Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:Ja generalnie już staremu nie mówię o pikach, śluzach itp 😅 bo mój też ma presję i wtedy nici
elektro96, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Cześć dziewczyny, widzę że już trochę naskrobałyście od rana 🤪 My właśnie przyjechaliśmy do domu, małe zakupy były i kawka u rodziców. Zbieram siły, by zrobić obiadek.. planuję zapiekankę makaronowa z mięsem mielonym 🤔😋 Ciekawa jestem czy będzie smaczne, wiecie ze mnie taka kucharka 🤭
A co wy dzisiaj planujecie na obiad?
Zimozielona próg super, a masz już betę? 😘
Sorbeciku piękny próg! ⚒️😂😘😘
Suzie rozumiem, że czujesz zrezygnowanie.. to w pełni normalne i naturalne zjawisko w okresie starań.. Jak czujesz, że potrzebujesz czasu, to go sobie daj.. a wtedy wrócisz z podwojoną siłą 😘 Mimo wszystko mam nadzieje, że uda się podziałać z mężem ;*
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Kreska już bledsza niż wczoraj, już po piku raczej. Jutro po powrocie do domu popołudniu jeszcze spróbujemy, a potem niech się dzieje co chce.
Trzymam na Was kciuki żeby jednak to winko zadziałało i udało się zrelaksować!elektro96, Speranza :), Leśneintro, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
notsobadd wrote:a jaka miałaś ferrytyne? i jaki folian dokładasz poza pueria?35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Eniana wrote:Chyba za mocną postawiłaś sobie granicę. Test owu trzeba traktować orientacyjnie, jest na forum dużo przypadków owulacji z testów a potem że pęcherzyk nie pękł jeszcze i szok. Testy owu to tylko zbliżenie do tych najpłodniejszych dni, ale nie da się nimi określić dokładnie czasu owulacji, zresztą najwięcej artykułów opisuje moment owulacji następujący po 24h od piku na teście, niektóre mówią nawet o 72h! Wiec spokojnie zdążycie! Jeśli masz być w ciąży to w niej będziesz! Plemniki i komórki sobie poradzą!
Trzymam na Was kciuki żeby jednak to winko zadziałało i udało się zrelaksować!Eniana lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Zaczarowan wrote:Cześć dziewczyny, widzę że już trochę naskrobałyście od rana 🤪 My właśnie przyjechaliśmy do domu, małe zakupy były i kawka u rodziców. Zbieram siły, by zrobić obiadek.. planuję zapiekankę makaronowa z mięsem mielonym 🤔😋 Ciekawa jestem czy będzie smaczne, wiecie ze mnie taka kucharka 🤭
A co wy dzisiaj planujecie na obiad?
Zimozielona próg super, a masz już betę? 😘
Sorbeciku piękny próg! ⚒️😂😘😘
Suzie rozumiem, że czujesz zrezygnowanie.. to w pełni normalne i naturalne zjawisko w okresie starań.. Jak czujesz, że potrzebujesz czasu, to go sobie daj.. a wtedy wrócisz z podwojoną siłą 😘 Mimo wszystko mam nadzieje, że uda się podziałać z mężem ;*
Mój mąż ma dzisiaj urodziny 🥳 ale spędzamy cały dzień właściwie osobno i nie mamy za bardzo okazji poświętować. Mam nadzieję, że odbijemy sobie w tygodniu 😁Zaczarowan, Dropsik, notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Mój mąż ma dzisiaj urodziny 🥳 ale spędzamy cały dzień właściwie osobno i nie mamy za bardzo okazji poświętować. Mam nadzieję, że odbijemy sobie w tygodniu 😁
O wszystkiego dobrego dla męża! 🥳
Mniam.. uwielbiam quesadille 😋😋 Smacznego!elektro96 lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj znowu na kolację kurczak w curry kokosowym z polecenia chyba Elektro 😍 Już mam abonament i mogę działać 😎
A zapiekanka wyszła nawet spoko, robiłam z borówkami 🤤 Lyiss uratowałaś nasze brzuszki 😍Liyss🧚🏻, elektro96, Zaczarowan, Katsue, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Eniana wrote:Kochana nie wiem co się dokładnie stało, ale spójrz na moją stopkę , jeśli potrzebujesz pogadać to pisz to na prawdę może pomóc, ściskam bardzo!
Dodałam Cię do przyjaciółek.
Eniana.. serduszko przestało bić. -
Liyss🧚🏻 wrote:Suzie a u rodziców możecie się zamknąć?
Ja poza domem u kogoś o ile to nie hotel to też mam obawy, że ktoś wejdzie i przeszkodzi 🙈
Możemy i byliśmy zamknięcie, ale to nic nie dało, więc olewka do jutra. Co ma to być to będzie.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Elektro - wszystkiego najlepszego dla Twojego męża 🥳 Udanego świętowania!
Notsobadd - chyba musi wyjechać laktoferyna z witaminą C na podniesienie tej ferrytyny. Kwas foliowy bym dorzucała dodatkowo, jakoś tylko to co z Fertistimu to chyba za mało. Do ogarnięcia! 😘
Ja oczywiście spałam po wyczerpaniu baterii, wstałam przed chwilą, idę gotować kapustę na jutro i bob na kolację 🍲elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik wrote:Upij męża jeszcze wieczorem i mu cały wstyd w domu przejdzie 🤣
Ja Ciebie rozumiem, też chyba bym nie mogła się wyluzować w aucie. Mój mąż chyba też 🙈Dropsik, Katsue lubią tę wiadomość
-
Akurat u mojego męża to nie jest problem, że trzeba teraz, on sam powiedział, że chce wiedzieć. Nie będę z niego idioty robić, bo rozmawiamy totalnie o wszystkim. On tez głupi nie jest i zauważy, że to ten czas, który on zresztą odczuwa. Poza tym ja mam tak małe libido, że zauważy, że skoro chce mi ciągu tygodnia 3-4 razy to jest coś na rzeczy.
Z owulakami chodzi o to, że chciałam w ogóle wiedzieć czy coś może być. Mam problem i to duży. Nie robiłam owulakow, to wszyscy mówili, że warto zrobić. Robię to słyszę, że presja. Przepraszam, ale ja już od waszych (i to często słusznych i cennych) strasznie głupieje i się czuje zagubiona. Robiłam owulaki przez moją przypadłości, bo przez niektóre próby wiem, że owulację po prostu przegapiłam. Tak było w pierwszych razach, przegapiłam po prostu i tyle. Chciałam wiedzieć czy w ogóle u mnie coś się dzieje. I się zadziało. Jak widzę, że mam na coś wpływ to działam zadaniowo. Jak mam działać pod wplywem chwili to mogę się starać i 10 lat i po prostu nie trafię. Kończę już mój temat, będę tutaj, ale będę wspierać was wszystkie, a o sobie chyba już nie chce że dużo pisać, bo widzę, że przegielam. Zostanę przy minimum informacji typu: udało się/nie udalo, próbujemy dalej. I koniec.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Speranza :) wrote:Chce zrobić test genetyczny SANCO, ale jeszcze obczytuje temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 18:42
Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Akurat u mojego męża to nie jest problem, że trzeba teraz, on sam powiedział, że chce wiedzieć. Nie będę z niego idioty robić, bo rozmawiamy totalnie o wszystkim. On tez głupi nie jest i zauważy, że to ten czas, który on zresztą odczuwa. Poza tym ja mam tak małe libido, że zauważy, że skoro chce mi ciągu tygodnia 3-4 razy to jest coś na rzeczy.
Z owulakami chodzi o to, że chciałam w ogóle wiedzieć czy coś może być. Mam problem i to duży. Nie robiłam owulakow, to wszyscy mówili, że warto zrobić. Robię to słyszę, że presja. Przepraszam, ale ja już od waszych (i to często słusznych i cennych) strasznie głupieje i się czuje zagubiona. Robiłam owulaki przez moją przypadłości, bo przez niektóre próby wiem, że owulację po prostu przegapiłam. Tak było w pierwszych razach, przegapiłam po prostu i tyle. Chciałam wiedzieć czy w ogóle u mnie coś się dzieje. I się zadziało. Jak widzę, że mam na coś wpływ to działam zadaniowo. Jak mam działać pod wplywem chwili to mogę się starać i 10 lat i po prostu nie trafię. Kończę już mój temat, będę tutaj, ale będę wspierać was wszystkie, a o sobie chyba już nie chce że dużo pisać, bo widzę, że przegielam. Zostanę przy minimum informacji typu: udało się/nie udalo, próbujemy dalej. I koniec.
Dostałaś mnóstwo info, pewnie drugie tyle doczytałaś i masz już wyrobione zdanie, o swoich problemach i znasz już ścieżkę działania. Powodzenia!elektro96, Pati2804, Zaczarowan, notsobadd, Suzie, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Beta 42, przyrost 370%
elektro96, Prezesoowa, Speranza :), Pati2804, Katsue, Zaczarowan, pp2018, Dropsik, notsobadd, Malinowysorbet, grazka0022, ellevv, Leśneintro, Suzie, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Eniana, PaulaG, Platynova55, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:W sumie w Fertistimie mam tylko 400 to chyba nie zaszkodzi
dzięki za konsultacje 🤪
-
Zimozielona wrote:Beta 42, przyrost 370%
A prog ?35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Mój mąż ma dzisiaj urodziny 🥳 ale spędzamy cały dzień właściwie osobno i nie mamy za bardzo okazji poświętować. Mam nadzieję, że odbijemy sobie w tygodniu 😁elektro96 lubi tę wiadomość