Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Śluz jest, już prawie tydzień, temperatury nie mierzę, bo jestem przeziębiona, i już w poniedziałek miałam 36.8 z rana 🫤Remedios wrote:Lady A., a jak tam inne znaki? Śluz, temperatura? Mi się kiedyś nie wybarwiły owulaki prawie w ogóle, a owulacja była…🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Śluz jest, już prawie tydzień, temperatury nie mierzę, bo jestem przeziębiona, i już w poniedziałek miałam 36.8 z rana 🫤
To myślę że już jest blisko 😊🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Gdzie wasi partnerzy robili badania nasienia?
Ja dostałam radę od mojej ginekolog żeby wykonać je w klinice leczenia niepłodności. Dlaczego?
Ponoć w zwykłych laboratoriach badania wykonują analitycy od wszystkiego, a w klinice badania będą dokładniejsze, wyniki bardziej szczegółowe i przejdą przez embriologa.
Jakie jest wasze zdanie w tej kwestii? Faktycznie jest jakaś różnica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 11:01
🙎♀️ 32
👨💼 34
❤️🔥 od sierpnia 2025
❌ hashimoto TSH: 1.6 FT4: 1.1
Progesteron 7dpo: 14,200 ng/ml
FSH: 7,09 mIU/ml
LH: 4,80 mIU/ml
Estradiol: 65 pg/ml
Prolaktyna 17.2 ng/ml
Testosteron 17.5 ng/dl -
Necik wrote:Gdzie wasi partnerzy robili badania nasienia?
Ja dostałam radę od mojej ginekolog żeby wykonać je w klinice leczenia niepłodności. Dlaczego?
Ponoć w zwykłych laboratoriach badania wykonują analitycy od wszystkiego, a w klinice badania będą dokładniejsze, wyniki bardziej szczegółowe i przejdą przez embriologa.
Jakie jest wasze zdanie w tej kwestii? Faktycznie jest jakaś różnica?
My od razu w Klinice. Jak potem poszliśmy z wynikami do androloga to powiedział że koniecznie powtórne zrobić w tym samym miejscu. Także zaufaliśmy.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Necik, ja słyszałam od lekarki, (swoją drogą świetnej specjalistki, polecanej tutaj na forum) odwrotną opinię. Zaleciła nam kolejne badania w labie, ponieważ kliniki mają tendencje do zaniżania wyników. Na ile ta teza jest prawdziwa - absolutnie nie mam pojęcia.👩 28 👨 30 🐶8
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -
W klinice. Wyniki były bardzo szybko, nie trzeba było przewozić próbki. Pokój badań miał „klimacik” i odpowiednią rozrywkę więc było łatwiej z oddaniem nasienia 😅 no i zakładam że tam się na tym dobrze znają bo robią te badania codziennie. Czy przechodzą przez embriologa to nie wiem, trochę wątpię. Moje badanie AMH też robiłam w klinice, bo laboratorium na miejscu i było nawet taniej niż w ALABIE🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Embriolodzy to zwykle osoby po studiach z analityki medycznej, podobnie seminolodzy. Także w małych ośrodkach jest szansa że ta sama osoba zajmuje się zarówno zarodkami jak i oceną nasienia.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Tez sie nad tym zastanawialismy, ostatecznie wybralismy klinike. Szukalam rowniez ostatnio odpowiedzi na to pytanie, bo rozwazalam laboratorium - diagnostyke.👦🏼 2018
32 & 35
7cs
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Badanie nasienia ⏳ -
Insulinka wrote:Trzymam kciuki żeby szybko zleciało 🤞🏻💪🏻 a pracujesz w dużym sklepie czy jakimś osiedlowym? Powiem Wam, że dla mnie masakra jak patrzę, że markety są dłużej otwarte przed świętami, niektóre do 23.30 no kurczę.... Nazapierdzielają się ci ludzie, jeszcze muszą siedzieć do tej godziny 😔😔
W supermarkecie. Na szczęście u nas sklep nie jest dłużej otwarty, jest "tylko" do 21 jak codziennie oprócz niedzieli także nie jest źle. Na szczęście mi się udało już swoją zmianę przeżyć 🥳
askowe lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Jak badania?askowe wrote:Ale pewnie nie zaszły w pierwszym cyklu, u nas na ten moment też mamy morfologię 0.89% i wierzę, że kiedyś będzie taki cykl, w którym się uda, ale prawdopodobieństwo nie jest po naszej stronie. Dzisiaj mężu robi rozszerzone badanie, zobaczymy, co mu tam wyjdzie.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
_Dysia_ wrote:W supermarkecie. Na szczęście u nas sklep nie jest dłużej otwarty, jest "tylko" do 21 jak codziennie oprócz niedzieli także nie jest źle. Na szczęście mi się udało już swoją zmianę przeżyć 🥳
No to możesz już świętować, chyba, że jeszcze jutro idziesz ☺️😌
Mało się na wątkach dzieje, widać, że każdy już żyje świętami, zakupami, sprzątaniem itp.
Ja już ogarnęłam wszystko co było do zrobienia "przed" i teraz zostały tylko ciasta i potrawy. Jakoś w tym roku jestem dobrze zorganizowana.
Teraz mam sernik w piekarniku i tak wróciłam sobie w notatkach na telefonie do moich okresów. I okazuje się, że jak wczesniej brałam Euthyrox miałam o wiele krótszy cykl. Tylko oczywiście też nieregularnie bo raz 24 raz 32 dni ale właśnie te cykle były krótsze, maks 32 dni. Nie to co teraz 37-38-40 dni. Także chyba branie hormonu swoje robiło i może wtedy cykle były owulacyjne a teraz nie.
I o dziwo jak brałam hormon nie udało mi się zejść z tsh wysokiego. Miałam 10 na ostatnich badaniach jakie robiłam u poprzedniej endokrynolog. Z wizyty na wizytę rosło, mimo podwyższania dawki. Może ft4 było na dobrym poziomie chociaż, ale tego nie wiem bo pani doktor leczyła mi tylko tsh 😂😂😂 tak więc to taka ciekawostka. Teraz mam inną endokrynolog i mam nadzieję, że uda się i tsh obniżyć.
A póki co bo nie wiem czy jeszcze tu będę przed świętami... Życzę Wam dużo zdrowia, znalezienia brakującego puzzla i oczywiście ⏸️ na testach jak najszybciej. Wesołego Alleluja! 🐥🐤🐣🐰🐇
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
My w laboratorium cytolab. Na stronie było duzo informacji o certyfikatach wystawionym pracownikom. Wyspecjalizowanym właśnie w badaniu nasieniaNecik wrote:Gdzie wasi partnerzy robili badania nasienia?
Jakie jest wasze zdanie w tej kwestii? Faktycznie jest jakaś różnica?♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
No ja właśnie też skończyłam pracę i zabieram się za sernik baskijski i jakieś inne rzeczy jedzeniiwe Wczoraj ostatnie załatwianie spraw, jutro do rodziców także pewnie będę tu rzadziej.

Badania nasienia robiliśmy w Bocianie bo na miejscu
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
My robiliśmy badanie nasienia w INVICTA.
Ja nie pracuje w handlu, ale w księgowości i nie klienci ale Ksef mnie dojechał w tym tygodniu +przed świętami każdy chce coś załatwić 😂 ale już koniec pracy, zaczynam długi weekend świąteczny ☺️
A poza tym dziwnie mi, bo nic nie liczę i nie sprawdzam w tym miesiącu. Jestem w 11 dc (weszłam na apke bo nie wiedzialam nawet z głowy 😂), wiec zaczęły się moje statystycznie płodne dni, a ja ani owulaków ani obliczeń 😳 Ale dobrze mi z tym, teraz akurat tego potrzebowałam 😌
KAaareii lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Insulinka na szczęście w tym roku przypadł mi dzień dobroci dla zwierząt i mam wolne jutro 🤣
Teraz to tylko zapierdziel w domu z pieczeniem ciast i sprzątaniem na ostatnią chwilę 😆🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Agi96 zbijam pione👋 mi ksef od lutego po tylku daje, mam juz dosc momentami 🙈
I w tym miesiacu tez juz tak sumiennie wszystkiego nie mierze i nie sprawdzam, musze troche zlapac dystansu, poluzowac i zobaczymy
Agi96, Marz91, Morgo lubią tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Aga_92 wrote:Agi96 zbijam pione👋 mi ksef od lutego po tylku daje, mam juz dosc momentami 🙈
I w tym miesiacu tez juz tak sumiennie wszystkiego nie mierze i nie sprawdzam, musze troche zlapac dystansu, poluzowac i zobaczymy
No to zdecydowanie piona 🫸🫷😄
Aga_92 lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Wesołych świąt 🌺💓
Dziewczyny, tak się zastanawiam ale pewnie to nie ma nic wspólnego z problemami z ciąża... bo od prawie zawsze mam tak, że na wieczór albo jak sie położę to ciągle chce mi sie siku. Czasem kilka razy, a niekiedy chodzę co 10 minut - 30 minut. Ledwo oddam mocz i już mam potrzebę znów..Nie wiem czy to na punkcie nerwowym.. posiewy, moczu itd wszystko dobrze. Kiedyś badanie uro wykazało tylko małą pojemność pecherza i nie dowiedziałam się nic. Badania jakieś z krwi pod tym kątem ok. Ale mega męczące. Raczej w ciągu dnia tak nie mam. 🤨