X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺

😭😭😭
    Poleciała mi łza
    Dziewczyny, nie chcę mówić że „wszystko będzie dobrze”, ale jesteście silne, nie tracicie nadzieji a to jest przepis na to że na prawdę wszystko będzie dobrze ❤️

Tule Was bardzo mocno i wasz smutek dzisiejszego dnia jest całkowicie zrozumiały, pozwólcie sobie na taki dzień 😘

Zbuntowana, Speranza :), Katsue, Vienna, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój plan na dziś to wyjazd na działkę, zrobimy dzień dziecka sobie i psu, bo będzie mogła biegać po lesie 2 dni, a my wypijemy jakieś winko i zjemy coś pysznego z grilla 🥰

Dropsik, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Speranza :), Zaczarowan, elektro96, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też mam dziś jakoś doła z tego powodu 😞 rozmawiałam o tym z mężem i mówiłam że gdyby wszystko było dobrze to dziś moglibyśmy dać jakiś prezent naszej Fasolce i tak się zastanawialiśmy co by to mogło być. I mój mąż wtedy powiedział, że najlepszym prezentem dla Fasolki byłaby szczęśliwa mama ❤️🥺
    Piękne 😍

Vienna lubi tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś świętujemy dzień dziecka dając naszym kocórkom nowy zapas smaczków i jadąc na grilla do rodziców, akurat pogoda idealna bo dostaliśmy alerty ostrzegawcze przed burzą 😂

Dropsik, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zabieramy dzieci siostry na gofry, lody i lemoniadę. Nie wiedzą że tam idziemy, taka niespodzianka 😁

Dropsik, Zbuntowana, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro przytulam!

Ja w cyklu ostatnim po HSG zwariowały mi hormony i ciało.

To teraz dziewczyny mam pytanie do Was. Czy w trakcie owulacji test ciążowy może wyjść cień?

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Elektro przytulam!

Ja w cyklu ostatnim po HSG zwariowały mi hormony i ciało.

To teraz dziewczyny mam pytanie do Was. Czy w trakcie owulacji test ciążowy może wyjść cień?
    Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.

Zaczarowan, grazka0022, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wiesz co, teoretycznie jest to możliwe, tak samo jak owulak pozytywny w ciąży, bo gdzieś czytałam o tym, że betaHcg i LH są podobne (budowa czy coś) i można jedno i drugie wykryć tymi testami, aczkolwiek (!) nie temu to służy i nie można tak robić. Przyjmujemy, że nie ma to wartości.

No ja w 1 chyba cyklu starań robiłam po owulacji testy owu (nie pytajcie po co, wiem że to bez sensu) i wychodziły pozytywne cały czas aż do okresu i jak widzicie nic z tego nie wyszło 😅 także nie polecam bo się głupio nakręciłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2024, 13:06

Speranza :) lubi tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie przez przypadek sprawdzałam pik czy jeszcze ciemniejszy będzie. No i przez przypadek test ciążowy wzięłam. Więc jak już otworzyłam to siknęłam bo u mnie okres nie przyszedł po odstawieniu progesteronu besines. Objawy mam owulacyjne ale śluz mocno leje się ale kremowy i nie przypomina w pełni owulacyjnego a jajniki mi dają do wiwatu raz jeden raz drugi. Wyszedł cień więc podejrzewam że złapało coś z LH.

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
    Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja dzisiaj jestem obrażona na cały świat. Byłam odreagować fizycznie na działce, poplewiłam trochę 😁
    Testu nie planuję powtarzać. Dzisiaj mam znowu jakiś wodnisty śluz, nie rozumiem kompletnie nic. Także czekam cierpliwie na małpę, chociaż nie mam pojęcia kiedy planuje się zjawić… 😊
    A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Oczy mi się aż zaszkliły, jak to przeczytałam ❤️❤️❤️

Vienna lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 10.09- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A jak dzisiaj temperatura? Ja nie umiem patrzeć na wykres albo to można tylko z apki czy coś. A ja z telefonu korzystam przez przeglądarkę.
    Przedwczoraj 36,74, wczoraj 36,83, dzisiaj 36,74

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mnie nigdy nie bolał ani dzień matki ani dzień dziecka, mimo mega długich starań. To tylko dlatego, że nie mam żadnych mediów społecznościowych i jedyna moja aktywność w necie jest wlasnie tutaj. Ale jakbym miała patrzeć na przechwalanie się na insta albo facie brzuszkami, bąbelkami itd to też byłoby mi ciężko. Więc może po prostu trzeba się odciąć w taki dzień. Ja wierzę, że każda z Was czeka ta radość i po kolei będziemy ją tutaj obserwować ☺️

Paima, brilka, Zaczarowan, Zbuntowana, Katsue, MummyYummy, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Prezesowa...

elektro96, Dropsik, Paima, Suzie, Malinowysorbet, Leśneintro, Zaczarowan, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 1 czerwca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @elektro96 😥🫂 no nie! 🥺
    Dziewczyny mają rację z tym pinkiem płytkowym, beznadzieje one są, prawie nic na nich nie widać przez długi czas. Będziesz powtarzała, kochana? ❤️

@Speranza to wpadaj na wątek Styczniowy 👌😁

Marynko, a Ty kiedy masz termin? Ja nie ogarnę dwóch wątków 😂

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przedwczoraj 36,74, wczoraj 36,83, dzisiaj 36,74
    No to czekamy i patrzymy co się będzie działo dalej

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Elektro - cieszę się, że macie te wizytę u naprotechnologa, do tego widzę że jeszcze jest andrologiem, myślę że to bardzo posunie do przodu leczenie. U mnie lekarz, który się specjalizuje w naprotechnologii ogarnął mnie w rok, dokładnie w rok i jeden miesiąc.

ultramaryna_, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna - bardzo podobał mi się serial Gra o tron (a teraz Ród Smoka), więc myślę że książka, a raczej cała saga, też by mi się spodobały. Ja ostatnio zaczytywałam się w opowiadaniach Alice Munro - kocham je po prostu.

Vienna lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:40

elektro96 lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ