X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja, również trzymam kciuki za wizytę w klinice. 🍀 Wy już macie przynajmniej dom, ja przez wizję oddalającego się macierzyństwa, nie mam nawet motywacji, aby myśleć o większym mieszkaniu, przez co czuję, że stoimy totalnie w miejscu ze wszystkim...😔
    Podziel się i zainspiruj, jakie to ciacha robisz? Ja myślałam o serniku słony karmel 😍
    My w tym roku spędzamy święta rodzinnie, też zaplanowaliśmy spacery, a w ubiegłym roku polecieliśmy tylko we dwoje na taki meeega spokojny wyjazd na południe Włoch i powiem Wam, że to był super pomysł, bardzo odpoczęłam.

Reja13 lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Reja13 też trzymam kciuki, mi właśnie dziś mija tydzień od mojej wizyty w klinice. Mam nadzieję że u Ciebie też będzie taka pozytywna tzn. będziesz zadowolona z lekarza prowadzącego.

Co do książek to mi się przypomniało że jakoś w lutym czytałam te dwie. Polecam aczkolwiek nie każda z nas może być na nie gotowa psychicznie:

Niewidzialni rodzice - ta jest bardziej psychologiczna, pokazuje różne perspektywy, przyznam że mi dała dużo do myślenia
    Klub jednej kreski - opowieść o kobietach, myślę że niejednokrotnie można odnaleźć w nich siebie

ferrytynka25, Reja13, KAaareii, Morgo lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja ja również trzymam kciuki 🥰

Ja co prawda jeszcze z teściami niestety, ale w przyszłym roku już myślę, że dom będzie skończony i się wyprowadzimy. Póki co mamy w swoim jeden dodatkowy pokój, planowo dla dziecka, ale to się okaże jak się skończy.

A co do świąt to trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą ostatnią batalię, bo pracuję w handlu i już po dzisiejszym jestem wykończona 🤣 także w święta szykuje się tylko i wyłącznie błogie leżenie 😆

askowe, Reja13, Kompotlinka, Esbe lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @_Dysia_ ooo to chyba pozostaje życzyć Ci, żeby jutro minęło szybko i spokojnie. I mało klientów na ostatnią chwilę!

My z mężem znaleźliśmy dom, jesteśmy w trakcie załatwiania formalności. Patrzyliśmy pod kątem tego że będziemy mieli dzieci - okolica, bliskość szkół, żłobka, przedszkole, przestrzeń, podwórko. A co będzie w przyszłości? Tego nikt nie wie.

Ja pozwalam sobie afirmować, że ten nowy dom usłyszy śmiech dziecka.

Seabird, _Dysia_, maranta, Esbe, Agi96, Sawka8, KAaareii lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    My dzisiaj wizyta w klinice leczenia niepłodności, jestem ciekawa interpretacji seminogramu męża. Jeszcze jak na złość ja miałam infekcję intymną i jestem na końcówce leczenia, usg będę miała na bank i pewnie ochrzan, że ostatnie usg piersi robiłam 4 lata temu - wiem, że muszę powtórzyć 😐

Mam też takie myśli, bo zaczęliśmy starania 2 lata po ślubie, jak już dom stanął, że gdybym tylko wiedziała wcześniej, to zamiast 2 pokoików dla dzieci, zrobiłabym 1... że może jak nie uda się z potomkiem to będzie za duży dom dla nas 😔

Wielkanoc bardzo lubię, bawiłam się teraz manualnie w ozdoby, piękną palemkę, przyozdobiłam wierzbę w wazonie itp. na święta robię 2 ciasta, pieczoną białą kiełbasę i pastę jajeczną, 2 dni spędzę z moją rodziną, nie tylko stół i jedzenie, ale spacery też mamy w planach 💖
    My rozważamy dom, ale dopóki nie będziemy mieli dziecka to się chyba nie zdecyduję, jakoś czuję, że będzie mi tam pusto

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za kciuki! ❣️ Już zdaję relację:

Pani doktor obejrzała wszystkie wyniki, bardzo konkretna, kompetentna i wg mnie dobrze diagnozuje problem. U męża 2% morfologii nie jest dla niej alarmujący, sprawdziła moje wyniki, powiedziała, że jeśli z 2024 na 2026 AMH spało tylko z 0,65 na 0,56 to nie tak źle, ale nie mamy dużo czasu ze względu na mój wiek.
    Jeśli testy owulacyjne wychodzą pozytywne, cykle mam jak w zegarku i odczuwam objawy owulacji, to nie będę potrzebowała tutaj stymulacji.
    Zaleciła drożność jajowodów w znieczuleniu Ketonalem już w kwietniowym cyklu, aby nie tracić czasu. Zleciła od razu wykonanie badań HbS Ag oraz Anty HCV - zrobiłam na miejscu.

2 dni przed zabiegiem, w dniu zabiegu i 2 dni po 2x dziennie antybiotyk Doxycyclinum 100 mg.

3 cykle po drożności dają największe szanse na zapłodnienie.
    Byliśmy z mężem w szoku, że to już się dzieje 🙂 ale pełne wsparcie męża, pojedzie ze mną na zabieg, a on sam ma zrobić rozszerzone badanie nasienia.

ferrytynka25 - mój ciastowy pewniak to Porzeczkowiec od Ania Gotuje, a drugie planuje marchewkowe z kremem na górze z Kwestii Smaku.

Co do domu mąż zajmuje się tym zawodowo, więc w najgorszym wypadku moglibyśmy sprzedać i budować kolejny 😉 albo zrobić salkę kinową i siłownię, jednak wolimy tam kołyskę 💓 też patrzyliśmy przy wyborze działki na odległość do szkoły, przedszkola, sklepu.

Mika1992, Lady A., Remedios, Takatam, Kompotlinka, Esbe, _Dysia_, KAaareii, Marz91, ferrytynka25, Seabird lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - zaplanowana drożność

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln
    komórki okrągłe 1,30 mln/ml (norma od 5 mln/ml)
    morfologia 2% (norma od 4%)

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH - 5,86
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za kciuki! ❣️ Już zdaję relację:

Pani doktor obejrzała wszystkie wyniki, bardzo konkretna, kompetentna i wg mnie dobrze diagnozuje problem. U męża 2% morfologii nie jest dla niej alarmujący, sprawdziła moje wyniki, powiedziała, że jeśli z 2024 na 2026 AMH spało tylko z 0,65 na 0,56 to nie tak źle, ale nie mamy dużo czasu ze względu na mój wiek.
    Jeśli testy owulacyjne wychodzą pozytywne, cykle mam jak w zegarku i odczuwam objawy owulacji, to nie będę potrzebowała tutaj stymulacji.
    Zaleciła drożność jajowodów w znieczuleniu Ketonalem już w kwietniowym cyklu, aby nie tracić czasu. Zleciła od razu wykonanie badań HbS Ag oraz Anty HCV - zrobiłam na miejscu.

2 dni przed zabiegiem, w dniu zabiegu i 2 dni po 2x dziennie antybiotyk Doxycyclinum 100 mg.

3 cykle po drożności dają największe szanse na zapłodnienie.
    Byliśmy z mężem w szoku, że to już się dzieje 🙂 ale pełne wsparcie męża, pojedzie ze mną na zabieg, a on sam ma zrobić rozszerzone badanie nasienia.

ferrytynka25 - mój ciastowy pewniak to Porzeczkowiec od Ania Gotuje, a drugie planuje marchewkowe z kremem na górze z Kwestii Smaku.

Co do domu mąż zajmuje się tym zawodowo, więc w najgorszym wypadku moglibyśmy sprzedać i budować kolejny 😉 albo zrobić salkę kinową i siłownię, jednak wolimy tam kołyskę 💓 też patrzyliśmy przy wyborze działki na odległość do szkoły, przedszkola, sklepu.
    Cieszę się, że spotkaliście konkretne podejście. Trzymam kciuki za powodzenie! 😁✊
    Możesz powiedzieć coś więcej o wynikach męża? Wszystko prawidłowe poza morfologią?

Reja13 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja fajnie ze macie plan i trzymam kciuki zeby sie udalo ! 🍀

Lady A. przykro mi ze pierwsze takie swieta przed Wami, wiem wtedy ten smutek po bliskich wraca niestety :(

Dysia oby jutro Ci dzionek szybko zlecial, powodzenia :)

Mika czytalam Niewidzialni rodzice mi tam sporo kwestii dalo do myslenie i wiele zostalo fajnie tez wyjasnionych, dlaczego np nam sie tak ciezko dogadac z ludzmi ktorzy maja dzieci i jakie odmienne spojrzenia i potrzeby mamy i dokladnie tak to wyglada.

Co do wpadek to ja tez tego nie kupuje. Tez mam w swoim otoczeniu wiele oson co "wpadlo" niektorzy to tez mam wrazenie ze tak tylko mowia i tez nigdy nie wiem po co a ci co nie chcieli miec dzieci i teraz placza ze maja skopane zycie to sorry wtedy wybiera sie skuteczniejsze metody antykoncepcji niz stosunek przerywany i ryzyko ze nie zdazy..

U nas Wielkanoc z rodzinka, ciesze sie bo male grono, wszyscy wiedza o naszej sytuacji takze nie ma zadnych glupich pytan czy tekstow. Akurat w rodzinie u nas tej najblizszej tez zadnych dzieci nie ma.

Ja zrobic mazurka, male babeczki i klasyka jajka w majonezie plus salatka gyros 😁

_Dysia_, Reja13, Mika1992 lubią tę wiadomość

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. - tutaj jego wyniki:

liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
    kwiecień 2026 - zaplanowana drożność

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, witamina D3, magnez, czysty folian, NAC, cynk, selen
    On: Omega 3-6, D3, czysty folian, magnez, cynk, selen
    Luty 2026 po badaniu nasienia
    liczba plemników 228 mln
    ruch całkowity 165 mln

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 10,69
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH luty 2026 - 0,56
    FSH - 5,86
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na początku związku spóźnił sie okres parę dni. Mój (wtedy chlopak) teraz maz powiedział "najwyżej będziemy bawic". Także zielona flaga i bardzo mnie to wtedy uspokoiło. Okres oczywiście przyszedł, ale do teraz sobie liczymy, ze teraz dziecko miałoby prawie 11 lat. Wtedy bylismy przerazeni, teraz sie śmiejemy, ze tak łatwo nie ma i na co mi było kilka lat tabletek anty 🫣🫣

W każdym razie dzisiaj 8dpo, temperatura dalej w gorze i tyle. Objawów żadnych. Ani nietypowych ani na okres.

Co do ciaz w rodzinie to u mnie juz siostrzeńcy maja dzieci, tylko ja zostałam w tyle 😅😅

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam chwili żeby coś tu na bieżąco odpisać, ale podczytywałam cały dzień i jestem na bieżąco 😄

Co do książek to już parę razy kusiła mnie „Pozwól im”, ma sporo dobrych opinii, ale też trochę takich że jest banalna. Ale chyba ostatecznie się skuszę i sama ocenię, może wyciągnę z niej coś dla siebie. Ja zaczęłam czyta „kobiety które myślą za dużo” już jakiś czas temu i muszę do niej wrócić, bo brakowało mi czasu i odłożyłam.

Co do świąt to ja również jestem tak średnio nastawiona. 1 dzień spędzamy u mojej rodziny, ale słaba sytuacja rodzinna i masa dzieci pewnie spowodują że uciekniemy szybko i resztę świąt spędzimy we dwójkę plus nasze pieski ☺️ posiedzę w ogrodzie, pospacerujemy. Mam nadzieję że będzie trochę słońca.

Reja super, że jesteś zadowolona z wizyty. Plan jest konkretny i obiecujący 😍

Dysia życzę spokojnego dnia jutro! 😄

_Dysia_, Reja13 lubią tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, podczytywalam, ale liczylam ze zobacze dwie kreski i nie bede szukala kolejnego watku, ale no jednak nie :)

Wiec niektore mnie kojarza pewnie z miesiecznych watkow, 8 lat temu zaszlam w ciaze w 1cs z innym partnerem, obecnie staram sie o rodzenstwo z najwspanialszym czlowiekiem jakiego znam, jedyne czego nam brakuje do szczescia i dopelnienia naszej rodziny to malenstwo. Na razie nie staramy sie z pomoca medyczna, robimy tyle ile mozemy, bierzemy suplementy, troche sie badamy, przed nami badanie nasienia w maju. Wszystko swieze bo dopiero umowilismy termin.
    To w sumie tyle :)

Co do domu to mamy dzialke, mielismy się budowac ale w miedzyczasie wpadl pomysl kupna domu, ale ja sama nie wiem. Stracilam motywacje.

Milka, piekne slowa 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 19:09

askowe, Mika1992, _Dysia_, KAaareii lubią tę wiadomość

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że na wątku miesięcznym sporo towarzystwa się już wymieniło 😉

🌸 Reja - świetne wyniki, my staramy się poprawić ruch, mąż właśnie czyta ebooka z Akademii Płodności 😁

🌸Aga - trudne, niedawno straciłam dziadka, minęło dosłownie niecałe 3 lata i odeszła babcia, a byłam bardzo z nimi związana, cieszę się tylko, że zdążyła poznać i polubić mojego męża

Odnośnie pracy nad stresem będę po świętach słuchać nagranych materiałów od dietetyka klinicznego, tam są nagrania, jestem bardzo tego ciekawa. O ile w staraniach wrzuciłam na luz (przynajmniej odrobinę🤣) o tyle w życiu jestem wysoko wrażliwą perfekcjonistką, połączenie ponoć najgorsze 😅
    A dzisiaj 20 dc, ratio owulaków 0.24 max. Obstawiamy codziennie od zeszłego czwartku, a owulka bawi się z nami w chowanego 🤣

Reja13 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. tule🫂 wiem jakie to ciezkie, ja stracilam obie babcie w ciagu roku :( z jedna bylam mega zwiazana, odeszla 3 miesiace przed Wielkanoca i wcale mnie swieta wtedy nie cieszyly. Fajnie ze chociaz jeszcze poznala Twojego meza :)

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zauważyłyście u siebie podczas brania żelaza mniej obfite miesiączki?

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    W toku; HSG, dieta, ruch

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Jedziemy na święta do rodziny męża i też obawiam się informacji, że jego kuzyn, który brał ślub rok po nas spodziewa się dziecka...
    Przytulam :( rozumiem co czujesz..

askowe lubi tę wiadomość

• Esbe Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Kochane zauważyłyście u siebie podczas brania żelaza mniej obfite miesiączki?
    Ja podczas okresu biorę kwas traneksamowy. Zdecydosanie działa.
    Zelazo brałam, z laktoferyna, niestety nie ma poprawy znacznej jeśli chodzi o ferrytyne, muszę szukać dalej przyczyny

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 wrote:
    Lady A. tule🫂 wiem jakie to ciezkie, ja stracilam obie babcie w ciagu roku :( z jedna bylam mega zwiazana, odeszla 3 miesiace przed Wielkanoca i wcale mnie swieta wtedy nie cieszyly. Fajnie ze chociaz jeszcze poznala Twojego meza :)
    Dziękuję ♥️ ja też z moją babcią byłam bardzo związana...

Dzisiaj już 21 dc, chciałabym już odpocząć 😅 a tu na razie ratio 0.25...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Dziękuję ♥️ ja też z moją babcią byłam bardzo związana...

Dzisiaj już 21 dc, chciałabym już odpocząć 😅 a tu na razie ratio 0.25...

Lady A., a jak tam inne znaki? Śluz, temperatura? Mi się kiedyś nie wybarwiły owulaki prawie w ogóle, a owulacja była…

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Reja ja również trzymam kciuki 🥰

Ja co prawda jeszcze z teściami niestety, ale w przyszłym roku już myślę, że dom będzie skończony i się wyprowadzimy. Póki co mamy w swoim jeden dodatkowy pokój, planowo dla dziecka, ale to się okaże jak się skończy.

A co do świąt to trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą ostatnią batalię, bo pracuję w handlu i już po dzisiejszym jestem wykończona 🤣 także w święta szykuje się tylko i wyłącznie błogie leżenie 😆

Trzymam kciuki żeby szybko zleciało 🤞🏻💪🏻 a pracujesz w dużym sklepie czy jakimś osiedlowym? Powiem Wam, że dla mnie masakra jak patrzę, że markety są dłużej otwarte przed świętami, niektóre do 23.30 no kurczę.... Nazapierdzielają się ci ludzie, jeszcze muszą siedzieć do tej godziny 😔😔

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
    5 cs (2 odpuszczone)
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ