Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie wskoczył mi wynik morfologii - standardowo neutropenia 😂 - ale wynik dużo lepszy niż ostatnie kilka lat, niedużo poniżej normy więc jestem w pozytywnym szoku.
No i witamina D już ponad 50, nareszcie udało się podnieść 🥳
Suzie, nick nieaktualny, Dropsik, MummyYummy, pp2018, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Cała prawda 🤣🤣🤣🤣notsobadd wrote:Kojarzę mema 😂 ale wczoraj dostałam taki filmik i też się uśmiałam:
https://vm.tiktok.com/ZGebCc3wT/
🤭🤭🤭Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Super z tą witamina ❤️ -
notsobadd wrote:To chyba dość częste na początku, przynajmniej z tego co tu czytam. Kropek potrzebuje odpoczynku i wyładowuje Ci baterie 🤪
Będą trzymane kciuki za badania 🤞🏻 planujecie robić NIFTY?
Chce zrobić test genetyczny SANCO, ale jeszcze obczytuje temat
notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Na razie wskoczył mi wynik morfologii - standardowo neutropenia 😂 - ale wynik dużo lepszy niż ostatnie kilka lat, niedużo poniżej normy więc jestem w pozytywnym szoku.
Bardzo ładnie! ☺️ Czekam na ferrytyne, bo to zawsze dla mnie najciekawszy wątek 😅"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Kurczę, ale reszta wyników to mnie podłamała…
Kilka tygodni łykania żelaza i ferrytyna nie podskoczyła ani trochę - 31,3 ng/ml…
Kwas foliowy miałam na poziomie 19 ng/ml, a teraz 14, nie rozumiem dlaczego spadł skoro suplementuję cały czas tyle samo…
Witamina B12 - 463 pg/ml (zakres 197-771) więc nie jest źle.
Co z tą moja ferrytyną 😩 odstawiłam już te ogromne dawki żelaza, mam wit C i Ferr C+ i spróbuję teraz tak.
Gdzieś w otchłani telefonu miałam screena (chyba Frutellki) z suplementacją, która pomogła, muszę poszukać👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Upij męża jeszcze wieczorem i mu cały wstyd w domu przejdzie 🤣
Ja Ciebie rozumiem, też chyba bym nie mogła się wyluzować w aucie. Mój mąż chyba też 🙈
Nasza pierwsza córka poczęła się w aucie 🤭😂
Ale też rozumiem, że można mieć opory, dla mnie na przykład miejsca publiczne odpadają, ale mam koleżankę, która miała mieć wywoływany poród, więc w akcie desperacji zaciągnęła męża do szpitalnej toalety 🙈
PS. Podobno pomogło 😊😅
Dropsik, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Właściwie to mam brac poki co acard i robiłam też badanie d-dimer i aptt . To pierwsze jest ok bo 280 ale aptt czas wyższy niż normy bo wyszło 38 sek (norma 22-37) ale nie wiem co w związku z tym. Wyslalam wyniki do swojej gin i zobaczę czy odpisze i co 😅Dropsik wrote:A Ty coś na Pai masz zlecone?
Dropsik lubi tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
A łykasz foliany czy kwas foliowy? Jaka dawka?notsobadd wrote:Kurczę, ale reszta wyników to mnie podłamała…
Kilka tygodni łykania żelaza i ferrytyna nie podskoczyła ani trochę - 31,3 ng/ml…
Kwas foliowy miałam na poziomie 19 ng/ml, a teraz 14, nie rozumiem dlaczego spadł skoro suplementuję cały czas tyle samo…
Witamina B12 - 463 pg/ml (zakres 197-771) więc nie jest źle.
Co z tą moja ferrytyną 😩 odstawiłam już te ogromne dawki żelaza, mam wit C i Ferr C+ i spróbuję teraz tak.
Gdzieś w otchłani telefonu miałam screena (chyba Frutellki) z suplementacją, która pomogła, muszę poszukać
Możesz jeszcze rozważyć w przyszłości badanie w kierunku pasożytów, bo z tego co wiem, one lubią się „żywić” żelazem i witaminami z grupy B, dlatego też może być problem z wchłanianiem…
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
💁🏽
❌ hla-c C2
Możesz jeszcze rozważyć w przyszłości badanie w kierunku pasożytów, bo z tego co wiem, one lubią się „żywić” żelazem i witaminami z grupy B, dlatego też może być problem z wchłanianiem…
Foliany w Fertistimie. Wcześniejszy wynik był ładny, więc nic nie dokładałam. Teraz też tragedii nie ma, śle jednak spadło.
Tak, wiem, badanie na pasożyty jest następne w kolejce po drożności.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
I pijesz dwie saszetki fertistimu ?notsobadd wrote:Foliany w Fertistimie. Wcześniejszy wynik był ładny, więc nic nie dokładałam. Teraz też tragedii nie ma, śle jednak spadło.
Tak, wiem, badanie na pasożyty jest następne w kolejce po drożności.Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Tak
myślisz, że dołożyć jeszcze jakiś folian?
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ja bym dołożyła jeszcze 400. Ale niech się wypowie jeszcze nasza Prezesowa, bo ona jest mądrzejsza w tych sprawach 🤪notsobadd wrote:Tak
myślisz, że dołożyć jeszcze jakiś folian?
Mój mąż teraz też ma zalecone 800 😊
Dropsik lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Mój mąż teraz też ma zalecone 800 😊
W sumie w Fertistimie mam tylko 400 to chyba nie zaszkodzi
dzięki za konsultacje 🤪
elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Myślę, że spokojnie. Ja też biorę puerię i tam folianow też jest tylko 400, więc sobie dokładam, bo poziom miałam bardzo marny… 😁 planuję za jakiś miesiąc iść na kontrolne badania, ferrytyne też sprawdzę. Ale niestety tak jak Ty dostałam do suplementacji sorbifer, więc nie spodziewam się fajerwerków. Biorę co drugi dzień z witaminą C. Piłam też zakwas z buraka, ale ostatnio to zaniedbałam. Zobaczymy i dam znać 😁notsobadd wrote:W sumie w Fertistimie mam tylko 400 to chyba nie zaszkodzi
dzięki za konsultacje 🤪Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
elektro96 wrote:Myślę, że spokojnie. Ja też biorę puerię i tam folianow też jest tylko 400, więc sobie dokładam, bo poziom miałam bardzo marny… 😁 planuję za jakiś miesiąc iść na kontrolne badania, ferrytyne też sprawdzę. Ale niestety tak jak Ty dostałam do suplementacji sorbifer, więc nie spodziewam się fajerwerków. Biorę co drugi dzień z witaminą C. Piłam też zakwas z buraka, ale ostatnio to zaniedbałam. Zobaczymy i dam znać 😁
a jaka miałaś ferrytyne? i jaki folian dokładasz poza pueria?
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Kreska już bledsza niż wczoraj, już po piku raczej. Jutro po powrocie do domu popołudniu jeszcze spróbujemy, a potem niech się dzieje co chce.
-
Suzie a u rodziców możecie się zamknąć?
Ja poza domem u kogoś o ile to nie hotel to też mam obawy, że ktoś wejdzie i przeszkodzi 🙈
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
Kochana nie wiem co się dokładnie stało, ale spójrz na moją stopkę , jeśli potrzebujesz pogadać to pisz to na prawdę może pomóc, ściskam bardzo!Smerfetkaa wrote:Dziękuję za każdą wiadomość wysłana do mnie. Nawet nie wiedziałam że jestem tak ważna dla Was. Ja dziewczyny już się chyba nie podniosę 😭 nie rozumiem tego co się wydarzyło i że na takim etapie. Piję kawę, patrzę przez okno i zastanawiam się co dalej!? Jestem osobą wierzącą, ale po tym co się wydarzyło zastanawiam się czy ten na górze zapomniał o mnie? Chciałam już tu nie pisać.. ale czuję z Wami więź. Będę tu zaglądać do Was.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne