Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny brzuchatki w ogóle mam takie wrażenie jak patrzę na suwaczki, że one tak szybko się zmieniają. Przecież za chwilę będziemy witać wasze dzieciaczki na świecie 🙈🥰
    ten czas tak zapiernicza... zaraz połowa czerwca

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Co robicie na obiadek? 😊
    Ja dzisiaj znowu na łatwiznę i poza dietą 🤪 mam resztki z wczorajszej imprezy, do tego frytki i surówka. Trzeba wszystko pozjadać 😊

nick nieaktualny, Zaczarowan, nick nieaktualny, Dropsik lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    ten czas tak zapiernicza... zaraz połowa czerwca

Jeszcze wakacje, wszystkich świętych, Boże Narodzenie i Sylwester 🤣

nick nieaktualny, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dropsik, notsobadd, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Co robicie na obiadek? 😊
    u mnie buraczki, ziemniaki i do wyboru albo devolay albo filet z kurczaka- ale darowane :D mam dziś luz :)

Malinowysorbet, Zaczarowan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeszcze wakacje, wszystkich świętych, Boże Narodzenie i Sylwester 🤣

pamiętam jak jeszcze w domu rodzinnym był piec na miał to we wakacje już się myślało o zakupie opału ;)

• Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Wybaczcie ze tak wam wbijam na watek, podczytuje w miare regularnie ale malo sie odzywalam. Mam pytanie moze wiecie czy winik na trombo
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny jest problematyczny? jakies dodatkowe leki sie bierze? Mam dzisiaj wizyte u immunologa- dosc dlugo czekalam bo wyszly mi komorki dodatnie cd138 w endo ale w tym miesiacu tez ujarzalam 2 kreski i troche sie martwie czy ta mutacja nie wplynie na zarodek/ ew poronienie :(

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny. Wybaczcie ze tak wam wbijam na watek, podczytuje w miare regularnie ale malo sie odzywalam. Mam pytanie moze wiecie czy winik na trombo
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny jest problematyczny? jakies dodatkowe leki sie bierze? Mam dzisiaj wizyte u immunologa- dosc dlugo czekalam bo wyszly mi komorki dodatnie cd138 w endo ale w tym miesiacu tez ujarzalam 2 kreski i troche sie martwie czy ta mutacja nie wplynie na zarodek/ ew poronienie :(

Myślę, że skoro masz dzisiaj wizytę u lekarza to dostaniesz leki, żeby do poronienia nie doszło.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chyba zrobię mięso, ziemniaki i kalafior..😋

elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:54

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:

może bardziej doświadczone Dziewczyny się wypowiedzą, pomoc Frutelki byłaby tutaj nieoceniona
    nie wiem jak immunolodzy patrzą na mutacje, ale wypytaj dokładnie.

A tak w ogóle to gratulacje, oby wszystko było dobrze. Widzę, że udzielałaś się trochę na wątkach lutowym, marcowym, więc Dziewczyny z tego wątku pewnie kojarzysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2024, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No właśnie też się martwię o Ferminę, strasznie długo jej nie ma 🥺
    Mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka 🌼 ostatnio mnie tu mniej, ale jestem z Wami cały czas i Was podczytuje. Ostatnio mam gorszy okres. Nie mam mocy do czegokolwiek 🥲
    W piątek miałam wizytę kontrolną z wynikami hist pat. I jestem zawiedziona wiedzą tej lekarki. Co prawda powiedziała że to nowotwór łagodny ale nie potrafiła nic na ten temat powiedzieć i nawet nie wiedziała jak poprawnie przeczytać nazwę 🤣
    Poza tym bez zrobienia usg, przepisała mi w ciemno tabletki antykoncepcyjne. "Bo na pewno mam rozregulowany cykl, pewnie bezowulacyjny, okres na pewno się spóźni". Najlepsze, że na ostatniej wizycie mówiła, że od następnego cyklu możemy starać się dalej 🧐 Okres przyszedł dziś, nie spóźnił się nawet jeden dzień. Owszem prawie przez cały cykl miałam plamienia, ale z tego co mi wszyscy mówili to całkowicie normalne. Więc nie zamierzam brać w ciemno hormonów. W przyszłym tygodniu mam wizytę u mojej ginekolog. Koniec z wizytami w przychodni przyszpitalnej. Co wizyta inny lekarz, każdy mówi co innego, a jakby tego było mało, to w zależności od humoru ten sam lekarz, na jednej wizycie mówi że możemy dalej się starać, a na kolejnej już nie, nie mając żadnych dodatkowych informacji, które faktycznie mogłyby zmienić jego zdanie 🤔
    Z pozytywów zaczęłam chodzić do terapeutki i poczułam że trafiłam na dobrą osobę ❤️ w tym tygodniu jeszcze jedna konsultacja i później zaczniemy terapię 🥰

Cieszę się, że trafiłaś na wspaniałą terapeutkę ❤️ A co do lekarza...masz rację nie chodź tam, czekamy na wizytę u Twojej ginekolog.

Vienna lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przeraża mnie ten czas.. ostatnio nawet mówiłam do męża, że najlepszy czas w roku przeleci obok nas i nic z tego nie mamy.
    Mam żal o to do losu straszny i strasznie mi szkoda męża, bo poprzedni rok też był podporządkowany chorobie taty i myślałam, że w tym roku sobie odkujemy no to mamy. I śmieje się, że nie mogłam się doczekać tego roku, bo miał być łatwiejszy, a jest jeszcze gorszy :|

Pati, Zaczarowana - aż zajrzałam na ten wątek no i serce zastyga. Franek z Tomkiem to są zuch chłopaki, zdrowe i silne ♥️
    Kochana nie wiem co Ci powiedzieć, bo życie okrutnie Cię doświadcza. Ten los musi się w końcu odwrócić. Przytulam mocno.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego czasu, jak sobie pomysle, ze na sylwetrze w Zakopanym byłam PÓŁ ROKU temu, jezu, kiedy, jak?
    Czuje sie jakbym wróciła tydzien temu, a to już pół roku.. Szok.. Ale może druga połowa tego roku będzie lepsza

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna faktycznie, podejście lekarki dramat. Dobrze, że to weryfikujesz i działasz po swojemu, że ufasz swojej intuicji. Tabletki anty to wg niektórych lekarzy złoty środek… Super, że trafiłaś na dobrego terapeutę ☺️

@Prezesowa, masz całkowite prawo czuć się w ten sposób. To strasznie niesprawiedliwe, że los tak Was traktuje. Przesyłam tulaski ♥️ Czujesz się choć odrobinę odciążona będąc na L4?

Vienna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ