Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana tule cię mocno, ja w marcu miałam identyczną sytuacje z tymi testami a jak poszłam na bete to wzrosła tylko do 15 czyli biochem. Wydaje mi się, że mężczyźni aż tak tego nie przeżywają bo mój mąż zawsze mówi nie przejmuj sie będziemy starać sie dalej ale ile można.AnaHope wrote:Ja wczoraj już nie miałam siły napisać a był mój dzień testowania. Niestety znowu jest coś nie tak. Wczoraj rano była już normalna ale słaba kreska, różowa. Widoczna bez żadnego otwierania testu. Po kilku godzinach dostałam okropnych bóli brzucha jak w najgorszy dzień okresu i dostałam plamienia. Już wiedziałam, że coś nie tak. Dziś już kreska słabsza, beta 14, progesteron niski.
Znowu się nie udało. Chyba już nigdy się nie uda donosić żadnej ciąży...
Aż dziś musiałam sobie popłakać.
Jest mi już poprostu psychicznie i finansowo ciężko. A wiem, że jak się poddamy to już nigdy nie będzie kolejnej szansy, nie na własnych komórkach i nie z moją macicą bo z roku na rok jest coraz gorzej.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe. -
🌸 Kompotlinko ja też dziś 9dc! Dzisiaj pojawiło się dużo płodnego śluzu więc wieczorem chyba podziałamy z mężem ☺️
🌸 Gilgotko 8 dni po dupku i nadal brak małpy? Bardzo dziwne, powinno pojawić się z odstawienia. Może skonsultuj z ginem
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
emmac wrote:Haha, to czekanie to jest jakiś dramat 😄 czekam z Toba, koniec czerwca testowanie, a przede mna urodziny moje, synka, dzien ojca więc będzie łatwiej zająć glowe

To faktycznie będzie się działo u Ciebie 😊 ja też na brak zajęć nie narzekam, 2 i 4 latek na pokładzie, zleci migiem 😁
Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Byłam wczoraj u gina niby wszystko okTofuszka wrote:🌸 Kompotlinko ja też dziś 9dc! Dzisiaj pojawiło się dużo płodnego śluzu więc wieczorem chyba podziałamy z mężem ☺️
🌸 Gilgotko 8 dni po dupku i nadal brak małpy? Bardzo dziwne, powinno pojawić się z odstawienia. Może skonsultuj z ginem
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Jest beta 80 mIU/ml. Jak myślicie, dobry wynik?
Tofuszka, aaandzia, Nikaaa_, Madzialenka95, Kompotlinka, Domi ^^, Anna_30, monii00, mommytobe, Anabbit, AandMore, Skowronek, Gosiaczkova, Waleria, MiśkaK, Marcycha, Lisia00, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta -
Tofuszka wrote:Matusia super, zrób kolejną po dwóch dniach i porównamy ❤️
Tak właśnie planuję ❤️ W czwartek powtórka, więc mam nadzieję, że będzie ładny przyrost 🤞Na pewno dam znać 😊
Kompotlinka, Tofuszka, Marcycha, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta -
Ja dzisiaj powtórzyłam testy owulacyjne z dwóch różnych firm bo coś mnie tknęło żeby temu pierwszemu nie ufać i wyszły mi dwa różne wyniki 😅 jak żyć?
Tofuszka lubi tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Akurat podziałaliśmy dzisiaj rano 😀 idę dzisiaj również na monitoring pierwszy raz a w piątek i poniedziałek powtórka bo owulka miała być dopiero w sobotę więc tak rozplanowałam ale jest szansa że w poniedziałek już nie będzie takiej koniecznościKompotlinka wrote:🌸 Basiu daj znać jaki wynik. 🤞
🌸 Maltusia kciuki za piękny przyrost! 🤞
🌸 Madzialenka działajcie! 😁🔥
Jestem mega ciekawa co mi lekarz powie.
Wieczorem już pewnie nie damy rady podziałać ale może jutro rano
Proszę zatem o wpisanie mnie na testowanie na 29 czerwca
może będzie prezent na imieniny dla męża 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 16:54
Kompotlinka, Elgenda, mommytobe, Nikaaa_, Tofuszka lubią tę wiadomość
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Bardzo mi przykro, przytulam i dużo siły dla Was 🫂AnaHope wrote:Ja wczoraj już nie miałam siły napisać a był mój dzień testowania. Niestety znowu jest coś nie tak. Wczoraj rano była już normalna ale słaba kreska, różowa. Widoczna bez żadnego otwierania testu. Po kilku godzinach dostałam okropnych bóli brzucha jak w najgorszy dzień okresu i dostałam plamienia. Już wiedziałam, że coś nie tak. Dziś już kreska słabsza, beta 14, progesteron niski.
Jest mi już poprostu psychicznie i finansowo ciężko. A wiem, że jak się poddamy to już nigdy nie będzie kolejnej szansy, nie na własnych komórkach i nie z moją macicą bo z roku na rok jest coraz gorzej.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe.
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
AnaHope wrote:Ja wczoraj już nie miałam siły napisać a był mój dzień testowania. Niestety znowu jest coś nie tak. Wczoraj rano była już normalna ale słaba kreska, różowa. Widoczna bez żadnego otwierania testu. Po kilku godzinach dostałam okropnych bóli brzucha jak w najgorszy dzień okresu i dostałam plamienia. Już wiedziałam, że coś nie tak. Dziś już kreska słabsza, beta 14, progesteron niski.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe.
Tak mi przykro 😞 tule mocno 🫂Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
Mamadotrzech wrote:Ja już wyczuwam, że jestem po owulacji, także pozostało cierpliwie czekać te 2 tygodnie 😊
To czekamy razem 😊💕
Mamadotrzech lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
mommytobe -
Madzialenka95 wrote:Akurat podziałaliśmy dzisiaj rano 😀 idę dzisiaj również na monitoring pierwszy raz a w piątek i poniedziałek powtórka bo owulka miała być dopiero w sobotę więc tak rozplanowałam ale jest szansa że w poniedziałek już nie będzie takiej konieczności

Jestem mega ciekawa co mi lekarz powie.
Wieczorem już pewnie nie damy rady podziałać ale może jutro rano
Proszę zatem o wpisanie mnie na testowanie na 29 czerwca
może będzie prezent na imieniny dla męża 😀
To testujemy razem 😊💕
Madzialenka95 lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
mommytobe -
Cześć dziewczyny 😊
Czytam Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się przywitać.
Mam 36 lat, mąż 29. Staramy się o rodzeństwo dla naszego pierwszego dziecka już 20. cykl. Kilka lat temu przy okazji diagnostyki wyszły u męża bardzo słabe wyniki nasienia (OAT). Pamiętam, że wtedy świat trochę nam się zawalił, bo naczytaliśmy się różnych rzeczy i wydawało nam się, że droga do rodzicielstwa będzie bardzo trudna.
A potem wydarzyło się coś, czego kompletnie się nie spodziewaliśmy – kilka miesięcy później zaszłam naturalnie w ciążę. Dlatego dziś z jednej strony mam w sobie dużo wdzięczności i wiem, że cuda się zdarzają, ale z drugiej chyba jeszcze trudniej pogodzić mi się z tym, że tym razem tak długo nie wychodzi.
W lutym powtórzyliśmy badanie nasienia i niestety nadal nie wygląda dobrze. Mąż jest pod opieką lekarza, bierze suplementy i leki, a w sobotę mamy kolejne badanie, więc trochę żyję teraz od wyniku do wyniku.
Po swojej stronie mam na razie dobre wyniki hormonów i AMH, ale dopiero porządkuję dalszą diagnostykę. Za kilka dni mam wizytę u ginekologa i zobaczymy, jakie będą kolejne kroki.
Przyznam szczerze, że najbardziej męczy mnie już nie sama diagnostyka, tylko czekanie. Co miesiąc człowiek ma nadzieję, liczy dni, analizuje objawy, a potem znowu trzeba zbierać się do kolejnego cyklu.
Jest tu może ktoś, kto również walczy z OAT? Albo komu udało się doczekać drugiego dziecka mimo naprawdę słabych parametrów nasienia?
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️
mommytobe, Nikaaa_, Kompotlinka, aaandzia, Domi ^^, Tofuszka, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩36 👨29
👧 14.10.2023 ❤️
🍀 20 cs o rodzeństwo
🔬 OAT
📅 09.22 OAT (3,5 mln/ml | morfo 1,9%)
✨ 12.23 naturalny cud ❤️
📅 02.26
➡️ 10,95 mln/ml
➡️ PR 2%
➡️ morfo 1%
👨 Fertilman + L-karnityna + Q10 + Omega3 + D3 + antyestrogen
👩 AMH 4,56 | TSH 0,54 | PRL 221
📅 20.06 🍀 kontrola
📅 26.06 👩⚕️ wizyta
🤞👶 -
Nadrobiłam kilka stron 😉
Ja powiem szczerze, że jestem wykończona, mam mega intensywny czas w pracy i padam na twarz… mam nadzieję, że ten czas do testowania szybko zleci… i podbrzusze mnie boli dziś.Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
mommytobe -
Tak, 2 czerwca też wspólnie testowałyśmy bo 1 nie zatestowalam 😀 super mamy niezłe synchro 😊mommytobe wrote:To testujemy razem 😊💕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 17:49
mommytobe lubi tę wiadomość
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Madzialenka95 wrote:Tak, 2 czerwca też wspólnie testowałyśmy bo 1 nie zatestowalam 😀 super mamy niezłe synchro 😊
🤞🤞🤞💕💕💕😊Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
mommytobe