Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Patrzę na Twój rocznik w stopce i jakoś tak mi lżej. Mam poczucie, że dla mnie to już jest ostatni gwizdek i że w ogóle jestem za stara, a jak się nie będzie udawało to ten czas będzie upływał i będzie jeszcze gorzej. Zastanawiam się czy powinnam sobie dać jakiś graniczny czas na starania.
    Dzisiaj mam zjazd emocjonalny...
    Jestem 1990 r., w tamtym roku urodziłam dziecko po 3 latach starań, zamierzam urodzić jeszcze jedno 🥰 o ile będzie mi dane. Ale czas to pojęcie względne, pamiętaj nie nakładaj sobie jeszcze dodatkowej presji

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienia sie pojawiły. Ale w takiej ilości że nie wiwm czy to nie @. Także o 🥴

Ide spać, spokojnej nocy dziewczyny 😊

👩31 🧒29

10.07, 7dpo klasycznie plamienie :(

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    U mnie plamienia sie pojawiły. Ale w takiej ilości że nie wiwm czy to nie @. Także o 🥴

Ide spać, spokojnej nocy dziewczyny 😊
    Oby jednak nie @ ✊🏻 dobranoc

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Jestem 1990 r., w tamtym roku urodziłam dziecko po 3 latach starań, zamierzam urodzić jeszcze jedno 🥰 o ile będzie mi dane. Ale czas to pojęcie względne, pamiętaj nie nakładaj sobie jeszcze dodatkowej presji
    Tak ja to w teorii wszystko wiem.
    A w praktyce jest inaczej.
    Może dlatego, że mam porównanie. Mam 35lat, moja mama 52. Mój mąż ma 36 lat, jego mama 71. Widzę różnicę, i uważam, że "późne" macierzyństwo to nie jest nic dobrego. Ale to nie jest coś co nie daje mi spać. Mam czystą głowę i wiem, że będzie co ma być.

Nigri lubi tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Byłam u 4 różnych ginekologów. Jeden kazał sprawdzić progesteron 7dpo. Zawsze mam dobry. A reszta zbagatelizowała "taka moja uroda", "proszę starac sie rok i dopiero wtedy dalsza diagnostyka"
    A Pani ginekolog na nfz jak przyszlam z tym problemem i pokazałam jej dokumenty że badałam progesteron a ona rzuciła mi tymi wynikami i zapytała po co to sobie robie.
    Także skończyło sie moim płaczem na tej wizycie 👌
    Matulo kochana aż oczy wytrzeszczyłam... Zdarzyło mi się być u ginekologów z niższej półki w luxmedzie jak miałam pakiet z pracy, ale takich okropnych tekstów to nie słyszałam. A potem dziwią się że kobiety nie chcą dzieci, echhh tragedia. Szczerze współczuję

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie dziś 14dpo I dalej biel więc chyba już nie ma sensu testować dalej😮‍💨

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Dzień dobry. U mnie dziś 14dpo I dalej biel więc chyba już nie ma sensu testować dalej😮‍💨
    Tułę mocno, ale póki nie ma @ to jest nadzieja, może później owulacja była 🍀 trzymam dalej kciuki

Ja dzisiaj plamienie 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ czuje, że od tego mają coś się zmieniło i nie mam normalnej @ jak zawsze…. Nie rozumiem

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy

Wysłany: 13 czerwca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 10dpo i biało, gdyny nie plamienia to miałabym dalej nadzieje, ale z nimi to jakoś nie sądze 🤔

Miłego dnia dziewczyny

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs

Wysłany: 13 czerwca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Tułę mocno, ale póki nie ma @ to jest nadzieja, może później owulacja była 🍀 trzymam dalej kciuki

Ja dzisiaj plamienie 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ czuje, że od tego mają coś się zmieniło i nie mam normalnej @ jak zawsze…. Nie rozumiem
    My jak zaczęliśmy starania to pierwsze 3 cykle miałam rozregulowane, owulacja występowała pare dni pozniej niz zawsze. Potem sie unormowało

👩31 🧒29

♀️
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    My jak zaczęliśmy starania to pierwsze 3 cykle miałam rozregulowane, owulacja występowała pare dni pozniej niz zawsze. Potem sie unormowało

Trzymam dalej za Ciebie kciuki to nadal 10dpo🍀

Ja nigdy nie miałam plamienia przed @ zaczęły się po konizacji szyjki , potem kilka miesięcy był spokój i teraz od maja zawirowania 🤷🏻‍♀️ strasznie wkurzające to jest bo nie wiem kiedy rozkręca się @ i od kiedy ja zaznaczać

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie można wpisać 🩸, cieszę się bo można znowu mieć nadzieję 😁
    Tulę za wszystkie biele, jeszcze wszystko jest możliwe ✨

Elgenda lubi tę wiadomość

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Kamila bardzo współczuję doświadczeń z lekarzami. 🫂Jak można tak bardzo nie mieć empatii mając taki zawód... 🤯 Tulę za biel i wstrętne plamienia. 🫂 Ale! wiesz...🤞🤞😉

🌸 Gilgotka 🫂

🌸 aaandzia organizm lubi płatać figle, oby już niedługo wszystko się unormowało.

🌸 Smerfetka no i super nastawienie. 👍😁

Nigri, aaandzia, KamilaAnt2026, LittleSteps lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - zachowanie lekarza poniżej wszelkiej krytyki, bardzo współczuję, że musiałaś tego doświadczyć 😞 i przytulam za biel 🫂
    Gilgotka przytulam za biel 🫂 nadal trzymam za Ciebie kciuki
    Póki nie ma okresu, jest nadzieja
    Smerfetka cieszę się, że masz takie nastawienie

Biele i czekanie na werdykt to najgorszy czas w całym cyklu

Ja dzisiaj poszłam zrobić sobie tego proga, zobaczymy. W tym cyklu jestem mocno spokojna, co ma być to będzie - w tamtym to taka sinusoida nastrojów, chociaż to jeszcze może nadejść

Nigri, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Gilgotka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    U mnie można wpisać 🩸, cieszę się bo można znowu mieć nadzieję 😁
    Tulę za wszystkie biele, jeszcze wszystko jest możliwe ✨
    Piękne nastawienie ❤️

Ja wczoraj miałam trochę zjazd psychiczny, ale mąż mnie na szczęście postawił do pionu. W poniedziałek idzie na badanie krwi, dostał skierowanie na sporo badań pod kątem starań. Ustaliliśmy też, że jak w tym cyklu się nie uda to pójdzie na badanie nasienia. Jakoś mi teraz lżej, że mamy plan działania 😃

Kompotlinka, Anna_30, Gilgotka, Domi ^^, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele i małpy. W lipcu już musi się udać, bo ten czerwiec jakiś lichy w pozytywne testy.
    U mnie od wczoraj pozytywne owulaki w końcu. A mam dziś 20 dc. Proszę o przepisanie testowania na dzień ojca. Może się uda dołączyć cień cienia do prezentu 😂

Nikaaa_, Kompotlinka, Anna_30, xSmerfetkax, mommytobe, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele, za małpy też ale pamiętajcie o dobrym nastawieniu, nowy cykl nowa szansa także to nie koniec.

Aaandzia tak to wkurzające ja tak miałam przy plamieniach z polipem. Nie wiedziałam gdzie się kończy okres gdzie zaczyna, co zaznaczać. Wszystkie te cykle z polipem szyły do kosza bo w caly świat.

Co do ginekologów typu NFZ, to jako młoda dziewczyna poszłam dwa razy i nigdy już więcej. Od lat mam prywatnego ginekologa i do innego nie chodzę, nie ufam żadnemu innemu.😅
    Wracając do tych wizyt na NFZ były okropne na pierwszej wizycie lekarz komentował moja infekcje insynuował mi naprawdę okropne rzeczy. A niestety przez problemy hormonalne mój organizm bardzo długo był podatny na infekcje. A drugim razem stary dziad komentował moje owłosienie (nie to że nie byłam ogolona) tylko włosy do tej pory rosna mi twarde gęste i niekoniecznie tam gdzie powinny. To również było objawem choroby, ale dla lekarza tego było idealna rzeczą do wyśmiewania. Później po obejrzeniu przez neigo usg uslyszałam ze powinnam zadbać o siebie. Nie wiem co to miał na myśli przy moich chorobach bo chuda zawsze bylam jak patyk, schludna, czysta tez byłam, w kazdym razie argumentował swoj wywod tym ze chyba chce mieć dzieci w przyszłości. I dodał ze kobieta która nie może mieć dzieci to nie kobieta. 🤣
    Teraz gdybym coś takiego usłyszała to pewnie skarga i awantura by była tak że szybko by przeszedł na emeryturę. A że ledwo skończyłam 18lat to wyszlam zszokowana z tego gabinetu.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Tulę za biele i małpy. W lipcu już musi się udać, bo ten czerwiec jakiś lichy w pozytywne testy.
    U mnie od wczoraj pozytywne owulaki w końcu. A mam dziś 20 dc. Proszę o przepisanie testowania na dzień ojca. Może się uda dołączyć cień cienia do prezentu 😂
    Trzymam kciuki by tak było, powodzenia w działaniu

Anabbit lubi tę wiadomość

• Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Tulę za biele, za małpy też ale pamiętajcie o dobrym nastawieniu, nowy cykl nowa szansa także to nie koniec.

Aaandzia tak to wkurzające ja tak miałam przy plamieniach z polipem. Nie wiedziałam gdzie się kończy okres gdzie zaczyna, co zaznaczać. Wszystkie te cykle z polipem szyły do kosza bo w caly świat.

Co do ginekologów typu NFZ, to jako młoda dziewczyna poszłam dwa razy i nigdy już więcej. Od lat mam prywatnego ginekologa i do innego nie chodzę, nie ufam żadnemu innemu.😅
    Wracając do tych wizyt na NFZ były okropne na pierwszej wizycie lekarz komentował moja infekcje insynuował mi naprawdę okropne rzeczy. A niestety przez problemy hormonalne mój organizm bardzo długo był podatny na infekcje. A drugim razem stary dziad komentował moje owłosienie (nie to że nie byłam ogolona) tylko włosy do tej pory rosna mi twarde gęste i niekoniecznie tam gdzie powinny. To również było objawem choroby, ale dla lekarza tego było idealna rzeczą do wyśmiewania. Później po obejrzeniu przez neigo usg uslyszałam ze powinnam zadbać o siebie. Nie wiem co to miał na myśli przy moich chorobach bo chuda zawsze bylam jak patyk, schludna, czysta tez byłam, w kazdym razie argumentował swoj wywod tym ze chyba chce mieć dzieci w przyszłości. I dodał ze kobieta która nie może mieć dzieci to nie kobieta. 🤣
    Teraz gdybym coś takiego usłyszała to pewnie skarga i awantura by była tak że szybko by przeszedł na emeryturę. A że ledwo skończyłam 18lat to wyszlam zszokowana z tego gabinetu.
    Nie mam komentarza na takich lekarzy… masakra i jeszcze takie słowa do tak młodej dziewczyny… miałam nadzieję, że takie rzeczy zdarzają się ekstremalnie rzadko jeśli w ogóle. Ja nigdy na taką osobę nie natrafiłam na szczęście. Dobrze, że znalazłaś już odpowiednią osobę.

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Nigri 😱 okropne :/

U mnie @ nadal nie ma, chyba sobie poczekam. Nie czuję żadnych sygnałów z organizmu zwiastujących.

Dzisiaj byłam cały dzień na zajęciach- studia zaoczne, jeszcze miesiąc i koniec licencjatu. Szybko zleciało 😁

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wbrew pozorom zdarza się to często tylko nikt głośno o tym nie mówi. Teraz mam świetnego lekarza z polecenia bo bratową leczył, ale miła odmiana. Idę na wizytę bez stresu i często też wychodze rozbawiona z gabinetu, świetny lekarz oraz człowiek, nie wiem co bym zrobiła jakby nagle przestał przyjować. 🫣

Elgenda może brak sygnałów to sygnał 😁

Anna_30 lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ