Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Bąbelki
Odpowiedz

Czerwcowe Bąbelki

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj rano nie wytrzymałam i zrobiłam test, na którym zobaczyłam... dwie kreseczki. Druga z nich jest słaba, ale widoczna i wcale nie musiałam jej wypatrywać !! Póki co nie wierzę, chyba któraś musi mnie uszczypnąć ;-)
    Poza tym czuję się tak, jakby za chwilę miała przyjść @ i strasznie się boję.


    Wielki gratulacje i pędź na betę :)

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Lenka87 Autorytet
    Postów: 883 2037

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie sytuacja wygląda tak :D
    62b17295c20cc578med.jpg

    Agnesia, Angela B-D, [email protected], coffee lubią tę wiadomość

    [*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje :) To test facelle? Który dpo?

    Lenka87 lubi tę wiadomość

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Lenka87 Autorytet
    Postów: 883 2037

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka to jest jakiś niemiecki test z reala :P 15 dpo

    [*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,czekam właśnie na wizytę u Endo. Odebrałam wyniki Tsh 1,46 norma 0,20-5,10, ft3 2,40 norma 1,70-3,80(33,33%),ft4 1,12 norma 0,89-1,80(25,27%).czy myślicie ze to dobre wyniki dla staraczki. Przydałoby sie w końcu cos pozytywnego. Ten cykl to będzie skreślony temp nie pokazuje owul. Pewnie cykl bezowulacyjny.Nigdy nie miałam pozniej zazw 11,12 dc.To może choc wyniki tarczycowe

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Hej,czekam właśnie na wizytę u Endo. Odebrałam wyniki Tsh 1,46 norma 0,20-5,10, ft3 2,40 norma 1,70-3,80(33,33%),ft4 1,12 norma 0,89-1,80(25,27%).czy myślicie ze to dobre wyniki dla staraczki. Przydałoby sie w końcu cos pozytywnego. Ten cykl to będzie skreślony temp nie pokazuje owul. Pewnie cykl bezowulacyjny.Nigdy nie miałam pozniej zazw 11,12 dc.To może choc wyniki tarczycowe
    Moim zdaniem wyniki idealne:)

    Emilia77 lubi tę wiadomość

  • Angela B-D Autorytet
    Postów: 350 299

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

    Dopiszecie mnie...? test beta mam zrobić w poniedziałek 29.06.2015r.
    Trzymam kciuki za Wasze pozytywne testy:)

    Pozdrawiam

    Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected], Lenka87 gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)

    Kofeinka, Alicja92, asiaes i reszta trzymam kciuki, żeby ta @ była już ostatnią w tym roku :) Czekam na was na Marcowych mamach, liczę, że jeszcze się wyrobicie żeby tam do mnie dołączyć ;)

    Ja właśnie czekam na wyniki drugiego HCG. Ledwo żyje, czuję się jakby mnie przejechał walec :/ A do wysypu pryszczy dołączyła wielka opryszczka nad górną wargą.

    Emilia77, Lenka87 lubią tę wiadomość

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od endokrynologa. Powiedział że na duphastonie nie zajdę w ciążę. Duphaston przepisuje wielu ginekologów,endo powiedział czy oni nie wiedzą że duphaston hamuje rozpoczęty proces owulacji,ze duphaston przyjmuje się po stwierdzeniu ciązy jeśli są ku temu przesłanki a nie starając się zajść w ciaże. Powiedział ze CLO jak najbardziej bo pomaga stymulując owulację.I tu jest stymulowana CLO ładnie się wszystko szykuje do owulacji a tu duphaston ją hamuje i jak tu zajść w ciąże. Więc ja już głupia jestem gin zleca, endo mówi absolutnie.No być tu mądry. Mam dzwigniętą dawkę z 137,5 na 150,widocznie ft4 trochę niskawe,tak myślę.Dwa razy dziennie b12,d3 forte 2razy dziennie, vit K raz dziennie. I dieta bez laktozy,mam silną autoagresję,a ta dieta pomaga w walce z autoagresja. Kolejna wizyta za 4 mies.No a jeśli zajdę wcześniej to mam się zjawić w 2 miesiącu,a to wszystko i tak będę musiała kontynuować do końca I trymestru ciąży.Powiedział ze mam zajść do czterech miesięcy i już.On chyba bardziej chce mnie w ciążę wprowadzić niż ginekolog.Endo o moim wykresie powiedział,ze na duphastonie będzie taki szalony i nie ma co się nim sugerować.Powiedział ze powinnam samo CLO brać przez 2 mies jeszcze o ile po miesiącu się nie uda bez duphastonu.Co wy na to? Moje drogie koleżanki:)

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Właśnie wróciłam od endokrynologa. Powiedział że na duphastonie nie zajdę w ciążę. Duphaston przepisuje wielu ginekologów,endo powiedział czy oni nie wiedzą że duphaston hamuje rozpoczęty proces owulacji,ze duphaston przyjmuje się po stwierdzeniu ciązy jeśli są ku temu przesłanki a nie starając się zajść w ciaże. Powiedział ze CLO jak najbardziej bo pomaga stymulując owulację.I tu jest stymulowana CLO ładnie się wszystko szykuje do owulacji a tu duphaston ją hamuje i jak tu zajść w ciąże. Więc ja już głupia jestem gin zleca, endo mówi absolutnie.No być tu mądry. Mam dzwigniętą dawkę z 137,5 na 150,widocznie ft4 trochę niskawe,tak myślę.Dwa razy dziennie b12,d3 forte 2razy dziennie, vit K raz dziennie. I dieta bez laktozy,mam silną autoagresję,a ta dieta pomaga w walce z autoagresja. Kolejna wizyta za 4 mies.No a jeśli zajdę wcześniej to mam się zjawić w 2 miesiącu,a to wszystko i tak będę musiała kontynuować do końca I trymestru ciąży.Powiedział ze mam zajść do czterech miesięcy i już.On chyba bardziej chce mnie w ciążę wprowadzić niż ginekolog.Endo o moim wykresie powiedział,ze na duphastonie będzie taki szalony i nie ma co się nim sugerować.Powiedział ze powinnam samo CLO brać przez 2 mies jeszcze o ile po miesiącu się nie uda bez duphastonu.Co wy na to? Moje drogie koleżanki:)


    Kurcze, jestem zdziwiona bo ja bez duphastonu w ogóle nie miałam owulacji. I zaszłam w ciążę w trzecim cyklu brania dupka. Temperatur też mi nie zaburzał raczej. Może co organizm to inna reakcja? Z drugiej strony widać, że się przejął i mu zależy żeby Ci pomóc więc może warto spróbować na jego warunkach.

    Odebrałam wyniki HCG, w poniedziałek było 117 a dziś jest 322,7 mUl/ml, czyli chyba ok?

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w tym cyklu po raz pierwszy kazał brać dupka od 5dpo 2x po 1 tab - czy Wy też tak brałyście czy inaczej?
    I jakie są Wasze doświadczenia z tym?

    Gratuluję nowym mamusiom - Karolinie i Lence - spokojnych 9 m-cy życzę :)

    Lenka87 lubi tę wiadomość

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciąż :) A Kasia super beta:)

    Poczytałam o tym duphastonie i trochę na forach. No u jednych ma wpływ na temperaturę i owulację u innych nie.Jedne dziewczyny bolą piersi inne nie (ja zaliczam się do tych co nie bolą przy dupku a w innych cyklach bolały niemiłosiernie)Czytałam opis o duphastonie i pisze ze nie wpływa na temperaturę i owulację. Już nie wiem jak to wszystko się ma. 29.06 wizyta u gina więc zobaczymy co on na to. W tym pokręconym cyklu i tak nic nie zwojuję.Mam trzeci dzień takie mrowienie w piersiach tylko.Może to faktycznie cykl bezowulacyjny.Pierwszy raz taki pokręcony od kiedy mierzę.Czekam raczej na @ niż testowanie 04.07.Za was trzymam kciuki:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:04

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Oo Mi kazał brać dufaston od 3dpo az do końca cyklu dopóki @ się nie pojawi 1x dziennie. To mój 3, czy 4 cykl na tym ale ostatni, sama widzę że rozpieprza mi cykle i to dobrze. Czy clo zawsze bierze się od 3dc przez 5 dni? Po ile lekarz wam przepisał dziennie?

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka 1x dziennie od 15 dc przez 10 dni. W poprzedniej ciąży brałam nawet 3x dziennie i nie miałam żadnych problemów. Na mnie on działa tylko od środka, bo nie mam żadnych skutków ubocznych.

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Kurde Oo Mi kazał brać dufaston od 3dpo az do końca cyklu dopóki @ się nie pojawi 1x dziennie. To mój 3, czy 4 cykl na tym ale ostatni, sama widzę że rozpieprza mi cykle i to dobrze. Czy clo zawsze bierze się od 3dc przez 5 dni? Po ile lekarz wam przepisał dziennie?


    ja biorę clo od 5 do 9 dc, ale to jest raczej zależne od długości cyklu. Ja mam ok 32 dni.
    Biorę zawsze po 1 tab, a potem ok 15 dc owulacja (czasem wspomagana Pregnylem, żeby była pewność)

    Dupka mam brać do końca opakowania czyli na 10 dni, a potem zrobię test i się okaże co dalej...

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Kurde Oo Mi kazał brać dufaston od 3dpo az do końca cyklu dopóki @ się nie pojawi 1x dziennie. To mój 3, czy 4 cykl na tym ale ostatni, sama widzę że rozpieprza mi cykle i to dobrze. Czy clo zawsze bierze się od 3dc przez 5 dni? Po ile lekarz wam przepisał dziennie?
    Sarenka ja mam CLO od 5-9 dc a moje cykle są 25,26 no czasem wypadnie 27 dniowy.Owulacje raczej 11,12 dc ale zdarzało się i 13 tego z 2 razy .Duphaston mam zlecony od 12 do 24 dc czyli przez 13 dni i odstawić.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Abra Autorytet
    Postów: 658 348

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Duphaston dlatego każą brać 3 dpo po to by nie Zahamować owulacji więc niech lekarze nie gadają głupot. On jest po to by podtrzymać ewentualną ciążę bądź w razie jej braku wywołać @


    Z podtrzymaniem zgadzam się - to właśnie wyczytałam na ulotce, ale dokładnie jeszcze nie czytałam wiec, nie wiem jak wpływa na owulację

    Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś znalazłam, już jestem zielona:(

    Co zawiera i jak działa Duphaston?

    Preparat zawiera dydrogesteron, syntetyczny hormon sterydowy o wielokierunkowym działaniu. Dydrogesteron jest progestagenem, wykazuje działanie podobne do naturalnego progesteronu. Chroni przed zwiększeniem ryzyka rozrostu edometrium i raka endometrium na skutek działania estrogenów przy niedoborze progestagenów. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała.
    Po podaniu doustnym dydrogesteron jest szybko wchłaniany. Stężenie maksymalne dydrogesteronu uzyskiwane jest w ciągu 30–150 minut a stężenie maksymalne jego głównego metabolitu po około 90 minutach po przyjęciu leku. Dydrogesteron podlega szybkiemu metabolizmowi w wątrobie, głównym metabolitem jest dihydrodydrogesteron. Wydalany przede wszystkim w postaci metabolitów, głównie z moczem.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1308 2264

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie za gratulacje. Dopóki lekarz nie potwierdzi ciąży to do tematu podchodzę dość ostrożnie. Boję się rozczarować.

    Zadzwoniłam do przychodni i udało mi się umówić wizytę do lekarza z NFZu już na przyszły wtorek! Myślicie, że może on mnie skierować na betę, czy będę to musiała zrobić we własnym zakresie?

    atdc20mmz2wpi7xu.png

    2fwacsqvbzwg1byy.png
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie za gratulacje. Dopóki lekarz nie potwierdzi ciąży to do tematu podchodzę dość ostrożnie. Boję się rozczarować.

    Zadzwoniłam do przychodni i udało mi się umówić wizytę do lekarza z NFZu już na przyszły wtorek! Myślicie, że może on mnie skierować na betę, czy będę to musiała zrobić we własnym zakresie?


    Sądzę, że dostaniesz skierowanie. W tak wczesnej ciąży lekarz jeszcze za wiele nie zobaczy i pewnie będzie chciał potwierdzić prawidłowo rozwijającą się ciążę badaniami krwi. A który teraz u Ciebie dzień cyklu?

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego