Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Bąbelki
Odpowiedz

Czerwcowe Bąbelki

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh kiedy ta moja owulacja przyjdzie ... mogłaby już być :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    ehh kiedy ta moja owulacja przyjdzie ... mogłaby już być :D

a może monitoring?
    Albo testy chociaż?
    Czy nie ma szans???

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, nie wiem szczerze mówiąc, i tak kochamy się dość często (choć akurat teraz tż wyjechał). nie chcę się za bardzo nakręcać... ale może powinnam zacząć o przyszłego cyklu z tymi testami owulacyjnymi.
    a co do monitoringu, to mi gin powiedział, że dopiero po 6cs mi zrobi. na razie ciągle tylko gada, żebym o tym nie myślała i kochała się z mężem, kiedy nas najdzie ochota.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę dopisać się z testowaniem na 16.06? termin @ na 15.06 :) trzymam kciuki za wszystkie :)

• jussio Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Możecie mnie dopisać na 28.06 bo w maju czekam już tylko na @ a po niej zaczynamy 12 cykl starań :/ I fajnie by było gdyby to był ostatni ;) a jak nie to lipiec też będzie niezły ;)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie tu trafilam :) Cos nie moglam watku znalezc i siedzialam na majowkach caly czas.
    Dzis u mnie skok temperatury, wiec owulka powinna byc za chwile (choc sluzu plodnego brak). Jutro wizyta u gin i USG, wiec bede wiedziec wiecej. Poki co beta planowana na 1.06.
    Jestem na clo, ale nie mialam monitoringu, wiec nie wiem nawet czy pecherzyki porosly - jutro sie przekonam. Do tego mam estrogen na endometrium i oczywiscie dupka na pozniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 13:14

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Abra, nie wiem szczerze mówiąc, i tak kochamy się dość często (choć akurat teraz tż wyjechał). nie chcę się za bardzo nakręcać... ale może powinnam zacząć o przyszłego cyklu z tymi testami owulacyjnymi.
    a co do monitoringu, to mi gin powiedział, że dopiero po 6cs mi zrobi. na razie ciągle tylko gada, żebym o tym nie myślała i kochała się z mężem, kiedy nas najdzie ochota.

No z jednej strony gin ma rację, zeby się za wcześnie nie zadręczać myślami, że nie wychodzi i w ogóle, ale z drugiej strony skoro tu jesteś, skoro mierzysz temp, skoro obserwujesz śluz , skoro myślisz kiedy ta owu, to i tak myślisz, a testy bądź monitoring nadałyby temu inny wymiar i trochę więcej pewności byś miała.
    Tak mi się przynajmniej wydaje.
    Ja chodzę na monitoring, ale biorę Clostybegit, więc gin chce sprawdzić jak działa i w ogóle (przy okazji doładować swój portfel też wiadomo), a ja mam przy okazji w miarę jasną sytuację co do owulacji...
    A Twój mąż badał nasienie jeśli mogę wiedzieć?

• candela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z tą owulacją.
    Ona jest w końcu przed czy po skoku?
    Przed wczoraj miałam początek śluzu płodnego, wczoraj już konkretnie a dziś to mnie wręcz zalało...nie chcę przegapić owu ale z drugiej strony za często też nie dobrze i bądź tu człowieku mądry.
    Co do testów owulacyjnych to ja na początku używałam ale po 3 miesiącach przestałam bo strasznie to drogo wychodziło tu :/

Dziś się dowiedziałam o 3 ciążach koleżanek...oj, było ukłucie w sercu.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    candela podobno owulacja może być 3 dni przed skokiem jak i 3 dni po skoku temp więc nie ogarniam tego :D ja test owulacyjny miałam pozytywny w 16dc a temp spadła dopiero w 18 a potem 19 i 20 dc już skok

no nieźle...a jak to się ma do obserwacji śluzu? Czy to może nam przybliżyć kiedy była owulacja?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:25

• kate55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    A Twój mąż badał nasienie jeśli mogę wiedzieć?
    jeszcze nie, ale po tym cyklu mamy w planach wybrać się na te badania. w naszym przypadku to się wiąże z wyjazdem do większego miasta, bo u nas w laboratorium nie przyjmują nasienia.
    zobaczę, może w następnym cyklu zaopatrzę się w te testy owulacyjne :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    jeszcze nie, ale po tym cyklu mamy w planach wybrać się na te badania. w naszym przypadku to się wiąże z wyjazdem do większego miasta, bo u nas w laboratorium nie przyjmują nasienia.
    zobaczę, może w następnym cyklu zaopatrzę się w te testy owulacyjne :)

dowiedz się w laboratoriach.
    U mnie tez wszyscy mówili o dalszym wyjeździe (Olsztyn), ale okazało się, że w moim najbliższym miasteczku też w 1 lab. robi 1 Pani i nie dość, że bliżej (jakieś 50km), to taniej (płaciliśmy 60 zł, a w Olsztynie ok 100zł w zależności od lab) i jeszcze łatwiej z wynikami, więc same plusy - podzwoń po swoich laboratoriach w mieście i popytaj.
    Wg mnie takie badanie bardzo wiele wyjaśnia i warto je zrobić bez zbędnej zwłoki...

• kate55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jakie dokładnie badania robiliście? bo ja w laboratoriach widziałam jakieś pakiety po 300-500zł :)

dzięki Abra za wskazówki, poszukam w takim razie i podzwonię. A u Was wyszły po tych badaniach jakieś problemy, czy wszystko ok? :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Abra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    dziewczyny, a jakie dokładnie badania robiliście? bo ja w laboratoriach widziałam jakieś pakiety po 300-500zł :)

dzięki Abra za wskazówki, poszukam w takim razie i podzwonię. A u Was wyszły po tych badaniach jakieś problemy, czy wszystko ok? :)

Prawie ok.
    Za wolne upłynnienie, co wskazywało na stan zapalny w organizmie, więc gin przepisał mężowi antybiotyk lekki, poza tym ok.

Pakiety widziałam jakieś, ale dla kobiet.
    Ja robiłam kilka bad z polecenia gina i kosztowały mnie ok 120 zł

• Abra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    takie takie mieliście badanie nasienia :O ? Zazdroszczę. My płaciliśmy 150

Tanio, bo to takie małe lab i to badanie robi emerytowana laborantka, więc bez paragonu, ale na pewno wiarygodnie

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka mozesz mnie dopisac do testowania 26 czerwc;)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. taki pakiet jest u nas: http://www.vitalabo.com.pl/badania/pakiety-badan/61-panel-nieplodnosc-mezczyzn#badania-wykonywane-w-pakiecie

a te wyniki później konsultowałyście ze swoimi ginami, tak?

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogarniam mojej owulki w tym miesiacu :P bole jajnika mialam okolo 6 dc sluz wodnisty mam teraz a testy owulacyjne wychodzily jasne 4 dni temu za to wczoraj zupelnie nic... eh

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Ja nie ogarniam mojej owulki w tym miesiacu :P bole jajnika mialam okolo 6 dc sluz wodnisty mam teraz a testy owulacyjne wychodzily jasne 4 dni temu za to wczoraj zupelnie nic... eh

Ja bole jajnika i rozciagliwy, ale nieprzejrzysty sluz mialam w 8 i 9 dc a teraz mam skok tempki i zero objawow owulki.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przenoszę sie do Was! będe testować 16.06! :) oby tym razem wyszło pozytywnie!

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ