Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, trzymam kciuki 🙏
Tulę za biele 🫂
Ja umówiłam się do ginekologa na przyszły tydzień, nawet jak dostanę okres, to chciałabym się go zapytać, kiedy co i jak można sprawdzać. Może da mi jakieś skierowania na badania 🙄 Na razie uderzę w LuxMed, bo mam tam pakiet z pracy.
Teraz dieta i nawadnianie. Taki balon z brzucha mi się zrobił, nogi spuchnięte, cyce wielkie 😂 Dziwnie jest się uczyć organizmu na nowo.
Ola5555 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z bielami!!
Elgenda - ja anty odstawiłam już lata temu, ale do dziś pamiętam jak dziwnie było poznawać siebie na nowo. Obyś nie wytrwała za długo w takim stanie
Ja zrobiła dziś rano kolejne testy, wczoraj martwiłam się o to że te kreseczki nie ciemnieją. Dzis trochę już ochłonęłam i trochę nie dowierzam. Byłam na becie, do wieczora wyniki.
//ibb.co/KzcDt7nh
Jaką piękną społecznością jesteśmy, że można się tu dzielić tymi wyczekiwaniami i emocjami, kiedy nie można o staraniach pogadać z nikim poza mężem. Dzięki dziewczyny, że jesteście! Za każdą na tym wątku trzymam ogromnie kciuki!
Skowronek, Ola5555, xSmerfetkax, Lisia00, Nikaaa_, Kompotlinka, Monia•, aaandzia, Waleria, Domi ^^, Nigri, mommytobe, Anna_30, Tofuszka, Emi14, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Kiasa wrote:Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z bielami!!
Elgenda - ja anty odstawiłam już lata temu, ale do dziś pamiętam jak dziwnie było poznawać siebie na nowo. Obyś nie wytrwała za długo w takim stanie
Ja zrobiła dziś rano kolejne testy, wczoraj martwiłam się o to że te kreseczki nie ciemnieją. Dzis trochę już ochłonęłam i trochę nie dowierzam. Byłam na becie, do wieczora wyniki.
//ibb.co/KzcDt7nh
Jaką piękną społecznością jesteśmy, że można się tu dzielić tymi wyczekiwaniami i emocjami, kiedy nie można o staraniach pogadać z nikim poza mężem. Dzięki dziewczyny, że jesteście! Za każdą na tym wątku trzymam ogromnie kciuki!
dla mnie pinki jak zwykle są niewidoczne. Ale ten drugi...super, gratulacje!!!
Kiasa lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Kiasa kochana, gratulacje jeszcze raz ❤️
Tofuszka, ja tez zaczynam w tym cyklu z NAC 😃 Dawaj znać czy poczujesz jakąś różnicę
U mnie dzis 2 dzień @ i powiem wam... nie wiem co sie dzieje, czy to zasługa metforminy, ktora biore od 2 tyg czy wlasnie NAC, który biore od wczoraj (w co wątpie) ale mam taki potok dzis... pierwszy raz od chyba czasów gimnazjum mnie przeciekło...🫣
Aha, i Tofuszko usuń mnie proszę z testowania 30 czerwca, okres dostałam dopiero wczoraj także nie ma co się łudzić na cokolwiek jeszcze w tym miesiącu... ale chętnie zatestuje na początku mojego ulubionego miesiąca czyli lipca hihi❤️
Kciuki za was wszystkie dziewczyny!❤️
Kiasa, aaandzia, Nigri, mommytobe, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Ciekawe czy metformina może zadziałać w taki sposób, w sumie u siebie tego nie zauważyłam. A miałaś ogólnie jakieś objawy jak zaczęłaś przyjmować? Dla mnie pierwszy tydzień to był dramat 🙈Lisia00 wrote:Kiasa kochana, gratulacje jeszcze raz ❤️
Tofuszka, ja tez zaczynam w tym cyklu z NAC 😃 Dawaj znać czy poczujesz jakąś różnicę
U mnie dzis 2 dzień @ i powiem wam... nie wiem co sie dzieje, czy to zasługa metforminy, ktora biore od 2 tyg czy wlasnie NAC, który biore od wczoraj (w co wątpie) ale mam taki potok dzis... pierwszy raz od chyba czasów gimnazjum mnie przeciekło...🫣
Aha, i Tofuszko usuń mnie proszę z testowania 30 czerwca, okres dostałam dopiero wczoraj także nie ma co się łudzić na cokolwiek jeszcze w tym miesiącu... ale chętnie zatestuje na początku mojego ulubionego miesiąca czyli lipca hihi❤️
Kciuki za was wszystkie dziewczyny!❤️
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Ciekawe czy metformina może zadziałać w taki sposób, w sumie u siebie tego nie zauważyłam. A miałaś ogólnie jakieś objawy jak zaczęłaś przyjmować? Dla mnie pierwszy tydzień to był dramat 🙈
Właśnie słyszałam od wielu osób ze początek jest straszny i nastawiałam się na masakrę a...
A w sumie objawów nie odczułam żadnych. Serio. Ani rewolucji jelitowych, ani żołądkowych, nic.
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Dziewczyny a jak się tu wstawia zdjęcia?👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
Tsh 0,59
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

-
//ibb.co/KzcDt7nh
Pięknie! Czekamy na betę
Kiasa lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
//ibb.co/KzcDt7nh
Kreseczki pięknie ciemnieją ❤️
Kiasa lubi tę wiadomość
-
Kiasa te kreseczki są wyraźnie ciemniejsze, także super!!!
Kiasa lubi tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
04.06.2026 ⏸️
Tsh 0,59
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

-
Dziękuję bardzo! Czytałam to wszystko, ale jakby bez zrozumienia.Kompotlinka wrote:W pierwszym poście na pierwszej stronie jest instrukcja.
https://ibb.co/JN07GFr
Strumieniowy z dzisiaj a płytkowy test z soboty. Jak robiłam w czwartek to był cień cienia, ale wychodzę z założenia, że każdy cień jest pozytywem.
Tu link do cienia cienia https://ibb.co/Ps39NK39
mommytobe, Kompotlinka, Lena23, Maalwii, Waleria, Tofuszka lubią tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
04.06.2026 ⏸️
Tsh 0,59

-
//ibb.co/KzcDt7nh
Gratuluje widać że ciemnieją😁🤩
Kiasa lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
U mnie dzisiaj test biały👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
xSmerfetkax wrote:Cześć!
A ja jestem zła i mi jest źle 😔 przez to plamienie które miałam od niedzieli wieczora do wczoraj trochę się nastawiłam, że może teraz faktycznie zaskoczyło, że to plamienie implantacyjne, bo nawet pokrywało by się to trochę z dpo 🤦🏽♀️ i co? I nic. Jest środa, a ja mam nadal biały test i brak okresu 🤷🏽♀️ mam nadzieję że mi się hormony nie rozjechały
W ostatnim cyklu też miałam plamienie, ale to był 29 dc, a w kolejny dzień już przyszła małpa
Teraz planowo mam dostać dopiero w piątek 😭
Niechcący polubiłam 😓
Smerfetko przykro mi i tulę mocno 🫂 to czekanie jest najgorsze…
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Lipiec 2026 - 3cs
✨29 lipca - testowanie 🤞
mommytobe -
Domi ^^ wrote:Dziękuję bardzo! Czytałam to wszystko, ale jakby bez zrozumienia.
https://ibb.co/JN07GFr
Strumieniowy z dzisiaj a płytkowy test z soboty. Jak robiłam w czwartek to był cień cienia, ale wychodzę z założenia, że każdy cień jest pozytywem.
Tu link do cienia cienia https://ibb.co/Ps39NK39
Taki "cień" to ja miałam 2 dni temu a beta wyszła 70.
Za to dzisiejsze kreski masz extra! Powodzenia.
Domi ^^ lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
24dpt ❤️ 2,3mm
7+2/6+5 6,5mm, 166/min
8+2/7+1 10,5mm, 140/min
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Już drugi miesiąc z rzędu zostałam zdyskwalifikowana z badania drożności jajowodów z powodu nieprawidłowej biocenozy pochwy. Za pierwszym razem w biocenozie jedynym nieprawidłowym parametrem były „inne bakterie – bardzo liczne”, natomiast pH było prawidłowe (4,5), Lactobacillus liczne, leukocytów niewiele, brak grzybów, brak clue cells i brak rzęsistka.
Po pierwszym wyniku dostałam dopochwowo Macmiror. Po leczeniu i kolejnej miesiączce ponownie zgłosiłam się do badania drożności, ale wynik biocenozy był praktycznie identyczny – znowu jedynym odchyleniem były bardzo liczne „inne bakterie”.
Lekarka zleciła mi wtedy pełną diagnostykę mikrobiologiczną. Wykonałam:
* posiew tlenowy,
* posiew beztlenowy,
* posiew w kierunku grzybów,
* panel bakterii atypowych (m.in. Chlamydia trachomatis, Mycoplasma, Ureaplasma).
Wszystkie wyniki wyszły ujemne. Nie wykryto żadnych bakterii ani grzybów, również wszystkie bakterie atypowe są negatywne.
I teraz jestem trochę zdezorientowana. Z jednej strony biocenoza dwa miesiące z rzędu oceniana jest jako zaburzona, a z drugiej strony wszystkie badania mikrobiologiczne wychodzą prawidłowo. Nie mam też żadnych objawów infekcji.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Czy mimo takiego wyniku biocenozy udało się Wam podejść do badania drożności? Jestem umówiona na konsultację z lekarką i oczywiście będę pytać o dalsze postępowanie, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź ❤️Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅