Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wystarczy, że test przewożono w temperaturze niższej niż najniższa dopuszczalna i już może przekłamać, a nikt nie wie jak one były traktowane przed przyjazdem do drogerii i w drogerii pod tymi lampami mogą się przegrzać.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Trzymać kciuki. Jak nie wyjdzie to w następnym cyklu będę już mądrzejsza o przebyte doświadczenia Prawo jazdy zdałam za pierwszym zobaczymy czy pierwsze podejście będzie szczęśliwe.
Denerwuję się .... dlatego mówię Wam dobranoc :*Ewa99 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobry Wieczór
No to byłam ,od razu pisze że z jajek dupa ,ale powiedział że ze względu na moje długie cykle mogą urosnąć jeszcze i owulacja może być nawet w 22dc, mam robić testy owu. żeby sprawdzić czy w ogóle się organizm przygotowuje do owu i zapisać w którym dniu pozytyw wyszedł ,aaa i w tym czasie bzykać się najlepiej wieczorem ,żeby potem iść spać i nie wstawać bo wtedy więcej plemników powędruje do jajeczka i najlepiej raz dziennie (tylko) nawet sugerował pozycje od tyłu - ze sprzyjają testy owu robić dwa razy dziennie
prosił o zrobienie rezerwy jajnikowej AMH bo jeśli wychodzi na prawdę bardzo niska to raczej wskazanie do in vitro
a tak to hormonki ,regulacja i stymulacja cyklu + ewentualnie laparo z HSG
mówił tez o parze u której zawiodły wszelkie metody medyczne ,4 in vitro i dupa ,po nich nastąpiła naturalna ciąża ,dlatego mówił ze to często tez sprawa psychiki i wszystko siedzi w głowie
raz jeszcze obejrzał b.nasienia G i mówił ze takie wyniki to teraz większość ,są na granicy normy ale nie złe ,morfologia też nie taka zła
byłam też na prezentacji firmy lovi facet mówił o laktatorach ,smokach i to powiem bardzo ciekawie
potem z G byliśmy u położnej która pracuje w tym samym szpitalu co mój gin
mówiła o ćwiczeniach mięśni Kegla , masowaniu krocza ,pochwy - aby uniknąć jego pęknięcia i wierzcie mi ale nie jest to takie sobie masu masu (masaż codziennie ale po 36 tyg. ciąży) ,to samo seks w tym czasie nawet 3razy dziennie ,bo są w spermie te prostaglandyny które pomagają w rozpoczęciu akcji porodowej ,i jeszcze o stosowaniu balonika który wkłada się do pochwy i pompuje ,na początku trochę i wypycha ten balonik z pochwy troszkę jakby się rodziło go ale bez bólu ,to przygotowuje ją do porodu i łatwiej potem akcja przebiega SUPER POŁOŻNA ,NAWET POWIEDZIAŁA ZE MOŻEMY PRZYJŚĆ DO SZPITALA I OBEJRZEĆ GO
Dalej,dostaliśmy pakę z poradnikami różnymi i z próbkami
to próbki:
- wkładki laktacyjne
- johnson"s mleczko,żel do kąpieli. dla dziecka
- Bio Oil,na rozstępy i mamamil tez
- Nivea na odparzenia
- proszku Jelp i persil
- witaminy biofer i biofer folic (pierwsze samo zelazo ,drugie żel,wit c i kwas fol. po całych opakowaniach
- skarpetki z napisem Triumph (ten od biustonoszy)maciupkie
- smoczek lovi z napisem "I Love Mummy" (o-3m) (w sumie mam dwa zdobyte w ten sposób)
- jeszcze mała próbka wit, Pharmaton Maturelle
- aaa i usb z wtyczka do samochodu
teraz schowałam i czekam
NOOOO SKONCZYŁAM POSTA UFFFFFFF....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:06
mizzelka lubi tę wiadomość
-
No u mnie był krwiomocz, więc znam przyczynę fałszu. nie no po prostu lepiej mieć w domu testy z dwóch różnych firm, dla pewności beta:) to ze nam się taka nieprzyjemność trafiła to nie znaczy ze zaraz wszystkie take it easy
Katiś spokojnie i odpoczywaj:) ja zdałam za trzecim razem bo za pierwszym już byłam przy końcu już prawie i mnie udupił jaki był żal ... eeh potem za drugim spanikowałam. facet wjechał ni prawie na maskę bo zapomniał palant od czego są lusterka. nie miałam też i godzin przed tym egz to nie miałam za dużej pewności siebie. a za trzecim razem trafił ni się ten sam dupek co za pierwszym. był wredny, wymęczył mnie godzinę tą jazda ale zdałam! jaka to była satysfakcja... a już się prawie poddawałam -
nick nieaktualny
-
samira wrote:Dobry Wieczór
No to byłam ,od razu pisze że z jajek dupa ,ale powiedział że ze względu na moje długie cykle mogą urosnąć jeszcze i owulacja może być nawet w 22dc, mam robić testy owu. żeby sprawdzić czy w ogóle się organizm przygotowuje do owu i zapisać w którym dniu pozytyw wyszedł ,aaa i w tym czasie bzykać się najlepiej wieczorem ,żeby potem iść spać i nie wstawać bo wtedy więcej plemników powędruje do jajeczka i najlepiej raz dziennie (tylko) nawet sugerował pozycje od tyłu - ze sprzyjają testy owu robić dwa razy dziennie
prosił o zrobienie rezerwy jajnikowej AMH bo jeśli wychodzi na prawdę bardzo niska to raczej wskazanie do in vitro
a tak to hormonki ,regulacja i stymulacja cyklu + ewentualnie laparo z HSG
mówił tez o parze u której zawiodły wszelkie metody medyczne ,4 in vitro i dupa ,po nich nastąpiła naturalna ciąża ,dlatego mówił ze to często tez sprawa psychiki i wszystko siedzi w głowie
raz jeszcze obejrzał b.nasienia G i mówił ze takie wyniki to teraz większość ,są na granicy normy ale nie złe ,morfologia też nie taka zła
byłam też na prezentacji firmy lovi facet mówił o laktatorach ,smokach i to powiem bardzo ciekawie
potem z G byliśmy u położnej która pracuje w tym samym szpitalu co mój gin
mówiła o ćwiczeniach mięśni Kegla , masowaniu krocza ,pochwy - aby uniknąć jego pęknięcia i wierzcie mi ale nie jest to takie sobie masu masu (masaż codziennie ale po 36 tyg. ciąży) ,to samo seks w tym czasie nawet 3razy dziennie ,bo są w spermie te prostaglandyny które pomagają w rozpoczęciu akcji porodowej ,i jeszcze o stosowaniu balonika który wkłada się do pochwy i pompuje ,na początku trochę i wypycha ten balonik z pochwy troszkę jakby się rodziło go ale bez bólu ,to przygotowuje ją do porodu i łatwiej potem akcja przebiega SUPER POŁOŻNA ,NAWET POWIEDZIAŁA ZE MOŻEMY PRZYJŚĆ DO SZPITALA I OBEJRZEĆ GO
Dalej,dostaliśmy pakę z poradnikami różnymi i z próbkami
to próbki:
- wkładki laktacyjne
- johnson"s mleczko,żel do kąpieli. dla dziecka
- Bio Oil,na rozstępy i mamamil tez
- Nivea na odparzenia
- proszku Jelp i persil
- witaminy biofer i biofer folic (pierwsze samo zelazo ,drugie żel,wit c i kwas fol. po całych opakowaniach
- skarpetki z napisem Triumph (ten od biustonoszy)maciupkie
- smoczek lovi z napisem "I Love Mummy" (o-3m) (w sumie mam dwa zdobyte w ten sposób)
- jeszcze mała próbka wit, Pharmaton Maturelle
- aaa i usb z wtyczka do samochodu
teraz schowałam i czekam
NOOOO SKONCZYŁAM POSTA UFFFFFFF....
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:to super ze wszystko jest na dobrej drodze:) aż miło się czyta:) a pro po wieczorem? hmm a ja się właśnie zastanawiałam czy dobrze robię w razie co bo rano i rano ciągle czytam. a ni to nie po drodze
to na prawdę bardzo dobry lekarz ,jest ordynatorem ,nawet jak przyszedł przepraszał za małe spóźnienie bo miał dwie operacje ,fajnie mówi np. no to wiesz jak zrobisz to Amh to zadzwoń powiedz jakie jest ,tak życzliwie jakby z córka gadał hehemizzelka, Kasia * lubią tę wiadomość
-
samira wrote:tak tak powiedział najlepiej wieczorem i iść spać a już one tam sobie wewnątrz buszuja ,szukając celu podróży
to na prawdę bardzo dobry lekarz ,jest ordynatorem ,nawet jak przyszedł przepraszał za małe spóźnienie bo miał dwie operacje ,fajnie mówi np. no to wiesz jak zrobisz to Amh to zadzwoń powiedz jakie jest ,tak życzliwie jakby z córka gadał hehe
Przepraszam ze znów pytam o I Codziennie wieczorem czy kiedy test wykaże dany dzień? testów nie kupiłam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresowac a wiem ze coś jest na rzeczy bo mam bóle.samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten ostatni miałam 44dc gin mówił ze w 25dc nie było owulacji a ja mówię ze miałam bóle około owulacyjne jak poprzednio i ze był skok temp. śluz... a on ze jakby był monitoring to by wiedział a tak to już za późno żeby widzieć czy była czy nie. ale mogła być mówił. weź tu bądź mądrym. ja tak samo czułam jak wtedy... ten ból i skurcze i teraz też czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:37
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:Zazdroszczę, też bym chciała tak pogadać robię z gin. człowiek czuje się całkiem inaczej i bezpieczniej:) aż. miło się chodzi na takie wizyty. mój jest miły i dobrze tłumaczy ale czasami mam wrażenie ze o czymś zapomni, nie do powie...
Przepraszam ze znów pytam o I Codziennie wieczorem czy kiedy test wykaże dany dzień? testów nie kupiłam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresowac a wiem ze coś jest na rzeczy bo mam bóle.
można zacząć jak się zauważy ten śluz typowo płodny ale tak dokładnie i szczególnie to od pozytywnego testu owu i zaznaczył wtedy tylko raz dziennie codziennie ,no i jak pisałam wieczorkiem(tu chodzi ze śpimy i one maja czas spokojnie płynąć),myślę ze jak od testu to będzie ok 4dni takie intensywne
na prawdę fajny człowiek i wspiera zachodzenie w ciąże nawet w starszym wieku a położna tez sympatyczna to ten szpital http://www.narodziny.com.pl/index.php jest tam galeria mozna obejrzeć ale u niego byłam gdzie indziej
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.
samira lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny