Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyszłam z pracy byłam właśnie na badaniach teraz tylko żeby było wszystko ok..🥹 będą koło 17-18
Kompotlinka, dzydzy, Nikaaa_, Ounai, Anna_30, Tofuszka, MiśkaK, Gosiaczkova, Luna11, J.ss, Ananabanana, aaandzia, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Maalwii trzymam kciuki!! Musi być dobrze!! 🤩
Maalwii lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Szczerze kusi mnie to bardzo haha tylko i tak będę potem powtarzać test 2-3 lipca przez duphaston, więc nie wiem czy się wpisywać jeszcze na czerwiec 🙈Kompotlinka wrote:🌸 Tofuszka będziesz testować jeszcze w czerwcu? 😏 Może akurat klątwa Cię dopadnie. 🤞🤞
U mnie dziś raczej będzie pik na owulaku- wczoraj wieczorem już była trochę ciemniejsza kreska, dziś rano dużo pięknego śluzu płodnego, no ale trzeba było się zebrać do roboty...po powrocie działamy. 💪😁
Trzymam kciuki za starania! Niech będą owocne ❤️
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Ja zrobię potem ankietę tak jak pisałam, czekam jeszcze na kolejne propozycje, może ktoś ma więcej pomysłów? ❤️aaandzia wrote:Ja się nastawiam już na testowanie lipcowe
Dziewczyny wcześniej wrzucały pomysły to może wybierzmy jakiś na lipiec?
1. W lipcu harcujemy 🌞 dzieci wiosną mieć będziemy 🍼
2. Letni czas niech nie pójdzie w las 🌲 lipcu nasz pozytywnych testów górę dasz! ⏸️
3. Wakacyjne bara bara 🔥 w brzuszku kropka będę miała!
4. Lipiec-cipiec😆 Daj już spokój - chce być mamą w przyszłym roku!🤰
5. Lipiec spędze w stogu siana - wyczaiłam tam bociana! 🤞🫢
6. Liczby nie kłamią, statystyce ufamy- w lipcu napadną nas bociany!⏸️
7. Wakacyjny relaks niech sprzyja nam 🏝, wiosną dołączymy do grona Mam. 🤱
8. O wiosennej dzidzi marzę 👶, więc niech lipiec w końcu ⏸️ pokaże.
Mi się podoba 1 i 5
aaandzia lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
🌸 Aandzia jeśli ma problem to chyba lepiej nie mówić kiedy dni płodne wypadają (tak myślę). U mnie na przyspieszenie finału odpowiednia pozycja i trochę więcej jęków 😂 aczkolwiek na szczęście mój nie ma problemów, ale tak jak ktoś tam wyżej napisał - każdy egzemplarz jest wyjątkowy 😂
🌸 Elgenda faktycznie wygląda jakby owulka miała być dzisiaj (lub wczoraj w późnych godzinach). Wg mnie możesz powtarzać jeszcze testy dziś i jutro dla pewności+ obserwować czy śluz się zmienia na stałe. Przykro mi, że puste opakowanie dostałaś w sklepie. Straszne świństwo ktoś zrobił
Elgenda, aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
aaandzia wrote:Ja się nastawiam już na testowanie lipcowe
Dziewczyny wcześniej wrzucały pomysły to może wybierzmy jakiś na lipiec?
1. W lipcu harcujemy 🌞 dzieci wiosną mieć będziemy 🍼
2. Letni czas niech nie pójdzie w las 🌲 lipcu nasz pozytywnych testów górę dasz! ⏸️
3. Wakacyjne bara bara 🔥 w brzuszku kropka będę miała!
4. Lipiec-cipiec😆 Daj już spokój - chce być mamą w przyszłym roku!🤰
5. Lipiec spędze w stogu siana - wyczaiłam tam bociana! 🤞🫢
6. Liczby nie kłamią, statystyce ufamy- w lipcu napadną nas bociany!⏸️
7. Wakacyjny relaks niech sprzyja nam 🏝, wiosną dołączymy do grona Mam. 🤱
8. O wiosennej dzidzi marzę 👶, więc niech lipiec w końcu ⏸️ pokaże.
Mi się podoba 1 i 5
Mi 1 jakoś wpadła w ucho 😅
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Maalwii wrote:Jeszcze ostatnio szukałam co u Ananabanana 😅
J.ss, Murena czekam na was aż w końcu będziecie mogły stąd się wynieść na fioletową 🍀
Jutro chyba nie dam rady na betę bo nie ma szefa ani mojego lidera więc nie mam jak wzięć urlop może we wtorek się uda 🙄
Maaalwiii gratulacje! Nie chciałam się tak wcinać w wątek, ale super!!! Bardzo się cieszę. Czekałam na te wieści. Ja sobie tu do Was co jakiś czas zaglądam i patrzę właśnie.
PS. U mnie 16 dni do porodu zostało, jest ciężko, ale się cieszę. 🤰😁 a i z ciekawostek złamałam nogę więc poród mi się fajny zapowiada.
Trzymam kciuki za betę i obserwuję dalej 🥰
-
O kurcze, współczuję. Mimo wszystko, spokojnego rozwiązania ☺️Ananabanana wrote:Maaalwiii gratulacje! Nie chciałam się tak wcinać w wątek, ale super!!! Bardzo się cieszę. Czekałam na te wieści. Ja sobie tu do Was co jakiś czas zaglądam i patrzę właśnie.
PS. U mnie 16 dni do porodu zostało, jest ciężko, ale się cieszę. 🤰😁 a i z ciekawostek złamałam nogę więc poród mi się fajny zapowiada.
Ananabanana lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Maalwii wrote:Wyszłam z pracy byłam właśnie na badaniach teraz tylko żeby było wszystko ok..🥹 będą koło 17-18
Trzymam kciuki
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ananabanana wrote:Maaalwiii gratulacje! Nie chciałam się tak wcinać w wątek, ale super!!! Bardzo się cieszę. Czekałam na te wieści. Ja sobie tu do Was co jakiś czas zaglądam i patrzę właśnie.
Pocichutku dziękuję.. 🤭❤️
To już rozwiązanie tuż tuż, ale to w gipsie jesteś? Jak to się stało? 🙉M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Tofuszka wrote:🌸 Aandzia jeśli ma problem to chyba lepiej nie mówić kiedy dni płodne wypadają (tak myślę). U mnie na przyspieszenie finału odpowiednia pozycja i trochę więcej jęków 😂 aczkolwiek na szczęście mój nie ma problemów, ale tak jak ktoś tam wyżej napisał - każdy egzemplarz jest wyjątkowy 😂
🌸 Elgenda faktycznie wygląda jakby owulka miała być dzisiaj (lub wczoraj w późnych godzinach). Wg mnie możesz powtarzać jeszcze testy dziś i jutro dla pewności+ obserwować czy śluz się zmienia na stałe. Przykro mi, że puste opakowanie dostałaś w sklepie. Straszne świństwo ktoś zrobił
No właśnie jak nie mówiłam to było okej, a teraz niepotrzebna spina jest 🤦🏻♀️ w tej kwestii co facet to inna reakcja jest, wrzucimy na luz i nie będę mówić i tak tylko w weekendy jest okazja więc w sumie nic się nie zmienia, ale sama myśl że dziecko jest dla niego stresujące … zobaczymy🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny beta 17,52 🥹
Teraz czekam na środę żeby dobrze przyrosło
Tofuszka, Gorzkax33333, Luna11, Anna_30, Seabird, Monia•, Ounai, Kompotlinka, Ananabanana, Anabbit, aaandzia, monii00, Nikaaa_, shaylen, dzydzy, Lisia00, J.ss, Elgenda, mommytobe, Madzialenka95, Domi ^^, Dawdler34, KAaareii, MiśkaK, Mamacita, Nutka15, Konzzdi, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Czekam na tytuły do jutra do końca dniaTofuszka wrote:Dziewczynki moje kochane, trzeba powoli myśleć o wątku lipcowym. Za kilka dni zrobię ankietę, a w międzyczasie poproszę o propozycje tytułów na kolejny wątek. Kto jest chętny na prowadzenie lipcowego kalendarza? ☺️
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Cześć dziewczyny,
Jestem aktualnie 8 dpo (wg kalendarza ovufriend - nie miałam żadnego oficjalnego monitoringu owulacji), zauważyłam przed chwilą odrobinę jasno różowej wydzieliny na bieliźnie. Wydaje mi sie, że to za wcześnie na miesiączkę, mam długie cykle, 34 dniowe , a dziś jest 25 dc. Innych objawów nie czuję . W proprzednich dwóch ciążach nie kojarzę, abym miała plamienie implantacyjne, teraz pomyślałam, że to może to… oczywiście będę Was update’owac jak się rozwija sytuacja 🥺
Kompotlinka, aaandzia, Elgenda, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość