Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺

😭😭😭
    Poleciała mi łza
    Dziewczyny, nie chcę mówić że „wszystko będzie dobrze”, ale jesteście silne, nie tracicie nadzieji a to jest przepis na to że na prawdę wszystko będzie dobrze ❤️

Tule Was bardzo mocno i wasz smutek dzisiejszego dnia jest całkowicie zrozumiały, pozwólcie sobie na taki dzień 😘

Zbuntowana, Speranza :), nick nieaktualny, Vienna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - 01.07.2026 💖🙏

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój plan na dziś to wyjazd na działkę, zrobimy dzień dziecka sobie i psu, bo będzie mogła biegać po lesie 2 dni, a my wypijemy jakieś winko i zjemy coś pysznego z grilla 🥰

Dropsik, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Speranza :), Zaczarowan, elektro96, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    05.2026
    I FET - biochem ❌

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺
    Piękne 😍

Vienna lubi tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś świętujemy dzień dziecka dając naszym kocórkom nowy zapas smaczków i jadąc na grilla do rodziców, akurat pogoda idealna bo dostaliśmy alerty ostrzegawcze przed burzą 😂

Dropsik, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, allo-MLR 0%, RIF, oligospermia

08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    3 x FET beta <0,2
    04/26 - II ICSI ➝ 2 ❄️ po PGT-A
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zabieramy dzieci siostry na gofry, lody i lemoniadę. Nie wiedzą że tam idziemy, taka niespodzianka 😁

Dropsik, Zbuntowana, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro przytulam!

Ja w cyklu ostatnim po HSG zwariowały mi hormony i ciało.

To teraz dziewczyny mam pytanie do Was. Czy w trakcie owulacji test ciążowy może wyjść cień?

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Elektro przytulam!

Ja w cyklu ostatnim po HSG zwariowały mi hormony i ciało.

To teraz dziewczyny mam pytanie do Was. Czy w trakcie owulacji test ciążowy może wyjść cień?
    Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.

Zaczarowan, grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.

No ja w 1 chyba cyklu starań robiłam po owulacji testy owu (nie pytajcie po co, wiem że to bez sensu) i wychodziły pozytywne cały czas aż do okresu i jak widzicie nic z tego nie wyszło 😅 także nie polecam bo się głupio nakręciłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2024, 13:06

Speranza :) lubi tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    05.2026
    I FET - biochem ❌

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie przez przypadek sprawdzałam pik czy jeszcze ciemniejszy będzie. No i przez przypadek test ciążowy wzięłam. Więc jak już otworzyłam to siknęłam bo u mnie okres nie przyszedł po odstawieniu progesteronu besines. Objawy mam owulacyjne ale śluz mocno leje się ale kremowy i nie przypomina w pełni owulacyjnego a jajniki mi dają do wiwatu raz jeden raz drugi. Wyszedł cień więc podejrzewam że złapało coś z LH.

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
    Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
    Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊
    A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Oczy mi się aż zaszkliły, jak to przeczytałam ❤️❤️❤️

Vienna lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.
    Przedwczoraj 36,74, wczoraj 36,83, dzisiaj 36,74

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mnie nigdy nie bolał ani dzień matki ani dzień dziecka, mimo mega długich starań. To tylko dlatego, że nie mam żadnych mediów społecznościowych i jedyna moja aktywność w necie jest wlasnie tutaj. Ale jakbym miała patrzeć na przechwalanie się na insta albo facie brzuszkami, bąbelkami itd to też byłoby mi ciężko. Więc może po prostu trzeba się odciąć w taki dzień. Ja wierzę, że każda z Was czeka ta radość i po kolei będziemy ją tutaj obserwować ☺️

Paima, brilka, Zaczarowan, Zbuntowana, nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Prezesowa...

elektro96, Dropsik, Paima, Suzie, Malinowysorbet, Leśneintro, Zaczarowan, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @elektro96 😥🫂 no nie! 🥺
    Dziewczyny mają rację z tym pinkiem płytkowym, beznadzieje one są, prawie nic na nich nie widać przez długi czas. Będziesz powtarzała, kochana? ❤️

@Speranza to wpadaj na wątek Styczniowy 👌😁

Marynko, a Ty kiedy masz termin? Ja nie ogarnę dwóch wątków 😂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przedwczoraj 36,74, wczoraj 36,83, dzisiaj 36,74
    No to czekamy i patrzymy co się będzie działo dalej

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Elektro - cieszę się, że macie te wizytę u naprotechnologa, do tego widzę że jeszcze jest andrologiem, myślę że to bardzo posunie do przodu leczenie. U mnie lekarz, który się specjalizuje w naprotechnologii ogarnął mnie w rok, dokładnie w rok i jeden miesiąc.

ultramaryna_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna - bardzo podobał mi się serial Gra o tron (a teraz Ród Smoka), więc myślę że książka, a raczej cała saga, też by mi się spodobały. Ja ostatnio zaczytywałam się w opowiadaniach Alice Munro - kocham je po prostu.

Vienna lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:40

elektro96 lubi tę wiadomość

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ