 😂
    Przyszło mi wczoraj spore zamówienie z sinsaya, więc muszę poprzymierzac i część oddać, bo przegięłam z ilością 🙈
    Oby 🤞🍀
    Przez dwa dni był rozciągliwy, ale trochę go mało było na papierze, może w środku więcej

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 10.09- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 30 maja 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd ja bym nie brała Aromka teraz w Twojej sytuacji, dla mnie to jakiś dziwny pomysł tej lekarki... Jedź na urlop, wypocznij, może Twój organizm Cię zaskoczy i będzie piękna owulka bez stymulacji. Do Aromka wrócisz jak będzie można monitorować co tam się dzieje, bo ostatnio tej lekarce średnio wyszło...

Dropsik, CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    My planujemy spacer, kino a ja jeszcze muszę ciasto do siostry zrobić :D
    Jakie ciacho robisz ? :p
    Ja miałam niby robić tiramisu pistacjowe, ale jakoś nie zebrałam się wczoraj na zakupy i ze wszystkich składników mam tylko tą pastę pistacjową 😀 może jutro zrobię

♀️29 ♂️34
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

- 10.09- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 30 maja 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Zakaz sikania na testy po potwierdzeniu ciąży betą 🤪

Tak, poproszę o wpisanie, najlepiej pogrubionymi 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2024, 15:43

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik @Speranza chyba tak zrobię, po prostu odpuszczę Aromek w tym cyklu. Jakoś te jej pomysły mnie zaczynają irytować… 12.06 i tak mam wizytę u tej lekarki, u której będę robić drożność więc podejrzę co słychać bez stymulacji. Nie wiem czy to PMS czy co innego, ale złapałam focha na lekarkę 😂

Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    W dziwnej sytuacji Ciebie postawiła, teoretycznie chce wierzyć w to, że jest specjalistką i wie, co robi, ale kuźwa jakoś mi się to nie trzyma kupy 😂 A pamiętasz konkretnie kiedy miałaś owulke w poprzednim cyklu? Na Twoim miejscu odpuściłabym sobie monit w tym cyklu, ale normalnie wzięła tabletki tak jak zazwyczaj bierzesz i seks po prostu wg Twojej/Waszej intuicji.

Chciałam tak zrobić w pierwszej kolejności, ale będę jednak za granicą i boję się że ta moja samowolka mi wyjdzie bokiem, więc po prostu odpuszczę stymulację.
    Też mi się to przestaje trzymać kupy 🫣

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszna, do tego jeszcze plasterek cytryny i ogórka 🤤
    Brzmi pysznie, napiłabym się teraz po śniadanku ☺️
    U nas była jajecznica z cebulką i 2 kromki chleba z tostera z awokado, serem białym, szynką parmeńską i pomidorek

Dropsik, Katsue, Speranza :) lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

- 10.09- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd a może pogadaj z mężem, żeby nie mówił Ci takich rzeczy? To wcale nie pomaga, a Ty i bez tych gadek wiesz to i tak. Ja kiedyś miałam za złe mojemu facetowi, że nie chce o tym ze mną rozmawiać. Myślałam że on to ma gdzieś. A potem mi powiedział, że nie mówi i nie dopytuje specjalnie, bo wie że to by wcale nie pomogło, a jeszcze większą presję na mnie wywarło. Jeśli Ty masz nie mówić mu o dniach płodnych żeby się nie spinał, to może niech on Ci nie mówi o tym jak bardzo chciałby żeby się udało. Nie chodzi mi oto żeby były jakieś tematy tabu między Wami, tylko żebyście nie robili sobie nieświadomie przykrości. Kurde nie wiem czy to jasno napisałam co miałam w głowie ...

Ja rozumiem co masz na myśli, ale też właśnie nie chce budować między nami murów. To, że nie będzie o tym mówił nie zmieni tego, że ja to wszystko wiem…
    Pewnie masz rację. Jeśli taka sytuacja się powtórzy to po prostu mu powiem jak się z tym czuję :) :*

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Jakie ciacho robisz ? :p
    Ja miałam niby robić tiramisu pistacjowe, ale jakoś nie zebrałam się wczoraj na zakupy i ze wszystkich składników mam tylko tą pastę pistacjową 😀 może jutro zrobię

No właśnie tiramisu 🤣

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Chciałam tak zrobić w pierwszej kolejności, ale będę jednak za granicą i boję się że ta moja samowolka mi wyjdzie bokiem, więc po prostu odpuszczę stymulację.
    Też mi się to przestaje trzymać kupy 🫣

Oczywiście, rób jak czujesz 😘

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wczoraj pierwsze kopniaczki poczuł 😍 Ja czuję od dawna, ale teraz są już odczuwalne na zewnątrz. Jeszcze subtelne, ale pannica jest o wiele bardziej ruchliwa niż synek, więc będzie ciekawie 😂

Zaczarowan, Katsue, notsobadd, Suzie, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mąż wczoraj pierwsze kopniaczki poczuł 😍 Ja czuję od dawna, ale teraz są już odczuwalne na zewnątrz. Jeszcze subtelne, ale pannica jest o wiele bardziej ruchliwa niż synek, więc będzie ciekawie 😂

Ooooo słodko! 🥰

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i jeszcze mi się przypomniało. Na jodze mamy zawsze na koniec relaksację i afirmacje na kolejne dni. I dzisiaj poczułam mocniej taką: pamiętaj o drodze, którą przeszłaś, bez patrzenia na to ile jeszcze przed Tobą. Może do kogoś też przemówią te słowa akurat :) zostawiam dla was

notsobadd, Suzie, Malinowysorbet, Katsue, ultramaryna_, elektro96, MummyYummy, Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:39

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ