X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja generalnie już staremu nie mówię o pikach, śluzach itp 😅 bo mój też ma presję i wtedy nici
    I to jest dobry sposób, to dla faceta też spora presja, a przecież kozna powiedzieć że ma się poprostu ochotę :)

elektro96, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że już trochę naskrobałyście od rana 🤪 My właśnie przyjechaliśmy do domu, małe zakupy były i kawka u rodziców. Zbieram siły, by zrobić obiadek.. planuję zapiekankę makaronowa z mięsem mielonym 🤔😋 Ciekawa jestem czy będzie smaczne, wiecie ze mnie taka kucharka 🤭
    A co wy dzisiaj planujecie na obiad?

Zimozielona próg super, a masz już betę? 😘

Sorbeciku piękny próg! ⚒️😂😘😘

Suzie rozumiem, że czujesz zrezygnowanie.. to w pełni normalne i naturalne zjawisko w okresie starań.. Jak czujesz, że potrzebujesz czasu, to go sobie daj.. a wtedy wrócisz z podwojoną siłą 😘 Mimo wszystko mam nadzieje, że uda się podziałać z mężem ;*

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Kreska już bledsza niż wczoraj, już po piku raczej. Jutro po powrocie do domu popołudniu jeszcze spróbujemy, a potem niech się dzieje co chce.
    Chyba za mocną postawiłaś sobie granicę. Test owu trzeba traktować orientacyjnie, jest na forum dużo przypadków owulacji z testów a potem że pęcherzyk nie pękł jeszcze i szok. Testy owu to tylko zbliżenie do tych najpłodniejszych dni, ale nie da się nimi określić dokładnie czasu owulacji, zresztą najwięcej artykułów opisuje moment owulacji następujący po 24h od piku na teście, niektóre mówią nawet o 72h! Wiec spokojnie zdążycie! Jeśli masz być w ciąży to w niej będziesz! Plemniki i komórki sobie poradzą!
    Trzymam na Was kciuki żeby jednak to winko zadziałało i udało się zrelaksować!

elektro96, Speranza :), Leśneintro, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    a jaka miałaś ferrytyne? i jaki folian dokładasz poza pueria? :)
    Ferrytyna chyba 15 😵‍💫 a foliany bierzemy z naturell 😊

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Chyba za mocną postawiłaś sobie granicę. Test owu trzeba traktować orientacyjnie, jest na forum dużo przypadków owulacji z testów a potem że pęcherzyk nie pękł jeszcze i szok. Testy owu to tylko zbliżenie do tych najpłodniejszych dni, ale nie da się nimi określić dokładnie czasu owulacji, zresztą najwięcej artykułów opisuje moment owulacji następujący po 24h od piku na teście, niektóre mówią nawet o 72h! Wiec spokojnie zdążycie! Jeśli masz być w ciąży to w niej będziesz! Plemniki i komórki sobie poradzą!
    Trzymam na Was kciuki żeby jednak to winko zadziałało i udało się zrelaksować!
    To niestety jest prawda 😞 trzeba zrobić bilans plusów i minusów owulaków, bo presja może być zbyt duża. U nas wprowadzało to za dużo nieporozumień i spięć, bo za dużo naciskałam, a efekt był totalnie odwrotny, bo konar nie płonął 🤪🤣 Gra niewarta świeczki…

Eniana lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 czerwca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Cześć dziewczyny, widzę że już trochę naskrobałyście od rana 🤪 My właśnie przyjechaliśmy do domu, małe zakupy były i kawka u rodziców. Zbieram siły, by zrobić obiadek.. planuję zapiekankę makaronowa z mięsem mielonym 🤔😋 Ciekawa jestem czy będzie smaczne, wiecie ze mnie taka kucharka 🤭
    A co wy dzisiaj planujecie na obiad?

Zimozielona próg super, a masz już betę? 😘

Sorbeciku piękny próg! ⚒️😂😘😘

Suzie rozumiem, że czujesz zrezygnowanie.. to w pełni normalne i naturalne zjawisko w okresie starań.. Jak czujesz, że potrzebujesz czasu, to go sobie daj.. a wtedy wrócisz z podwojoną siłą 😘 Mimo wszystko mam nadzieje, że uda się podziałać z mężem ;*
    U nas na obiadek było spaghetti, a na kolację zrobię quesadillę z kurczakiem i czerwoną fasolą.
    Mój mąż ma dzisiaj urodziny 🥳 ale spędzamy cały dzień właściwie osobno i nie mamy za bardzo okazji poświętować. Mam nadzieję, że odbijemy sobie w tygodniu 😁

Zaczarowan, Dropsik, notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 czerwca 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U nas na obiadek było spaghetti, a na kolację zrobię quesadillę z kurczakiem i czerwoną fasolą.
    Mój mąż ma dzisiaj urodziny 🥳 ale spędzamy cały dzień właściwie osobno i nie mamy za bardzo okazji poświętować. Mam nadzieję, że odbijemy sobie w tygodniu 😁

O wszystkiego dobrego dla męża! 🥳
    Mniam.. uwielbiam quesadille 😋😋 Smacznego!

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj znowu na kolację kurczak w curry kokosowym z polecenia chyba Elektro 😍 Już mam abonament i mogę działać 😎
    A zapiekanka wyszła nawet spoko, robiłam z borówkami 🤤 Lyiss uratowałaś nasze brzuszki 😍

Liyss🧚🏻, elektro96, Zaczarowan, Katsue, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Kochana nie wiem co się dokładnie stało, ale spójrz na moją stopkę , jeśli potrzebujesz pogadać to pisz to na prawdę może pomóc, ściskam bardzo!

Dodałam Cię do przyjaciółek.
    Eniana.. serduszko przestało bić.

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona, ale lecą w kulki z tymi wynikami. Mam nadzieję, że jak tylko dostaniesz betę to się odmeldujesz 🙏 Kciuki ciągle są na pokładzie

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie a u rodziców możecie się zamknąć?

Ja poza domem u kogoś o ile to nie hotel to też mam obawy, że ktoś wejdzie i przeszkodzi 🙈

Możemy i byliśmy zamknięcie, ale to nic nie dało, więc olewka do jutra. Co ma to być to będzie.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro - wszystkiego najlepszego dla Twojego męża 🥳 Udanego świętowania!

Notsobadd - chyba musi wyjechać laktoferyna z witaminą C na podniesienie tej ferrytyny. Kwas foliowy bym dorzucała dodatkowo, jakoś tylko to co z Fertistimu to chyba za mało. Do ogarnięcia! 😘

Ja oczywiście spałam po wyczerpaniu baterii, wstałam przed chwilą, idę gotować kapustę na jutro i bob na kolację 🍲

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Upij męża jeszcze wieczorem i mu cały wstyd w domu przejdzie 🤣
    Ja Ciebie rozumiem, też chyba bym nie mogła się wyluzować w aucie. Mój mąż chyba też 🙈
    My na początku jak się poznawaliśmy to nie mieliśmy z tym problemu ze zdażyło się kilka razy w aucie.. 😅😁 ale im byliśmy starsi tym bardziej byliśmy zdania że najwygodniej w swoim łóżku.. 🙈🤣 starość nie radość 🤪

Dropsik, Katsue lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat u mojego męża to nie jest problem, że trzeba teraz, on sam powiedział, że chce wiedzieć. Nie będę z niego idioty robić, bo rozmawiamy totalnie o wszystkim. On tez głupi nie jest i zauważy, że to ten czas, który on zresztą odczuwa. Poza tym ja mam tak małe libido, że zauważy, że skoro chce mi ciągu tygodnia 3-4 razy to jest coś na rzeczy.

Z owulakami chodzi o to, że chciałam w ogóle wiedzieć czy coś może być. Mam problem i to duży. Nie robiłam owulakow, to wszyscy mówili, że warto zrobić. Robię to słyszę, że presja. Przepraszam, ale ja już od waszych (i to często słusznych i cennych) strasznie głupieje i się czuje zagubiona. Robiłam owulaki przez moją przypadłości, bo przez niektóre próby wiem, że owulację po prostu przegapiłam. Tak było w pierwszych razach, przegapiłam po prostu i tyle. Chciałam wiedzieć czy w ogóle u mnie coś się dzieje. I się zadziało. Jak widzę, że mam na coś wpływ to działam zadaniowo. Jak mam działać pod wplywem chwili to mogę się starać i 10 lat i po prostu nie trafię. Kończę już mój temat, będę tutaj, ale będę wspierać was wszystkie, a o sobie chyba już nie chce że dużo pisać, bo widzę, że przegielam. Zostanę przy minimum informacji typu: udało się/nie udalo, próbujemy dalej. I koniec.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Chce zrobić test genetyczny SANCO, ale jeszcze obczytuje temat
    Z kodem PREGLIFESANCO jest 10 % rabatu ponoć, doczytałam że na Nowa Genetyka albo na Diagnostyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 18:42

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Akurat u mojego męża to nie jest problem, że trzeba teraz, on sam powiedział, że chce wiedzieć. Nie będę z niego idioty robić, bo rozmawiamy totalnie o wszystkim. On tez głupi nie jest i zauważy, że to ten czas, który on zresztą odczuwa. Poza tym ja mam tak małe libido, że zauważy, że skoro chce mi ciągu tygodnia 3-4 razy to jest coś na rzeczy.

Z owulakami chodzi o to, że chciałam w ogóle wiedzieć czy coś może być. Mam problem i to duży. Nie robiłam owulakow, to wszyscy mówili, że warto zrobić. Robię to słyszę, że presja. Przepraszam, ale ja już od waszych (i to często słusznych i cennych) strasznie głupieje i się czuje zagubiona. Robiłam owulaki przez moją przypadłości, bo przez niektóre próby wiem, że owulację po prostu przegapiłam. Tak było w pierwszych razach, przegapiłam po prostu i tyle. Chciałam wiedzieć czy w ogóle u mnie coś się dzieje. I się zadziało. Jak widzę, że mam na coś wpływ to działam zadaniowo. Jak mam działać pod wplywem chwili to mogę się starać i 10 lat i po prostu nie trafię. Kończę już mój temat, będę tutaj, ale będę wspierać was wszystkie, a o sobie chyba już nie chce że dużo pisać, bo widzę, że przegielam. Zostanę przy minimum informacji typu: udało się/nie udalo, próbujemy dalej. I koniec.
    Posłuchaj teraz siebie i zrób jak Ty uważasz i czego potrzebujesz :)
    Dostałaś mnóstwo info, pewnie drugie tyle doczytałaś i masz już wyrobione zdanie, o swoich problemach i znasz już ścieżkę działania. Powodzenia!

elektro96, Pati2804, Zaczarowan, notsobadd, Suzie, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 42, przyrost 370%

elektro96, Prezesoowa, Speranza :), Pati2804, Katsue, Zaczarowan, pp2018, Dropsik, notsobadd, Malinowysorbet, grazka0022, ellevv, Leśneintro, Suzie, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Eniana, PaulaG, Platynova55, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W sumie w Fertistimie mam tylko 400 to chyba nie zaszkodzi :) dzięki za konsultacje 🤪
    Skoro 400 na Ciebie tak słabo działa to dorzuć jeszcze 400 folianow 🙂 ja też biorę 800 folianow

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Beta 42, przyrost 370%
    Cudownie 😊♥️
    A prog ?

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wszystkiego dobrego dla męża! 😊🥳

elektro96 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ