Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Emi14 Debiutantka

Wysłany: 29 maja, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Dziewczyny a czy wy wszystkie czujecie owulację? Bo ja nie mam czegoś takiego. Raczej kilka dni przed czuje czasami jakieś pojedyncze ukłucia ale samego bólu owulacyjnego nie mam

Ja zawsze czułam. U mnie to taki specyficzny ból brzucha w dniu owulacji i kilka dni przed dużo śluzu płodnego. W tym cyklu albo nie mialam w ogole owulacji albo byla dużo wcześniej (prawie tydzień wcześniej) niż sie spodziewałam, bo wtedy czulam taki ból brzucha, ale dużo mniej nasilony. Dziwny ten cykl, chyba coś się rozregulowało...

💁‍♀️32💁‍♂️34🐕🐈‍⬛

Ona:
    endometrioza III stopnia, adenomioza
    FSH 9,84
    LH 6,1
    Estradiol 33,70
    Prolaktyna 16,00
    AMH 1.6
    TSH 2.2

On:
    Oligoteratozoospermia
    Podwyższony wynik oceny stresu oksydacyjnego
    Zaburzona integralność chromatyny 33%
    Test HBA 63%
    Usg prawidlowe👍
    Hormony w normie👍

05.26 - kwalifikacja do in vitro
    06.26 - planowany poczatek stymulacji
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dziś już 11dc więc coraz bliżej owulacja. Proszę o zapisanie na 14 czerwca. Jutro mam wizytę u lekarza to się okaże czy napewno będzie owulacja ale mam nadzieję, że już nic nie popsuje mi planów. W końcu musi się udać! Niestety pieniędzy coraz mniej bo moje stymulację i leczenie kosztują mnie między 2 a 5tyś miesięcznie i boję się, że zanim się uda narobię sobie spore długi... 🫣

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • emmac Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję dokladnie wszystko, z którego jajnika, jak torbiel się tworzy na jajniku, owulacje, miesiac temu implantacji, doslownie wszystko tyle że z pewnoscoa nie mialam tego przed 1 czy druga ciaza. W tym roku z bólu owulacyjnego jak się później okazało wyadowaam na sor w nocy bo zmiotl mnie bardziej niż skurcze porodowe 😄

🥺2026
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nie udzielam się ostatnio, ale czytam was. Staram się lekko zdystansować. Dzisiaj 4dc i ta 🐒 przyjęłam już z większym spokojem. Dotarło do mnie, że do końca wakacji i tak za dużo do zdziałania. Muszę na spokojnie wykorzystać ten czas na starania. Mam nadzieję, że po owulacji moje postanowienia będą dalej w mocy 😅
    Z wyliczeń wychodzi że będę testować ok 18.06 ale jeszcze potwierdzę po owulacji.
    Życzę wam wszystkim powodzenia i wielu ⏸️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:05

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś zrobiłam test super czuły pink i całkiem biało… boli mnie brzuch i zaczynam wątpić, że coś z tego będzie 😕

Madzialenka95, Nigri lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸Maj 2026 - 1cs
    ✨2 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja cały czas zastanawiam się do kiedy wytrzymam z testowaniem 👀

age.png
  • Madzialenka95 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam dzisiaj gorszy dzień, widzę że uczucie ciężkości w piersiach zeszło więc szykuje się na @ za jakieś 3 dni

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
  • Aenu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś piersi bolą mnie strasznie. Rano miałam też ból brzucha i pleców jak na okres, a tu nadal sucho i cisza. Po dwóch bielach postanowiłam na razie nie testować, bo szkoda nerwów. Teraz pozostaje tylko czekać i nie zwariować.

• Fox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Piękny tytuł! Aż już czuję te gorące noce 😈

Zostawiam Wam wiruski
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Częstujcie się do woli, ale ostrzegam!! To dość tlusciutkie wiruski, nie bedzie z nich małego bobasa 😅

Trzymam za Was wszystkie bardzo kciuki! Pamiętajcie, że po każdej burzy w koncu wychodzi sloneczko! 🌈🍀🤞

Smeegi, Nikaaa_, Anna_30, Dawdler34, Nigri, monii00, Kompotlinka lubią tę wiadomość

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵
    15.04 II prenatalne - 346g chłopiec 🩵
    26.05 - 977g 🐻
    preg.png
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja uzupełnię kalendarz jutro (zaległe) bo z telefonu niewygodnie, a jestem w trasie. Życzę wszystkim miłego weekendu! ❤️

Nikaaa_, Nigri, monii00, Kompotlinka, Anna_30 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi14 wrote:
    Ja zawsze czułam. U mnie to taki specyficzny ból brzucha w dniu owulacji i kilka dni przed dużo śluzu płodnego. W tym cyklu albo nie mialam w ogole owulacji albo byla dużo wcześniej (prawie tydzień wcześniej) niż sie spodziewałam, bo wtedy czulam taki ból brzucha, ale dużo mniej nasilony. Dziwny ten cykl, chyba coś się rozregulowało...
    Ja w takim dziwnym cyklu zobaczyłam ⏸️ także nigdy nie wiadomo!

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do czucia owulacji, to czuje okolice owulacji, czyli takie ciągnięcie/kłucie + obserwacja śluzu, wiem że wtedy trzeba działać na pewno 💪🏻

Ale tak jak pisałam wyżej- cykl, który był dla mnie 'raczej' spisany na straty, okazał się TYM cyklem. Także nigdy nie wiadomo 🤷‍♀️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja to ból ledzwiach, śluz płodny, czasem bolące piersi. Co do kłucia i bolu jajników kiedyś odrazu wiedziałam że to owulacja, ale odkąd mam drażliwe jelita to niestety kłucia od jelit są bardzo podobne. Ciężko je odróżnić.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Ana Hope trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę. 🤞 Oby przyniosła pozytywne wieści. Faktycznie koszty spore tego wszystkiego...ale czego się nie robi by spełnić TO marzenie.
    🌸 mommytobe póki nie ma 🐒, to piłka w grze! 🤞
    🌸 Madzialenka95 przytulam w tym trudnym czasie. 🫂 Znam to uczucie, aż za dobrze.
    🌸 Aenu też nadal trzymam kciuki! 🤞🤞

Ja zawsze dość wyraźnie czuję owulację i wszystko co się dzieje po kolei. Najpierw przez kilka dni kłucia jajników narastające z czasem, a w dniu piku LH pojawia się tępy rozlany ból pachwiny. Ból o różnej mocy- w zależności od cyklu, ale zawsze sie pojawia.

W tym cyklu miałam zmartwienie, bo w momencie pojawienia się śluzu płodnego pojawiło się też lekkie krwawienie (od około 2 dni przed owulacją do owulacji), 1dpo spokój a 2 dpo sporo starej krwi+ niewiele świeżej, wczoraj czyli 3dpo znów stara krew cały dzień. Dziś na szczęście spokojnie i mam nadzieję że tak zostanie. Bo miałam obawy, że przecież jakby miało dojść do implantacji jeśli endometrium krwawi... W tym cyklu włączyłam suple w wiesiołkiem na poprawę śluzu płodnego, chyba to winowajca. Akurat mam delikatny organizm ze skłonnością do krwawień. 😐

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja juz po wakacjach, bardzo polecam Madere jeśli ktoś lubi aktywnie spedzac czas na wakacjach 👍👍

Ja będę zerkała co u was, ale staram sie zdestansować troche. U mnie każdy wokół w ciazy i troche mnie to przybilo. Ustaliłam z mężem że teoche odpuszczamy tzn kończe z liczeniem dni do owulacji i z robieniem testów owulacyjnych i zobaczymy co będzie. Chyba naeet zmienie prace po 6 latach, bo już dawno chciałam a zawiesiłam działania ze względu na ciąże ktora nie nadeszla 🥴

Trzymam za was kciuki, a w szczególnosci za staraczki ktoŕe już pare miesiecy staraja sie o bobasa 😊😊

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Cześć dziewczyny!

Piękny tytuł! Aż już czuję te gorące noce 😈

Zostawiam Wam wiruski
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Częstujcie się do woli, ale ostrzegam!! To dość tlusciutkie wiruski, nie bedzie z nich małego bobasa 😅

Trzymam za Was wszystkie bardzo kciuki! Pamiętajcie, że po każdej burzy w koncu wychodzi sloneczko! 🌈🍀🤞
    A kto Ci powiedział, że tłuściutki i że nie będzie z tego małego bobaska? Mój na tym samym etapie był cięższy, mówili mi że przekroczy 4 kg a on ledwo 3 przekroczył 😅 to są tylko pomiary szacunkowe, nie jest powiedziane, że Twoje dziecko będzie duże 🥰

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

W tym cyklu miałam zmartwienie, bo w momencie pojawienia się śluzu płodnego pojawiło się też lekkie krwawienie (od około 2 dni przed owulacją do owulacji), 1dpo spokój a 2 dpo sporo starej krwi+ niewiele świeżej, wczoraj czyli 3dpo znów stara krew cały dzień. Dziś na szczęście spokojnie i mam nadzieję że tak zostanie. Bo miałam obawy, że przecież jakby miało dojść do implantacji jeśli endometrium krwawi... W tym cyklu włączyłam suple w wiesiołkiem na poprawę śluzu płodnego, chyba to winowajca. Akurat mam delikatny organizm ze skłonnością do krwawień. 😐[/QUOTE]

Niektóre kobiety krwawią podczas owulacji gdy dochodzi do pęknięcia pęcherzyka, może w twoim wypadku jeszcze nasilił to ten wiesiołek.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ