Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie dziewczyny tulę za biele ;(
Ja dzisiaj testowałam rano i nadal biel... wczoraj miałam różowy śluz przez cały dzień.... dzisiaj już nić nie widać...miałam nadzieję, że @ się rozkręci...wczorajszy cały dzień przepłakany eh;(
liczę na kolejny cykl, najgorsze to oczekiwanie...mimo wszystko dobrego dnia ;*🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja jeszcze będę testować 14.06. Będzie to 12dpo
Nigri, Domi ^^, mommytobe lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
🌸 AnaHope trudna ta Twoja droga po drugie szczęście. Życzę Ci, aby to wszystko zostało Ci wynagrodzone pięknym zakończeniem. W pełni na to zasługujesz. 🫂🤞
🌸 Ola przykro mi. 🫂
🌸 Gilgotka Tulę za biel. 🫂 Oby dr GPT miał rację! 🤞 A jeśli nawet nie, to każdy kolejny cykl daje koleją szansę. Nie poddawaj się. 😉
🌸 aaandzia przytulam. 🫂 Niech już sytuacja się wyklaruje, bo to przeciąganie jest najgorsze.
🌸 Monia 🤞🤞
Monia•, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
No ja teorię to też wiem, od 6 lat z przerwą na ciążę biorę zastrzyki na pęknięcie i u mnie zazwyczaj ovi się krótko trzyma. Dziś np jest 10 dni po zastrzyku i test biały, za to u niektórych wiem, że i do 12 dni po może wyjść śladowa ilość i dać wynik pozytywny bez ciąży.Gilgotka wrote:Ja jak brałam zastrzyki to lekarka mówiła by testować nie wcześniej niż po 10 dniach"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Ja w tym miesiącu dupka brałam więc mam nadzieję że okres przyjdzie szybciej niż zawszexSmerfetkax wrote:Tulę dziewczyny za wszystkie biele!
Ja już wczoraj wieczorem myślałam że małpa się rozkręci, ale u mnie nadal nic 🤷🏽♀️ stwierdziłam rano, że nie testuję, wyłączam myślenie i czekam co nadejdzie -
Dziewczyny, właśnie uderzyła mnie myśl - w maju był wysyp ciąż, w kwietniu nie, ale w marcu tak. Statystyka mówi, że w lipcu będzie kolejny wysyp kropków na forum ❤️🤞🤞🤞
Ja wiem że to mała baza danych, ale mi to dodaje otuchy i wiary w nasze macice ❤️
aaandzia, Elgenda, Nigri, Nikaaa_, Skowronek, Gilgotka, Kiasa, Anabbit, MiśkaK, Domi ^^, Anna_30, Gosiaczkova, xSmerfetkax, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Tofuszka wrote:Dziewczyny, właśnie uderzyła mnie myśl - w maju był wysyp ciąż, w kwietniu nie, ale w marcu tak. Statystyka mówi, że w lipcu będzie kolejny wysyp kropków na forum ❤️🤞🤞🤞
Ja wiem że to mała baza danych, ale mi to dodaje otuchy i wiary w nasze macice ❤️
Oby było tak jak mówisz, byłoby pięknie 🥹
Dziewczyny tulę za biele ale pamiętajcie póki małpa prawdziwa nie przyszła to nic nie wiadomo, a może coś się opóźniło.😁
Tofuszka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Obyś miała rację! 😃 ja ostatnio znowu widziałam bociana i wmawiam sobie, że to znaki od wszechświata 😅Tofuszka wrote:Dziewczyny, właśnie uderzyła mnie myśl - w maju był wysyp ciąż, w kwietniu nie, ale w marcu tak. Statystyka mówi, że w lipcu będzie kolejny wysyp kropków na forum ❤️🤞🤞🤞
MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
A jak podchodzicie do detektora oznak ciąży w aplikacji? Ja uzyskałam 38 punktów na 100 w tym cyklu. Zastanawia mnie ile Wy macie przy pozytywnym i negatywnym efekcie

U mnie jak wiadomo negatyw 🫠33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Powiem Wam, że takie szukanie oznak to dobry wspomagacz. Trochę luzuje myśli a jednocześnie daje nadzieje.
Powiem wam jakie ja mam oznaki
W pierwszej ciąży w 2020 roku, jak postanowiliśmy się starać to zaczął częściej przylatywać do nas nasz wiejski bocian (mówię tak ponieważ, gniazdo jest w tym samym miejscu od prawie 30 lat), w miesiącu w którym zaszłam w ciąże latał nam centralnie nad dachem, a druga rzecz to kiedy zaszłam w ciąże to w biurze, w którym pracowałam mijało mi 4 lata pracy.
Stan na dziś przy staraniu o drugą ciąże? Bocian przylatuje do nas częściej od jakiegoś czasu a w sierpniu mijają mi 4 lata w obecnej firmie
Nie ma przypadków..są tylko znaki
Na potwierdzenie załączam zdjęcie ze screenem relacji jaką dodałam w dniu matki na insta😊 https://ibb.co/XfK0ccBBWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:51
Elgenda, MiśkaK, Nikaaa_, Tofuszka, monii00, Domi ^^, KamilaAnt2026, Monia•, aaandzia lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 06.2026
👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Tofuszka wrote:Nie wiem czy pamiętacie jak z tydzień temu mi brajan świrował bo metaliczny posmak w ustach.. otóż małpa jest już trzeci dzień a ten smak się utrzymuje. Strasznie mnie to irytuje. Myślałam że może nadmiar supli, ale raczej z niczym nie przedobrzyłam... GPT mówi, że może cynk z moich supli dawać taki efekt (również bez "przedawkowania"), ale kurde, biorę to już od połowy kwietnia... Macie jakieś pomysły co to może być? Albo rady jak się tego pozbyć?
U mnie po cynku pojawiały się mdłości i taki metaliczny smak. Biorę od października i w zależności od poziomu co jakiś czas odstawiam i w takich momentach tego nie było, lekarka mi mówiła, że może tak być i że niektórzy tak reagują -
Ach czyli to pojawia się u Ciebie przy określonym poziomie cynku w organizmie? W sumie może być i tak, ech. Dzięki za odpowiedź, zbadamMiśkaK wrote:U mnie po cynku pojawiały się mdłości i taki metaliczny smak. Biorę od października i w zależności od poziomu co jakiś czas odstawiam i w takich momentach tego nie było, lekarka mi mówiła, że może tak być i że niektórzy tak reagują💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Co do dziwnych zbiegów losu to zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej przyszła mi nagła myśl, żeby przesadzić borówkę i to zrobiłam i właśnie bociek przesiadywał mi pod płotem praktycznie codziennie. Wtedy nie miałam płotu, więc chodził praktycznie obok domu. Dla jasności w zeszłym roku nie chodził i nie byłam w ciąży, a samo gniazdo jest kawałek ode mnie. Nawet powiedziałam mamie, że dzieje się to samo co wtedy i jeśli będę w ciąży, to będę wierzyć w klątwę borówkową😂
Skowronek, aaandzia, Anabbit, Elgenda, Gosiaczkova, MiśkaK, Tofuszka, monii00, Nigri lubią tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
Haha ja też mam moją wymyśloną klątwę. Jak zaczęliśmy się starać o pierwszego bobasa to w 1 cyklu się nie udało, dostałam @ na wakacjach ( na które zabrałam testy ciążowe) i w tym cyklu już zaszłam w ciążę.
Teraz też w pierwszym cyklu się nie udało i dostałam @ na wakacjach (tak, też miałam testy). Głęboko wierzę więc w ten cykl 😂 ale dziś 18 dc i wciąż owulacji nie było 😔
monii00, Domi ^^ lubią tę wiadomość
-
Klątwa borówkowa brzmi świetnie 🤣🙈 chyba idę przesadzić krzaczek 😅Domi ^^ wrote:Co do dziwnych zbiegów losu to zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej przyszła mi nagła myśl, żeby przesadzić borówkę i to zrobiłam i właśnie bociek przesiadywał mi pod płotem praktycznie codziennie. Wtedy nie miałam płotu, więc chodził praktycznie obok domu. Dla jasności w zeszłym roku nie chodził i nie byłam w ciąży, a samo gniazdo jest kawałek ode mnie. Nawet powiedziałam mamie, że dzieje się to samo co wtedy i jeśli będę w ciąży, to będę wierzyć w klątwę borówkową😂
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml
Endometrioza 😶
FSH 8,5
LH 4,3
Estradiol 26,89
prolaktyna 27,13
DHEA-SO4 516,5
testosteron 62
SHBG 27
17-OHP 2,7 (norma <1)
androstendion 4,27
kortyzol 16
testosteron wolny 3,74 -
Tofuszko u mnie to było tak, że jak zaczynałam brać cynk najmocniej odczuwałam mdłości i ten posmak, potem się jakoś uspokoiło. W momentach jak odstawiam nie mam tych dolegliwości, jak wracam do suplementacji pojawiają się i najsilniejsze są na początku, ale też bywa tak, że po jakimś czasie wracają i być może rzeczywiście jest to jakoś skorelowane z wyższym poziomem cynku we krwi, nawet by się zgadzało jak teraz o tym myślę
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach

Domi ^^, monii00, Anabbit, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość