Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach XD

ja mówiłam, że nie ma przypadków tylko znaki :P

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 8 dzień po zastrzyku ovitrelle
    Biore też progrsteron 3x dziennie i dopadły mnie duże bóle okresowe 🙈🤣

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Powiem Wam, że takie szukanie oznak to dobry wspomagacz. Trochę luzuje myśli a jednocześnie daje nadzieje.

Powiem wam jakie ja mam oznaki :P W pierwszej ciąży w 2020 roku, jak postanowiliśmy się starać to zaczął częściej przylatywać do nas nasz wiejski bocian (mówię tak ponieważ, gniazdo jest w tym samym miejscu od prawie 30 lat), w miesiącu w którym zaszłam w ciąże latał nam centralnie nad dachem, a druga rzecz to kiedy zaszłam w ciąże to w biurze, w którym pracowałam mijało mi 4 lata pracy.
    Stan na dziś przy staraniu o drugą ciąże? Bocian przylatuje do nas częściej od jakiegoś czasu a w sierpniu mijają mi 4 lata w obecnej firmie :)

Nie ma przypadków..są tylko znaki

Na potwierdzenie załączam zdjęcie ze screenem relacji jaką dodałam w dniu matki na insta😊 https://ibb.co/XfK0ccBB

Wierzę w klątwy bocianowe, ostatnio widzę je coraz częściej, a ostatnio nawet jadąc autem z synem bocian leciał równo z nami;p

Klątwa borówkowa też brzmi obiecująco ;p

Wszystkie przyjmuje i wierzę

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Wierzę w klątwy bocianowe, ostatnio widzę je coraz częściej, a ostatnio nawet jadąc autem z synem bocian leciał równo z nami;p

Klątwa borówkowa też brzmi obiecująco ;p

Wszystkie przyjmuje i wierzę

chciał Was dogonić :)

aaandzia lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie u lekarza i było widać ładnie zagnieżdżony pęcherzyk ciążowy w macicy, ale na razie pusty. Ginekolog powiedziała, że widzi to , co powinno być na ten moment, zebrała dane do karty pacjenta i wizyta za 3 tygodnie. Wtedy dostanę skierowania na krew, bo teraz dostałam tylko na grupę krwi i tsh. Dobrze, że poszłam tak szybko, bo chyba przez zmiany hormonalne dostałam grzybicy i od razu mam leki do włączenia na 6 dni.

aaandzia, Skowronek, Tofuszka, Kompotlinka, Maalwii, xSmerfetkax, Monia•, Nikaaa_, Aenu, Anna_30, Nigri, mommytobe, monii00, Waleria, Anabbit, MiśkaK lubią tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️

Tsh 0,59

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
    age.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Jestem już po wizycie u lekarza i było widać ładnie zagnieżdżony pęcherzyk ciążowy w macicy, ale na razie pusty. Ginekolog powiedziała, że widzi to , co powinno być na ten moment, zebrała dane do karty pacjenta i wizyta za 3 tygodnie. Wtedy dostanę skierowania na krew, bo teraz dostałam tylko na grupę krwi i tsh. Dobrze, że poszłam tak szybko, bo chyba przez zmiany hormonalne dostałam grzybicy i od razu mam leki do włączenia na 6 dni.

Dobre wiadomości <3 niech rośnie zdrowo!

Domi ^^ lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny dziś byłam u dentysty bo tak sobie robię te zęby systematycznie w razie "W" gdyby w końcu klikneło żeby wtedy nie martwić się tym 😉 a jeszcze po tym znieczuleniu tak mi wargę wciągnęło że tylko czekam aż mi twarz wróci do normy 🙃🤣

A poza tym dziś 6 dpo brajan brany na dystans więc dość wyjątkowo spokojna jestem.. biorę proga, odliczam i po prostu czekam na dzień testu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 15:30

Domi ^^, Anna_30, Elgenda, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • LittleSteps Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum, ale cudowne duszyczki z innego forum poleciły mi, żebym do Was dołączyła. ❤️

W styczniu 2024 roku miałam ciążę biochemiczną i niestety od tamtej pory nie udało nam się ponownie zajść w ciążę.

U mnie zdiagnozowano Hashimoto, mam dodatnie przeciwciała anty-TPO oraz PAI-1 4G/4G. Przyjmuję Euthyrox.

Kilka dni temu otrzymaliśmy wyniki badania nasienia partnera i okazały się one nieprawidłowe. Co ciekawe, wcześniejsze badanie nasienia było w normie, dlatego obecny wynik był dla nas dużym zaskoczeniem. Plemników było tak mało, że nie udało się wykonać wszystkich parametrów badania. W związku z tym nasze dalsze starania i testowanie w tym momencie stoją trochę pod znakiem zapytania. Czekamy na konsultację urologa i mamy nadzieję, że dowiemy się więcej.

Jeśli oczywiście mogę do Was dołączyć, to bardzo proszę o zapisanie mnie na 27.06. Nie ukrywam jednak, że po ostatnich wynikach nie mam obecnie zbyt dużych nadziei.

Trzymam kciuki za Was wszystkie 🥰

Nigri, mommytobe, KamilaAnt2026, Anna_30, Domi ^^, Skowronek, Kompotlinka, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩 ’99 • 👨 ’99 ❤️
    👼 01.2024 💔
    🧬 PAI-1 4G/4G | 🦋 Hashimoto
    💊 Euthyrox 50
    👨 06.2026 – nieprawidłowe wyniki nasienia
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleSteps wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum, ale cudowne duszyczki z innego forum poleciły mi, żebym do Was dołączyła. ❤️

W styczniu 2024 roku miałam ciążę biochemiczną i niestety od tamtej pory nie udało nam się ponownie zajść w ciążę.

U mnie zdiagnozowano Hashimoto, mam dodatnie przeciwciała anty-TPO oraz PAI-1 4G/4G. Przyjmuję Euthyrox.

Kilka dni temu otrzymaliśmy wyniki badania nasienia partnera i okazały się one nieprawidłowe. Co ciekawe, wcześniejsze badanie nasienia było w normie, dlatego obecny wynik był dla nas dużym zaskoczeniem. Plemników było tak mało, że nie udało się wykonać wszystkich parametrów badania. W związku z tym nasze dalsze starania i testowanie w tym momencie stoją trochę pod znakiem zapytania. Czekamy na konsultację urologa i mamy nadzieję, że dowiemy się więcej.

Jeśli oczywiście mogę do Was dołączyć, to bardzo proszę o zapisanie mnie na 27.06. Nie ukrywam jednak, że po ostatnich wynikach nie mam obecnie zbyt dużych nadziei.

Trzymam kciuki za Was wszystkie 🥰
    Cześć! 😊
    Z tego co wiem parametry nasienia można podnieść suplementacją i dietą więc nie ma co tracić nadziei! Lekarz na pewno zaleci konkretne kroki. Kiedy macie konsultację?

LittleSteps lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam robić testy ovu. Ciekawa jestem, kiedy będzie pik 😉

Muszę zacząć wyglądać bocianów 😅

Skowronek, Kompotlinka, Elgenda, Domi ^^, aaandzia, Anna_30, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • LittleSteps Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Cześć! 😊
    Z tego co wiem parametry nasienia można podnieść suplementacją i dietą więc nie ma co tracić nadziei! Lekarz na pewno zaleci konkretne kroki. Kiedy macie konsultację?

Konsultacje mamy we wtorek :)

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩 ’99 • 👨 ’99 ❤️
    👼 01.2024 💔
    🧬 PAI-1 4G/4G | 🦋 Hashimoto
    💊 Euthyrox 50
    👨 06.2026 – nieprawidłowe wyniki nasienia
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś testowałam i niestety znów biel. Szczerze mówiąc, coraz trudniej mi wierzyć, że kiedyś zobaczę pozytywny wynik. To już kolejny cykl starań i kolejne rozczarowanie. Wiem, że do miesiączki zostało jeszcze kilka dni i teoretycznie wszystko może się jeszcze wydarzyć, ale chyba przestałam już liczyć na pozytywny test. Na ten moment bardziej przygotowuję się na kolejny nieudany cykl niż na dobre wieści :(

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    13.07. – kolejna wizyta

preg.png
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziś testowałam i niestety znów biel. Szczerze mówiąc, coraz trudniej mi wierzyć, że kiedyś zobaczę pozytywny wynik. To już kolejny cykl starań i kolejne rozczarowanie. Wiem, że do miesiączki zostało jeszcze kilka dni i teoretycznie wszystko może się jeszcze wydarzyć, ale chyba przestałam już liczyć na pozytywny test. Na ten moment bardziej przygotowuję się na kolejny nieudany cykl niż na dobre wieści :(
    :( a ktory to cykl starań?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam robić testy ovu. Ciekawa jestem, kiedy będzie pik 😉

Muszę zacząć wyglądać bocianów 😅
    Może bociany same się pojawią na Twojej drodze 😃
    Ja się właśnie zastanawiam czy robić owulacyjne w tym cyklu, jakbym chciała to ostatni moment żeby zacząć. Ostatnie dwa cykle odpuściłam bo zaczęło mnie to męczyć.

Maltusia póki nie ma 🐒 to piłka dalej w grze! Ściskam 🫂

Kompotlinka, mommytobe, Domi ^^ lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach XD

Wnioskuję za zrobieniem jednak tego testu

Kompotlinka, Domi ^^, xSmerfetkax, mommytobe lubią tę wiadomość

age.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 LittleSteps miło Cię tu widzieć! Trzymam kciuki, żeby dwie krechy pojawiły się jak najszybciej, a w międzyczasie wpisałam Cię na testowanie zgodnie z prośbą ☺️🤞🏻

🌸 Maltusio przytulam mocno.. wszystkie staraczki powinny dostać chyba nobla za wytrwałość. A tak swoją drogą ja mam Cię wpisaną na 17.06.. tak wcześnie testujesz?

LittleSteps lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:

Rozumiem co czujesz ostatnio też miałam taka załamke i miałam takie podejście jak ty. Ale musi przyjść ten dzień gdzie zobaczymy pozytywne teściki, tylko musimy trochę dłużej poczekać. A jak już będzie ten długo wyczekiwany moment to radość będzie większa bo kumulowana.🤭

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u mnie @, tyle kasy co wydałam w tym cyklu w rossmanie to chyba nigdy nie wydałam 🤦🏻‍♀️😅🤷🏻‍♀️

No nic zobaczymy jak będzie dalej, muszę się zająć czymś innym, zapisałam się na zajęcia w chustach dla dorosłych🥰 może to nie jest nasz czas po prostu, zamówiłam suple więc zadbam jeszcze bardziej o siebie , może
    Kupimy Borówki i będę wypatrywać więcej bocianów 🍀

Kompotlinka, Tofuszka, Domi ^^ lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja bym testowała,
    Trzymam kciuki za Ciebie 🍀

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, ja też wydałam tyle kasy w Rossmannie, że to masakra 🫣

Jeszcze chciałabym się podpytać dziewczyn, które stosują NAC. Poczytałam opinie w internecie i czy to prawda, że po tym generuje się nieprzyjemne gazy? Przepraszam za tak delikatny temat, ale zamówiłam i nie wiem na co się przygotować 🙄

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ