X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myśle cały czas nad tym co może we mnie siedzieć i wpadłam na taką myśl.. Czy myślicie, że może mógłbaby to być część zarodka, ktory nie złuszczył sie całkiem... Byc moze byłam w ciązy biochemicznej... w marcu zdarzył nam sie seks bez zabezpieczenia potem czułam sie bardzo ciążowo.. wszystkie objawy plus wewnętrzne przeczucie ze to ciąża no ale w terminie dostałam okres chyba nawet 2 dni przed....
    Juz sama nie wiem może niepotrzebnie wymyślam...
    Ale czy lekarka by tego nie rozpoznała... ??

samira, inessa lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Cześć dziewczyny .Pytanie do Semiry, powiedz mi bo piszesz o problemach z anemia.. co bierzesz i jaki masz duzy spadek HGB i żelaza?

Niestety ja tez nie mam najlepszych wyników.. dzis ide do rodzinnego , bo gin stwierdził ze sa w normie , a ja mam jak byk anemie i do tego podwyższony MID a HGB HCT ponizej normy.. niedobór zelaza moze miec wpływ na poczecie dzieciatka i lekcewazenie tego jest chorernie nieroztropne przez lekarzy.. ja w sumie po braniu leków miałam gorsze wyniki.. teraz ide na konsultacje , bo co miesiąc podczas @ trace duzo krwi ( po poronieniu - listopad 2012) i to mnie bardzo niepokoi.. Jesli dowiem sie czegoś wiecej to dam znać..:)

Samira nie Semira :D w ostatnich badaniach które robiłam (26.02)mam hemoglobinę niska ale w normie ,w tym labku co u nas robią jest norma między 12,0-16,0 ja mam 13,0 g/dl*(i to są normy pisze przynależne do przedziału wiekowego a ja mam 38 wiosen :P ) ale z tego co pamiętam zawsze mam taka niską ,w ciąży 18lat temu przyjmowałam żelazo nawet w zastrzykach dlatego chce dmuchać na zimne teraz !!! późno ale kupuję spirulinę ,już mam w koszyku na allegro ,ten link co wczoraj podałam i w piątek zamawiam :D

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny myśle cały czas nad tym co może we mnie siedzieć i wpadłam na taką myśl.. Czy myślicie, że może mógłbaby to być część zarodka, ktory nie złuszczył sie całkiem... Byc moze byłam w ciązy biochemicznej... w marcu zdarzył nam sie seks bez zabezpieczenia potem czułam sie bardzo ciążowo.. wszystkie objawy plus wewnętrzne przeczucie ze to ciąża no ale w terminie dostałam okres chyba nawet 2 dni przed....
    kochana wniosek z tego taki ,idź do innego lekarza albo potwierdzić albo wykluczyć diagnozę !!

inessa lubi tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Samira nie Semira :D w ostatnich badaniach które robiłam (26.02)mam hemoglobinę niska ale w normie ,w tym labku co u nas robią jest norma między 12,0-16,0 ja mam 13,0 g/dl*(i to są normy pisze przynależne do przedziału wiekowego a ja mam 38 wiosen :P ) ale z tego co pamiętam zawsze mam taka niską ,w ciąży 18lat temu przyjmowałam żelazo nawet w zastrzykach dlatego chce dmuchać na zimne teraz !!! późno ale kupuję spirulinę ,już mam w koszyku na allegro ,ten link co wczoraj podałam i w piątek zamawiam :D
    Przepraszam za literówkę .. ale duzo na głowie mam.. w sensie pracy . jednym kontem czytam co sie dzieje na forum ogolnie a 2 pracuje.. ale cos dzis jestem nie do zycia .. 6 razy byłam juz w wc / i znów mi sie chce.. to juz nie czestomocz a chyba niagara sikana. :0

samira, inessa, juicca lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źródła żelaza w pokarmach

Głównym i najlepszym źródłem żelaza w żywności, są produkty zwierzęce. Wchłania się z nich około 25% żelaza. Są to: chude mięso mięso wołowe, indyk, drób, tłuste ryby, wątroba zwierząt i żółtko jaja.

Z produktów roślinnych wchłania się o wiele mniej tego pierwiastka, bo niepełne 5%. Roślinnym źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe.
    Można jednak zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę (wszystkie owoce); białko (mięso zwierząt i ryb).
    Pamiętajmy, że nadmiar błonnika, wapnia, cynku i manganu w diecie może przyczynić się do zaburzeń wchłania żelaza w organizmie.

MariaAntonina, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Przepraszam za literówkę .. ale duzo na głowie mam.. w sensie pracy . jednym kontem czytam co sie dzieje na forum ogolnie a 2 pracuje.. ale cos dzis jestem nie do zycia .. 6 razy byłam juz w wc / i znów mi sie chce.. to juz nie czestomocz a chyba niagara sikana. :0
    nic nie szkodzi ,nie prze4jmuj się !!

może podziębiłaś pęcherz :O

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nic nie szkodzi ,nie prze4jmuj się !!

może podziębiłaś pęcherz :O

raczej chodze w ciepłych galotach .. :0 mozliwe choc dokucza mi tez bol pleców..delikatny .. biore od tego cyklu castangus moze on tak działa moczopednie ..?:)

Zrobie tez oprócz morfologi .. mocz zobaczymy :_)

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    raczej chodze w ciepłych galotach .. :0 mozliwe choc dokucza mi tez bol pleców..delikatny .. biore od tego cyklu castangus moze on tak działa moczopednie ..?:)

Zrobie tez oprócz morfologi .. mocz zobaczymy :_)
    a to możliwe ze tak działa :)

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ofelaine .. ja poprzedni cykl miałam mocny z duzą ilościa skrzepów do tego spoznił mi sie .. juz rozmyslałam w kategoriach znów poroniłam? ale nie dałam sie zwariować.. nawet gdyby to samo sie wyczysciło.. teraz mam spokój. czekam na nastepna @ a raczje na jej brak .. wieć głowa do góry..

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Przepraszam za literówkę .. ale duzo na głowie mam.. w sensie pracy . jednym kontem czytam co sie dzieje na forum ogolnie a 2 pracuje.. ale cos dzis jestem nie do zycia .. 6 razy byłam juz w wc / i znów mi się chce.. to juz nie czestomocz a chyba niagara sikana. :0

jeśli chodzi o spiruline to ja chce ją łykać ze względu na spora ilość białka bo powinnam mieć dietę wysokobiałkową ale nisko błonnikową ze względu na wrzodziejące zapalenie jelita grubego...+ parę innych dolegliwości- starość nie radość,młodość nie wieczność :P

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i atk Wam azdroszcze hemoglobiny bo ja mam w normach tych co Samirka podała już po podaniu dwóch jednostek krwi 9,1 ale Samirka ma racje najwięcej jest żelaza w miesku i łączcie z wit.C wszystko a kwas foliowy pomaga również we wchłanianiu żelaza. pisałam o tym w kilku postach wcześniej :)
    Zdrówka Wam życzę kochane, ja też dzis do łazienki prawie co godzine w nocy latałam a przeziębiona nie jestem :(
    Samirko pozdrow Emilke powiedz,że mocno ja wspieram i pamietam <3

samira lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samiro , a który to twój cykl starań? Bo zajrzałam na wykres bardzo długie cykle masz .. ja mam 29 dniowe i przy takich długich to chyba bym pozabijała..bo moj PMS by nie dawał rady .. ale widze , ze kobiety maja tu naprawdę długie cykle i faktycznie jest ciężko.. ale myślę ze medycyna i wszystko w koło pozwoli wszystkim NAM, które pragna dzidziusia na szcześćie.

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Samiro , a który to twój cykl starań? Bo zajrzałam na wykres bardzo długie cykle masz .. ja mam 29 dniowe i przy takich długich to chyba bym pozabijała..bo moj PMS by nie dawał rady .. ale widze , ze kobiety maja tu naprawdę długie cykle i faktycznie jest ciężko.. ale myślę ze medycyna i wszystko w koło pozwoli wszystkim NAM, które pragna dzidziusia na szcześćie.
    cykl 20 :O

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    cykl 20 :O

no to licząc jeden na mieisac to ponad 1,5 roku.. zycze wytrwania i wiary , bo mnie czasem opuszcza, ale poznije sobie mysle jak moge sie poddawac jesli juz tak duzo w zyciu sie nacierpiałam.. to tylko mi samej pokazuje ze potrafie i że sie uda w koncu..:)

aniołek 13.11.2012 r.

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia życzę Wszystkim :)

aniołek 13.11.2012 r.

• ash Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za Emilkę i przesyłam dużo uścisków!

inessa lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) u mnie tempka znów do góry juz nie umię z nia wytrzymac testować będe chyba w sobote zaraz z rana jak wstane bo o 7:20 wyjeźdżam w góry a po górach jade na panieńskie dlatego zatestuje z samego rana żeby się upewnic czy mogę pić piwko czy nie. A co do Emilki strasznie mi przykro :(

inessa, sylvia lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Emilka całym sercem jestem z Tobą

inessa, Miriam lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tempa idzie w gore to trzymam kciuki za sobotnie testowanie :)

inessa, ;oniqa lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Kaarolko :) :*

kaarolaa, inessa lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ