Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż doktor GPT mi powiedział,że jak fazy lutealne mam 18 dniowe to i implatacja może być później. Niby nadzieja jakaś tam jest

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny tulę za biele ;(

Ja dzisiaj testowałam rano i nadal biel... wczoraj miałam różowy śluz przez cały dzień.... dzisiaj już nić nie widać...miałam nadzieję, że @ się rozkręci...wczorajszy cały dzień przepłakany eh;(

liczę na kolejny cykl, najgorsze to oczekiwanie...mimo wszystko dobrego dnia ;*

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze będę testować 14.06. Będzie to 12dpo

Nigri, Domi ^^, mommytobe lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 AnaHope trudna ta Twoja droga po drugie szczęście. Życzę Ci, aby to wszystko zostało Ci wynagrodzone pięknym zakończeniem. W pełni na to zasługujesz. 🫂🤞

🌸 Ola przykro mi. 🫂

🌸 Gilgotka Tulę za biel. 🫂 Oby dr GPT miał rację! 🤞 A jeśli nawet nie, to każdy kolejny cykl daje koleją szansę. Nie poddawaj się. 😉

🌸 aaandzia przytulam. 🫂 Niech już sytuacja się wyklaruje, bo to przeciąganie jest najgorsze.

🌸 Monia 🤞🤞

Monia•, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Gilgotka ściskam Was 🫂
    Wiem, że to boli, ale każdy nowy cykl to nowa szansa i nowa nadzieja 😊

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę dziewczyny za wszystkie biele!

Ja już wczoraj wieczorem myślałam że małpa się rozkręci, ale u mnie nadal nic 🤷🏽‍♀️ stwierdziłam rano, że nie testuję, wyłączam myślenie i czekam co nadejdzie

age.png
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja jak brałam zastrzyki to lekarka mówiła by testować nie wcześniej niż po 10 dniach
    No ja teorię to też wiem, od 6 lat z przerwą na ciążę biorę zastrzyki na pęknięcie i u mnie zazwyczaj ovi się krótko trzyma. Dziś np jest 10 dni po zastrzyku i test biały, za to u niektórych wiem, że i do 12 dni po może wyjść śladowa ilość i dać wynik pozytywny bez ciąży.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Tulę dziewczyny za wszystkie biele!

Ja już wczoraj wieczorem myślałam że małpa się rozkręci, ale u mnie nadal nic 🤷🏽‍♀️ stwierdziłam rano, że nie testuję, wyłączam myślenie i czekam co nadejdzie
    Ja w tym miesiącu dupka brałam więc mam nadzieję że okres przyjdzie szybciej niż zawsze

• Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie uderzyła mnie myśl - w maju był wysyp ciąż, w kwietniu nie, ale w marcu tak. Statystyka mówi, że w lipcu będzie kolejny wysyp kropków na forum ❤️🤞🤞🤞

Ja wiem że to mała baza danych, ale mi to dodaje otuchy i wiary w nasze macice ❤️

aaandzia, Elgenda, Nigri, Nikaaa_, Skowronek, Gilgotka, Kiasa, Anabbit, MiśkaK, Domi ^^, Anna_30, Gosiaczkova, xSmerfetkax, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dziewczyny, właśnie uderzyła mnie myśl - w maju był wysyp ciąż, w kwietniu nie, ale w marcu tak. Statystyka mówi, że w lipcu będzie kolejny wysyp kropków na forum ❤️🤞🤞🤞

Ja wiem że to mała baza danych, ale mi to dodaje otuchy i wiary w nasze macice ❤️

Oby było tak jak mówisz, byłoby pięknie 🥹

Dziewczyny tulę za biele ale pamiętajcie póki małpa prawdziwa nie przyszła to nic nie wiadomo, a może coś się opóźniło.😁

Tofuszka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Obyś miała rację! 😃 ja ostatnio znowu widziałam bociana i wmawiam sobie, że to znaki od wszechświata 😅

MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak podchodzicie do detektora oznak ciąży w aplikacji? Ja uzyskałam 38 punktów na 100 w tym cyklu. Zastanawia mnie ile Wy macie przy pozytywnym i negatywnym efekcie :D

U mnie jak wiadomo negatyw 🫠

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że takie szukanie oznak to dobry wspomagacz. Trochę luzuje myśli a jednocześnie daje nadzieje.

Powiem wam jakie ja mam oznaki :P W pierwszej ciąży w 2020 roku, jak postanowiliśmy się starać to zaczął częściej przylatywać do nas nasz wiejski bocian (mówię tak ponieważ, gniazdo jest w tym samym miejscu od prawie 30 lat), w miesiącu w którym zaszłam w ciąże latał nam centralnie nad dachem, a druga rzecz to kiedy zaszłam w ciąże to w biurze, w którym pracowałam mijało mi 4 lata pracy.
    Stan na dziś przy staraniu o drugą ciąże? Bocian przylatuje do nas częściej od jakiegoś czasu a w sierpniu mijają mi 4 lata w obecnej firmie :)

Nie ma przypadków..są tylko znaki

Na potwierdzenie załączam zdjęcie ze screenem relacji jaką dodałam w dniu matki na insta😊 https://ibb.co/XfK0ccBB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:51

Elgenda, MiśkaK, Nikaaa_, Tofuszka, monii00, Domi ^^, KamilaAnt2026, Monia•, aaandzia lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 06.2026

👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500

15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • MiśkaK Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Nie wiem czy pamiętacie jak z tydzień temu mi brajan świrował bo metaliczny posmak w ustach.. otóż małpa jest już trzeci dzień a ten smak się utrzymuje. Strasznie mnie to irytuje. Myślałam że może nadmiar supli, ale raczej z niczym nie przedobrzyłam... GPT mówi, że może cynk z moich supli dawać taki efekt (również bez "przedawkowania"), ale kurde, biorę to już od połowy kwietnia... Macie jakieś pomysły co to może być? Albo rady jak się tego pozbyć?

U mnie po cynku pojawiały się mdłości i taki metaliczny smak. Biorę od października i w zależności od poziomu co jakiś czas odstawiam i w takich momentach tego nie było, lekarka mi mówiła, że może tak być i że niektórzy tak reagują

• Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiśkaK wrote:
    U mnie po cynku pojawiały się mdłości i taki metaliczny smak. Biorę od października i w zależności od poziomu co jakiś czas odstawiam i w takich momentach tego nie było, lekarka mi mówiła, że może tak być i że niektórzy tak reagują
    Ach czyli to pojawia się u Ciebie przy określonym poziomie cynku w organizmie? W sumie może być i tak, ech. Dzięki za odpowiedź, zbadam

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziwnych zbiegów losu to zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej przyszła mi nagła myśl, żeby przesadzić borówkę i to zrobiłam i właśnie bociek przesiadywał mi pod płotem praktycznie codziennie. Wtedy nie miałam płotu, więc chodził praktycznie obok domu. Dla jasności w zeszłym roku nie chodził i nie byłam w ciąży, a samo gniazdo jest kawałek ode mnie. Nawet powiedziałam mamie, że dzieje się to samo co wtedy i jeśli będę w ciąży, to będę wierzyć w klątwę borówkową😂

Skowronek, aaandzia, Anabbit, Elgenda, Gosiaczkova, MiśkaK, Tofuszka, monii00, Nigri lubią tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też mam moją wymyśloną klątwę. Jak zaczęliśmy się starać o pierwszego bobasa to w 1 cyklu się nie udało, dostałam @ na wakacjach ( na które zabrałam testy ciążowe) i w tym cyklu już zaszłam w ciążę.
    Teraz też w pierwszym cyklu się nie udało i dostałam @ na wakacjach (tak, też miałam testy). Głęboko wierzę więc w ten cykl 😂 ale dziś 18 dc i wciąż owulacji nie było 😔

monii00, Domi ^^ lubią tę wiadomość

age.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Co do dziwnych zbiegów losu to zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej przyszła mi nagła myśl, żeby przesadzić borówkę i to zrobiłam i właśnie bociek przesiadywał mi pod płotem praktycznie codziennie. Wtedy nie miałam płotu, więc chodził praktycznie obok domu. Dla jasności w zeszłym roku nie chodził i nie byłam w ciąży, a samo gniazdo jest kawałek ode mnie. Nawet powiedziałam mamie, że dzieje się to samo co wtedy i jeśli będę w ciąży, to będę wierzyć w klątwę borówkową😂
    Klątwa borówkowa brzmi świetnie 🤣🙈 chyba idę przesadzić krzaczek 😅

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml
    Endometrioza 😶
    FSH 8,5
    LH 4,3
    Estradiol 26,89
    prolaktyna 27,13
    DHEA-SO4 516,5
    testosteron 62
    SHBG 27
    17-OHP 2,7 (norma <1)
    androstendion 4,27
    kortyzol 16
    testosteron wolny 3,74
  • MiśkaK Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko u mnie to było tak, że jak zaczynałam brać cynk najmocniej odczuwałam mdłości i ten posmak, potem się jakoś uspokoiło. W momentach jak odstawiam nie mam tych dolegliwości, jak wracam do suplementacji pojawiają się i najsilniejsze są na początku, ale też bywa tak, że po jakimś czasie wracają i być może rzeczywiście jest to jakoś skorelowane z wyższym poziomem cynku we krwi, nawet by się zgadzało jak teraz o tym myślę

Tofuszka lubi tę wiadomość

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach XD

Domi ^^, monii00, Anabbit, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ