Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach XD

ja mówiłam, że nie ma przypadków tylko znaki :P

Starania o rodzeństwo od 06.2026

👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500

15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 8 dzień po zastrzyku ovitrelle
    Biore też progrsteron 3x dziennie i dopadły mnie duże bóle okresowe 🙈🤣

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Powiem Wam, że takie szukanie oznak to dobry wspomagacz. Trochę luzuje myśli a jednocześnie daje nadzieje.

Powiem wam jakie ja mam oznaki :P W pierwszej ciąży w 2020 roku, jak postanowiliśmy się starać to zaczął częściej przylatywać do nas nasz wiejski bocian (mówię tak ponieważ, gniazdo jest w tym samym miejscu od prawie 30 lat), w miesiącu w którym zaszłam w ciąże latał nam centralnie nad dachem, a druga rzecz to kiedy zaszłam w ciąże to w biurze, w którym pracowałam mijało mi 4 lata pracy.
    Stan na dziś przy staraniu o drugą ciąże? Bocian przylatuje do nas częściej od jakiegoś czasu a w sierpniu mijają mi 4 lata w obecnej firmie :)

Nie ma przypadków..są tylko znaki

Na potwierdzenie załączam zdjęcie ze screenem relacji jaką dodałam w dniu matki na insta😊 https://ibb.co/XfK0ccBB

Wierzę w klątwy bocianowe, ostatnio widzę je coraz częściej, a ostatnio nawet jadąc autem z synem bocian leciał równo z nami;p

Klątwa borówkowa też brzmi obiecująco ;p

Wszystkie przyjmuje i wierzę

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Wierzę w klątwy bocianowe, ostatnio widzę je coraz częściej, a ostatnio nawet jadąc autem z synem bocian leciał równo z nami;p

Klątwa borówkowa też brzmi obiecująco ;p

Wszystkie przyjmuje i wierzę

chciał Was dogonić :)

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 06.2026

👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500

15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie u lekarza i było widać ładnie zagnieżdżony pęcherzyk ciążowy w macicy, ale na razie pusty. Ginekolog powiedziała, że widzi to , co powinno być na ten moment, zebrała dane do karty pacjenta i wizyta za 3 tygodnie. Wtedy dostanę skierowania na krew, bo teraz dostałam tylko na grupę krwi i tsh. Dobrze, że poszłam tak szybko, bo chyba przez zmiany hormonalne dostałam grzybicy i od razu mam leki do włączenia na 6 dni.

aaandzia, Skowronek, Tofuszka, Kompotlinka, Maalwii, xSmerfetkax, Monia•, Nikaaa_, Aenu, Anna_30, Nigri, mommytobe, monii00, Waleria, Anabbit, MiśkaK lubią tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Jestem już po wizycie u lekarza i było widać ładnie zagnieżdżony pęcherzyk ciążowy w macicy, ale na razie pusty. Ginekolog powiedziała, że widzi to , co powinno być na ten moment, zebrała dane do karty pacjenta i wizyta za 3 tygodnie. Wtedy dostanę skierowania na krew, bo teraz dostałam tylko na grupę krwi i tsh. Dobrze, że poszłam tak szybko, bo chyba przez zmiany hormonalne dostałam grzybicy i od razu mam leki do włączenia na 6 dni.

Dobre wiadomości <3 niech rośnie zdrowo!

Domi ^^ lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny dziś byłam u dentysty bo tak sobie robię te zęby systematycznie w razie "W" gdyby w końcu klikneło żeby wtedy nie martwić się tym 😉 a jeszcze po tym znieczuleniu tak mi wargę wciągnęło że tylko czekam aż mi twarz wróci do normy 🙃🤣

A poza tym dziś 6 dpo brajan brany na dystans więc dość wyjątkowo spokojna jestem.. biorę proga, odliczam i po prostu czekam na dzień testu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 15:30

Domi ^^, Anna_30, Elgenda, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • LittleSteps Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum, ale cudowne duszyczki z innego forum poleciły mi, żebym do Was dołączyła. ❤️

W styczniu 2024 roku miałam ciążę biochemiczną i niestety od tamtej pory nie udało nam się ponownie zajść w ciążę.

U mnie zdiagnozowano Hashimoto, mam dodatnie przeciwciała anty-TPO oraz PAI-1 4G/4G. Przyjmuję Euthyrox.

Kilka dni temu otrzymaliśmy wyniki badania nasienia partnera i okazały się one nieprawidłowe. Co ciekawe, wcześniejsze badanie nasienia było w normie, dlatego obecny wynik był dla nas dużym zaskoczeniem. Plemników było tak mało, że nie udało się wykonać wszystkich parametrów badania. W związku z tym nasze dalsze starania i testowanie w tym momencie stoją trochę pod znakiem zapytania. Czekamy na konsultację urologa i mamy nadzieję, że dowiemy się więcej.

Jeśli oczywiście mogę do Was dołączyć, to bardzo proszę o zapisanie mnie na 27.06. Nie ukrywam jednak, że po ostatnich wynikach nie mam obecnie zbyt dużych nadziei.

Trzymam kciuki za Was wszystkie 🥰

Nigri, mommytobe, KamilaAnt2026, Anna_30, Domi ^^, Skowronek, Kompotlinka, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩 ’99 • 👨 ’99 ❤️
    👼 01.2024 💔
    🧬 PAI-1 4G/4G | 🦋 Hashimoto
    💊 Euthyrox 50
    👨 06.2026 – nieprawidłowe wyniki nasienia
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleSteps wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum, ale cudowne duszyczki z innego forum poleciły mi, żebym do Was dołączyła. ❤️

W styczniu 2024 roku miałam ciążę biochemiczną i niestety od tamtej pory nie udało nam się ponownie zajść w ciążę.

U mnie zdiagnozowano Hashimoto, mam dodatnie przeciwciała anty-TPO oraz PAI-1 4G/4G. Przyjmuję Euthyrox.

Kilka dni temu otrzymaliśmy wyniki badania nasienia partnera i okazały się one nieprawidłowe. Co ciekawe, wcześniejsze badanie nasienia było w normie, dlatego obecny wynik był dla nas dużym zaskoczeniem. Plemników było tak mało, że nie udało się wykonać wszystkich parametrów badania. W związku z tym nasze dalsze starania i testowanie w tym momencie stoją trochę pod znakiem zapytania. Czekamy na konsultację urologa i mamy nadzieję, że dowiemy się więcej.

Jeśli oczywiście mogę do Was dołączyć, to bardzo proszę o zapisanie mnie na 27.06. Nie ukrywam jednak, że po ostatnich wynikach nie mam obecnie zbyt dużych nadziei.

Trzymam kciuki za Was wszystkie 🥰
    Cześć! 😊
    Z tego co wiem parametry nasienia można podnieść suplementacją i dietą więc nie ma co tracić nadziei! Lekarz na pewno zaleci konkretne kroki. Kiedy macie konsultację?

LittleSteps lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam robić testy ovu. Ciekawa jestem, kiedy będzie pik 😉

Muszę zacząć wyglądać bocianów 😅

Skowronek, Kompotlinka, Elgenda, Domi ^^, aaandzia, Anna_30, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
    ✨29 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • LittleSteps Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Cześć! 😊
    Z tego co wiem parametry nasienia można podnieść suplementacją i dietą więc nie ma co tracić nadziei! Lekarz na pewno zaleci konkretne kroki. Kiedy macie konsultację?

Konsultacje mamy we wtorek :)

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩 ’99 • 👨 ’99 ❤️
    👼 01.2024 💔
    🧬 PAI-1 4G/4G | 🦋 Hashimoto
    💊 Euthyrox 50
    👨 06.2026 – nieprawidłowe wyniki nasienia
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś testowałam i niestety znów biel. Szczerze mówiąc, coraz trudniej mi wierzyć, że kiedyś zobaczę pozytywny wynik. To już kolejny cykl starań i kolejne rozczarowanie. Wiem, że do miesiączki zostało jeszcze kilka dni i teoretycznie wszystko może się jeszcze wydarzyć, ale chyba przestałam już liczyć na pozytywny test. Na ten moment bardziej przygotowuję się na kolejny nieudany cykl niż na dobre wieści :(

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
    🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziś testowałam i niestety znów biel. Szczerze mówiąc, coraz trudniej mi wierzyć, że kiedyś zobaczę pozytywny wynik. To już kolejny cykl starań i kolejne rozczarowanie. Wiem, że do miesiączki zostało jeszcze kilka dni i teoretycznie wszystko może się jeszcze wydarzyć, ale chyba przestałam już liczyć na pozytywny test. Na ten moment bardziej przygotowuję się na kolejny nieudany cykl niż na dobre wieści :(
    :( a ktory to cykl starań?

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 10cs
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam robić testy ovu. Ciekawa jestem, kiedy będzie pik 😉

Muszę zacząć wyglądać bocianów 😅
    Może bociany same się pojawią na Twojej drodze 😃
    Ja się właśnie zastanawiam czy robić owulacyjne w tym cyklu, jakbym chciała to ostatni moment żeby zacząć. Ostatnie dwa cykle odpuściłam bo zaczęło mnie to męczyć.

Maltusia póki nie ma 🐒 to piłka dalej w grze! Ściskam 🫂

Kompotlinka, mommytobe, Domi ^^ lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja nie wiem czy wierzę w klątwę bocianowa, bo w tym cyklu dwa razy leciał bezpośrednio nade mną, krążył obok moich rodziców jak tam byłam i uwaga teraz hit! Wczoraj się śmieje to przyjaciółki że ten bocian to by chyba musiał mi nasrać na głowę, przyjeżdżam dzisiaj do rodziców, a mama mi mówi że bocian tak im nasrał na podwórku, że tak się rozbryzgało że wylądowało nawet na drzwiach XD

Wnioskuję za zrobieniem jednak tego testu

Kompotlinka, Domi ^^, xSmerfetkax, mommytobe lubią tę wiadomość

age.png
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 LittleSteps miło Cię tu widzieć! Trzymam kciuki, żeby dwie krechy pojawiły się jak najszybciej, a w międzyczasie wpisałam Cię na testowanie zgodnie z prośbą ☺️🤞🏻

🌸 Maltusio przytulam mocno.. wszystkie staraczki powinny dostać chyba nobla za wytrwałość. A tak swoją drogą ja mam Cię wpisaną na 17.06.. tak wcześnie testujesz?

LittleSteps lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:

Rozumiem co czujesz ostatnio też miałam taka załamke i miałam takie podejście jak ty. Ale musi przyjść ten dzień gdzie zobaczymy pozytywne teściki, tylko musimy trochę dłużej poczekać. A jak już będzie ten długo wyczekiwany moment to radość będzie większa bo kumulowana.🤭

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u mnie @, tyle kasy co wydałam w tym cyklu w rossmanie to chyba nigdy nie wydałam 🤦🏻‍♀️😅🤷🏻‍♀️

No nic zobaczymy jak będzie dalej, muszę się zająć czymś innym, zapisałam się na zajęcia w chustach dla dorosłych🥰 może to nie jest nasz czas po prostu, zamówiłam suple więc zadbam jeszcze bardziej o siebie , może
    Kupimy Borówki i będę wypatrywać więcej bocianów 🍀

Kompotlinka, Tofuszka, Domi ^^ lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja bym testowała,
    Trzymam kciuki za Ciebie 🍀

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, ja też wydałam tyle kasy w Rossmannie, że to masakra 🫣

Jeszcze chciałabym się podpytać dziewczyn, które stosują NAC. Poczytałam opinie w internecie i czy to prawda, że po tym generuje się nieprzyjemne gazy? Przepraszam za tak delikatny temat, ale zamówiłam i nie wiem na co się przygotować 🙄

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ