Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺
😭😭😭
Poleciała mi łza
Dziewczyny, nie chcę mówić że „wszystko będzie dobrze”, ale jesteście silne, nie tracicie nadzieji a to jest przepis na to że na prawdę wszystko będzie dobrze ❤️
Tule Was bardzo mocno i wasz smutek dzisiejszego dnia jest całkowicie zrozumiały, pozwólcie sobie na taki dzień 😘
Zbuntowana, Speranza :), nick nieaktualny, Vienna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A mój plan na dziś to wyjazd na działkę, zrobimy dzień dziecka sobie i psu, bo będzie mogła biegać po lesie 2 dni, a my wypijemy jakieś winko i zjemy coś pysznego z grilla 🥰
Dropsik, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Speranza :), Zaczarowan, elektro96, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
Piękne 😍Vienna wrote:Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺
Vienna lubi tę wiadomość
-
My dziś świętujemy dzień dziecka dając naszym kocórkom nowy zapas smaczków i jadąc na grilla do rodziców, akurat pogoda idealna bo dostaliśmy alerty ostrzegawcze przed burzą 😂
Dropsik, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, RIF, oligospermia
08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
3 x FET beta <0,2
04/26 - II ICSI 🍀 -
My właśnie zabieramy dzieci siostry na gofry, lody i lemoniadę. Nie wiedzą że tam idziemy, taka niespodzianka 😁
Dropsik, Zbuntowana, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.Zimozielona wrote:Elektro przytulam!
Ja w cyklu ostatnim po HSG zwariowały mi hormony i ciało.
To teraz dziewczyny mam pytanie do Was. Czy w trakcie owulacji test ciążowy może wyjść cień?
Zaczarowan, grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.
No ja w 1 chyba cyklu starań robiłam po owulacji testy owu (nie pytajcie po co, wiem że to bez sensu) i wychodziły pozytywne cały czas aż do okresu i jak widzicie nic z tego nie wyszło 😅 także nie polecam bo się głupio nakręciłamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2024, 13:06
Speranza :) lubi tę wiadomość
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
U mnie przez przypadek sprawdzałam pik czy jeszcze ciemniejszy będzie. No i przez przypadek test ciążowy wzięłam. Więc jak już otworzyłam to siknęłam bo u mnie okres nie przyszedł po odstawieniu progesteronu besines. Objawy mam owulacyjne ale śluz mocno leje się ale kremowy i nie przypomina w pełni owulacyjnego a jajniki mi dają do wiwatu raz jeden raz drugi. Wyszedł cień więc podejrzewam że złapało coś z LH.Dropsik wrote:Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.
-
Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.elektro96 wrote:Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊 -
Oczy mi się aż zaszkliły, jak to przeczytałam ❤️❤️❤️Vienna wrote:Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺
Vienna lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Przedwczoraj 36,74, wczoraj 36,83, dzisiaj 36,74Dropsik wrote:A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Powiem Wam, że mnie nigdy nie bolał ani dzień matki ani dzień dziecka, mimo mega długich starań. To tylko dlatego, że nie mam żadnych mediów społecznościowych i jedyna moja aktywność w necie jest wlasnie tutaj. Ale jakbym miała patrzeć na przechwalanie się na insta albo facie brzuszkami, bąbelkami itd to też byłoby mi ciężko. Więc może po prostu trzeba się odciąć w taki dzień. Ja wierzę, że każda z Was czeka ta radość i po kolei będziemy ją tutaj obserwować ☺️
Paima, brilka, Zaczarowan, Zbuntowana, nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Martwię się o Prezesowa...
elektro96, Dropsik, Paima, Suzie, Malinowysorbet, Leśneintro, Zaczarowan, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
ultramaryna_ wrote:@elektro96 😥🫂 no nie! 🥺
Dziewczyny mają rację z tym pinkiem płytkowym, beznadzieje one są, prawie nic na nich nie widać przez długi czas. Będziesz powtarzała, kochana? ❤️
@Speranza to wpadaj na wątek Styczniowy 👌😁
Marynko, a Ty kiedy masz termin? Ja nie ogarnę dwóch wątków 😂"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊
Elektro - cieszę się, że macie te wizytę u naprotechnologa, do tego widzę że jeszcze jest andrologiem, myślę że to bardzo posunie do przodu leczenie. U mnie lekarz, który się specjalizuje w naprotechnologii ogarnął mnie w rok, dokładnie w rok i jeden miesiąc.
ultramaryna_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Vienna - bardzo podobał mi się serial Gra o tron (a teraz Ród Smoka), więc myślę że książka, a raczej cała saga, też by mi się spodobały. Ja ostatnio zaczytywałam się w opowiadaniach Alice Munro - kocham je po prostu.
Vienna lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"