Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Suzie, proszę, nie poddawaj się 🥹
    Zrób sobie przerwę, odpocznij od starań, nawet od nas tutaj, ale nie odpuszczaj. Wiem, że to skomplikowane ciągle dostawać kłody pod nogi, ale cel jest tego warty..
    Nawet jak w tej chwili wydaje Ci się, że sił brak.

Trudno się nie poddawać jak dzisiaj jest idealny moment i nic z tego nie będzie, więc wszystko na marne 😭

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Trudno się nie poddawać jak dzisiaj jest idealny moment i nic z tego nie będzie, więc wszystko na marne 😭

Dlaczego nic z tego nie będzie, będziecie osobno z mężem? Poza tym wiesz przecież, że nawet jeśli owu jest dzisiaj to żołnierzyki sobie poczekają jeszcze z poprzednich dni.
    Przytulam Cię mocno, widzę że masz dzisiaj okropny dzień i przykro mi strasznie 🥹

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dlaczego nic z tego nie będzie, będziecie osobno z mężem? Poza tym wiesz przecież, że nawet jeśli owu jest dzisiaj to żołnierzyki sobie poczekają jeszcze z poprzednich dni.
    Przytulam Cię mocno, widzę że masz dzisiaj okropny dzień i przykro mi strasznie 🥹

Bo jesteśmy u moich rodziców, coś próbowaliśmy, ale powiedział, że u moich rodziców go stresuje 😭 a jutro wieczorem to będzie już za późno. A za miesiąc pik też może być na wyjeździe u rodziców lub u teściów. I nie, nie da się tego przełożyć, bo to będą wyprawiane urodziny męża. A nie wierzę, że od czwartku coś przeżyje.

I jeszcze chciałam odreagować na rowerze, a zaczęło lać. 😭

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bo jesteśmy u moich rodziców, coś próbowaliśmy, ale powiedział, że u moich rodziców go stresuje 😭 a jutro wieczorem to będzie już za późno. A za miesiąc pik też może być na wyjeździe u rodziców lub u teściów. I nie, nie da się tego przełożyć, bo to będą wyprawiane urodziny męża. A nie wierzę, że od czwartku coś przeżyje.

I jeszcze chciałam odreagować na rowerze, a zaczęło lać. 😭

Suzie, a jakiś "spacer" w ustronne miejsce? Albo mała przejażdżka autem we dwoje? Nie wiem, jakie macie do tego podejście, ale może być nawet romantycznie 😉

Speranza :), nick nieaktualny, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny 🍀
    Trochę się tu wydarzyło od mojego ostatniego wpisu. Zimozielona mocne, mocne kciuki za dzisiejsza betę 🤞🏻
    Notsobadd sama jestem ciekawa Twojej ferrytyny i reszty badań ☺️
    Lyiss jaki piękny sen, już niedługo się spełni 😘

notsobadd, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Suzie, a jakiś "spacer" w ustronne miejsce? Albo mała przejażdżka autem we dwoje? Nie wiem, jakie macie do tego podejście, ale może być nawet romantycznie 😉

Suzie, myślę że Mummy super pomysł zaproponowała ☺️ Taki spontan na łonie natury albo w aucie jest ekstra ❤️💥 Tylko nie wiem jak do tego podchodzicie

notsobadd lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko... Tak bardzo mi przykro.... Aż nie wiem co napisać.. Jesteśmy tu dla Ciebie... 🫂😔

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    I to jest normalne i trzeba to normalizować, bo niektóre kobiety mają potem do siebie żal, że nie poczuły tego od pierwszej chwili a prawda jest taka, że trzeba do doświadczyć i zobaczyć jak będzie w naszym przypadku ♥️

Właśnie się zastanawiałam kiedy są pierwsze wyczuwalne koniaczki i czy będę wiedzieć, że to jest to 🙈
    Na początku ja odczuwałam tak jakby to było takie smyranie motylka w brzuchu, potem już taka rybka pływa a potem to już jest tak konkretniej, że aż brzuch skacze 😍
    Możesz na początku nie być pewna czy to to, ale w końcu będziesz już miała 100% pewności i nie da się pomylić :) Myślę, że będziesz miała wzrusz totalny wtedy. Mąż będzie musiał dłużej poczekać. U mnie na tę chwilę to było tak, że w 20tc mąż już nawet poczuł. Ale może być później, może być wcześniej. Nie ma co się stresować, bo to od wielu czynników zależy.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Suzie, myślę że Mummy super pomysł zaproponowała ☺️ Taki spontan na łonie natury albo w aucie jest ekstra ❤️💥 Tylko nie wiem jak do tego podchodzicie

Nie mamy gdzie. Tutaj nawet w lesie się ludzie kręcą, bo chodzą z psami. :(

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zjadłam pyzę, bo stwierdziłam, że pieprzę to 🫠

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Pamiętam jak koleżanka z mojej grupy staraczek złapała pik, a mąż akurat był z ojcem na rybach 🤣 Pojechała do niego kilkadziesiąt km w jedną stronę, zrobili co swoje w naturze i wróciła do domu 😆 I tak to poczęła się Amelka 🥳

Determinacja godna naśladowania 🤣 Ja nie namawiam Cię Suzie,bo nie wiem jakie macie warunki, może się nie udać nic zrobić w tym cyklu i cykl do kosza. Na plus, że coś się w organizmie dzieje dobrego, jest odpowiedź na Twoje działania, z każdym cyklem komórka będzie coraz silniejsza na lekach i diecie. Czytałam dziesiątki takich historii z happy endem. Myślę, że możesz sobie podziękować Suzie za determinację i działanie, i leczenie, bo masz dzięki temu szansę na happy end. Dziewczyny często się zaczynały diagnozować dopiero po stratach 😢 A Ty patrz ile już wiesz i jak działasz.

Speranza :), notsobadd, MummyYummy, CoffeeDream, nick nieaktualny, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Pamiętam jak koleżanka z mojej grupy staraczek złapała pik, a mąż akurat był z ojcem na rybach 🤣 Pojechała do niego kilkadziesiąt km w jedną stronę, zrobili co swoje w naturze i wróciła do domu 😆 I tak to poczęła się Amelka 🥳

Determinacja godna naśladowania 🤣 Ja nie namawiam Cię Suzie,bo nie wiem jakie macie warunki, może się nie udać nic zrobić w tym cyklu i cykl do kosza. Na plus, że coś się w organizmie dzieje dobrego, jest odpowiedź na Twoje działania, z każdym cyklem komórka będzie coraz silniejsza na lekach i diecie. Czytałam dziesiątki takich historii z happy endem. Myślę, że możesz sobie podziękować Suzie za determinację i działanie, i leczenie, bo masz dzięki temu szansę na happy end. Dziewczyny często się zaczynały diagnozować dopiero po stratach 😢 A Ty patrz ile już wiesz i jak działasz.

Nie wiem, jak on się stresuje w moim domu rodzinnym, to ja bym się chyba stresowała w aucie, że ktoś akurat przyjdzie. Chłop jeszcze mnie pociesza, że może preejakulat wystarczył 😂😂😂 aż się wina dzisiaj napiję, bo ja już nie mogę xd

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, tobie też meczyk nie siadł :( może dziś, obstawiasz? Ja nie wiem, zobaczę przed meczem

Suzie, nie poddawaj się, proszę, dziewczyny mają dobry pomysł, w samochodzie bywa na prawdę fajnie 🥰

Zimozielona, trzymam kciuki 🤞

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 23,20 ng/ml czyli rośnie, Bety nie ma jeszcze…

Dropsik, Malinowysorbet, grazka0022, notsobadd, Speranza :), elektro96, Suzie, nick nieaktualny, MummyYummy, CoffeeDream, nick nieaktualny, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Majlen, Eniana, Leśneintro, Pati2804, Vienna, PaulaG, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie wiem, jak on się stresuje w moim domu rodzinnym, to ja bym się chyba stresowała w aucie, że ktoś akurat przyjdzie. Chłop jeszcze mnie pociesza, że może preejakulat wystarczył 😂😂😂 aż się wina dzisiaj napiję, bo ja już nie mogę xd
    Upij męża jeszcze wieczorem i mu cały wstyd w domu przejdzie 🤣
    Ja Ciebie rozumiem, też chyba bym nie mogła się wyluzować w aucie. Mój mąż chyba też 🙈

notsobadd, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Progesteron 23,20 ng/ml czyli rośnie, Bety nie ma jeszcze…
    Będzie przyrost 🤞🤞

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    I to jest normalne i trzeba to normalizować, bo niektóre kobiety mają potem do siebie żal, że nie poczuły tego od pierwszej chwili a prawda jest taka, że trzeba do doświadczyć i zobaczyć jak będzie w naszym przypadku ♥️

Właśnie się zastanawiałam kiedy są pierwsze wyczuwalne koniaczki i czy będę wiedzieć, że to jest to 🙈

Może powiedziecie że to brzydkie porównanie, ale ja miałam „doggy blusa”. U mnie było tak że umarła moja ukochana suczka i bardzo tęskniłam, po trzech miesiącach zaadoptowałam suczkę ze schroniska, okazała się zupełnie inna, gryzła mnie i moją rodzinę, nie umiałam jej okiełznać, było ciężko i to serio było ciężko. Pogryzła mi telefon, kartę do bankomatu, 1000 butów, dowód, okulary, zniszczyła krzesła w kuchni.. DRA MAT. Ale dzięki niej zaczęłam się uczyć o psach, zostałam behawiorysta psów i prowadzę mały biznesik poza etatem 😅 Teraz to moja największa miłość, wszystko bym dla niej zrobiła, ale to była trudna miłość, wymagająca, ale warta poświęcenia.

Speranza :), Dropsik, elektro96, notsobadd, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie przytulam 🫂 nie poddawaj się kochana, wiem że widząc pik łeb wysiada i my staraczki mamy coś takiego "stary dawaj tu i teraz bo jak nie to koniec " 😁 trzymam kciuki, żeby jednak się udało znaleźć odrobinę prywatności i uniknąć stresu 🤞😁

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskoczył mi jeszcze wynik proga 7dpo:
    20,70ng/ml
    Bez większego szalu ale chyba ok?

grazka0022, notsobadd, Dropsik, elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Pati2804, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, nie chce ci mówić ale Lavenda też narzekała że jej mąż (chyba mąż?) wrócił z delegacji dwa dni po Piku a teraz ⏸️ Z tego co wyczytałam po Piku owulka może wystąpić od 12 do 48h, a 12h po owulacji jeszcze może dojść do zaplodnienia, może jutro się coś uda zrobić? Proszę Cię nie łam się ❤️ ale dzisiaj napij się wina, odpocznij

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ