Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Po dwóch dniach plamienia dostałam @ Chyba się nigdy nie doczekam...Poza tym muszę sobie zbadać progesteron, bo martwią mnie te plamienia. Ale jestem wkurzona! Na jesieni mąż wyjeżdża za granicę na kontrakt i jak nie zajdę, albo będę musiała złożyć wypowiedzenie w pracy albo zostać w PL. I tak źle i tak nie dobrze. Ale du...upa!
Andzia33, inessa lubią tę wiadomość
-
Nikomu nie jest latwo każdy ma jakies swoje własne problemy. Niestety takie zycie,trzeba się nauczyć je rozsądnie rozwiazywac. Przez to pol roczne nie powodzenia związane z zajściem w ciaze stalam się silniejsza. I nabrałam optymizmu:-))
inessa, Matylda36, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Andzia33 wrote:Tusiaczku
może za wcześnie ten test,masz dopiero 8 dpo,ja zawsze robię w 14 najwcześniej 12
nie wiem być moze ale owu chyba źle wylicza mi owulacje.. Ja obstawiam 15-16 gdzies tak no najpoźniej 17 ale raczej nie...
i raz mi owulacje kasuje a raz wystawia na nowo- bezsens.. Moze faktycznie za wczesnie ale jutro lub pojutrze mam okres dostac wiec myslałam, że w sam raz ... ehhh
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Eavonne wrote:Nikomu nie jest latwo każdy ma jakies swoje własne problemy. Niestety takie zycie,trzeba się nauczyć je rozsądnie rozwiazywac. Przez to pol roczne nie powodzenia związane z zajściem w ciaze stalam się silniejsza. I nabrałam optymizmu:-))
A mnie to właśnie osłabia. Nie spinałabym się gdyby mnie czas nie gonił.inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
doris85 wrote:Ale jaja! Chciałam wyrzucić test ciążowy który robiłam rano a tu co cieniutka,ale ewidentna kreseczka. Jestem zbulwersowana.
Hihii tak własnie jest z tymi testami u mnie po 10-15 minutach też jakby prześwit bledej kreseczki zanim wyrzucałam - taki cień cienia hihih ale to nie jest już ważne niestetyinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj dziewczyny. Przytocze wam przykład koleżanki. Dostała "okresu" tydzień za wcześnie. Zrobiła test niby nic nie było widać, ja coś tam MOŻE zauwazyłam ale nie wiedziałam czy mam omamy czy co. I po może 5h ta kreseczka zrobiła się bardziej wyraźna, że można było ją dostrzec. Jak się okazało koleżanka zaszła w ciąże. Powtórz doris tst jutro albo po jutrze.
Ja też tak miałam, że dopiero gdy test był już suchy to zauwazylam jakis cien cienia i tez trwało to dłużej niż 5min.inessa, Andzia33, deJzi lubią tę wiadomość
-
To dziwne bo po wiecej niż 5 minut taki test nie powinien być ważny bo zaczynają na nim zachodzić reakcje chemiczne wiec rano moze nie byc kreseczek a wieczorem moga byc ale to pewnie wina tego ze test za wczesnie byl zrobiony i nie wykazał jej ciazy.
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już mam krwawienie, wiec jak coś to mogła być wczesna biochemiczna. Już nieraz sprawdzałam testy po kilku godzinach i nigdy nie było nawet cienia drugiej kreseczki. Cieszy mnie już sam fakt, że zobaczyłam dwie kreseczki:) Zachowam ten test na szczęście - mój ciążowy talizman;)
No to teraz tak. Przypuszczam, że mam za mało progesteronu (brązowe plamienie) i ciąża się nie utrzymała. W którym dniu cyklu powinnam zrobić badanie? Czy castangus mi pomoże doraźnie - w tym cyklu? Czy mogę go wziąć na własną rękę?
Ciesze się, bo jeśli to była ciąża to:
-miewam owulacje
-jajeczka są w porządku
-plemniki są w porządku
-jajowody są drożne
a to już spore infoinessa, Andzia33, Eavonne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Przypuszczam, że mam za mało progesteronu (brązowe plamienie)" Tak samo jak tamta moja znajoma. Wiadomo nie ma reguły. Ale lepiej zrób ten test jutro rano jeszcze raz. Krwawienia ani plamienia nie przeszkadzają w robieniu testu ani nie "psują" wyniku.
Andzia33, inessa, Iwka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje sls.s,długo się starałaś?
Doris czekamy do jutra,ta znajoma o której pisałam [6 dziecko] też miała okres przez cały czas,raz jej znikał a w następnym miesiącu był punktualnie.Progesteron bada się w 7 dpodoris85, inessa lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnyDoris no bedziesz musiała się zapisać do ginekologa na "pierwszą wizytę" możliwe że dostaniesz duphaston dla bezpieczeństwa. Zró jutro test, a nóż trzymam kciuki
Andzia teraz drugi raz zaszłam w pierwszym cyklu starań.
I w pierwszą ciąże którą poroniła również za pierwszym razem.
Takie mam niebywałe szczęściedoris85, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość