X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Mi gin ostatnio powiedział, że sikacze mogą się barwić od kropelki "małpiej" krwi i żeby brać to pod uwagę w razie czego.

Katiś trzymam kciuki :)

• la Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy, że test przewożono w temperaturze niższej niż najniższa dopuszczalna i już może przekłamać, a nikt nie wie jak one były traktowane przed przyjazdem do drogerii i w drogerii pod tymi lampami mogą się przegrzać.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymać kciuki. Jak nie wyjdzie to w następnym cyklu będę już mądrzejsza o przebyte doświadczenia :) Prawo jazdy zdałam za pierwszym zobaczymy czy pierwsze podejście będzie szczęśliwe.

Denerwuję się .... dlatego mówię Wam dobranoc :*

Ewa99 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko też za pierwszym a starań zaraz będzie 18 cykl :D ale licze, że u ciebie jutro będą dwie krechy :-)
    Kciukam &&&&&&

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam czasu dzisiaj do was zajrzeć, także teraz zostaje tylko dobranoc :*

Jutro startujemy, trzymam kciuki kochane <3 <3

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór

No to byłam ,od razu pisze że z jajek dupa ,ale powiedział że ze względu na moje długie cykle mogą urosnąć jeszcze i owulacja może być nawet w 22dc, mam robić testy owu. żeby sprawdzić czy w ogóle się organizm przygotowuje do owu i zapisać w którym dniu pozytyw wyszedł ,aaa i w tym czasie bzykać się najlepiej wieczorem ,żeby potem iść spać i nie wstawać bo wtedy więcej plemników powędruje do jajeczka i najlepiej raz dziennie (tylko) ;) nawet sugerował pozycje od tyłu - ze sprzyjają :) testy owu robić dwa razy dziennie

prosił o zrobienie rezerwy jajnikowej AMH bo jeśli wychodzi na prawdę bardzo niska to raczej wskazanie do in vitro

a tak to hormonki ,regulacja i stymulacja cyklu + ewentualnie laparo z HSG

mówił tez o parze u której zawiodły wszelkie metody medyczne ,4 in vitro i dupa ,po nich nastąpiła naturalna ciąża ,dlatego mówił ze to często tez sprawa psychiki i wszystko siedzi w głowie

raz jeszcze obejrzał b.nasienia G i mówił ze takie wyniki to teraz większość ,są na granicy normy ale nie złe ,morfologia też nie taka zła
    byłam też na prezentacji firmy lovi facet mówił o laktatorach ,smokach i to powiem bardzo ciekawie

potem z G byliśmy u położnej która pracuje w tym samym szpitalu co mój gin :)

mówiła o ćwiczeniach mięśni Kegla , masowaniu krocza ,pochwy - aby uniknąć jego pęknięcia i wierzcie mi ale nie jest to takie sobie masu masu (masaż codziennie ale po 36 tyg. ciąży) ,to samo seks w tym czasie nawet 3razy dziennie ,bo są w spermie te prostaglandyny które pomagają w rozpoczęciu akcji porodowej ,i jeszcze o stosowaniu balonika który wkłada się do pochwy i pompuje ,na początku trochę i wypycha ten balonik z pochwy troszkę jakby się rodziło go ale bez bólu ,to przygotowuje ją do porodu i łatwiej potem akcja przebiega SUPER POŁOŻNA ,NAWET POWIEDZIAŁA ZE MOŻEMY PRZYJŚĆ DO SZPITALA I OBEJRZEĆ GO :) :)
    Dalej,dostaliśmy pakę z poradnikami różnymi i z próbkami

to próbki:

- wkładki laktacyjne
    - johnson"s mleczko,żel do kąpieli. dla dziecka
    - Bio Oil,na rozstępy i mamamil tez
    - Nivea na odparzenia
    - proszku Jelp i persil
    - witaminy biofer i biofer folic (pierwsze samo zelazo ,drugie żel,wit c i kwas fol. po całych opakowaniach
    - skarpetki z napisem Triumph (ten od biustonoszy)maciupkie :)
    - smoczek lovi z napisem "I Love Mummy" (o-3m) :P (w sumie mam dwa zdobyte w ten sposób)
    - jeszcze mała próbka wit, Pharmaton Maturelle
    - aaa i usb z wtyczka do samochodu :)

teraz schowałam i czekam

NOOOO SKONCZYŁAM POSTA UFFFFFFF.... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:06

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie był krwiomocz, więc znam przyczynę fałszu. nie no po prostu lepiej mieć w domu testy z dwóch różnych firm, dla pewności beta:) to ze nam się taka nieprzyjemność trafiła to nie znaczy ze zaraz wszystkie :) take it easy :) :)
    Katiś spokojnie i odpoczywaj:) ja zdałam za trzecim razem bo za pierwszym już byłam przy końcu już prawie i mnie udupił :( jaki był żal ... eeh potem za drugim spanikowałam. facet wjechał ni prawie na maskę bo zapomniał palant od czego są lusterka. nie miałam też i godzin przed tym egz to nie miałam za dużej pewności siebie. a za trzecim razem trafił ni się ten sam dupek co za pierwszym. był wredny, wymęczył mnie godzinę tą jazda ale zdałam! jaka to była satysfakcja... a już się prawie poddawałam :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie zaczynające testowanie jutro :* <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dobry Wieczór

No to byłam ,od razu pisze że z jajek dupa ,ale powiedział że ze względu na moje długie cykle mogą urosnąć jeszcze i owulacja może być nawet w 22dc, mam robić testy owu. żeby sprawdzić czy w ogóle się organizm przygotowuje do owu i zapisać w którym dniu pozytyw wyszedł ,aaa i w tym czasie bzykać się najlepiej wieczorem ,żeby potem iść spać i nie wstawać bo wtedy więcej plemników powędruje do jajeczka i najlepiej raz dziennie (tylko) ;) nawet sugerował pozycje od tyłu - ze sprzyjają :) testy owu robić dwa razy dziennie

prosił o zrobienie rezerwy jajnikowej AMH bo jeśli wychodzi na prawdę bardzo niska to raczej wskazanie do in vitro

a tak to hormonki ,regulacja i stymulacja cyklu + ewentualnie laparo z HSG

mówił tez o parze u której zawiodły wszelkie metody medyczne ,4 in vitro i dupa ,po nich nastąpiła naturalna ciąża ,dlatego mówił ze to często tez sprawa psychiki i wszystko siedzi w głowie

raz jeszcze obejrzał b.nasienia G i mówił ze takie wyniki to teraz większość ,są na granicy normy ale nie złe ,morfologia też nie taka zła
    byłam też na prezentacji firmy lovi facet mówił o laktatorach ,smokach i to powiem bardzo ciekawie

potem z G byliśmy u położnej która pracuje w tym samym szpitalu co mój gin :)

mówiła o ćwiczeniach mięśni Kegla , masowaniu krocza ,pochwy - aby uniknąć jego pęknięcia i wierzcie mi ale nie jest to takie sobie masu masu (masaż codziennie ale po 36 tyg. ciąży) ,to samo seks w tym czasie nawet 3razy dziennie ,bo są w spermie te prostaglandyny które pomagają w rozpoczęciu akcji porodowej ,i jeszcze o stosowaniu balonika który wkłada się do pochwy i pompuje ,na początku trochę i wypycha ten balonik z pochwy troszkę jakby się rodziło go ale bez bólu ,to przygotowuje ją do porodu i łatwiej potem akcja przebiega SUPER POŁOŻNA ,NAWET POWIEDZIAŁA ZE MOŻEMY PRZYJŚĆ DO SZPITALA I OBEJRZEĆ GO :) :)
    Dalej,dostaliśmy pakę z poradnikami różnymi i z próbkami

to próbki:

- wkładki laktacyjne
    - johnson"s mleczko,żel do kąpieli. dla dziecka
    - Bio Oil,na rozstępy i mamamil tez
    - Nivea na odparzenia
    - proszku Jelp i persil
    - witaminy biofer i biofer folic (pierwsze samo zelazo ,drugie żel,wit c i kwas fol. po całych opakowaniach
    - skarpetki z napisem Triumph (ten od biustonoszy)maciupkie :)
    - smoczek lovi z napisem "I Love Mummy" (o-3m) :P (w sumie mam dwa zdobyte w ten sposób)
    - jeszcze mała próbka wit, Pharmaton Maturelle
    - aaa i usb z wtyczka do samochodu :)

teraz schowałam i czekam

NOOOO SKONCZYŁAM POSTA UFFFFFFF.... :P
    to super ze wszystko jest na dobrej drodze:) aż miło się czyta:) a pro po <3 wieczorem? hmm a ja się właśnie zastanawiałam czy dobrze robię :) w razie co bo rano i rano ciągle czytam. a ni to nie po drodze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    to super ze wszystko jest na dobrej drodze:) aż miło się czyta:) a pro po <3 wieczorem? hmm a ja się właśnie zastanawiałam czy dobrze robię :) w razie co bo rano i rano ciągle czytam. a ni to nie po drodze :(
    tak tak powiedział najlepiej wieczorem i iść spać a już one tam sobie wewnątrz buszuja ,szukając celu podróży :)

to na prawdę bardzo dobry lekarz ,jest ordynatorem ,nawet jak przyszedł przepraszał za małe spóźnienie bo miał dwie operacje ,fajnie mówi np. no to wiesz jak zrobisz to Amh to zadzwoń powiedz jakie jest ,tak życzliwie jakby z córka gadał hehe

mizzelka, Kasia * lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    tak tak powiedział najlepiej wieczorem i iść spać a już one tam sobie wewnątrz buszuja ,szukając celu podróży :)

to na prawdę bardzo dobry lekarz ,jest ordynatorem ,nawet jak przyszedł przepraszał za małe spóźnienie bo miał dwie operacje ,fajnie mówi np. no to wiesz jak zrobisz to Amh to zadzwoń powiedz jakie jest ,tak życzliwie jakby z córka gadał hehe
    Zazdroszczę, też bym chciała tak pogadać robię z gin. człowiek czuje się całkiem inaczej i bezpieczniej:) aż. miło się chodzi na takie wizyty. mój jest miły i dobrze tłumaczy ale czasami mam wrażenie ze o czymś zapomni, nie do powie...

Przepraszam ze znów pytam o <3 I Codziennie wieczorem czy kiedy test wykaże dany dzień? testów nie kupiłam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresowac a wiem ze coś jest na rzeczy bo mam bóle.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej samirko czytam sobie o twojej wizycie no to fakt jest życzliwy a ze wieczorem hmm to nie widziałam ale spróbowac mozna :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiedz mi samirko cos Ci mówił o komórkach jajowych ja tez mam czasami długi cykl ico wynika ztego że te długie są zazwyczaj bezowulacyjne?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja miałam przed ostatnio prawie 60dc... pojechałam z fałszywie pozytywnym testem... zrobił usg i był płyn w zatoce douglasa... czyli świeżo po owulce byłam... za 11 dni pojawiła się małpa... długie cykle nie są zaraz przekreślone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to całe szcżeście mizelko bo ja czasmi mam długi cykl nie wiadomo skąd i już nie raz myślałam ze bezowulacyjny

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ostatni miałam 44dc gin mówił ze w 25dc nie było owulacji a ja mówię ze miałam bóle około owulacyjne jak poprzednio i ze był skok temp. śluz... a on ze jakby był monitoring to by wiedział a tak to już za późno żeby widzieć czy była czy nie. ale mogła być mówił. weź tu bądź mądrym. ja tak samo czułam jak wtedy... ten ból i skurcze i teraz też czuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Zazdroszczę, też bym chciała tak pogadać robię z gin. człowiek czuje się całkiem inaczej i bezpieczniej:) aż. miło się chodzi na takie wizyty. mój jest miły i dobrze tłumaczy ale czasami mam wrażenie ze o czymś zapomni, nie do powie...

Przepraszam ze znów pytam o <3 I Codziennie wieczorem czy kiedy test wykaże dany dzień? testów nie kupiłam bo nie chciałam się niepotrzebnie stresowac a wiem ze coś jest na rzeczy bo mam bóle.

można zacząć jak się zauważy ten śluz typowo płodny ale tak dokładnie i szczególnie to od pozytywnego testu owu i zaznaczył wtedy tylko raz dziennie codziennie ,no i jak pisałam wieczorkiem(tu chodzi ze śpimy i one maja czas spokojnie płynąć),myślę ze jak od testu to będzie ok 4dni takie intensywne :P

na prawdę fajny człowiek i wspiera zachodzenie w ciąże nawet w starszym wieku a położna tez sympatyczna to ten szpital http://www.narodziny.com.pl/index.php jest tam galeria mozna obejrzeć ale u niego byłam gdzie indziej

• la Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.

samira lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czuje kiedy mam no dokładnie nie ale bóle okołoowulacyjne mam śluz tez tempka mi zawsze wzrasta po owulce więc gdybysmy nie małay owulki to pewnie tych objawów by nie bylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no boto fakt najlepeij isc na monitoring wtedy mamy pewnosc ze byla owulka to ja zaczne stosowac ta metode ze wieczorem samirko może rzeczywiście to ma zanczenie

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ