Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Elgenda wrote:Rety Nigri 😱 okropne

U mnie @ nadal nie ma, chyba sobie poczekam. Nie czuję żadnych sygnałów z organizmu zwiastujących.
Dzisiaj byłam cały dzień na zajęciach- studia zaoczne, jeszcze miesiąc i koniec licencjatu. Szybko zleciało 😁
Polubiłam bo kończysz licencjat 😅 mi też studia szybko zleciały
Nie kusi Cię testowanie? 😀🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny, to byłby tak dziwny zwrot akcji 😂 Chyba że owulacja była później niż miała być.
Robiłam testy, ale negatywy. Raczej nie liczę na ciążę, podpinam to pod zaburzenia hormonalne.
Poczekam jeszcze trochę na @, jak nie przyjdzie do wtorku (wtedy mam wizytę u gina), to zrobię test - żeby wiedzieć jak z nim gadać xd
Nigri, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Dziewczyny, to byłby tak dziwny zwrot akcji 😂 Chyba że owulacja była później niż miała być.
Robiłam testy, ale negatywy. Raczej nie liczę na ciążę, podpinam to pod zaburzenia hormonalne.
Poczekam jeszcze trochę na @, jak nie przyjdzie do wtorku (wtedy mam wizytę u gina), to zrobię test - żeby wiedzieć jak z nim gadać xd
Dopóki nie ma @ to wiesz 😀
Ja dzisiaj bez @ nawet plamien nie ma 🤷🏻♀️ eh
Buburuza lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
🌸 Nigri kochana współczuję takich doświadczeń. Cieszę się że teraz masz swojego sprawdzonego ginekologa ❤️
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
A ja mam dziewczyny na odwrót, mam nadwagę a cholesterol przy dolnej granicy. Podobno to wcale nie jest dobre bo hormony kobiece potrzebują cholesterolu do dobrego funkcjonowania. I jak mam zrobić żeby schudnąć a jednocześnie podnieść cholesterol? 😅 Staram się jeść zdrowe tłuszcze jak oliwa, orzechy, awokado, ryby ale przecież to też jest kaloryczne i się tyjeOna: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Ja rano testowałam ale tak się spieszyłam do pracy bo późno wstałam, że nawet ciężko mi określić wynik testu. Nie zrobiłam zdjęcia rano po zrobieniu bo zapomniałam, cień był ale nadal nie była to jasna kreska więc raczej nic z tego. W tym miesiącu nie będę się katowała wynikami bety jak przy ostatnim biochemie więc uznajmy, że póki co testy negatywne skoro nie widać konkretnie ciemniejszej kreski niż wczoraj.
Ale powiem wam, że gdybym nie robiła testów to na bank bym ciążę podejrzewała w tym cyklu. Czuję się zupełnie jak przy poprzedniej ciąży- złe samopoczucie, ból brzucha i większości rzeczy nie mogę jeść bo mam straszne mdłości. (Tak działają hormony- ja to wiem i nie wmawiam sobie ciąży objawami przed testem tak dla jasności 🤣)
mommytobe, Tofuszka lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Madzialenka95 wrote:A ja mam dziewczyny na odwrót, mam nadwagę a cholesterol przy dolnej granicy. Podobno to wcale nie jest dobre bo hormony kobiece potrzebują cholesterolu do dobrego funkcjonowania. I jak mam zrobić żeby schudnąć a jednocześnie podnieść cholesterol? 😅 Staram się jeść zdrowe tłuszcze jak oliwa, orzechy, awokado, ryby ale przecież to też jest kaloryczne i się tyje
Generalnie tłuszcze roślinne są ok po nich się nie tyje gdy ma się dobrze ułożona dietę. Najgorsze co podbija wagę to węglowodany. Unikać wszystkie co podbija cukier czyli pieczywo białe wyeliminować z diety całkowicie, makrony białe, ziemniaki ograniczyć, wiadomi przetworzona żywność też papa. Za to dużo tłuszczów, białka i warzyw najlepiej surowych. Najlepiej poszukaj forum, stron z jadłospisem przykładowym, bądź blokiem kulinarnym z niskim indeksem glikemicznym.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
mommytobe wrote:Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Widzę, że wiele z Was naprawdę dużo przeszło i nadal zmaga się z różnymi przeciwnościami… jesteście mega dzielnymi fighterkami 🌸💪💕 oby każda z Was zobaczyła te 2 wymarzone kreski, jak najszybciej 💕
Ja dziś robiłam 2 test ovu.
12dc 🌸

Wczoraj 11dc 👇

Chyba porównywalnie 🤔 zdjęcie z dziś ma lepszy kontrast. Powoli śluz zaczyna mi się zmieniać, ale daleko mu jeszcze do płodnego 😉
Hello 🌸 wczoraj pogmatwałam dc 🙈🙄 dziś mam 12dc 😉 z kalendarza owulacja w pon 😉 także dziś też działamy 🫂💕 widać, że dzisiaj już ciemniej 🙌🔥❤️

Anabbit, aaandzia, Anna_30, Tofuszka, Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
Mommytobe, owocnych starań 😊
Madzialenka95, wszystko da się zbilansować. Myślę, że nie ma co się martwić na zapas, że cholesterol będzie za niski 💕 Niestety, metoda prób i błędów:(
mommytobe lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
69 kg, 168 cm wzrostu -
@ przyszła 💪
Nikaaa_, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
A u mnie nadal biel na teście 12dpo, czekam na @👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Monia póki 🐒 nie przyszła to wszystko jeszcze możliwe

Ja już czuję lekkie oznaki owulacji, śluz się zmienił i co jakiś czas czuję kłucie i ciągniecie z lewej strony. Nie robiłam ostatecznie testów w tym cyklu więc zapobiegawczo od tygodnia już działamy 😃
Anna_30, Monia•, Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Monia, jeszcze nic straconego 💕
Nikaa, podoba mi się Twoja zapobiegawczość 😍
Nikaaa_, Monia• lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
Ja dziś 13dpo i nadal test negatywny. Od wczoraj już mi się zrobił typowy PMS, czyli rozdrażnienie, płaczki i bóle podbrzusza, więc odpuszczam już kolejne testy i czekam. Jutro jeszcze będę dzwonić do szpitala, bo czekam już 4 tygodnie za wynikami na zespół antyfosfolipidowy (Trombofilie dostałam po tygodniu, a z tym cisza)

Miłej niedzieli dziewczyny!👩🏼32 👨🏼34
Starania od 08.2025
09.2025 cb
12.2025 CP (laparoskopia)
03.2026 HSG ✅
MTHFR C1286A heterozygota
PAI-1 4G/4G (SERPINE1)
APS ⏳
Kariotypy ⏳ -
Elgenda wrote:@ przyszła 💪
No i przynajmniej można się nastrajać na nowy cykl 🍀
U mnie niestety @ nie ma🤷🏻♀️ dwa dni plamien i koniec
Elgenda lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Elegenda - przytulam za @ 🫂, chociaż wyczuwam u Ciebie pozytywne nastawienie i słusznie, to może być pierwszy dzień Twojej ciąży ✊
Monia, Waleria przytulam za biele 🫂
Nikaaa_ owocnych starań 🤭
Monia•, Nikaaa_, Waleria, Nigri, Elgenda lubią tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Nikaaa_ wrote:Monia póki 🐒 nie przyszła to wszystko jeszcze możliwe

Ja już czuję lekkie oznaki owulacji, śluz się zmienił i co jakiś czas czuję kłucie i ciągniecie z lewej strony. Nie robiłam ostatecznie testów w tym cyklu więc zapobiegawczo od tygodnia już działamy 😃
Ja właśnie czuję rozsadzanie w prawym jajniku 💣 działalismy wczoraj i mieliśmy jutro, ale chyba podziałamy jeszcze dziś 😂 jak wpisałam w kalendarz ovufriend objaw kłucie prawego jajnika to mi zmienił na prognozowany dzień owulacji z jutra na dziś 🙃
Z drugiej strony test ovu wczoraj nie był jeszcze zbyt ciemny… obstawiam, że dzisiaj kreska będzie ciemna. Albo nie wyłapałam piku wczoraj 😉 bo robię raz dziennie wieczorem. Powiem Wam że nie znam się na tym 🙈
Wy byście współżyły dziś przy takim kłuciu czy jutro?
Help 😅
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
mommytobe wrote:Ja właśnie czuję rozsadzanie w prawym jajniku 💣 działalismy wczoraj i mieliśmy jutro, ale chyba podziałamy jeszcze dziś 😂 jak wpisałam w kalendarz ovufriend objaw kłucie prawego jajnika to mi zmienił na prognozowany dzień owulacji z jutra na dziś 🙃
Z drugiej strony test ovu wczoraj nie był jeszcze zbyt ciemny… obstawiam, że dzisiaj kreska będzie ciemna. Albo nie wyłapałam piku wczoraj 😉 bo robię raz dziennie wieczorem. Powiem Wam że nie znam się na tym 🙈
Wy byście współżyły dziś przy takim kłuciu czy jutro?
Help 😅
Jakbym miała ochote to tak, jeśli nie to nie😅 Juz przerabiałam takie współżycie pod kalendarz i nic dobrego z tego nie bylo
Oczywiście w dni płodne staramy się tak co dwa/trzy dni, czasami jak jest chec to częściej, ale juz nigdy sobie tego nie zrobię, ze bede sie kochać pod przymus 🫣
mommytobe, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość