Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy na dwie kreski rocznik91
Odpowiedz

Czekamy na dwie kreski rocznik91

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-) i ja 91 ... pierwsze dziecko... nie wiem który to juz cykl starań 18?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 00:09

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kissoflife Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo :-) i ja 91 ... pierwsze dziecko... nie wiem który to juz cykl starań 18?
    Witaj :)
    Jak widzę to cykl udany ^^

20150905290117.png

Staramy się ! :)
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 21:19

p19uskjoxacp4928.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od zawsze mowilam ze chce do 30 miec co najmniej 2. Bo chcialabym ogolnie kolo 4 miec. Tak tak wiem malo kto teraz sie decyduje na wiecej niz 2. Ale jakos mi smutno jak mysle ze moglabym miec mniej dzieci.
    No i moj partner tez mysli o 4 ale u niego to chyba w kulturze tak zeby miec duzo dzieci. U niego w domu jest ich 10.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 21:19

p19uskjoxacp4928.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pl pewnie bym sie nie zdecydowała na gromadke. Ale w uk jest inaczej. No i moj juz teraz zapewnil byt mnie i przyszlym dzieciom bo ma kilka dobrze prosperujacych biznesow i mysli o kolejnych.

• inaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie.. to suwaczek na szczescie, zaciążona nie jestem(chyba) ! Ja to bym chciała chodziaż jedno dziecko hehe nie mysle narazie o pozostałych

anusia24 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• kissoflife Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce mieć przynajmniej 3-kę dzieciaczków :> Wspólnie z mężem ustaliliśmy, że robimy to teraz kiedy ćwierć wieku za nami , żeby kiedy nasze dzieci będą już młodzieżą nie być w tyle! Być jeszcze młodymi i aktywnymi rodzicami, a nie ludźmi po 50 czy blisko 60 ... tyle to będą mieć ich dziadkowie. Oczywiście bez obrazy dla tych, którzy dzieci chcą mieć po 30 :) To indywidualna sprawa każdego/każdej z nas :) Wielkiej różnicy wieku między nimi też nie planuję, góra 2 lata ^^

inaa trzymam kciuki :> niech suwaczek będzie szczęśliwy :*

20150905290117.png

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Tez chcemy byc jeszcze "na chodzie" :D U nas te plany tak wahaja sie miedzy 2 a 3, jak juz Bog da;) Róznice wieku tez chcemy miec niewielka, bo na wlasnych doswiadczeniach wiemy ze duze roznice nie sa zbyt dobre :D

Ach cytrynko więc jestescie za granicą :) Ogolnie zauwazylam tendencje, ze poza granicami ludzie jakos chetniej do tego tematu podchodzą, wiec musi cos w tym byc :P

Ina oby suwaczek przyniosl szczescie, taki prezent na gwiazdke :) <3

Ja narazie sie nie łudze :( ale mam nadzieje ze w 2016 juz sie uda!

p19uskjoxacp4928.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć .. !
    Nadzieja umiera ostatnia...
    Jeszcze te nakrecanie ;-) ale to w tym wszystkim jest najlepsze.. bo to piękny czas kiedy podejmuje sie taka decyzje i świadomie tworzy nowe życie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiu a no za granica. I do pl sie na bank bie przeniesiemy.
    Tu zycie inaczej wyglada. Najnizsza krajowa pozwala na utrzymanie 1 osoby i odlozenie czegos na pozniej bez koniecznosci rezygnacji z takich przywilejow jak basen czy silownia.
    Karnet (miesieczny bez ograniczen) na basen i silownie kosztuje mniej niz 1 dzien pracy (8godzinny na najnizszej krajowej). A w pl? Roznice sa ogromne.

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Polska rzeczywistosc :) Ale powiem Ci ze to wymaga sporej odwagi! Mi ciezko było sie przeprowadzic z jednego miasta do drugiego a co to mowic za granice ...:) Ostatnio pojawila nam sie taka opcja ale caly czas rozwazamy :D

No coz do odwaznych swiat nalezy, zaryzykowaliscie i sie oplacilo :)

p19uskjoxacp4928.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznalismy sie tutaj dopiero. Moj juz 9 rok bedzie jak tu jest. Ja nawet 2 jeszcze nie mam za soba.

Mi tez bylo ciezko. Przyjechalam tu na 3 miesiace. A zostalam. I juz raczej zostane. Bo moj do pl to tylko na wakacje. A i to ludzie krzywo na niego patrza.

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... pewnie zazdrosc ;) Nie ma co sie przejmowac...
    Noo to w takim wypadku mialas juz podpore jak tam zajechalas :) Coz zycie przewrotne jest, nigdy nie wiadomo co sie moze stac :) Życze wiec Wam wszystkiego dobrego, abyscie szybko powiekszyli rodzinke :D <3

p19uskjoxacp4928.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiunie, nawet jeśli zdarzy się w 2016 to dobrze, taka dobra wróżba na Nowy Rok :)

20150905290117.png

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia bardziej stereotypy. Moj jest Kurdem (arabska uroda) i niestety ale na "ciapatego" w pl patrza krzywo. A o mnie mysla ze głupia jestem bo sie zgadzam na ponizanie, bicie, blablabla.

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Anusia bardziej stereotypy. Moj jest Kurdem (arabska uroda) i niestety ale na "ciapatego" w pl patrza krzywo. A o mnie mysla ze głupia jestem bo sie zgadzam na ponizanie, bicie, blablabla.

Ach... o to chodzi. No tak, Polska poki co niestety jest uprzedzona:/ zwlaszcza w mniejszych miejscowosciach... W sumie nie tylko co do wygladu ale tez religia, czy po prostu jakies inne poglady... W takim wypadku wyspy faktycznie sa dla Was lepszym rozwiazaniem. Tam jednak inaczej sie do tego podchodzi :) W tamtym roku spedzalismy tam sylwestra i akurat ta mieszanka kulturowa zrobila na mnie dobre wrazenie :D
    Eh... no tak dziw, ze jeszcze zyjesz :P

p19uskjoxacp4928.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez sie podoba ta mieszanka.
    I poki co nie spotkalam sie z objawem rasizmu w zadna strone.
    Chociaz coraz mi ktos mowi ze polakow atakuja nawet w autobusie jak ktos po polsku rozmawia to kaza sie zamknac. Ale ja sie z tym nie spotkalam. A czesto rozmawiam przez tel w busie. Moze dlatego ze rozmawiam po cichu a nie krzycze na pol autobusu?

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze nie dotyczy to kobiet ;) Wiadomo jak w "Twoim" otoczeniu jest ktos obcy to wzbudza to rozne emocje. U jednych ciekawosc u innych niestety agresje... Z drugiej strony w uk jest tylu Polakow ze nie powinno to juz dziwic :D

p19uskjoxacp4928.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam rozne wersje. I od kobiet i od mezczyzn... Nie wiem...

‹‹ 32 33 34 35 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ