X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:50

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cichutko dzisiaj… zrobiło się jakoś smutno.
    Jak Wam minął dzień ?

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jak Wam minął dzień ?

Dobrze, wzięliśmy dzieci siostry na lemoniadę, deser lodowy, a potem byłam super ciocia i zabrałam je na dni miasta, bo były samochody, karuzele itp. 😁

elektro96, Paima, Dropsik, Gregorka, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dobrze, wzięliśmy dzieci siostry na lemoniadę, deser lodowy, a potem byłam super ciocia i zabrałam je na dni miasta, bo były samochody, karuzele itp. 😁
    Brzmi jak super spędzony dzień 🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jak Wam minął dzień ?

Najpierw się pokłóciliśmy... 🙄
    Później jako tako pogodziliśmy.
    A na koniec stwierdziliśmy, że nie ma co w domu siedzieć i skoczyliśmy nad jeziorko.
    Wieczór za to spędzamy w domku.

IMG-20240601-131442.jpg

elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Ooo to mieli moc atrakcji 🥰🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej miłego wieczoru wszystkim 🥰

Kto ma wysoką prolaktynę? Jakie objawy? Tak mnie cyce bolą że aż szok... bol jakbym miała zakwasy w cycach... i do tego odczuwam jakby wypływ mleka (kto karmił wie, kto bedzie karmił bedzie wiedział 😅) sutki mi sie powiększyły i w ogole jestem cała opuchnięta...
    Za badanie prolaktyny musze zaplacic 25 euro i jechac 40 km więc nie wiem czy jest sens 😅

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Kto ma wysoką prolaktynę? Jakie objawy? Tak mnie cyce bolą że aż szok... bol jakbym miała zakwasy w cycach... i do tego odczuwam jakby wypływ mleka (kto karmił wie, kto bedzie karmił bedzie wiedział 😅) sutki mi sie powiększyły i w ogole jestem cała opuchnięta...
    Za badanie prolaktyny musze zaplacic 25 euro i jechac 40 km więc nie wiem czy jest sens 😅
    A który masz dzień cyklu?
    Ja czułam ten napływ mleka kilka dni po owulacji przez chwilę i okazało się, że jestem w ciąży;) Ale piersi aż tak mocno mi nie nabrzmiały, nic innego nie zauważyłam.
    Miałam kiedyś lekko podwyższoną prolaktynę, nawet brałam leki, ale bez sensu, bo mi nie blokowały owulacji i nie wpłynęło to koniec końców na zajście w ciążę. Nie miałam aż tak silnych objawów, ból piersi przed miesiączką i to wszystko.

PaulaG lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jak Wam minął dzień ?
    U mnie taki dzień nijaki. Nie mam humoru, dwa dni kiepsko śpię przez to, że mam zatkany nos... Chcę się obudzić bez kataru jutro🤞Jedziemy na imprezę rodzinną jutro i tak mi się nie chce 😐
    Mam też takie poczucie, że mało się ruszam, brakuje mi jakiejś fajnej aktywności fizycznej, bo joga spoko, ale chciałabym się trochę zmęczyć i mocniej spocić :/

A jak u Ciebie elektro? Nastrój się poprawił w ciągu dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2024, 21:51

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie taki dzień nijaki. Nie mam humoru, dwa dni kiepsko śpię przez to, że mam zatkany nos... Chcę się obudzić bez kataru jutro🤞Jedziemy na imprezę rodzinną jutro i tak mi się nie chce 😐
    Mam też takie poczucie, że mało się ruszam, brakuje mi jakiejś fajnej aktywności fizycznej, bo joga spoko, ale chciałabym się trochę zmęczyć i mocniej spocić :/

A jak u Ciebie elektro? Nastrój się poprawił w ciągu dnia?
    Na szczęście nie miałam zbytnio czasu na rozmyślanie, bo poszłam odreagować na działkę, a później na spotkanie ze znajomymi. Właśnie wracamy do domu, więc mimo wszystko dzień minął całkiem nieźle 😊

Dropsik, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Na szczęście nie miałam zbytnio czasu na rozmyślanie, bo poszłam odreagować na działkę, a później na spotkanie ze znajomymi. Właśnie wracamy do domu, więc mimo wszystko dzień minął całkiem nieźle 😊
    Miło to czytać 🙂

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A który masz dzień cyklu?
    Ja czułam ten napływ mleka kilka dni po owulacji przez chwilę i okazało się, że jestem w ciąży;) Ale piersi aż tak mocno mi nie nabrzmiały, nic innego nie zauważyłam.
    Miałam kiedyś lekko podwyższoną prolaktynę, nawet brałam leki, ale bez sensu, bo mi nie blokowały owulacji i nie wpłynęło to koniec końców na zajście w ciążę. Nie miałam aż tak silnych objawów, ból piersi przed miesiączką i to wszystko.

Mam 27 dc ten wypływ jakby mam od 3 dni. Od owulacji domniemanej mam ból podbrzusza i jajników. Cykle mam ok 32-36 dni. Ogolnie wszystko sie rozjechało i faza lutealna ma nawet 16 dni a w poprzednim cyklu miała 20 🤯
    Robiłam dwa testy negatywne. Mysle ze jednak to nie ciąża.. no chyba ze owulacja była dużo później niz pokazuje apka... eh no cóż musze czekac jeszcze kilka dni. Ale boli to okrutnie..

🇮🇪

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Przepraszam może już pisałaś ale moja pamięć to galareta.. mąż ma problemy z nasieniem nie myśleliście o inseminacji?

🇮🇪

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:

Ja miałam wysoką prolaktynę, wtedy przyjmowałam Dostinex :) Co do objawów to średnio były u mnie widoczne.. ale wyniki grubo ponad normę 😂

PaulaG lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Przepraszam może już pisałaś ale moja pamięć to galareta.. mąż ma problemy z nasieniem nie myśleliście o inseminacji?
    Na ten moment jeszcze próbujemy naturalnie. Ale nie wykluczam tego w przyszłości. Niestety jeszcze nie orientuję się zbytnio w temacie i nie wiem, czy morfologia 0% nie wyklucza nas pod względem inseminacji…

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też przeprowadziliśmy burzliwą rozmowę, ale przegadaliśmy temat 😂 Zaliczyłam przedmiot na studiach i później wyskoczyliśmy nad jeziorko.. 🥰 Pojedliśmy przekąski, zagraliśmy w Scrable... oczywiście na sam koniec przegrałam.. a byłam dosłownie na prowadzeniu aż niemąż wymyślił hasło na 7 liter i dopisał sobie 100 ileś punktów 😂🫡
    Wróciliśmy to szybki obiadek i ruszyliśmy do moich rodziców. Teraz już odpoczywam.. 😴

Elektro przytulam Cię.. dzisiaj tak tylko like’owałam, bo nie miałam przestrzeni, by pisać.. ale życzę Ci z całego serca żebyś znalazła doktora, który Was wyprowadzi na prostą 😘😘

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Na ten moment jeszcze próbujemy naturalnie. Ale nie wykluczam tego w przyszłości. Niestety jeszcze nie orientuję się zbytnio w temacie i nie wiem, czy morfologia 0% nie wyklucza nas pod względem inseminacji…

Inseminacja z nasieniem dawcy jest możliwa ale to juz temat ciężki wg mnie.
    Aczkolwiek mój wujek (brat taty) nie mógł q ogole mieć dzieci i wlasnie inseminacja z nasieniem dawcy dała im córeczkę. Dowiedziałam sie przypadkiem jak sama starałam sie o synka tyle czasu...

🇮🇪

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ja miałam wysoką prolaktynę, wtedy przyjmowałam Dostinex :) Co do objawów to średnio były u mnie widoczne.. ale wyniki grubo ponad normę 😂

To ja nie wiem co jest grane. Może progesteron tak działa...

🇮🇪

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Inseminacja z nasieniem dawcy jest możliwa ale to juz temat ciężki wg mnie.
    Aczkolwiek mój wujek (brat taty) nie mógł q ogole mieć dzieci i wlasnie inseminacja z nasieniem dawcy dała im córeczkę. Dowiedziałam sie przypadkiem jak sama starałam sie o synka tyle czasu...
    Nasienie dawcy to już dla mnie temat nie do przejścia. Nie bralibyśmy kompletnie takiego rozwiązania pod uwagę.

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 1 czerwca 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nasienie dawcy to już dla mnie temat nie do przejścia. Nie bralibyśmy kompletnie takiego rozwiązania pod uwagę.

Dla mnie to też byłoby nie do przeskoczenia. Wierzę w to, że ten nowy lekarz Was dobrze poprawadzi i niedługo uda się naturalnie. Przytulam ☺️

Zbuntowana, MummyYummy, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ