Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Bąbelki
Odpowiedz

Czerwcowe Bąbelki

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1308 2264

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Sądzę, że dostaniesz skierowanie. W tak wczesnej ciąży lekarz jeszcze za wiele nie zobaczy i pewnie będzie chciał potwierdzić prawidłowo rozwijającą się ciążę badaniami krwi. A który teraz u Ciebie dzień cyklu?

    27dc, natomiast 13dpo. Zgodnie z planem @ powinna przyjść jutro, ewentualnie dzisiaj.
    Cały czas mam duże uczucie wilgotności i boję się, że organizm zrobi mi psikusa i przyjdzie @ :(

    atdc20mmz2wpi7xu.png

    2fwacsqvbzwg1byy.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1308 2264

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia teraz spojrzałam na Twój wykres i widzę, że zaczęłyśmy w tym samym dniu aktualny cykl - 29.05 ;)

    A.Kasia lubi tę wiadomość

    atdc20mmz2wpi7xu.png

    2fwacsqvbzwg1byy.png
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    27dc, natomiast 13dpo. Zgodnie z planem @ powinna przyjść jutro, ewentualnie dzisiaj.
    Cały czas mam duże uczucie wilgotności i boję się, że organizm zrobi mi psikusa i przyjdzie @ :(

    Rozumiem Twój strach, ja dzisiaj mam termin @ i co 5 min latam do łazienki czy aby nie przylazła mimo, że HCG ładnie przyrasta ;) Może wybierz się sama na betę? Badanie kosztuje ok 30 zł a będziesz spokojniejsza. A tak w ogóle to zapraszam na Marcowe Mamusie 2016 :)

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 1308 2264

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Rozumiem Twój strach, ja dzisiaj mam termin @ i co 5 min latam do łazienki czy aby nie przylazła mimo, że HCG ładnie przyrasta ;) Może wybierz się sama na betę? Badanie kosztuje ok 30 zł a będziesz spokojniejsza. A tak w ogóle to zapraszam na Marcowe Mamusie 2016 :)

    Chciałam iść na betę, ale jak udało mi się załatwić wizytę u lekarza na wtorek, to te kilka dni mnie nie zbawią. Coś czuję, że ta ciąża nauczy mnie cierpliwości :)
    Na Marcowych Mamusiach 2016 z pewnością się pojawię :)

    nataliano lubi tę wiadomość

    atdc20mmz2wpi7xu.png

    2fwacsqvbzwg1byy.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Hej,czekam właśnie na wizytę u Endo. Odebrałam wyniki Tsh 1,46 norma 0,20-5,10, ft3 2,40 norma 1,70-3,80(33,33%),ft4 1,12 norma 0,89-1,80(25,27%).czy myślicie ze to dobre wyniki dla staraczki. Przydałoby sie w końcu cos pozytywnego. Ten cykl to będzie skreślony temp nie pokazuje owul. Pewnie cykl bezowulacyjny.Nigdy nie miałam pozniej zazw 11,12 dc.To może choc wyniki tarczycowe

    Troche za niskie FT3 i FT4, powinnas dążyć do 50%

    Ps. Właśnie doczytałam, że jesteś już po wizycie- masz świetnego endo- trzymaj się go! Niecodziennie czytam takie zalecenia dla pacjentek :) Zwłaszcza odnośnie diety :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:52

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei-kresken witam serdecznie.:) myślisz ze ta wieksza dawka letroksu poprawi ft3 i ft4.? I caly czas mysle o tym duphastonie,czy czepiać sie ginekologa? Kto ma racje? Powywijal mi się ten cykl przy Clo i duphastonie.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Zwei-kresken witam serdecznie.:) myślisz ze ta wieksza dawka letroksu poprawi ft3 i ft4.? I caly czas mysle o tym duphastonie,czy czepiać sie ginekologa? Kto ma racje? Powywijal mi się ten cykl przy Clo i duphastonie.
    Gdzieś wyczytałyśmy z Maczkiem w opracowaniu naukowym, że dupek powyżej 30mg dziennie może blokować owulację. Mój gin mówi, że wypisuje dupka pacjentkom na ich życzenie dla komfortu psychicznego, ale nie używa go do regulacji cyklu- cykl w zależności od problemu reguluje się metforminą, letroxem, bromkiem czy innymi lekami. Dupka używa raczej dla podtrzymania ciąży przy zbyt niskiem progesteronie.
    A większa dawka letroxu powinna ładnie podciągnąć hormony- nie bój się niskiego TSH, ja trzymam się między 0,3 a 0,8 i wtedy czuję się najlepiej. FT3 i FT4 są ważniejsze.

    Emilia77 lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla tych którym się udało!! :-)
    Ja robie od 4 dni testy (zboczenie). Dziś nie chciałam robić, ale w sumie była promocja w rossmanie to stwierdziłam "czemu nie" kupiłam dwa testy rossmanowskie. Zrobiłam test ok 16 i poszłam sprzątać do pokoju, zapomniałam o teście, jak poszłam do łazienki to mi sie przypomniało (po ok. 15 minutach). Na teście była jedna kreska, szłam wyrzucić i przy naturalnym świetle ujawniła mi się bardzo bardzo bardzo cieniutka i ledwo widoczna 2 kreska.
    Sama nie wiem, w kwietniu było podobnie i nic z tego nie wyszło. Na bete nie pójdę bo musiałabym się z pracy zwalniać a teraz sobie na to pozwolić nie mogę.
    Dziś mam 13 dpo - w sumie powinno już coś widać bardziej a nie tylko cień cienia cienia (:)). Termin @, mam na dziś. Wg ovu- na jutro.
    W sumie gdyby nie to, że ciagle chce mi sie siku to nic niezwykłego się nie dzieje. Typowe objawy jak na @.


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój gin jak przepisał mi dufaston to przepisał mi go dopiero po końcowym monitoringu, czyli wtedy jak już pęcherzyk pękł i miał pewność że mnie nie zblokuje, ale kazał brać dopiero po 3 dniach od ostatniego moni. A kazał brać aż do @ bo powiedział że jeśli zajdę w ciążę to ją podtrzyma. Za pierwszym razem okres spóźnił mi się 4 dni, testy negatyw. Potem cykle były różne pomimo dalszego brania zyli raz 26 potem 27. Teraz widze że znowu wydłużył bo @ 3 dni się spóźnia i czuję się b.dziwie po nim. Tak jakby blokował mi @, bo czuje że przylezie ale nie może. Wczoraj brałam go ostatni raz i dzis już nie zamierzam bo się nie doczekam na @. Testy oczywiście też negatywne, wczoraj robiłam ostatni (14dpo). Gin kazał nie przerywać kuracji gdy @ się bedzie spóźniała ale dla mnie sprawa jasna-czuję się na @, boli mnie ciągle krzyż i bezsens to w siebie pchać.

    Emilia77 lubi tę wiadomość

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badanie progesteronu miałam na poczatku lutego. Powiedzial ze mogloby być większe. Duphaston dal dopiero w czerwcu.Moje branie od 12 dc może blokować owu. Branie po monitoringu potwierdzającym owul ma sens. Ciekawa jestem co gin powie jak pójdę w poniedziałek. Przepisał dwa opak.a w danym cyklu zuzyje 13 tabl. Wiec pewnie ma zamiar dalej mnie nim faszerować. Juz nie wiem co dobre.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, ale przy następnej wizycie powiem mu że już tego nie chce, bo mi rozregulował. W sumie dał mi go dlatego bo pare cykli temu jak opowiedziałam mu sytuację, objawy i @ kilka cykli wstecz, to stwierdził że prawdopodobnie mogłam być w ciąży i doszło do wczesnego poronienia, bo mój cykl zakończył się po 23d, gdzie normalnie miałam 28d. Niech myśli, on od tego jest. Ja nie bedę kombinować i myśleć nad czymś od czego nie jestem :)

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Gratulacje dla tych którym się udało!! :-)
    Ja robie od 4 dni testy (zboczenie). Dziś nie chciałam robić, ale w sumie była promocja w rossmanie to stwierdziłam "czemu nie" kupiłam dwa testy rossmanowskie. Zrobiłam test ok 16 i poszłam sprzątać do pokoju, zapomniałam o teście, jak poszłam do łazienki to mi sie przypomniało (po ok. 15 minutach). Na teście była jedna kreska, szłam wyrzucić i przy naturalnym świetle ujawniła mi się bardzo bardzo bardzo cieniutka i ledwo widoczna 2 kreska.
    Sama nie wiem, w kwietniu było podobnie i nic z tego nie wyszło. Na bete nie pójdę bo musiałabym się z pracy zwalniać a teraz sobie na to pozwolić nie mogę.
    Dziś mam 13 dpo - w sumie powinno już coś widać bardziej a nie tylko cień cienia cienia (:)). Termin @, mam na dziś. Wg ovu- na jutro.
    W sumie gdyby nie to, że ciagle chce mi sie siku to nic niezwykłego się nie dzieje. Typowe objawy jak na @.


    Z popołudniowego moczu mogło jeszcze nic nie pokazać. Ja jestem w 14dpo, HCG 322 a dalej na teście rano ta druga kreska jest sporo mniej wyraźna. Widać mam niskie stężenie HCG w moczu. Daj znać jutro co wyszło po rannym testowaniu, trzymam kciuki :)

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie zadzwoniłam do PZU żeby mnie zapisali do ginekologa endykron. Będę szla pierwszy raz do endo. Mam plamienia zawsze! 3,4 dni przed okresem, później normalna @. Do tego mam tsh 2,46..tzn miałam w październiku..niby norma a podobno dla starających się może być za wysokie. Gin oczywiście mowil ze tsh w normie...chce "zmusic" endo, żeby zbadal to tsh, w sensie zlecil jeszcze te dwa hormony, których nazwy teraz nie pamiętam - ogolnie żeby mnie nie olał..bo plamienia przed każdym @ tez nie sa normalne..a progesteronu tez mi nikt nigdy kazal nie robic, pomimo, ze mowilam ze będę się starac o dziecko.
    Pewnie zanim to zbadam to minie mi ten cykl ( dopiero 5 dc), i tak będę się starac...ale musze jakos nacisnąć na lekarzy, żeby bardziej mnie zbadali.

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona a nie możesz wziąc skierowań na te badania od rodzinnego? Ja tak robiłam. Tsh masz w normie to fakt, ale podobno dla staraczek ma być w granicach 1-1,5. Powszechny problem z tarczycą.

    Kasia, zastanawiam się dlaczego tak się dzieje że w krwi to stezenie jest tak duże, a w moczu nie wychodzi. Zupelnie jak mojej koleżance która pare dni temu dowiedziała się że jest w ciąży. @ się spóźniała 10 dni, robiła testy, negatywy, poszła do gin, nic nie widział, wysłał na bete i 117.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzinny podobno nie da skierowan na inne badania. Nie no bez sensu, lepiej isc od razu do specjalisty.

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • wombi Autorytet
    Postów: 3837 2476

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    od tego roku lekarz rodzinny może dać Ci skierowanie na tsh ft3 i ft4, chyba że już leczyć się u endo to rodzinny nie da skierowania

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wole isc od razu do ginekologa endokrynologa i pogadać o roznych zagadnieniach ze staraniem, których internista może nie wiedzieć. Bardzo rzadko choruje i wogole nie chadzam do internistów, chodze tylko raz w roku do pierwszego lepszego do którego mnie zapiszą, żeby zrobić podstawowe badania krwi itp. Nie mam lekarza rodzinnego u którego lecze się latami itp.
    Dlatego wole isc już do specjalisty.
    Ale dzięki za rady :)
    Kupilam dziś tez termometr i zaczynam mierzyc temerature..testy owulacyjne co cykl wychodzą pozytywne, ale chce potwierdzić to tez temperatura. Ogolnie działam i ni poddaje się;)
    Jeszcze trochę do końca czerwca zostało..mam nadzieje, ze jeszcze pare dobrych wiadomości tu przeczytam :)
    Ja będę teraz testować 18.07, póki co..czekam na dni płodne;)

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • A.Kasia Autorytet
    Postów: 3304 6002

    Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2015 wrote:
    Bizona a nie możesz wziąc skierowań na te badania od rodzinnego? Ja tak robiłam. Tsh masz w normie to fakt, ale podobno dla staraczek ma być w granicach 1-1,5. Powszechny problem z tarczycą.

    Kasia, zastanawiam się dlaczego tak się dzieje że w krwi to stezenie jest tak duże, a w moczu nie wychodzi. Zupelnie jak mojej koleżance która pare dni temu dowiedziała się że jest w ciąży. @ się spóźniała 10 dni, robiła testy, negatywy, poszła do gin, nic nie widział, wysłał na bete i 117.

    Gdzieś czytałam, że u niektórych kobiet mocz jest za bardzo rozcieńczony. Ja dodatkowo ostatnio sikam co 5 min, więc może mi się to HCG nie zdąży skumulować ;) W sumie zawsze lepiej w tą stronę, niż jakby test sikany pokazał ciążę a beta ujemna :/

    Michaś ❤ (+5.12.2014)
    dqprqps6773tu1k4.png
  • Sarenka2015 Autorytet
    Postów: 962 253

    Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za każdym razem rodzinny dawał skierowanie na badania. Nigdy nie robił problemów a był czas ze po skierowanie lattalam często.
    Kasia ja też sikam bardzo często, co chwilę wręcz ale to już gdzieś od półtora tygodnia a w ciąży nie jestem:-) Nie mam zapalenia a dziś jak Ty co 5 min. Az mnie to denerwować zaczęło.

    Moja gwiazdka z nieba <3 :*
    img-2014062101101130.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2015, 05:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś znów to samo. cień cienia ledwo widoczny, chociaż może bardziej nic wczorajszy test. Daje sobie czas do końca tygodnia i w poniedziałek na betę jak @ nie przyjdzie.


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego