Czerwcowe Bąbelki
-
WIADOMOŚĆ
-
kate55 wrote:ehh kiedy ta moja owulacja przyjdzie ... mogłaby już być
a może monitoring?
Albo testy chociaż?
Czy nie ma szans???
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Abra, nie wiem szczerze mówiąc, i tak kochamy się dość często (choć akurat teraz tż wyjechał). nie chcę się za bardzo nakręcać... ale może powinnam zacząć o przyszłego cyklu z tymi testami owulacyjnymi.
a co do monitoringu, to mi gin powiedział, że dopiero po 6cs mi zrobi. na razie ciągle tylko gada, żebym o tym nie myślała i kochała się z mężem, kiedy nas najdzie ochota.
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Możecie mnie dopisać na 28.06 bo w maju czekam już tylko na @ a po niej zaczynamy 12 cykl starań I fajnie by było gdyby to był ostatni a jak nie to lipiec też będzie niezły
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Wreszcie tu trafilam Cos nie moglam watku znalezc i siedzialam na majowkach caly czas.
Dzis u mnie skok temperatury, wiec owulka powinna byc za chwile (choc sluzu plodnego brak). Jutro wizyta u gin i USG, wiec bede wiedziec wiecej. Poki co beta planowana na 1.06.
Jestem na clo, ale nie mialam monitoringu, wiec nie wiem nawet czy pecherzyki porosly - jutro sie przekonam. Do tego mam estrogen na endometrium i oczywiscie dupka na pozniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 13:14
[/url] -
kate55 wrote:Abra, nie wiem szczerze mówiąc, i tak kochamy się dość często (choć akurat teraz tż wyjechał). nie chcę się za bardzo nakręcać... ale może powinnam zacząć o przyszłego cyklu z tymi testami owulacyjnymi.
a co do monitoringu, to mi gin powiedział, że dopiero po 6cs mi zrobi. na razie ciągle tylko gada, żebym o tym nie myślała i kochała się z mężem, kiedy nas najdzie ochota.
No z jednej strony gin ma rację, zeby się za wcześnie nie zadręczać myślami, że nie wychodzi i w ogóle, ale z drugiej strony skoro tu jesteś, skoro mierzysz temp, skoro obserwujesz śluz , skoro myślisz kiedy ta owu, to i tak myślisz, a testy bądź monitoring nadałyby temu inny wymiar i trochę więcej pewności byś miała.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Ja chodzę na monitoring, ale biorę Clostybegit, więc gin chce sprawdzić jak działa i w ogóle (przy okazji doładować swój portfel też wiadomo), a ja mam przy okazji w miarę jasną sytuację co do owulacji...
A Twój mąż badał nasienie jeśli mogę wiedzieć?Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Dziewczyny, a jak to jest z tą owulacją.
Ona jest w końcu przed czy po skoku?
Przed wczoraj miałam początek śluzu płodnego, wczoraj już konkretnie a dziś to mnie wręcz zalało...nie chcę przegapić owu ale z drugiej strony za często też nie dobrze i bądź tu człowieku mądry.
Co do testów owulacyjnych to ja na początku używałam ale po 3 miesiącach przestałam bo strasznie to drogo wychodziło tu
Dziś się dowiedziałam o 3 ciążach koleżanek...oj, było ukłucie w sercu.
-
Landryneczka wrote:candela podobno owulacja może być 3 dni przed skokiem jak i 3 dni po skoku temp więc nie ogarniam tego ja test owulacyjny miałam pozytywny w 16dc a temp spadła dopiero w 18 a potem 19 i 20 dc już skok
no nieźle...a jak to się ma do obserwacji śluzu? Czy to może nam przybliżyć kiedy była owulacja?
-
nick nieaktualny
-
Abra wrote:A Twój mąż badał nasienie jeśli mogę wiedzieć?
zobaczę, może w następnym cyklu zaopatrzę się w te testy owulacyjnePo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
kate55 wrote:jeszcze nie, ale po tym cyklu mamy w planach wybrać się na te badania. w naszym przypadku to się wiąże z wyjazdem do większego miasta, bo u nas w laboratorium nie przyjmują nasienia.
zobaczę, może w następnym cyklu zaopatrzę się w te testy owulacyjne
dowiedz się w laboratoriach.
U mnie tez wszyscy mówili o dalszym wyjeździe (Olsztyn), ale okazało się, że w moim najbliższym miasteczku też w 1 lab. robi 1 Pani i nie dość, że bliżej (jakieś 50km), to taniej (płaciliśmy 60 zł, a w Olsztynie ok 100zł w zależności od lab) i jeszcze łatwiej z wynikami, więc same plusy - podzwoń po swoich laboratoriach w mieście i popytaj.
Wg mnie takie badanie bardzo wiele wyjaśnia i warto je zrobić bez zbędnej zwłoki...Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
dziewczyny, a jakie dokładnie badania robiliście? bo ja w laboratoriach widziałam jakieś pakiety po 300-500zł
dzięki Abra za wskazówki, poszukam w takim razie i podzwonię. A u Was wyszły po tych badaniach jakieś problemy, czy wszystko ok?Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
kate55 wrote:dziewczyny, a jakie dokładnie badania robiliście? bo ja w laboratoriach widziałam jakieś pakiety po 300-500zł
dzięki Abra za wskazówki, poszukam w takim razie i podzwonię. A u Was wyszły po tych badaniach jakieś problemy, czy wszystko ok?
Prawie ok.
Za wolne upłynnienie, co wskazywało na stan zapalny w organizmie, więc gin przepisał mężowi antybiotyk lekki, poza tym ok.
Pakiety widziałam jakieś, ale dla kobiet.
Ja robiłam kilka bad z polecenia gina i kosztowały mnie ok 120 złZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Landryneczka wrote:takie takie mieliście badanie nasienia ? Zazdroszczę. My płaciliśmy 150
Tanio, bo to takie małe lab i to badanie robi emerytowana laborantka, więc bez paragonu, ale na pewno wiarygodnieZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Np. taki pakiet jest u nas: http://www.vitalabo.com.pl/badania/pakiety-badan/61-panel-nieplodnosc-mezczyzn#badania-wykonywane-w-pakiecie
a te wyniki później konsultowałyście ze swoimi ginami, tak?Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
-
kredeczka91 wrote:Ja nie ogarniam mojej owulki w tym miesiacu bole jajnika mialam okolo 6 dc sluz wodnisty mam teraz a testy owulacyjne wychodzily jasne 4 dni temu za to wczoraj zupelnie nic... eh
Ja bole jajnika i rozciagliwy, ale nieprzejrzysty sluz mialam w 8 i 9 dc a teraz mam skok tempki i zero objawow owulki.[/url] -
nick nieaktualny