Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne czekam na dzidzie
Odpowiedz

czekam na dzidzie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze szybku wszystkie zajdziemy w ciąże:):):)

Dżejzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było by super :) i wszystkim staraczkom tego życzę :)

agniesja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie ile kosztują badania na płodność męszczyzn?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy od badań i od kliniki. w granicach od 35 - 350 zł w zależności jakie badanie.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Niestety troszkę pobieżnie przeleciałam przez wątek z braku czasu, ale dwie sprawy chciałam poruszyć...

Przede wszystkim dziewczyny starajcie się nie myśleć o tym, że byle nastolatka raz pójdzie w tango i od razu w ciąży, a my staramy się miesiącami (latami) i nic. O tych pierwszych przypadkach po prostu jest głośno, ale to nie znaczy, że to jakaś zasada i dzieje się tak za każdym razem. Ja tu na OF widzę sporo przypadków ciąż po jednym cyklu świadomych starań, próbujcie więc nie mieć żalu do losu o to, że sprzyja tym którym nawet na dziecku nie zależy, bo to powodzeniom na pewno nie służy :). W końcu w totka też nie wygrywamy, a czasem ktoś jednak wygrywa ;)

6 m-cy starań to naprawdę jeszcze nie jest długo, natomiast wpływ stresu na zdolność do poczęcia udowodniono naukowo :). Najważniejsze to w takiej sytuacji porobić badania, żeby wykluczyć powody, które i po 5 latach beztroskiego seksu nie dadzą upragnionej dzidzi. Poza tym Klaudia nie wiem w jakim jesteś wieku, ale jeśli jest on ukryty w nicku jako rok urodzenia, to naprawdę duuuuużo szans przed Wami :)

A co do czucia się "jak wyrzutek" pod wpływem widoku jednaj kreski na teście, ja dużo lepiej czuję sie nie robiąc testów. Ten widok też źle na mnie działa i szczerze wolę chodzić do WC i sprawdzać czy jest @ czy nie. Bo zawsze @ to jednak potwierdzenie, ze nawet jesli nie ma ciąży to i tak poza tym jest ok. A na test zawsze przyjdzie czas :). Jesli jednak @ się spóźnia, a testy wciąż masz ujemne, najlepiej będzie jak się zgłosisz do lekarza.

Powodzenia! :)

Dżejzi, Isia93, asiorekk, Nieukowa lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 racja żeby los się do nas uśmiechnął to trzeba go podkusić :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za słowa otuchy tylko ja juz nieiem co mam robic zeby o tym nie myslec (mam 18 lat) moze ktoś podpowie co robic zeby nie myslec

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam wstęp do pamiętnika i jestem zaskoczona. Przepraszam że pytam ale masz już warunki żeby starać się o 3 dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczeze mujiąc nawet mam wyprake dla maluszka typu luzeczko wuzek ubranka zabawki itp prawie cały pokuj jest przyszykowany wystarczy tylko tapete połozyć i gotowetylko narazie pokuj stoji pusty :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze sie nie krepowac jesli chodzi o pytania z mego zycia prywatnego odpowiem szczeze i nie bede zła:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle :) ja staram się 32 cykle i mam tylko 1 smoczek i małego misia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na olx znajdzisz przeruzne zeczy w dosyc fajnych cenach a czasem nawet za darmo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już będę w ciąży to wybiorę się na zakupy. Ja wszystko muszę dotknąć, zobaczyć nie lubie zakupów przez internet...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kto woli ale jak moge doradzic to polecam zakupy w wójciku

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupowałam już tak kilka ciuszków na nowiecke i nawet ciekawe rzeczy tam mają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe i mojim zdaniem nawet nie takie drogie mam pytanie napisała byś mi z kąt jestes?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam ale często oglądam właśnie na olx, allegro itp rzeczy dla dzieci ;D

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedaleko żywca

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Ja jeszcze nic nie mam ale często oglądam właśnie na olx, allegro itp rzeczy dla dzieci ;D
    oglądać też oglądam, ale żeby kupić muszę dotkąć :D

Isia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie nadwga tez moze wpłynąc na trudność zajścia w ciąze?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ