Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem 1990 r., w tamtym roku urodziłam dziecko po 3 latach starań, zamierzam urodzić jeszcze jedno 🥰 o ile będzie mi dane. Ale czas to pojęcie względne, pamiętaj nie nakładaj sobie jeszcze dodatkowej presjiSkowronek wrote:Patrzę na Twój rocznik w stopce i jakoś tak mi lżej. Mam poczucie, że dla mnie to już jest ostatni gwizdek i że w ogóle jestem za stara, a jak się nie będzie udawało to ten czas będzie upływał i będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się czy powinnam sobie dać jakiś graniczny czas na starania.
Dzisiaj mam zjazd emocjonalny...34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
U mnie plamienia sie pojawiły. Ale w takiej ilości że nie wiwm czy to nie @. Także o 🥴
Ide spać, spokojnej nocy dziewczyny 😊♀️95 ♂️97
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 10cs -
Oby jednak nie @ ✊🏻 dobranocKamilaAnt2026 wrote:U mnie plamienia sie pojawiły. Ale w takiej ilości że nie wiwm czy to nie @. Także o 🥴
Ide spać, spokojnej nocy dziewczyny 😊
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml
Endometrioza 😶
FSH 8,5
LH 4,3
Estradiol 26,89
prolaktyna 27,13
DHEA-SO4 516,5
testosteron 62
SHBG 27
17-OHP 2,7 (norma <1)
androstendion 4,27
kortyzol 16
testosteron wolny 3,74 -
Tak ja to w teorii wszystko wiem.BuBu90 wrote:Jestem 1990 r., w tamtym roku urodziłam dziecko po 3 latach starań, zamierzam urodzić jeszcze jedno 🥰 o ile będzie mi dane. Ale czas to pojęcie względne, pamiętaj nie nakładaj sobie jeszcze dodatkowej presji
A w praktyce jest inaczej.
Może dlatego, że mam porównanie. Mam 35lat, moja mama 52. Mój mąż ma 36 lat, jego mama 71. Widzę różnicę, i uważam, że "późne" macierzyństwo to nie jest nic dobrego. Ale to nie jest coś co nie daje mi spać. Mam czystą głowę i wiem, że będzie co ma być.
Nigri lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 06.2026
👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Matulo kochana aż oczy wytrzeszczyłam... Zdarzyło mi się być u ginekologów z niższej półki w luxmedzie jak miałam pakiet z pracy, ale takich okropnych tekstów to nie słyszałam. A potem dziwią się że kobiety nie chcą dzieci, echhh tragedia. Szczerze współczujęKamilaAnt2026 wrote:Byłam u 4 różnych ginekologów. Jeden kazał sprawdzić progesteron 7dpo. Zawsze mam dobry. A reszta zbagatelizowała "taka moja uroda", "proszę starac sie rok i dopiero wtedy dalsza diagnostyka"
A Pani ginekolog na nfz jak przyszlam z tym problemem i pokazałam jej dokumenty że badałam progesteron a ona rzuciła mi tymi wynikami i zapytała po co to sobie robie.
Także skończyło sie moim płaczem na tej wizycie 👌
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Tułę mocno, ale póki nie ma @ to jest nadzieja, może później owulacja była 🍀 trzymam dalej kciukiGilgotka wrote:Dzień dobry. U mnie dziś 14dpo I dalej biel więc chyba już nie ma sensu testować dalej😮💨
Ja dzisiaj plamienie 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ czuje, że od tego mają coś się zmieniło i nie mam normalnej @ jak zawsze…. Nie rozumiem🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
A ja dziś 10dpo i biało, gdyny nie plamienia to miałabym dalej nadzieje, ale z nimi to jakoś nie sądze 🤔
Miłego dnia dziewczyny♀️95 ♂️97
♀️
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
My jak zaczęliśmy starania to pierwsze 3 cykle miałam rozregulowane, owulacja występowała pare dni pozniej niz zawsze. Potem sie unormowałoaaandzia wrote:Tułę mocno, ale póki nie ma @ to jest nadzieja, może później owulacja była 🍀 trzymam dalej kciuki
Ja dzisiaj plamienie 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ czuje, że od tego mają coś się zmieniło i nie mam normalnej @ jak zawsze…. Nie rozumiem♀️95 ♂️97
♀️
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
♂️
Morfologia pl. 1%
KamilaAnt2026 wrote:My jak zaczęliśmy starania to pierwsze 3 cykle miałam rozregulowane, owulacja występowała pare dni pozniej niz zawsze. Potem sie unormowało
Trzymam dalej za Ciebie kciuki to nadal 10dpo🍀
Ja nigdy nie miałam plamienia przed @ zaczęły się po konizacji szyjki , potem kilka miesięcy był spokój i teraz od maja zawirowania 🤷🏻♀️ strasznie wkurzające to jest bo nie wiem kiedy rozkręca się @ i od kiedy ja zaznaczać
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
🌸 Kamila bardzo współczuję doświadczeń z lekarzami. 🫂Jak można tak bardzo nie mieć empatii mając taki zawód... 🤯 Tulę za biel i wstrętne plamienia. 🫂 Ale! wiesz...🤞🤞😉
🌸 Gilgotka 🫂
🌸 aaandzia organizm lubi płatać figle, oby już niedługo wszystko się unormowało.
🌸 Smerfetka no i super nastawienie. 👍😁
Nigri, aaandzia, KamilaAnt2026, LittleSteps lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Kamila - zachowanie lekarza poniżej wszelkiej krytyki, bardzo współczuję, że musiałaś tego doświadczyć 😞 i przytulam za biel 🫂
Gilgotka przytulam za biel 🫂 nadal trzymam za Ciebie kciuki
Póki nie ma okresu, jest nadzieja
Smerfetka cieszę się, że masz takie nastawienie
Biele i czekanie na werdykt to najgorszy czas w całym cyklu
Ja dzisiaj poszłam zrobić sobie tego proga, zobaczymy. W tym cyklu jestem mocno spokojna, co ma być to będzie - w tamtym to taka sinusoida nastrojów, chociaż to jeszcze może nadejść
Nigri, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Gilgotka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Piękne nastawienie ❤️xSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
U mnie można wpisać 🩸, cieszę się bo można znowu mieć nadzieję 😁
Tulę za wszystkie biele, jeszcze wszystko jest możliwe ✨
Ja wczoraj miałam trochę zjazd psychiczny, ale mąż mnie na szczęście postawił do pionu. W poniedziałek idzie na badanie krwi, dostał skierowanie na sporo badań pod kątem starań. Ustaliliśmy też, że jak w tym cyklu się nie uda to pójdzie na badanie nasienia. Jakoś mi teraz lżej, że mamy plan działania 😃
Kompotlinka, Anna_30, Gilgotka, Domi ^^, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Tulę za biele i małpy. W lipcu już musi się udać, bo ten czerwiec jakiś lichy w pozytywne testy.
U mnie od wczoraj pozytywne owulaki w końcu. A mam dziś 20 dc. Proszę o przepisanie testowania na dzień ojca. Może się uda dołączyć cień cienia do prezentu 😂
Nikaaa_, Kompotlinka, Anna_30, xSmerfetkax, mommytobe, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość
-
Tulę za biele, za małpy też ale pamiętajcie o dobrym nastawieniu, nowy cykl nowa szansa także to nie koniec.
Aaandzia tak to wkurzające ja tak miałam przy plamieniach z polipem. Nie wiedziałam gdzie się kończy okres gdzie zaczyna, co zaznaczać. Wszystkie te cykle z polipem szyły do kosza bo w caly świat.
Co do ginekologów typu NFZ, to jako młoda dziewczyna poszłam dwa razy i nigdy już więcej. Od lat mam prywatnego ginekologa i do innego nie chodzę, nie ufam żadnemu innemu.😅
Wracając do tych wizyt na NFZ były okropne na pierwszej wizycie lekarz komentował moja infekcje insynuował mi naprawdę okropne rzeczy. A niestety przez problemy hormonalne mój organizm bardzo długo był podatny na infekcje. A drugim razem stary dziad komentował moje owłosienie (nie to że nie byłam ogolona) tylko włosy do tej pory rosna mi twarde gęste i niekoniecznie tam gdzie powinny. To również było objawem choroby, ale dla lekarza tego było idealna rzeczą do wyśmiewania. Później po obejrzeniu przez neigo usg uslyszałam ze powinnam zadbać o siebie. Nie wiem co to miał na myśli przy moich chorobach bo chuda zawsze bylam jak patyk, schludna, czysta tez byłam, w kazdym razie argumentował swoj wywod tym ze chyba chce mieć dzieci w przyszłości. I dodał ze kobieta która nie może mieć dzieci to nie kobieta. 🤣
Teraz gdybym coś takiego usłyszała to pewnie skarga i awantura by była tak że szybko by przeszedł na emeryturę. A że ledwo skończyłam 18lat to wyszlam zszokowana z tego gabinetu.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Trzymam kciuki by tak było, powodzenia w działaniuAnabbit wrote:Tulę za biele i małpy. W lipcu już musi się udać, bo ten czerwiec jakiś lichy w pozytywne testy.
U mnie od wczoraj pozytywne owulaki w końcu. A mam dziś 20 dc. Proszę o przepisanie testowania na dzień ojca. Może się uda dołączyć cień cienia do prezentu 😂
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Nie mam komentarza na takich lekarzy… masakra i jeszcze takie słowa do tak młodej dziewczyny… miałam nadzieję, że takie rzeczy zdarzają się ekstremalnie rzadko jeśli w ogóle. Ja nigdy na taką osobę nie natrafiłam na szczęście. Dobrze, że znalazłaś już odpowiednią osobę.Nigri wrote:Tulę za biele, za małpy też ale pamiętajcie o dobrym nastawieniu, nowy cykl nowa szansa także to nie koniec.
Aaandzia tak to wkurzające ja tak miałam przy plamieniach z polipem. Nie wiedziałam gdzie się kończy okres gdzie zaczyna, co zaznaczać. Wszystkie te cykle z polipem szyły do kosza bo w caly świat.
Co do ginekologów typu NFZ, to jako młoda dziewczyna poszłam dwa razy i nigdy już więcej. Od lat mam prywatnego ginekologa i do innego nie chodzę, nie ufam żadnemu innemu.😅
Wracając do tych wizyt na NFZ były okropne na pierwszej wizycie lekarz komentował moja infekcje insynuował mi naprawdę okropne rzeczy. A niestety przez problemy hormonalne mój organizm bardzo długo był podatny na infekcje. A drugim razem stary dziad komentował moje owłosienie (nie to że nie byłam ogolona) tylko włosy do tej pory rosna mi twarde gęste i niekoniecznie tam gdzie powinny. To również było objawem choroby, ale dla lekarza tego było idealna rzeczą do wyśmiewania. Później po obejrzeniu przez neigo usg uslyszałam ze powinnam zadbać o siebie. Nie wiem co to miał na myśli przy moich chorobach bo chuda zawsze bylam jak patyk, schludna, czysta tez byłam, w kazdym razie argumentował swoj wywod tym ze chyba chce mieć dzieci w przyszłości. I dodał ze kobieta która nie może mieć dzieci to nie kobieta. 🤣
Teraz gdybym coś takiego usłyszała to pewnie skarga i awantura by była tak że szybko by przeszedł na emeryturę. A że ledwo skończyłam 18lat to wyszlam zszokowana z tego gabinetu.
Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Rety Nigri 😱 okropne

U mnie @ nadal nie ma, chyba sobie poczekam. Nie czuję żadnych sygnałów z organizmu zwiastujących.
Dzisiaj byłam cały dzień na zajęciach- studia zaoczne, jeszcze miesiąc i koniec licencjatu. Szybko zleciało 😁
aaandzia lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Anna_30 wbrew pozorom zdarza się to często tylko nikt głośno o tym nie mówi. Teraz mam świetnego lekarza z polecenia bo bratową leczył, ale miła odmiana. Idę na wizytę bez stresu i często też wychodze rozbawiona z gabinetu, świetny lekarz oraz człowiek, nie wiem co bym zrobiła jakby nagle przestał przyjować. 🫣
Elgenda może brak sygnałów to sygnał 😁
Anna_30 lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań