Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:
Smerfetka ja jadę na xonvea od 2 tyg 😂 więc jest znośnie, idealnie nie jest, a pod wieczór najgorzej bo już tabsy chyba przestają działać. A Ty kochana jak z mdłościami?
Wczoraj było super 🤞🏻 ale zjadłam serek wysokobiałkowy w dzień i na wieczór. Myślę że to mi pomogło
dzisiaj nie jadłam żeby spr czy będą mdłości, no i są
jutro znów wrócę do serka wysokobiałkowego, mam nadzieję że znalazłam na siebie sposób 🤞🏻😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2024, 18:54
Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Vienna, kciuki za pozytywne zakończenie tej historii🤞
Ultramaryna, nie szokuje mnie to, że recepta kosztuje, bo spotkałam się z tym w różnych miejscach. U mnie tego nie ma, bo lekarz ma gabinet prywatny, nie ma recepcji i dzwonię bezpośrednio do niego na telefon itp. A Ty coś wspominasz o klinice, w takim miejscu mogą być już inne zasady. Ale... Skoro raz już nie placilas a teraz Ci wystawili rachunek to słabo. Wygląda, że to zależy od widzimisię osoby, która odbiera telefon. Chyba musisz sobie robić zapasy leków, żeby nie płacić za recepty potem.
Speranza :), nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Gratuluje pięknych wyników 😊Speranza :) wrote:Mam już całościowe wyniki z dzisiaj:
Progesteron - 101 ng/ml (norma w I trymestrze do 147)
Witamina B12 - 474 (norma do 653) - w lutym 487
Kwas foliowy - 16 (norma do 20) (w styczniu podobnie)
Homocysteina - 5,78 (w lutym trochę ponad 10)
Witamina D3 - 50 (w lutym było 39)
I najważniejsze - Ferrytyna - 51
Taka jestem dumna z tego wyniku, bo w lutym tego roku miałam 13,9. Udało się szybko podnieść. Teraz też jeszcze nad nią pracuję żeby dobić do 70.
Speranza :) lubi tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Marynko ja się spotkałam z takim czymś tylko w jednym miejscu - Gyncentrum i delikatnie mówiąc nie wspominam tego dobrze.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Mój lekarz prowadzący też pracuje w szpitalu I chodzę do niego prywatnie, ale jak zdarzały się sytuacje że potrzebowałam recepty na heparynę bo musiałam zacząć brać a hematolog nie chciał mi wypisać recepty bez kolejnej płatnej wizyty , to dzwoniłam do mojego gina i miałam receptę w ciągu kilku minut. I zawsze jak wypisuje receptę to przypomina mi żebym pamiętała że to darmowe żeby mnie nie zrobili w aptece, więc to że dziś musiałaś zapłacić było mega słabe 🙄ultramaryna_ wrote:Tak, chodzę prywatnie 😊 Ale ogólnie pracuje w szpitalu.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za odzew, bo sama pierwszy raz się z tym spotkałam 😘 Po napisaniu do Was sprawdziłam cennik na stronie i jest wpisane 50zl za „kontynuację leczenia, receptę” 🤷♀️ No cóż, jak @Dropsik mówi, będę musiała bardziej pilnować zapasów leków, aby mi nie zabrakło do wizyty 😉 Ogółem kontakt z doktorkiem oceniam na super, bo pisałam z Nim na messengerze, gdy był weekend i czekaliśmy na moje wyniki, zawsze oddzwaniał nawet koło 22 😁 Dziś coś się zadziało 🤣
Speranza, no, piękne wyniki 🥰 👌
Katsue, pokaż kieckę 🥰 Masz jakiś link?
Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Kochana, a próbowałaś z kompleksem witamin b?Malinowysorbet wrote:Nie miałam wcześniej badanego
tak zasługuje na bacik i to taki wielki. Po prostu brałam puerie i lekarze mówili, że ok i zlecali tylko wit d...
a panel trombo robiłam w połowie maja i od tego czasu zaczęłam sama robic te badania po kolei...
Puerię odstaw, nadziałaś się na suplement łączony tj. połowa folianu a połowa zwykłego syntetyku. Tym na pewno wyników nie poprawisz 😥🫂
Jeśli chcesz jakiś zestaw koniecznie to zerknij np. na Aliness, Prenatal (ten nowy!), Prenacaps.
Speranza :) lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Czekamy 😍 lubię takie smaczki 😊Katsue wrote:W ogóle zamówiłam kieckę na wesele i o ile nie stwierdzę, że wyglądam w niej jak ziemniak, to będę was prosiła o radę co do niej ubrać 🙈 bo kiecka kiecką, ale buty, torebka 🙈
nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Przypomnijcie mi jeszcze proszę, jak pić to siemię lniane? 🤔
Na pewno musi być zmielone
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Katsue wrote:Mam 😁 https://www.mohito.com/pl/pl/sukienka-midi-z-wiskozy-109ag-42p
Ogólnie będzie raczej luźniejszy klimat myślę, bo impreza jest w ogrodzie, ale też przez to mam problem z butami 🤣 prognoza na sobotę to 25 stopni 🤔
Ja pewnie bym założyła cieliste buty i jakaś kopertówke w neutralnym kolorze
nick nieaktualny, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ultramaryna aż z ciekawości sobie zobaczyłam cennik w mojej klinice i też jest 50 zł za receptę 🙈
Katsue też bym postawiła na beżowe/nudę dodatki 😁
ultramaryna_, nick nieaktualny, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
Ulala❤️ Super, założysz ja nie tylko od święta, lubię takie uniwersalne 🥰Katsue wrote:Mam 😁 https://www.mohito.com/pl/pl/sukienka-midi-z-wiskozy-109ag-42p
Ogólnie będzie raczej luźniejszy klimat myślę, bo impreza jest w ogrodzie, ale też przez to mam problem z butami 🤣 prognoza na sobotę to 25 stopni 🤔
Ja widzę ją ze złotymi dodatkami, takie moje pierwsze skojarzenie 😁 Masz coś z czego wybierasz, czy kupujesz nowe?
nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość
I płaciłaś kiedyś? 🤣🤣🤣Liyss🧚🏻 wrote:Ultramaryna aż z ciekawości sobie zobaczyłam cennik w mojej klinice i też jest 50 zł za receptę 🙈
Katsue też bym postawiła na beżowe/nudę dodatki 😁Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Nabieramy łyżkę siemienia lnianego , mielimy w młynku, zalewamy w szklance wrzątkiem, odstawiamy aż się zaparzy na kilka minut i pijemy , ja pije z sokiem bo bardziej mi smakuje 🙂Suzie wrote:Na pewno musi być zmielone
nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też bym tak obstawiła! Może jakieś sandałki na szerokim, ale niskim obcasie, w jasnym beżu i kopertówka też w podobnym kolorze 😊Suzie wrote:Ja pewnie bym założyła cieliste buty i jakaś kopertówke w neutralnym kolorze

nick nieaktualny, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺