Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl wydłużony, ale w końcu przyszła owulacja 😂

Nikaaa_, mommytobe, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj przez pół dnia bolał brzuch tak jak na 🐒, a do tego wg kalendarza jeszcze tydzień 🤷‍♀️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌸

Malwii czekam z niecierpliwością na Twoją betę 💕

Dziewczyny z 🐒 mocno Was przytulam 🫂

U mnie wczoraj włączył się brajan. Czułam jakieś kłucia w podbrzuszu i sobie wmawiam, że to mogła być implantacja 😃 już wiem, że nie wytrzymam do tego 29.06… nie ma opcji. W Dzień Taty 23.06 może już pokazać jakiś cień cienia także nie omieszkam sprawdzić 🤷‍♀️ to będzie 8dpo. We’ll see 😉

Mało pisze, ale czytam Was codziennie i śledzę na bieżąco 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 20:24

Tofuszka, aaandzia, Kompotlinka, KamilaAnt2026, MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dwóch kreseczek 😊😊😊

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo dziewczyny, mam dość dziwna sytuację, może wiecie co robić.

🐒🐒 przychodziła do mnie zawsze 3/4 dni po odstawieniu progesteronu (besins 200/5dni). Jestem 7 dzień po odstawieniu i nadal nic. Robiłam testy ale biel, owulka była 12 dni temu.

Czekam na ten okres jak na zbawienie, ponieważ zaczynam procedurę do In vitro i jak na złość nie przychodzi.
    Czy miała któraś z was taka sytuację ??
    Przy owulacji 12 dni temu nie powiedziałabym, że okres się spóźnia. Faza lutealna najczęściej trwa około 12–14 dni, więc jesteś mniej więcej w czasie, kiedy miesiączka dopiero powinna się pojawić. Fakt, że zwykle dostawałaś krwawienie kilka dni po odstawieniu progesteronu, nie oznacza, że tak musi być w każdym cyklu. Bardziej zwróciłam uwagę na to, że progesteron był stosowany tylko przez 5 dni po owulacji. Czy taki schemat zalecił lekarz? Czy owulacja była potwierdzona monitoringiem?

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Malwi, dziekuje 🫶🏻

Szkoda ze jutro nie uda sie na bete, mam nadzieje ze we wtorek uda ci sie wziasc wolne, jak na zlosc akurat wypada pierwsza zmiana, a jak sie czujesz?

Ounai lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ounai, Malwi, dziekuje 🫶🏻

Szkoda ze jutro nie uda sie na bete, mam nadzieje ze we wtorek uda ci sie wziasc wolne, jak na zlosc akurat wypada pierwsza zmiana, a jak sie czujesz?

Zobaczę jak się dogadam.. może się coś uda dam znać
    Kreski nie ciemnieją wręcz mam wrażenie że są jaśniejsze więc trochę panikuje mimo że wiem że test nie pokaże jak bardzo w ciąży jestem.. ale no martwię się 😟

Czuję się ok jakby nigdy nic tylko w piątek i sobotę miałam zawroty głowy a tak z dziś to ogólnie mi się beka często, sutki mnie bolą, gardło piecze i czasami bardzo rzadko podbrzusze coś tam czuć

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwi tulę i trzymam kciuki żeby wszystko było ok 🫂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 2dpo, wczoraj czułam lekki ból piersi, ale myślałam sobie że nieee pewnie sobie wmawiam. Dzisiaj się budzę i ból się nasilił. Standardowo nic nie czuję do 7dpo. Mam nadzieję że to tylko oznacza, że owulka byla lepszej jakości, więc trzymam kciuki za ten cykl 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 05:47

Kompotlinka, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie szykuję się na kolejną betę 🤞Trzymajcie kciuki, bo stresik oczywiście jest 🙈

Dawdler34, Kompotlinka, Monia•, aaandzia, Nikaaa_, Nigri, MiśkaK, Tofuszka, mommytobe lubią tę wiadomość

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    13.07. – kolejna wizyta

preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Maalwii 🤞
    🌸 Maltusia 🤞
    Czekamy na piękne bety. 🤞🤞

Madzialenka95, Nigri, Anna_30 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Tofuszka będziesz testować jeszcze w czerwcu? 😏 Może akurat klątwa Cię dopadnie. 🤞🤞

U mnie dziś raczej będzie pik na owulaku- wczoraj wieczorem już była trochę ciemniejsza kreska, dziś rano dużo pięknego śluzu płodnego, no ale trzeba było się zebrać do roboty...po powrocie działamy. 💪😁

Dawdler34, aaandzia, Nikaaa_, MiśkaK, dzydzy, Anna_30, Tofuszka, Nigri, mommytobe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Tofuszka będziesz testować jeszcze w czerwcu? 😏 Może akurat klątwa Cię dopadnie. 🤞🤞

U mnie dziś raczej będzie pik na owulaku- wczoraj wieczorem już była trochę ciemniejsza kreska, dziś rano dużo pięknego śluzu płodnego, no ale trzeba było się zebrać do roboty...po powrocie działamy. 💪😁

Również trzymam kciuki ;D

Ja się zgubiłam wątku, weszłam rano do innego wątku;p zobaczyła Ciebie i byłam pewno, że jestem tutaj ;D
    Więc zapytam tutaj, bo w sumie ciekawy był to temat przy staraniach:

U nas jest podobnie głównie przez pracę no i teraz weszła presja. Jesteśmy na początku starań wcześniej widzę, że będzie problem i mój potrzebuje więcej czasu na finał… widzimy się jak na razie tylko w weekendy dopiero od września/ października kończy projekt i wraca do pracy stacjonarnie. Akurat teraz przesunął mi się cykl i dni płodne wypadną idealnie na weekend i mój już to wie i zobaczymy jak będzie bo w poprzednim cyklu nie było łatwo. Macie na to jakieś sposoby czy po prostu mu nie mówić ? Moglibyśmy się starać codziennie, ale teraz największy problem widzę z finałem, że to trzeba 😀🤦🏻‍♀️

Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Mnie dzisiaj przez pół dnia bolał brzuch tak jak na 🐒, a do tego wg kalendarza jeszcze tydzień 🤷‍♀️

Może się zagnieżdża ;D trzymam kciuki !

Kompotlinka, Nikaaa_, Anna_30 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiam już na testowanie lipcowe ;D Dziewczyny wcześniej wrzucały pomysły to może wybierzmy jakiś na lipiec?

1. W lipcu harcujemy 🌞 dzieci wiosną mieć będziemy 🍼
    2. Letni czas niech nie pójdzie w las 🌲 lipcu nasz pozytywnych testów górę dasz! ⏸️
    3. Wakacyjne bara bara 🔥 w brzuszku kropka będę miała!
    4. Lipiec-cipiec😆 Daj już spokój - chce być mamą w przyszłym roku!🤰
    5. Lipiec spędze w stogu siana - wyczaiłam tam bociana! 🤞🫢
    6. Liczby nie kłamią, statystyce ufamy- w lipcu napadną nas bociany!⏸️
    7. Wakacyjny relaks niech sprzyja nam 🏝, wiosną dołączymy do grona Mam. 🤱
    8. O wiosennej dzidzi marzę 👶, więc niech lipiec w końcu ⏸️ pokaże.

Mi się podoba 1 i 5

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja wygląda tak, że w sobotę test ovu pokazał pik, wczoraj też pokazał pik. W sobotę pojawił się śluz płodny. Wczoraj rano wodnisty, a wieczorem już sucho. Dzisiaj też sucho.

Dzisiaj szyjka wysoko, wejście do pochwy niebolesne, ale mega spuchnięte. I nie wiem właśnie, czy już po owulacji, dzisiaj dopiero 9 dzień cyklu. Wczoraj też bolało mnie podbrzusze z lewej strony.

Kupiłam też testy ovu z Domowego Laboratorium 5 sztuk w opakowaniu, a tam pusto, nie ma żadnych testów środku 🤬

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dziewczynki moje kochane, trzeba powoli myśleć o wątku lipcowym. Za kilka dni zrobię ankietę, a w międzyczasie poproszę o propozycje tytułów na kolejny wątek. Kto jest chętny na prowadzenie lipcowego kalendarza? ☺️

Moje propozycje tytułów:

W lipcu harcujemy 🌞 dzieci wiosną mieć będziemy 🍼

Letni czas niech nie pójdzie w las 🌲 lipcu nasz pozytywnych testów górę dasz! ⏸️

Wakacyjne bara bara 🔥 w brzuszku kropka będę miała!

Matko ale ten miesiąc szybko zleciał przed chwilą zgłaszałaś się do nowego wątku i wybierałyśmy tytuł 😄

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺Maalwii, Maltusia mocno trzymam kciuki za betę
    🌺 Gilgoltka przykro mi z powodu 🐒 trzymam kciuki za to by ten cykl okazał się owocny

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Również trzymam kciuki ;D

Ja się zgubiłam wątku, weszłam rano do innego wątku;p zobaczyła Ciebie i byłam pewno, że jestem tutaj ;D
    Więc zapytam tutaj, bo w sumie ciekawy był to temat przy staraniach:

U nas jest podobnie głównie przez pracę no i teraz weszła presja. Jesteśmy na początku starań wcześniej widzę, że będzie problem i mój potrzebuje więcej czasu na finał… widzimy się jak na razie tylko w weekendy dopiero od września/ października kończy projekt i wraca do pracy stacjonarnie. Akurat teraz przesunął mi się cykl i dni płodne wypadną idealnie na weekend i mój już to wie i zobaczymy jak będzie bo w poprzednim cyklu nie było łatwo. Macie na to jakieś sposoby czy po prostu mu nie mówić ? Moglibyśmy się starać codziennie, ale teraz największy problem widzę z finałem, że to trzeba 😀🤦🏻‍♀️
    Haha faktycznie. 😅 Wiesz co, po moim mężu widzę że stres meeeega wpływa. Nigdy nie było problemu z finiszem, nawet był problem w drugą stronę. Ale jak pojawił się bardzo silny stres, to nagle spore problemy z finałem. Od 2 mies.jest trochę mniej stresowo i tu widzę, że problemu znów nie ma.
    Więc myślę, że wszystko zależy od tego jak Twoje informowanie o dniach płodnych na niego wpływa. Bo można tym sposobem wywołać presję i stres albo i w drugą stronę, czyli się nakręcić. Zależy od egzemplarza. 🤭
    Tak więc u nas na razie zniknął problem z finiszem, ale jeszcze trzeba popracować nad częstotliwością. 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 10:20

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podwyższone libido miałam tylko w sobotę, teraz najchętniej bym spała xD

Co do stosunków, to u nas kiedyś był problem z ,,hydrauliką" a teraz sama jestem w szoku jak jest dobrze haha. Ale to wymagało trochę pracy.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ