Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny myśle cały czas nad tym co może we mnie siedzieć i wpadłam na taką myśl.. Czy myślicie, że może mógłbaby to być część zarodka, ktory nie złuszczył sie całkiem... Byc moze byłam w ciązy biochemicznej... w marcu zdarzył nam sie seks bez zabezpieczenia potem czułam sie bardzo ciążowo.. wszystkie objawy plus wewnętrzne przeczucie ze to ciąża no ale w terminie dostałam okres chyba nawet 2 dni przed....
Juz sama nie wiem może niepotrzebnie wymyślam...
Ale czy lekarka by tego nie rozpoznała... ??samira, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Cześć dziewczyny .Pytanie do Semiry, powiedz mi bo piszesz o problemach z anemia.. co bierzesz i jaki masz duzy spadek HGB i żelaza?
Niestety ja tez nie mam najlepszych wyników.. dzis ide do rodzinnego , bo gin stwierdził ze sa w normie , a ja mam jak byk anemie i do tego podwyższony MID a HGB HCT ponizej normy.. niedobór zelaza moze miec wpływ na poczecie dzieciatka i lekcewazenie tego jest chorernie nieroztropne przez lekarzy.. ja w sumie po braniu leków miałam gorsze wyniki.. teraz ide na konsultacje , bo co miesiąc podczas @ trace duzo krwi ( po poronieniu - listopad 2012) i to mnie bardzo niepokoi.. Jesli dowiem sie czegoś wiecej to dam znać..
Samira nie Semira w ostatnich badaniach które robiłam (26.02)mam hemoglobinę niska ale w normie ,w tym labku co u nas robią jest norma między 12,0-16,0 ja mam 13,0 g/dl*(i to są normy pisze przynależne do przedziału wiekowego a ja mam 38 wiosen ) ale z tego co pamiętam zawsze mam taka niską ,w ciąży 18lat temu przyjmowałam żelazo nawet w zastrzykach dlatego chce dmuchać na zimne teraz !!! późno ale kupuję spirulinę ,już mam w koszyku na allegro ,ten link co wczoraj podałam i w piątek zamawiam
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfelaine wrote:Dziewczyny myśle cały czas nad tym co może we mnie siedzieć i wpadłam na taką myśl.. Czy myślicie, że może mógłbaby to być część zarodka, ktory nie złuszczył sie całkiem... Byc moze byłam w ciązy biochemicznej... w marcu zdarzył nam sie seks bez zabezpieczenia potem czułam sie bardzo ciążowo.. wszystkie objawy plus wewnętrzne przeczucie ze to ciąża no ale w terminie dostałam okres chyba nawet 2 dni przed....
Ale czy lekarka by tego nie rozpoznała... ??inessa lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Samira nie Semira w ostatnich badaniach które robiłam (26.02)mam hemoglobinę niska ale w normie ,w tym labku co u nas robią jest norma między 12,0-16,0 ja mam 13,0 g/dl*(i to są normy pisze przynależne do przedziału wiekowego a ja mam 38 wiosen ) ale z tego co pamiętam zawsze mam taka niską ,w ciąży 18lat temu przyjmowałam żelazo nawet w zastrzykach dlatego chce dmuchać na zimne teraz !!! późno ale kupuję spirulinę ,już mam w koszyku na allegro ,ten link co wczoraj podałam i w piątek zamawiam
samira, inessa, juicca lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyŹródła żelaza w pokarmach
Głównym i najlepszym źródłem żelaza w żywności, są produkty zwierzęce. Wchłania się z nich około 25% żelaza. Są to: chude mięso mięso wołowe, indyk, drób, tłuste ryby, wątroba zwierząt i żółtko jaja.
Z produktów roślinnych wchłania się o wiele mniej tego pierwiastka, bo niepełne 5%. Roślinnym źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe.
Można jednak zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę (wszystkie owoce); białko (mięso zwierząt i ryb).
Pamiętajmy, że nadmiar błonnika, wapnia, cynku i manganu w diecie może przyczynić się do zaburzeń wchłania żelaza w organizmie.MariaAntonina, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Przepraszam za literówkę .. ale duzo na głowie mam.. w sensie pracy . jednym kontem czytam co sie dzieje na forum ogolnie a 2 pracuje.. ale cos dzis jestem nie do zycia .. 6 razy byłam juz w wc / i znów mi sie chce.. to juz nie czestomocz a chyba niagara sikana. :0
może podziębiłaś pęcherzinessa lubi tę wiadomość
-
samira wrote:nic nie szkodzi ,nie prze4jmuj się !!
może podziębiłaś pęcherz
raczej chodze w ciepłych galotach .. :0 mozliwe choc dokucza mi tez bol pleców..delikatny .. biore od tego cyklu castangus moze on tak działa moczopednie ..?
Zrobie tez oprócz morfologi .. mocz zobaczymy :_)samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:raczej chodze w ciepłych galotach .. :0 mozliwe choc dokucza mi tez bol pleców..delikatny .. biore od tego cyklu castangus moze on tak działa moczopednie ..?
Zrobie tez oprócz morfologi .. mocz zobaczymy :_)inessa lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Dziewczyny myśle cały czas nad tym co może we mnie siedzieć i wpadłam na taką myśl.. Czy myślicie, że może mógłbaby to być część zarodka, ktory nie złuszczył sie całkiem... Byc moze byłam w ciązy biochemicznej... w marcu zdarzył nam sie seks bez zabezpieczenia potem czułam sie bardzo ciążowo.. wszystkie objawy plus wewnętrzne przeczucie ze to ciąża no ale w terminie dostałam okres chyba nawet 2 dni przed....
Ale czy lekarka by tego nie rozpoznała... ??samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Przepraszam za literówkę .. ale duzo na głowie mam.. w sensie pracy . jednym kontem czytam co sie dzieje na forum ogolnie a 2 pracuje.. ale cos dzis jestem nie do zycia .. 6 razy byłam juz w wc / i znów mi się chce.. to juz nie czestomocz a chyba niagara sikana. :0
jeśli chodzi o spiruline to ja chce ją łykać ze względu na spora ilość białka bo powinnam mieć dietę wysokobiałkową ale nisko błonnikową ze względu na wrzodziejące zapalenie jelita grubego...+ parę innych dolegliwości- starość nie radość,młodość nie wiecznośćinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny i atk Wam azdroszcze hemoglobiny bo ja mam w normach tych co Samirka podała już po podaniu dwóch jednostek krwi 9,1 ale Samirka ma racje najwięcej jest żelaza w miesku i łączcie z wit.C wszystko a kwas foliowy pomaga również we wchłanianiu żelaza. pisałam o tym w kilku postach wcześniej
Zdrówka Wam życzę kochane, ja też dzis do łazienki prawie co godzine w nocy latałam a przeziębiona nie jestem
Samirko pozdrow Emilke powiedz,że mocno ja wspieram i pamietamsamira lubi tę wiadomość
-
Samiro , a który to twój cykl starań? Bo zajrzałam na wykres bardzo długie cykle masz .. ja mam 29 dniowe i przy takich długich to chyba bym pozabijała..bo moj PMS by nie dawał rady .. ale widze , ze kobiety maja tu naprawdę długie cykle i faktycznie jest ciężko.. ale myślę ze medycyna i wszystko w koło pozwoli wszystkim NAM, które pragna dzidziusia na szcześćie.
samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Samiro , a który to twój cykl starań? Bo zajrzałam na wykres bardzo długie cykle masz .. ja mam 29 dniowe i przy takich długich to chyba bym pozabijała..bo moj PMS by nie dawał rady .. ale widze , ze kobiety maja tu naprawdę długie cykle i faktycznie jest ciężko.. ale myślę ze medycyna i wszystko w koło pozwoli wszystkim NAM, które pragna dzidziusia na szcześćie.
inessa lubi tę wiadomość
-
samira wrote:cykl 20
no to licząc jeden na mieisac to ponad 1,5 roku.. zycze wytrwania i wiary , bo mnie czasem opuszcza, ale poznije sobie mysle jak moge sie poddawac jesli juz tak duzo w zyciu sie nacierpiałam.. to tylko mi samej pokazuje ze potrafie i że sie uda w koncu..samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Witam się i ja u mnie tempka znów do góry juz nie umię z nia wytrzymac testować będe chyba w sobote zaraz z rana jak wstane bo o 7:20 wyjeźdżam w góry a po górach jade na panieńskie dlatego zatestuje z samego rana żeby się upewnic czy mogę pić piwko czy nie. A co do Emilki strasznie mi przykro
inessa, sylvia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny