Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia• wrote:Mnie właśnie zaczęły boleć piersi jak zawsze 3-7 dni przed okresem. Więc już wiem że nic z tego i @ nadchodzi
Pamiętaj że każda ciąża inna, a i takie objawy ciążowe bywają. Póki małpa zła nie przyjdzie to wszystko możliwe.
Kompotlinka, Monia•, Marcycha lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Nigri wrote:A skąd te mieszane uczucia?
Po prostu mam starszna sinusoidę raz tli się nadzieja, że może to ten cykl, do tego tu coś zakuje tu coś pociągnie, ale zaraz potem staram się wrócić na ziemię i tłumaczę sobie że to na pewno progesteron który biorę. Poza tym w pracy mam ciężki okres i to też nie pomaga na ogólne samopoczucie. Ale dziękuję że pytasz 🫂
Na razie czekam na poniedziałek - będę badać proga w 8dpo. Wykupiłam pakiet opieki medycznej więc korzystam 😄👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
dzydzy wrote:Po prostu mam starszna sinusoidę raz tli się nadzieja, że może to ten cykl, do tego tu coś zakuje tu coś pociągnie, ale zaraz potem staram się wrócić na ziemię i tłumaczę sobie że to na pewno progesteron który biorę. Poza tym w pracy mam ciężki okres i to też nie pomaga na ogólne samopoczucie. Ale dziękuję że pytasz 🫂
Na razie czekam na poniedziałek - będę badać proga w 8dpo. Wykupiłam pakiet opieki medycznej więc korzystam 😄
Rozumiem trochę jak mechanizm obronny przed rozczarowaniem. Wysyłam moc uścisków i pozytywnej energii na przetrwanie tego okresu 🫂🫂🫂
Tak trzeba wykorzystać wszystko co można za coś się płaci przecież🤭
Ja za ciebie tu będę trzymać kciuki aby ten cykl był tym cyklem 🤞🤞🤞🤞
Waleria ściskam za dzisiejszą biel ale czekam na jutrzejszą aktualizacje😉
Smerfetka tulę za biel 🫂 i co spotykamy się w tym ostatnim wyjątkowym cyklu czyli lipcu? Jak pisała Tofuszka to już statystycznie musi być ten pozytywny 😁
Waleria, Kompotlinka, Tofuszka, LittleSteps lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
AnaHope ja też coś tam widzę
trzymam kciuki za kolejne testy.
Tulę za biele 🫂
Ja dzisiaj jeszcze zrobiłam test - no bo czemu by nie xD biało biało biało.
Lipiec/sierpień jest nasz ☀️ Teraz czekam na @, od dzisiaj odliczanie, ciekawe kiedy przyjdzie. Chciałabym już wejść w kolejny cykl prób 💕
Kompotlinka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
AnaHope twój test wygląda jak nasz cień cienia tydzień temu, także trzymam mocno kciukasy!
Co do kupy bocianowej, to może to być dobry omen na kolejny cykl🙈
Tule mocno za biele i za wstrętne małpy♥️☘️
Tofuszka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
Dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za nas wszystkie - szczególnie te, które mają wątpliwości i sinusoidę, wiem jakie to trudne 🫂
I mam pytanie, wiecie jak zmienia się poziom progesteronu w zależności od dnia cyklu, albo jak się zmienia w zależności od dni po owulacji - badałam kiedyś w 14 dc i wynosił ponad 14 - jednak nie wiem jak było wtedy z owulacją, zastanawiam się jednak czy nie sprawdzić sobie teraz bo byłabym 7,8 dpo. Co byście doradziły?👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Najwyższe stężenie progesteronu jest ok. 7dpo więc to dobry pomysł żebyś teraz sprawdziła, będziesz miała najbardziej wiarygodny wynikAnna_30 wrote:Dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za nas wszystkie - szczególnie te, które mają wątpliwości i sinusoidę, wiem jakie to trudne 🫂
I mam pytanie, wiecie jak zmienia się poziom progesteronu w zależności od dnia cyklu, albo jak się zmienia w zależności od dni po owulacji - badałam kiedyś w 14 dc i wynosił ponad 14 - jednak nie wiem jak było wtedy z owulacją, zastanawiam się jednak czy nie sprawdzić sobie teraz bo byłabym 7,8 dpo. Co byście doradziły?
Kompotlinka, Anna_30 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Cześć dziewczyny
7dpt beta 51.9
9 dpt beta 150
11 dpt beta 325
Jestem po invitro. To pierwszy raz w którym mam pozytywne bety.
Czy powinnam powtórzyć jeszcze wyniki np. 14 dpt?
I czy delikatnie mniejszy wzrost w 11 dpt jest ok?
Domi ^^, Gilgotka, Dawdler34, Kompotlinka, Anna_30, LittleSteps, Monia•, Elgenda, aaandzia, Gosiaczkova, Tofuszka, Anabbit, Madzialenka95 lubią tę wiadomość
-
super wzrost! Póki jest powyżej 70% na wczesnym etapie, to jest dobrzejablonska92 wrote:Cześć dziewczyny
7dpt beta 51.9
9 dpt beta 150
11 dpt beta 325
ja bym już nie testowała, umów się na wizytę w ok 7tc, powinnaś zobaczyć wtedy serduszko:) chyba, że lekarz od invitro zalecił inaczej
Gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 12:18
LittleSteps, jablonska92 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
jablonska92 wrote:Cześć dziewczyny
7dpt beta 51.9
9 dpt beta 150
11 dpt beta 325
Przyrosty są prawidłowe. Gratulacje! 😊
Co do powtarzania bety to w zależności co zaleca klinika i przede wszystkim jak będzie dla Ciebie najbardziej komfortowo. Kluczowe i tak będzie badanie USG.
Zaciskam kciuki za Twojego Kropeczka! 🤞🤞
jablonska92 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
AnaHope oczywiście, że widzę cień cienia, czekam na aktualizację

Na chusty idę dopiero w poniedziałek więc dam znać, u mnie @ na pełnej więc nie pozostaje nic innego jak czekać, tak się wszystko pomieszało cyklem, że owulacja będzie w tym czasie jak mój będzie na delegacji
więc nic nie zakładam w tym cyklu, ale jestem z Wami, czytam i kibicuję
Elgenda, Skowronek, Tofuszka lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:AnaHope oczywiście, że widzę cień cienia, czekam na aktualizację

Na chusty idę dopiero w poniedziałek więc dam znać, u mnie @ na pełnej więc nie pozostaje nic innego jak czekać, tak się wszystko pomieszało cyklem, że owulacja będzie w tym czasie jak mój będzie na delegacji
więc nic nie zakładam w tym cyklu, ale jestem z Wami, czytam i kibicuję 
Patrzę na Twój rocznik w stopce i jakoś tak mi lżej. Mam poczucie, że dla mnie to już jest ostatni gwizdek i że w ogóle jestem za stara, a jak się nie będzie udawało to ten czas będzie upływał i będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się czy powinnam sobie dać jakiś graniczny czas na starania.
Dzisiaj mam zjazd emocjonalny...Starania o rodzeństwo od 06.2026
👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
AnaHope- na pierwszym zdjęciu widzę cień cienia z cienia😍
Waleria i smerfetka przytulam
Ja dziś zrobiłam test I niestety biel ale mi się wydaje,że ten mój ogromny pecherzyk nie pekł i nie było owulki bo cały czas mam testy lh wysokie aplikacja pokazuje 0.8 a nawet 0.9 a wysoki poziom lh przez cały cykl to niestety może być brak owulacji. Dziś mam 27dc i mam nadzieję że maksymalnie w niedzielę dostanę okres. Bo teoretycznie powołam dostać we wtorek i wtedy owulacja przypadnie na 28.06 a ja jadę w piątek bo w sobotę mamy wesele i nawet nie będzie czasu na przytulanki. -
Kochana przytulam Cię mocno. Ale chcę też uświadomić, że jest nas naprawdę więcej niż myślisz. Ja w tym roku kończę 35 lat i staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Niestety tak nam się życie ułożyło i wcześniejsze starania i sprowadzanie na świat nowego człowieka byłoby po prostu bardzo nieodpowiedzialne. Zanim odkryłam to forum myslałam podobnie, że to już ostatni dzwonek bo przecież jestem stara. Miałam takie wnioski z racji tego, że w moim otoczeniu ciaże pojawiają się u młodszych osób, koleżanki ze studiów już mają kilkuletnie maluchy (nawet koleżanka, która ciągle powtarzała że nie planuje dzieci..🙄). Ale pp tych kilku miesiącach tutaj mam zupełnie inna perspektywę. Mam nadzieję, że u Ciebie też się ona zmieni. 😉Skowronek wrote:Patrzę na Twój rocznik w stopce i jakoś tak mi lżej. Mam poczucie, że dla mnie to już jest ostatni gwizdek i że w ogóle jestem za stara, a jak się nie będzie udawało to ten czas będzie upływał i będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się czy powinnam sobie dać jakiś graniczny czas na starania.
Dzisiaj mam zjazd emocjonalny...
KamilaAnt2026, LittleSteps, aaandzia, Nigri, Tofuszka, Anna_30 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Bardzo ładny wzrost gratuluje. Ja bym już nie robiła bety bo to ogromny stres a przynajmniej dla mnie. Jak sie nic nie będzie działo to na spokojnie poczekaj z 2 tygodnie i idz na wizytęjablonska92 wrote:Cześć dziewczyny
7dpt beta 51.9
9 dpt beta 150
11 dpt beta 325
I czy delikatnie mniejszy wzrost w 11 dpt jest ok? -
Piszecie o sobie, że jesteście „stare”, a my, kiedy zaczynaliśmy starania o dziecko w 2023 roku, ciągle słyszeliśmy, że mamy jeszcze czas i że jest za wcześnie. Moim zdaniem nie istnieje idealny moment na rozpoczęcie starań. Jedni są gotowi emocjonalnie, życiowo i finansowo w wieku 25 lat, a inni dopiero przed 40. I jedno, i drugie jest całkowicie w porządku. 🥰
Kompotlinka, Elgenda, Gosiaczkova, Dawdler34, Nigri, Tofuszka, Domi ^^, Anna_30 lubią tę wiadomość
👩 ’99 • 👨 ’99 ❤️
👼 01.2024 💔
🧬 PAI-1 4G/4G | 🦋 Hashimoto
💊 Euthyrox 50
👨 06.2026 – nieprawidłowe wyniki nasienia