Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam z pracy i nadrobiłam wpisy, myślałam dziś w pracy o emilceWSK nie mając o niczym pojęcia, nie znam dziewczyny a tak się pojawiła w moich myślach znikąd. Może to jakiś tajemniczy znak, że potrzebuje wielu dobrych myśli. Trzymam kciuki żeby serduszko biło i wszystko się dobrze ułożyło. A u mnie dziś jakiś dziwny spadek temp, chwilami boli brzuch i kują piersi, to dopiero 22 dc.a do tego znów mnie mdli, może tym razem @ będzie wcześniej, dziwi mnie ten spadek temp.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny Powracajac do tematu anemii to wczoraj lekarka nic takiego mi nie powiedziała, czy to ma wpływ czy nie, mowila ze ogolnie w ciazy występuje anemia i ze ja powinnam podniesc swoj poziom HGB ale przede wszystkim trzeba wyjasnic skad ta anemia sie bierze i ze to jest najwazniejsze..
Inessko ja tez urodziłąm sie z anemia jako wcześniak i wrociła do mnie niedawno jakies 2 lata temu ;(
Dajcie znać co z Emilkąinessa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Powracajac do tematu anemii to wczoraj lekarka nic takiego mi nie powiedziała, czy to ma wpływ czy nie, mowila ze ogolnie w ciazy występuje anemia i ze ja powinnam podniesc swoj poziom HGB ale przede wszystkim trzeba wyjasnic skad ta anemia sie bierze i ze to jest najwazniejsze..
Inessko ja tez urodziłąm sie z anemia jako wcześniak i wrociła do mnie niedawno jakies 2 lata temu ;(
Dajcie znać co z Emilką -
Hej Kochane
Ja tak dzisiaj troche z innej beczki. Jestem padnięta i ledwie żywa, bo od tygodnia się remontujemy i mało śpie. Do tego wczoraj wieczorem mojego tate złapał rozlany ból w klatce. Poszedł się położyć a Ja odrazu za nim do pokoju za telefon i po pogotowie bo pierwsze co mi przyszło to że ma zawał. Przyjechała karetka szybko pomimo , że mieszkam na zadupiu i potwierdzili , że właśnie przechodzi zawał. Czekaliśmy na drugą karetke i zabrali Go do miasta oddalonego 50 km odrazu na stól i czyszczenie żył. Lekarz po zabiegu powiedział , że gdybym nie zadzwoniła odrazu jak zaczęła boleć Go klatka to byłoby bardzo źle bo zrobił mu się skrzep w głównej tzn żyle życia. Wróciłam do domu o 2 w nocy i nie mogłam spać, wstałam o 6 i już się nie położe do wieczora bo mąż w pracy a i pracownik remontowy przylazł
Mam nadzieję , że z Emi wszystko jest dobrzeeunika, inessa, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Hej Kochane
Ja tak dzisiaj troche z innej beczki. Jestem padnięta i ledwie żywa, bo od tygodnia się remontujemy i mało śpie. Do tego wczoraj wieczorem mojego tate złapał rozlany ból w klatce. Poszedł się położyć a Ja odrazu za nim do pokoju za telefon i po pogotowie bo pierwsze co mi przyszło to że ma zawał. Przyjechała karetka szybko pomimo , że mieszkam na zadupiu i potwierdzili , że właśnie przechodzi zawał. Czekaliśmy na drugą karetke i zabrali Go do miasta oddalonego 50 km odrazu na stól i czyszczenie żył. Lekarz po zabiegu powiedział , że gdybym nie zadzwoniła odrazu jak zaczęła boleć Go klatka to byłoby bardzo źle bo zrobił mu się skrzep w głównej tzn żyle życia. Wróciłam do domu o 2 w nocy i nie mogłam spać, wstałam o 6 i już się nie położe do wieczora bo mąż w pracy a i pracownik remontowy przylazł
Mam nadzieję , że z Emi wszystko jest dobrzeinessa, Jaga lubią tę wiadomość
-
Dołączam się do pozdrowień dla Emi oby już teraz było dobrze. ja jakoś tak była pewna, że dziś będzie owu ale zaspałam o pół godzinki i teraz nie wiem bo zawsze mierzę ok 5.20-wczoraj miałam 36,1, a dzisiaj zmierzyłam pół godziny później i też było 36,1... niestety mam termometr tylko z jednym miejscem po przecinku i nie mam pojęcia czy tempka spadła... co Wy na to?
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie w nowym dniu
Jaga wspólczuje ale najważniejsze,że już jest choć troche lepiej z tatą a Ty stanełaś na wysokości zadania, mało kto ma taki refleks często ludzie zaczynają panikować, zdróka tacie zyczę a Tobie sił
Eunika właśnie z termometrem po jednym przecinku trudno to określić
Ofelaine a lekarka wysłała CIę na jakieś dodatkowe badania? No bo jak ma niby określić dlaczego masz anemie?!
Buziaki dla wszystkich Was czekam na zieloności!
A Emilka mam nadzieję,że da znać przez Samirke i mam nadzieję,że bedą to choć troche lepsze wiadomości Pamietam mocno o niejJaga lubi tę wiadomość
-
Lekarka nie zleciała mi żadnych badań, nie pokierowała nawet jakie wiatminy przyjmowac przed staraniami, jaką dietę stosować itp. Chyba bardziej przejęła się tym czymś w mojej macicy. Ogólnie nie jestem zadowolona z tej wizyty. Szukam innego lekarza, pójde jeszcze raz się przebadać zanim pójde do szpitala jeśli w ogole pójdę.
Szpital gdzie mieliby to robić u nas w okolicy nie ma zbyt dobrej renomy ;/ a moja Pani doktor jest ordynatorem na ginekologii.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOfelaine ja bym poszła też do innego lekarza na konsultacje!
A dziwie się,że przy anemii nie zleciła innych badań przecież z anemią nawet będzię problem z zabiegiem bo anestezjoloczy nie lubią znieczulać przy anemii ale cóż ja nie jestem lekarzem?!
Kup sobie w aptece (oprócz Spiruliny ) tabletki - wyciąg z buraka one są dość duże i bierze się je kilka razy na dzień ale też dobrze działają. Ja się czasmi zastanawiam nad poziomem lekarzy, czy oni naprawde tylko patrzą na kase, no oczywiście nie wszyscy znam też super lekarzy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do Emilki pisała ze lekarz powiedział ze beta niestety jest niższa od poprzedniej czyli spada (nie podał wartości bety) ,jeszcze jutro MICRO USG (JAKIEŚ TAKIE BARDZO DOKŁADNE) I RACZEJ ZABIEG bo jednak jak beta nie przyrasta a maleje to ciążą się nie rozwija ...
inessa, deJzi lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Ofelaine ja bym poszła też do innego lekarza na konsultacje!
A dziwie się,że przy anemii nie zleciła innych badań przecież z anemią nawet będzię problem z zabiegiem bo anestezjoloczy nie lubią znieczulać przy anemii ale cóż ja nie jestem lekarzem?!
Kup sobie w aptece (oprócz Spiruliny ) tabletki - wyciąg z buraka one są dość duże i bierze się je kilka razy na dzień ale też dobrze działają. Ja się czasmi zastanawiam nad poziomem lekarzy, czy oni naprawde tylko patrzą na kase, no oczywiście nie wszyscy znam też super lekarzy
Ja tez się dziwię tym bardziej, że jestem mocno przeziębiona, mam mega katar i kaszel i ona to przecież widziała a nawet nie zwróciła na to uwagi dodatkowo mowiła ze zabieg bedzie robiony pod całkowitym znieczuleniem więc moim zdaniem powinnam być zdrowa jak ryba.. Coś mi się wydaję, że mojej Pani lekarz z nadmiaru kasy pomieszało się w główce.. Najlepiej by było jakby sie pomyliła bo tak bardzo się boję... W ogóle w to nie wierze, mam tylko 25 lat powinnam tryskać zdrowiem ...
Przykro mi z powodu Emilki..inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny .Pytanie do Ofelaine, powiedz mi bo piszesz o problemach z anemia.. co bierzesz i jaki masz duzy spadek HGB i żelaza?
Niestety ja tez nie mam najlepszych wyników.. dzis ide do rodzinnego , bo gin stwierdził ze sa w normie , a ja mam jak byk anemie i do tego podwyższony MID a HGB HCT ponizej normy.. niedobór zelaza moze miec wpływ na poczecie dzieciatka i lekcewazenie tego jest chorernie nieroztropne przez lekarzy.. ja w sumie po braniu leków miałam gorsze wyniki.. teraz ide na konsultacje , bo co miesiąc podczas @ trace duzo krwi ( po poronieniu - listopad 2012) i to mnie bardzo niepokoi.. Jesli dowiem sie czegoś wiecej to dam znać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 10:31
samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
MariaAntonina ja mam HGB 10.1 norma jest od 12.00, wczoraj gin poweidziala mi, że trzeba ją podwyższyc bo taka jest za niska... wynik żelaza to 32 norma od 37... Biore narazie Ascofer i wprowadziłam zmiany w diecie tj. wątróbka, warzywa, kaszanka blee
-
Ofelaine wrote:MariaAntonina ja mam HGB 10.1 norma jest od 12.00, wczoraj gin poweidziala mi, że trzeba ją podwyższyc bo taka jest za niska... wynik żelaza to 32 norma od 37... Biore narazie Ascofer i wprowadziłam zmiany w diecie tj. wątróbka, warzywa, kaszanka blee
samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.