Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinowysorbet wrote:Dziewczyny brzuchatki w ogóle mam takie wrażenie jak patrzę na suwaczki, że one tak szybko się zmieniają. Przecież za chwilę będziemy witać wasze dzieciaczki na świecie 🙈🥰
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Co robicie na obiadek? 😊
MagicznaNuta, Zaczarowan, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jeszcze wakacje, wszystkich świętych, Boże Narodzenie i Sylwester 🤣MagicznaNuta, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Katsue, Prezesoowa, Dropsik, notsobadd, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny. Wybaczcie ze tak wam wbijam na watek, podczytuje w miare regularnie ale malo sie odzywalam. Mam pytanie moze wiecie czy winik na trombo
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny jest problematyczny? jakies dodatkowe leki sie bierze? Mam dzisiaj wizyte u immunologa- dosc dlugo czekalam bo wyszly mi komorki dodatnie cd138 w endo ale w tym miesiacu tez ujarzalam 2 kreski i troche sie martwie czy ta mutacja nie wplynie na zarodek/ ew poronienie
-
Kaja8906 wrote:Dzien dobry dziewczyny. Wybaczcie ze tak wam wbijam na watek, podczytuje w miare regularnie ale malo sie odzywalam. Mam pytanie moze wiecie czy winik na trombo
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny jest problematyczny? jakies dodatkowe leki sie bierze? Mam dzisiaj wizyte u immunologa- dosc dlugo czekalam bo wyszly mi komorki dodatnie cd138 w endo ale w tym miesiacu tez ujarzalam 2 kreski i troche sie martwie czy ta mutacja nie wplynie na zarodek/ ew poronienie
Myślę, że skoro masz dzisiaj wizytę u lekarza to dostaniesz leki, żeby do poronienia nie doszło.👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaja8906 wrote:Dzien dobry dziewczyny. Wybaczcie ze tak wam wbijam na watek, podczytuje w miare regularnie ale malo sie odzywalam. Mam pytanie moze wiecie czy winik na trombo
może bardziej doświadczone Dziewczyny się wypowiedzą, pomoc Frutelki byłaby tutaj nieoceniona
nie wiem jak immunolodzy patrzą na mutacje, ale wypytaj dokładnie.
A tak w ogóle to gratulacje, oby wszystko było dobrze. Widzę, że udzielałaś się trochę na wątkach lutowym, marcowym, więc Dziewczyny z tego wątku pewnie kojarzyszWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2024, 12:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Hejka 🌼 ostatnio mnie tu mniej, ale jestem z Wami cały czas i Was podczytuje. Ostatnio mam gorszy okres. Nie mam mocy do czegokolwiek 🥲
W piątek miałam wizytę kontrolną z wynikami hist pat. I jestem zawiedziona wiedzą tej lekarki. Co prawda powiedziała że to nowotwór łagodny ale nie potrafiła nic na ten temat powiedzieć i nawet nie wiedziała jak poprawnie przeczytać nazwę 🤣
Poza tym bez zrobienia usg, przepisała mi w ciemno tabletki antykoncepcyjne. "Bo na pewno mam rozregulowany cykl, pewnie bezowulacyjny, okres na pewno się spóźni". Najlepsze, że na ostatniej wizycie mówiła, że od następnego cyklu możemy starać się dalej 🧐 Okres przyszedł dziś, nie spóźnił się nawet jeden dzień. Owszem prawie przez cały cykl miałam plamienia, ale z tego co mi wszyscy mówili to całkowicie normalne. Więc nie zamierzam brać w ciemno hormonów. W przyszłym tygodniu mam wizytę u mojej ginekolog. Koniec z wizytami w przychodni przyszpitalnej. Co wizyta inny lekarz, każdy mówi co innego, a jakby tego było mało, to w zależności od humoru ten sam lekarz, na jednej wizycie mówi że możemy dalej się starać, a na kolejnej już nie, nie mając żadnych dodatkowych informacji, które faktycznie mogłyby zmienić jego zdanie 🤔
Z pozytywów zaczęłam chodzić do terapeutki i poczułam że trafiłam na dobrą osobę ❤️ w tym tygodniu jeszcze jedna konsultacja i później zaczniemy terapię 🥰
Cieszę się, że trafiłaś na wspaniałą terapeutkę ❤️ A co do lekarza...masz rację nie chodź tam, czekamy na wizytę u Twojej ginekolog.Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Przeraża mnie ten czas.. ostatnio nawet mówiłam do męża, że najlepszy czas w roku przeleci obok nas i nic z tego nie mamy.
Mam żal o to do losu straszny i strasznie mi szkoda męża, bo poprzedni rok też był podporządkowany chorobie taty i myślałam, że w tym roku sobie odkujemy no to mamy. I śmieje się, że nie mogłam się doczekać tego roku, bo miał być łatwiejszy, a jest jeszcze gorszy
Pati, Zaczarowana - aż zajrzałam na ten wątek no i serce zastyga. Franek z Tomkiem to są zuch chłopaki, zdrowe i silne ♥️Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Co do tego czasu, jak sobie pomysle, ze na sylwetrze w Zakopanym byłam PÓŁ ROKU temu, jezu, kiedy, jak?
Czuje sie jakbym wróciła tydzien temu, a to już pół roku.. Szok.. Ale może druga połowa tego roku będzie lepszaMagicznaNuta lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
@Vienna faktycznie, podejście lekarki dramat. Dobrze, że to weryfikujesz i działasz po swojemu, że ufasz swojej intuicji. Tabletki anty to wg niektórych lekarzy złoty środek… Super, że trafiłaś na dobrego terapeutę ☺️
@Prezesowa, masz całkowite prawo czuć się w ten sposób. To strasznie niesprawiedliwe, że los tak Was traktuje. Przesyłam tulaski ♥️ Czujesz się choć odrobinę odciążona będąc na L4?Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻