Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
🫂🫂 Nie da się uciec od tego rozczarowania...Kaaamika wrote:Aga_92 bardzo mi przykro z powodu spadku temperatury... Tulę Cię mocno, bo doskonale rozumiem to uczucie "grzecznego czekania" na to, co nieuniknione 🐒💔.
Tak jak pisałam wczoraj swoje świadome starania już odpuściłam – przyjmuję z pokorą to, co przynosi życie, ale przyznam Wam się, że ten instynkt to niesamowita siła... Spóźnia mi się okres, mimo mojego wieku ta iskierka nadziei znowu się zapaliła.
Dziś rano test biały jak śnieg i mimo tego całego odpuszczenia, poczułam to kłujące rozczarowanie. To niesamowite, jak trudno uciszyć serce, nawet gdy głowa mówi, że to już koniec drogi.👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Obiecany spis, weźcie pod uwagę że ja mam IO, nadmiar pęcherzyków jajnikowych, które mogą wpływać na gospodarkę hormonalną (ale nie PCOS):
Witamina D 2000jd
Witamina K2 MK-7 75-100ug/d
Omega 3 2000 mg/d
Cynk 50mg/d
Selen 100ug/d
Wit E 400j/D
Koenzym Q10 (Qten) 400mg/D
Jod 150
Inozytol 2000
Kwercetyna 200-500mg/D
Chrom pikolinian 200ug/D
Magnez cytrynian 300mg/D (100x3)
Probiotyk sanprobi 4 enteric 3x dziennie
ACC lub NAC 2X600
Remedios, Takatam lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Obiecany spis, weźcie pod uwagę że ja mam IO, nadmiar pęcherzyków jajnikowych, które mogą wpływać na gospodarkę hormonalną (ale nie PCOS):
Witamina D 2000jd
Omega 3 2000 mg/d
Cynk 50mg/d
Selen 100ug/d
Wit E 400j/D
Jod 150
Inozytol 2000
Kwercetyna 200-500mg/D
Chrom pikolinian 200ug/D
ACC lub NAC 2X600
Sporo tego Q10 🙈 czy coś mówili o odstawianiu po owulacji? O kwercetynie nigdy nie słyszałam, to chyba jest spoko też na alergię? Pewnie mogłabym to dodać. Chociaż mój pojemniczek na suple już się ledwo zamyka 😅 pomyślę na następny cykl🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
A jaką miałaś insulinę jak badałaś?Mika1992 wrote:Obiecany spis, weźcie pod uwagę że ja mam IO, nadmiar pęcherzyków jajnikowych, które mogą wpływać na gospodarkę hormonalną (ale nie PCOS):
Witamina D 2000jd
Omega 3 2000 mg/d
Cynk 50mg/d
Selen 100ug/d
Wit E 400j/D
Jod 150
Inozytol 2000
Kwercetyna 200-500mg/D
Chrom pikolinian 200ug/D
ACC lub NAC 2X600
Mam 12.5 i zastanawiam się czy nie zgłosić się po lek, czy zbije to dieta i ruchem👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
W toku; HSG, dieta, ruch
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Remedios - 36.4-36.5... w ogóle ten cykl jest znowu jakiś inny, miałam w ostatnim cyklu stabilne ratio LH, a teraz już mi podeszło pod 0.3 i znowu spadło... Ostatnio miałam cykl 27 dni i rzadko mi się takie krótkie zdarzają, pik LH był w 15 dc i chyba owulka musiała być bardzo szybko, bo pik był koło 14, a ból miałam wieczorem, temperatura szybko urosła i faza lutealna trwała 11 dni, więc podejrzewam, że owulację miałam jednak w dzień piku.Remedios wrote:A jaką masz normalnie w folikularnej? U mnie od kilku cykli strasznie to skacze przed owulacja, między 36.4 a 36.7. Straszne góry i doliny.
Po owulce to juz mam w okolicach 36.8-37. I tu już sa stabilniejsze.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Remedios wrote:Sporo tego Q10 🙈 czy coś mówili o odstawianiu po owulacji? O kwercetynie nigdy nie słyszałam, to chyba jest spoko też na alergię? Pewnie mogłabym to dodać. Chociaż mój pojemniczek na suple już się ledwo zamyka 😅 pomyślę na następny cykl
Pytałam, czy mam brać to cały cykl to że tak, można cały cykl. Mnie ta kwercetyna też ciekawi bo nie słyszałam o niej, muszę poczytac. Rzuciło mi się w oczy ze na stany zapalne w organizmie.
Jeśli jest na alergię to może mi pomoże dodatkowo, bo w tym roku moja alergia mnie po prostu wyłącza z normalnego życia
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
kindzaaaa wrote:A jaką miałaś insulinę jak badałaś?
Mam 12.5 i zastanawiam się czy nie zgłosić się po lek, czy zbije to dieta i ruchem
Ja miałam w styczniu 16. Dostałam metforminę, ale z tego co wiem to mała dawka. Najwięcej daje jednak dieta z niskim IG oraz ruch. Ja za miesiąc mam jeszcze skierowanie do diabetyka od endokrynolog i jestem sama ciekawa co on zaleci dalej.👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Ja miałam w styczniu 16. Dostałam metforminę, ale z tego co wiem to mała dawka. Najwięcej daje jednak dieta z niskim IG oraz ruch. Ja za miesiąc mam jeszcze skierowanie do diabetyka od endokrynolog i jestem sama ciekawa co on zaleci dalej.
Fajnie, że jesteś tak obstawiona lekarzami. U mnie trzeba wyrywać skierowania z zębów dosłownie. Zawsze jest problem, żeby gdziekolwiek pójść do lekarza tylko rodzinny chce leczyć sam 😔
Na pewno dieta jest najważniejsza i ruch, nawet marsze. Ja zaczęłam maszerować po 40min dziennie żeby coś się ruszyć, na siłownię na pewno nie pójdę. A dieta nie tyle sam niski ig, a bardziej niski ładunek całego posiłku.👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
Ja też muszę się znowu bardziej zmobilizować z dietą i ruchem... Dużo się dzieje ostatnio i ciężko znaleźć czas, ale trzeba będzie rozpisać konkretny cykl i się go trzymać...
Ależ mnie dzisiaj boli głowa, to chyba ta zmiana pogody...🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
@Insulinka tak, chodzenie min 8000 kroków, jakikolwiek ruch po zjedzeniu jest mega ważny. Jak pracuje zdalnie to wchodzę po obiedzie na bieznie na 10 minut
a jak nie mam tyle czasu to po prostu chodzę po domu żeby tylko nie siedzieć. W tym tygodniu tego nie robiłam i czuję różnice.
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Hej, może komuś przyda się relacja z USG endometriozy.
Pisałam wczoraj o przygotowaniach lekiem przeczyszczającym, dzisiaj rano pojechałam na badanie na czczo. USG wykonywał inny lekarz niż moja 'prowadzaca' w klinice niepłodności, więc przeprowadził najpierw dokładny wywiad o moich objawach okresu, owulacji, bólu przy współżyciu itd. Lekarz był spokojny i dokładny, zrobił na mnie dobre wrażenie.
Potem zbadał mnie krótko na fotelu ginekologicznym i cienkim cewnikiem wprowadził specjalny żel, który ma pomoc w obrazie USG. Sam żel trochę mnie szczypał, ale lekarz mówił że to normalne. Potem położyłam się jak do zwykłego USG, z tym że było dużo bardziej dokładne i trwało dłużej. Po kolei omówił wszystkie ogniska endometriozy i zrosty 😞, naciskając głowicą w tych miejscach żeby ocenić ból. sprawdził też jelita i przez brzuch sprawdził też nerki.
Spodziewałam się trochę, ale i tak wynik badania mnie mocno przybił. Endometrioza II/III stopnia, zrost prawego jajnika z macicą, który może powodować niedrożność. Oprócz tego podejrzenie zespołu przekrwienia biernego miednicy mniejszej.
Główne zalecenie to drożność jak najszybciej (bo jest ten zrost na jajniku), do rozważenia histeroskopia z ocena zapalenia endometrium. Dostałam też parę nazwisk lekarzy do dalszej diagnostyki tego zespolu przekrwienia i do fizjoterapii, i polecana suplementacje. Widziałam, że u Was pojawiał się TenFertil Ona i u mnie też jest na liście, ciekawe czy jest taki dobry czy współpraca z klinikami...
Całość zamknęła się w 40 min. Dokładność badania i konsultacji oceniam na plus, ale wynik badania - no cóż 😕
askowe lubi tę wiadomość
32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV ✅
Hormony ✅
Tarczyca ✅
Owulacje ✅
Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
Drożność jajowodów🔜 -
Seabird 🫂🫂 przykro mi, ale mam nadzieję, że ta diagnoza zbliży cię do upragnionej ciąży. A opowiesz o twoich objawach przy okresie? Jeśli pisałaś to przepraszam ale nie widziałam.
Seabird lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Seabird bardzo mi przykro 🫂 dla mnie ta choroba jest wielką niewiadomą, ale tak patrząc po forum czy po fb to wszystkie kobiety, które bardzo cierpią podczas miesiączki ostatecznie mają też endometrioza. Co to za dziadostwo jest yhhh
Współczuję
Tyle dobrego, że to nie oznacza, że dzieci mieć nie można. Taka jedna dziewczyna u mnie w mieście zbierała pieniądze na operację, potem przeszła tą operację i widzę, że dziecko ma. Także dobrze, że nie znaczy to, że człowiek będzie bezpłodny. To ta dobra wiadomość, że możesz spełnić swoje marzenie. Trzymam kciuki za Ciebie ;*
Kompotlinka, Seabird lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5 cs (2 odpuszczone) -
Seabird bardzo dobrze, że zrobiłaś to usg. Przykro mi, że wynik jest jaki jest 🫂 Ale to już konkretny punkt zaczepienia. Dobrze też, że lekarz pokierował co dalej z tym zrobić. Pamiętaj, że taka diagnoza to nie wyrok bezpłodności. Fakt może być ciężej, ale nie jest to niemożliwe.
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ⏳ -
@Seabird dobrze, że masz to już za sobą i możesz myśleć o kolejnych krokach. Wiadomo, diagnoza może teraz nie jest dla Ciebie dobra, ale z dobrą opieką lekarza będziesz w stanie dojść do celu.
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Byłam dziś u ginekologa. Powiedział mi, że wszystkie moje wyniki są w porządku i że po 2 latach starań ciąża powinna już być. Stwierdził, że nie ma na co czekać ani czego dalej szukać, bo szkoda czasu, mam 32 lata i powinnam jak najszybciej zapisać się na in vitro.
Powiedział też, że program ochrony zdrowia prokreacyjnego, z którego korzystamy, to strata czasu, jeśli nie robią tam in vitro, i żebyśmy go nie przeciągali bo diagnozowanie jeszcze nikogo nie wyleczyło.
Z jednej strony może dobrze, że trochę otworzył mi oczy, że nie ma sensu zatracać się w dalszym szukaniu przyczyny, bo młodsza nie będę.
Ale z drugiej strony jest mi po prostu przykro. Wierzyłam, że są jeszcze jakieś badania, które mogę zrobić, że może coś pominęliśmy i znajdziemy przyczynę niepłodności, a w końcu się uda.
A dziś straciłam tę nadzieję i jest mi zwyczajnie ciężko. Czuję, że już niczego nie znajdziemy i że zostało nam tylko in vitro.
Musiałam się wygadać 🙄👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ✅️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Takatam wrote:Byłam dziś u ginekologa. Powiedział mi, że wszystkie moje wyniki są w porządku i że po 2 latach starań ciąża powinna już być. Stwierdził, że nie ma na co czekać ani czego dalej szukać, bo szkoda czasu, mam 32 lata i powinnam jak najszybciej zapisać się na in vitro.
Powiedział też, że program ochrony zdrowia prokreacyjnego, z którego korzystamy, to strata czasu, jeśli nie robią tam in vitro, i żebyśmy go nie przeciągali bo diagnozowanie jeszcze nikogo nie wyleczyło.
Z jednej strony może dobrze, że trochę otworzył mi oczy, że nie ma sensu zatracać się w dalszym szukaniu przyczyny, bo młodsza nie będę.
Ale z drugiej strony jest mi po prostu przykro. Wierzyłam, że są jeszcze jakieś badania, które mogę zrobić, że może coś pominęliśmy i znajdziemy przyczynę niepłodności, a w końcu się uda.
A dziś straciłam tę nadzieję i jest mi zwyczajnie ciężko. Czuję, że już niczego nie znajdziemy i że zostało nam tylko in vitro.
Musiałam się wygadać 🙄
Kochana, bardzo mi przykro, że usłyszałaś takie słowa 🫂🫂
A jak się zaopatrujecie na taką ewentualność jak in vitro?
Powiem Ci, że wczoraj oglądałam jakąś babeczkę tylko nie wiem czy to lekarz czy dietetyk kliniczny, ale chyba dietetyk. I powiem Ci, że ona mówiła, że właśnie bardzo szybko ludzi wysyłają na to in vitro. Oczywiście wiadomo, może doprowadzić to do celu, który chcemy osiągnąć, czyli do macierzyństwa. Ale też mówiła o tym, że jest to po prostu biznes. Jakieś wizyty, leki, sumplementy itp itd kupe kasy kliniki na tym trzaskają. A tak naprawdę czasem człowiek nie jest zaopiekowany. Niby wszystko w normie, a jednak w normie laboratoryjnej, a nie funkcjonalnej. Niektóre rzeczy pominięte itp
Może jak już masz dużo badań zrobionych to spróbuj nawiązać współpracę z jakąś dietetyczką kliniczną, może ona spojrzy bardziej holistycznie na te wyniki badań niż lekarz. Też na pewno ma więcej czasu, niż 15 min i następny pacjent. Także może spróbuj od tej strony, może znajdzie się ten brakujący puzzel w Twojej układance. Te 32 lata to dużo, ale jeszcze nie tak dużo żeby nie mieć czasu na macierzyństwo. Ja mam 31 i wydaje mi się, że jest okej, że nie mam "deadlinu" z macierzyństwem. Także jeśli chcesz, masz zasoby finansowe to próbuj. Te parę miesięcy Cię nie zbawi. W razie co w międzyczasie możesz już ogarniać klinikę i in vitro. To też nie jest tak, że pójdziesz dzisiaj a jutro będzie procedura.
Także wierzę, że zaświeci dla Ciebie słońce ☀️ czy to w sposób naturalny czy z pomocą medyczną. Ale są jeszcze jakieś metody naturalne żeby móc je wypróbować.
Powodzenia ✊🏻🤞🏻🍀
Takatam, KAaareii, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5 cs (2 odpuszczone) -
Seabird, dzięki za dokładny opis. Chyba też się wybiorę, szczególnie że lekarka w klinice mówiła, że jest taka możliwość u mnie. Domyślam się, że to dla Ciebie ciężkie, ale chyba fakt posiadania diagnozy jest ważny. Może teraz lekarze będą mieli dla Ciebie jakieś inne podejście, możesz też ukierunkować suple i dietę na endo.
Takatam, rozumiem Twoje emocje 🥲 ale wydaje mi się, że lekarz ma rację. Ja myślę, że chyba nie można się diagnozować w nieskończoność, szczególnie że odpowiedzią na wiele takich diagnoz jest po prostu ivf. Oczywiście, jeżeli masz jakieś światopoglądowe obiekcje do tego, to się nie przymuszaj, ale gdyby mi lekarz tak powiedział, to raczej bym się z nim zgodziła. Domyślam się, że wiele rzeczy dla Ciebie do przemyślenia po tej wizycie
Takatam, Seabird lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Insulinka wrote:Kochana, bardzo mi przykro, że usłyszałaś takie słowa 🫂🫂
A jak się zaopatrujecie na taką ewentualność jak in vitro?
Powiem Ci, że wczoraj oglądałam jakąś babeczkę tylko nie wiem czy to lekarz czy dietetyk kliniczny, ale chyba dietetyk. I powiem Ci, że ona mówiła, że właśnie bardzo szybko ludzi wysyłają na to in vitro. Oczywiście wiadomo, może doprowadzić to do celu, który chcemy osiągnąć, czyli do macierzyństwa. Ale też mówiła o tym, że jest to po prostu biznes. Jakieś wizyty, leki, sumplementy itp itd kupe kasy kliniki na tym trzaskają. A tak naprawdę czasem człowiek nie jest zaopiekowany. Niby wszystko w normie, a jednak w normie laboratoryjnej, a nie funkcjonalnej. Niektóre rzeczy pominięte itp
Może jak już masz dużo badań zrobionych to spróbuj nawiązać współpracę z jakąś dietetyczką kliniczną, może ona spojrzy bardziej holistycznie na te wyniki badań niż lekarz. Też na pewno ma więcej czasu, niż 15 min i następny pacjent. Także może spróbuj od tej strony, może znajdzie się ten brakujący puzzel w Twojej układance. Te 32 lata to dużo, ale jeszcze nie tak dużo żeby nie mieć czasu na macierzyństwo. Ja mam 31 i wydaje mi się, że jest okej, że nie mam "deadlinu" z macierzyństwem. Także jeśli chcesz, masz zasoby finansowe to próbuj. Te parę miesięcy Cię nie zbawi. W razie co w międzyczasie możesz już ogarniać klinikę i in vitro. To też nie jest tak, że pójdziesz dzisiaj a jutro będzie procedura.
Także wierzę, że zaświeci dla Ciebie słońce ☀️ czy to w sposób naturalny czy z pomocą medyczną. Ale są jeszcze jakieś metody naturalne żeby móc je wypróbować.
Powodzenia ✊🏻🤞🏻🍀
Nie zamykamy się na In vitro, nawet już to przegadaliśmy z mężem że moglibyśmy podejść do procedury. Jednak nie spodziewałam się że to już ten czas, widziałam to w dalszej przyszłości. Wiem że to duża szansa dla osób, ktore sie starają i cieszę się że jest możliwa na refundacje, jednak boje się bo wiem że jest to ten ostatni krok, jesli sie nie uda to nie wiem jak to zniosę, wiedząc że nie ma już tego ostatniego koła ratunkowego.
Myślę że zrobię jeszcze inseminacje z tego programu (pewnie to potrwa jak to u nich bywa wizyta co 3 msc) i wtedy poszukam kliniki invitro, ale bardzo mnie to przeraża. Jesli chodzi o dietetyczkę kliniczną nie myślam o tym wczesniej, moze warto spróbować, masz moze kogoś do polecenia? Moze ktoś inny korzysta?
👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ✅️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅