Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wyniki! ☺️Speranza :) wrote:Mam już całościowe wyniki z dzisiaj:
Progesteron - 101 ng/ml (norma w I trymestrze do 147)
Witamina B12 - 474 (norma do 653) - w lutym 487
Kwas foliowy - 16 (norma do 20) (w styczniu podobnie)
Homocysteina - 5,78 (w lutym trochę ponad 10)
Witamina D3 - 50 (w lutym było 39)
I najważniejsze - Ferrytyna - 51
Taka jestem dumna z tego wyniku, bo w lutym tego roku miałam 13,9. Udało się szybko podnieść. Teraz też jeszcze nad nią pracuję żeby dobić do 70.♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Liyss🧚🏻 wrote:A ja mam schizę i pewnie na L4 będę bać się chodzić na takie zajęcia więc odpuszczam 😆
W domu zrobię sobie jakieś rozciąganie czy ćwiczenia z YT. Ale ogólnie to ja nigdy nie lubiłam ćwiczeń. Jedynie co to właśnie pilates na spokojnie 🥹
Kiedyś gdzieś wyczytałam, że dobry trening nie oznacza, że pot musi spływać i się tego trzymam 😂 i nawet takie mocne treningi nie są niby dobre na hormony.
Ja swoich treningów nie nazwałabym mocnymi, to tylko tak brzmi 🤣
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Ja polecam Floradix+ podroby do rosołku 🤗 szybko podskoczy Ci😇Katsue wrote:Muszę sie jeszcze do zakwasu przekonać 🙈 mam jakiś wewnętrzny opór cały czas 😅
Wielu koleżankom i Speranzie też to polecałam. Przy moim tragicznym poziomie szybko podniosłam właśnie dzięki niemu 😇 Troszkę kosztuje,ale warto 🤗
Dropsik, nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Kurczę, czyli po prostu miałam dziś pecha… 🤣🤣🤣Liyss🧚🏻 wrote:Nie 😂 ale jak szłam do niej to się zastanawiałam czy mi doliczy 😂
@Malinowysorbet ja bym nie odstawiała supli, ale tylko w formie metyli, bo bez nich nie wiem, jak długo zajmie regulowanie poziomu 🤷♀️ Homocysteinę możesz mieć wysoką, a jej nie zbijesz inaczej niż właśnie przez suplementację. B12 wydalana jest z moczem, info od nefrologa - nie jest szkodliwa w nadmiarze w żaden sposób, dlatego ja bym nie odstawiła.
Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Często słyszę o tym floradixie, ostatnio nawet już na instagramie mi się wyświetla w reklamach 😁 może też się skuszę na tą opcję 😊Gregorka wrote:Ja polecam Floradix+ podroby do rosołku 🤗 szybko podskoczy Ci😇
Wielu koleżankom i Speranzie też to polecałam. Przy moim tragicznym poziomie szybko podniosłam właśnie dzięki niemu 😇 Troszkę kosztuje,ale warto 🤗
Gregorka lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A ja próbuje się skupić na tym co dzisiaj tutaj piszecie i odpisać coś sensownego ale jakoś chyba się stresuje jutrzejszą wizytą bo mi nie idzie.. 🙈 muszę się ogarnąć, wykąpać i iść spać ale coś nie mam weny na to xd 😅
-
Laski, z Floradixem też bądźcie czujne i sprawdzajcie skład, bo on jest wypchany jeszcze innymi składnikami niż żelazo m.in. właśnie syntetycznym kwasem foliowym, który już raczej nie jest wskazany 😉Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Tego nie wiedziałam… 🤔 dobrze, że mówisz 😊ultramaryna_ wrote:Laski, z Floradixem też bądźcie czujne i sprawdzajcie skład, bo on jest wypchany jeszcze innymi składnikami niż żelazo m.in. właśnie syntetycznym kwasem foliowym, który już raczej nie jest wskazany 😉Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
💁🏽
❌ hla-c C2
Taki standardowy stres przed wizyta czy czymś się martwisz? 🫂😘Pati2804 wrote:A ja próbuje się skupić na tym co dzisiaj tutaj piszecie i odpisać coś sensownego ale jakoś chyba się stresuje jutrzejszą wizytą bo mi nie idzie.. 🙈 muszę się ogarnąć, wykąpać i iść spać ale coś nie mam weny na to xd 😅
Będą kciuki mocne 🤞🍀 Będzie dobrze!Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Odpocznij, a jutro po wizycie odetchniesz na spokojnie 😘 będziemy z Tobą 😊Pati2804 wrote:A ja próbuje się skupić na tym co dzisiaj tutaj piszecie i odpisać coś sensownego ale jakoś chyba się stresuje jutrzejszą wizytą bo mi nie idzie.. 🙈 muszę się ogarnąć, wykąpać i iść spać ale coś nie mam weny na to xd 😅
Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Pati2804 wrote:A ja próbuje się skupić na tym co dzisiaj tutaj piszecie i odpisać coś sensownego ale jakoś chyba się stresuje jutrzejszą wizytą bo mi nie idzie.. 🙈 muszę się ogarnąć, wykąpać i iść spać ale coś nie mam weny na to xd 😅
Rozumiem stresik Pati.. też tak mam! Niby spotkanie z synem, wiec wielka radość, ale zawsze jest ten stresik.. Leć się umyć i odpocznij 😘😘 Już jutro zobaczysz Franciszka 👍🏻😘
Pati2804, Zbuntowana, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Standardowy stres 🙈 myślałam że " im dalej w las tym będzie łatwiej " ale jednak jest podobnie 😅ultramaryna_ wrote:Taki standardowy stres przed wizyta czy czymś się martwisz? 🫂😘
Będą kciuki mocne 🤞🍀 Będzie dobrze!
Speranza :), Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Koleżanka z mojej grupy staraczkowej dzisiaj nad ranem zwolniła brzuszek 😁💙 Może którejś z was uda się zająć swój 🤞🤞 Mocne kciuki za ten czerwiec. Oby był owocny i łaskawy dla nas 🥰
elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, Majlen, Zbuntowana, nick nieaktualny, Suzie, Speranza :), Gregorka, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Ci dobra kobieto ❤️☺️ultramaryna_ wrote:Kurczę, czyli po prostu miałam dziś pecha… 🤣🤣🤣
@Malinowysorbet ja bym nie odstawiała supli, ale tylko w formie metyli, bo bez nich nie wiem, jak długo zajmie regulowanie poziomu 🤷♀️ Homocysteinę możesz mieć wysoką, a jej nie zbijesz inaczej niż właśnie przez suplementację. B12 wydalana jest z moczem, info od nefrologa - nie jest szkodliwa w nadmiarze w żaden sposób, dlatego ja bym nie odstawiła.
Ogólnie dziękuję dziewczyny za wsparcie 🤗
Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Jutro swój dzień mają Pati, Grazka i Dropsik. Odpoczywajcie dziewczyny i jutro jestesmy z Wami🤞😊
Pati2804, Speranza :), Gregorka, Vienna, Zbuntowana, Dropsik, elektro96, Liyss🧚🏻, MummyYummy, grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Jutro swój dzień mają Pati, Grazka i Dropsik. Odpoczywajcie dziewczyny i jutro jestesmy z Wami🤞😊
Ja też poproszę o kciukaski na jutro.. jutro mam wizytę z rodzinnym. Może uda się o skierowanie do endy 🤞🏻
Zbuntowana, Suzie, Speranza :), Gregorka, Pati2804, Malinowysorbet, Vienna, Dropsik, elektro96, Liyss🧚🏻, MummyYummy, grazka0022, nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
Oby oby ! 🍀🤞❤️Dropsik wrote:Koleżanka z mojej grupy staraczkowej dzisiaj nad ranem zwolniła brzuszek 😁💙 Może którejś z was uda się zająć swój 🤞🤞 Mocne kciuki za ten czerwiec. Oby był owocny i łaskawy dla nas 🥰
Zbuntowana lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
Pati, Grazka, Dropsik - do południa będę odsypiać nockę, więc już teraz życzę wam powodzenia i trzymam kciuki ☺️☺️🤞
Zbuntowana, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
Trzymam za was kciuki dziś jest Wasz dzien...Malinowysorbet wrote:Jutro swój dzień mają Pati, Grazka i Dropsik. Odpoczywajcie dziewczyny i jutro jestesmy z Wami🤞😊
Mnie wyciągnął z łóżka bol brzucha...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..